• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eski Eş ile evlenmek ?

belkide yeni biri ile tanışmaktan ,
yeni birine kendimi anlatmaktan , yeni birini tanımaktan
toplumdan boşanmış kadın damgası yediğim için bu süreçlerden hep korkuyorum ve eski ile bağımı kesemiyorum
bilmiyorum

hani herşey dağılır toplanamaz ya o haldeyim

yıllık izne ayrıldım bu hafta biraz kendime gelmeye çalışıyorum
Düşüncelerin çok abartı tabi ama insan içinde olunca farketmiyor. Birkaç ay belki birkaç yıl sonra geri dönüp bakınca boşuna üzülmüşüm diyeceksin. Boşanmış damgası ne demek? Çoluk yok çocuk yok. Sevgilinden ayrılmış gibi düşün. Kimsenin haddine değil yargılamak.

Gören de yaşın 50 sanacak ki insan 50 yaşında bile birini tanıyabilir, sevebilir. Psikolojik destek alabilirsin. Boşanma sürecinde de değilsin, boşanmışsın bile yani zor olanı başarmışsın aslında. Burda çoğu kadın boşanmayı bırak boşanma kararını bile veremiyor, kararının arkasında duramıyor.

Düşüncelerin çok abartı tabi ama insan içinde olunca farketmiyor. Birkaç ay belki birkaç yıl sonra geri dönüp bakınca boşuna üzülmüşüm diyeceksin. Boşanmış damgası ne demek? Çoluk yok çocuk yok. Sevgilinden ayrılmış gibi düşün. Kimsenin haddine değil yargılamak.

Gören de yaşın 50 sanacak ki insan 50 yaşında bile birini tanıyabilir, sevebilir. Psikolojik destek alabilirsin. Boşanma sürecinde de değilsin, boşanmışsın bile yani zor olanı başarmışsın aslında. Burda çoğu kadın boşanmayı bırak boşanma kararını bile veremiyor, kararının arkasında duramıyor.

ben verdiğim kararı sorgular haldeyim , asıl sorunum bu

boşanmaktan daha zor şuanki aşama benim için

bu adamın değişmeyeceğini buradaki tüm herkesten daha iyi biliyorum ,
daha doğrusu adam değişmek istemeyen biri , değişmeye gerek görmüyor

ben böyleyim diyordu hep , sen beni değiştirmek istedin demeside cabası

adam kendinde sıkıntı görmüyor

kaldı ki herşey 4x4 lük olsa eski eş bir nevi ama ailesinin asla yüzünü görmek istemem....

tüm bunları bile bile neden böyle saçma senaryolar düşünüyorum . bu bi bana has olamaz değil mi ?
Boşandıktan sonra sizin gibi duygusal boşluğa düşen kadınlar var, bir siz değilsiniz elbette, belki farkında değilsiniz ama bana göre yazdıklarınızın alt metni şu, yanlış olduğunu bile bile aynı derede 2. kez boğulmak için sebep arıyorsunuz, aynı kişiyle evlenenlerin hikayesini öğrenmeye çalışmanız bunu gösteriyor, mesela üyeler deseler ki 2. kez evlendiğimizde her şey çok değişti rüya gibi bir evlilik yaşadık, bu düşüncelere tutunup yeniden evlenirim umudu mu besleyeceksiniz?

Bunu yapmayın kendinize, duygusal dalgalanmalar yaşamanız normal ama bu dalgalanmaları aşmanız için psikolojik destek almanız lazım, her şey geçecek düzelecek, hayatınıza kaldığınız yerden devam edeceksiniz, illa sizin de karşınıza doğru kişi çıkacak, anne olmak için de asla geç değil, olacağı varsa her yaşta hamile kalınıyor.

Genel sorunumuz , statü farklılığı , iletişim kurmama , maddi farklılıklar , kültür farklılıkları , sorumsuzluk vs
bilmem insanlar akıllanmaz mı ?
o da ben de ?

bunu anlamanın bir yöntemi var mı ?
Sizin sorununuz bir tane değilmiş ki
Hadi iletişim ve sorumsuzluga çözüm bulunmuş olsa ; kültür, statü, maddi sorunları nasil halledecekesiniz?
Evliliginiz surecinde olmayan, bosandiktan sonra nasıl çözümlenecek?

Boşandıktan sonra sizin gibi duygusal boşluğa düşen kadınlar var, bir siz değilsiniz elbette, belki farkında değilsiniz ama bana göre yazdıklarınızın alt metni şu, yanlış olduğunu bile bile aynı derede 2. kez boğulmak için sebep arıyorsunuz, aynı kişiyle evlenenlerin hikayesini öğrenmeye çalışmanız bunu gösteriyor, mesela üyeler deseler ki 2. kez evlendiğimizde her şey çok değişti rüya gibi bir evlilik yaşadık, bu düşüncelere tutunup yeniden evlenirim umudu mu besleyeceksiniz?

Bunu yapmayın kendinize, duygusal dalgalanmalar yaşamanız normal ama bu dalgalanmaları aşmanız için psikolojik destek almanız lazım, her şey geçecek düzelecek, hayatınıza kaldığınız yerden devam edeceksiniz, illa sizin de karşınıza doğru kişi çıkacak, anne olmak için de asla geç değil, olacağı varsa her yaşta hamile kalınıyor.

aslında şununda farkındayım ama neden aksiyon alamıyorum bunu çözemedim henüz

tüm enerjimi ve odağımı eskiye harcadığım için , yeni hiç bir şeyi gözüm varsa da görmüyor

yukarda yeni birileri ile flört et diyenler haksız değil , enerjim ve odağım düşüncelerim hala geçmişte , geleceğe dönemedim ki hala ?
doğru daha iyi insanla karşılaşma ihtimalim olsun

geleceğe nasıl döndü bu durumları yaşayanlar sadece zaman mı beklemek mi nedir bunun yöntemi ?

şiddetli geçimsizlik , bitmek bilmeyen kavgalar neticesinde çocuksuz boşandım. Henüz 30 yaşında bile değilim
boşanmak bazen iyi hissettirse de bazen çok fena afallıyorum.
Bir 7-8 ay kadar oldu boşanalı.
Şuanda ablam ile yaşıyorum

gelecek yorumları az çok biliyorum ama eski eşi ile yeniden evlenip mutlu/mutsuz olan örnek insanların hikayelerini merak ediyorum.

Deneyimlerinizi dinlemek istiyorum.

Genel sorunumuz , statü farklılığı , iletişim kurmama , maddi farklılıklar , kültür farklılıkları , sorumsuzluk vs

birde 30 undan önce boşanan özellikle çocuksuz arkadaşlar şuan hayatlarınız nasıl gidiyor ?
Bu sorunlardan ne kadarını çözdünüz?
Çözmediyseniz sonuç aynı olacaktır.

Bu sorunlardan ne kadarını çözdünüz?
Çözmediyseniz sonuç aynı olacaktır.

hiçbirini ...
ve ikimizde aynı sorunların yaşanacağını düşünüyoruz

ama garip saçma bir bağ var işte anlamış değilim

hiçbirini ...
ve ikimizde aynı sorunların yaşanacağını düşünüyoruz

ama garip saçma bir bağ var işte anlamış değilim
Bağ değil yarım kalmışlık hissidir o. Bir şey değişeceğini düşünmüyorum ben. Hakkınızda hayırlısı olsun.

şiddetli geçimsizlik , bitmek bilmeyen kavgalar neticesinde çocuksuz boşandım. Henüz 30 yaşında bile değilim

gelecek yorumları az çok biliyorum ama eski eşi ile yeniden evlenip mutlu/mutsuz olan örnek insanların hikayelerini merak ediyorum.

birde 30 undan önce boşanan özellikle çocuksuz arkadaşlar şuan hayatlarınız nasıl gidiyor ?
Genel sorunumuz diye anlattıklarına bakılınca,
Ortak bir noktanız var gibi gözükmüyor.
İletişimsizlik çok kötü bir kere, aynı evde 2 kişi yalnız olmaktansa şuan tek başına daha iyi değil mi?

Genel sorunumuz diye anlattıklarına bakılınca,
Ortak bir noktanız var gibi gözükmüyor.
İletişimsizlik çok kötü bir kere, aynı evde 2 kişi yalnız olmaktansa şuan tek başına daha iyi değil mi?

iletişimsizlik dediğim şu , mesela ben adama bir sorunu anlatıyorum bir rahatsızlığı adam bunu normal karşılıyor , ben anlayışsız ilan ediliyordum

söylediğim adama geçmiyordu

geçmediği gibi farklı ve garip dönüt geliyordu

adam beni anlamadıkça yalnızlaştım , agresifleştim , öfkelendim

birde genel bir hayat becerisi olmamasıda beni çok delirtiyordu

bir ekmek kesmeyi elma soymayı , bir tornivida tutmayı , bir araba sürmeyi , bir herhangi işi halledememesi , bilmemesi, bir şeyi organize edememesi ve tüm bunları aamaaan yapmasamda olur deyip olduğu yerde saymasıda beni delirtiyordu

aslında şununda farkındayım ama neden aksiyon alamıyorum bunu çözemedim henüz

tüm enerjimi ve odağımı eskiye harcadığım için , yeni hiç bir şeyi gözüm varsa da görmüyor

yukarda yeni birileri ile flört et diyenler haksız değil , enerjim ve odağım düşüncelerim hala geçmişte , geleceğe dönemedim ki hala ?
doğru daha iyi insanla karşılaşma ihtimalim olsun

geleceğe nasıl döndü bu durumları yaşayanlar sadece zaman mı beklemek mi nedir bunun yöntemi ?
Çözemediniz çünkü geçmiş kapatmıyorsunuz, defterin o sayfasını açık tutuyorsunuz.
Kafanızda bitirmeniz lazım, yinelemiş olacağım ama eskiye sünger çekmeyi tek başınıza başaramıyorsunuz belli ki o yüzden terapi şart deyip duruyorum😬

Tabii kendinize zaman vermeniz de gerekiyor, sosyal biri misiniz bilmiyorum🤷‍♀️ sosyalleşin arkadaş çevrenizle vakit geçirin, kendinizi mutlu edecek şeyler yapın, bence tabii bu benim görüşüm, flörtöz takılabilirsiniz ama ciddi bir ilişki için erken, kafanızı toplamadan yeni bir ilişki sizi yeniden yanlış birine yönlendirebilir veya yanlış biriyle yaşadıklarınız sizi tekrar eski eşe itebilir, çocuk doğurmam lazım vakit geçiyor diyerek başlamayın, kendimi mutlu etmek istiyorum, mutlu olmak istiyorum, ne istediğimi biliyorum, hayatımda olması gereken kişide olmazsa olmazlarım şunlar deyip hareket etmelisiniz, tabii bana göre 🙄

Neyin düzeldiğine inanıyorsunuz? Bir defa kültür farkı düzelmez sadece uyumlanır her 2 tarafında çabası gerekiyor. İletişimsizlik desen zaten başlı başına sorun. Düzelen şeyler yoksa aynı hataya düşmeyin derim biraz daha zaman verin kendinize

Neyin düzeldiğine inanıyorsunuz? Bir defa kültür farkı düzelmez sadece uyumlanır her 2 tarafında çabası gerekiyor. İletişimsizlik desen zaten başlı başına sorun. Düzelen şeyler yoksa aynı hataya düşmeyin derim biraz daha zaman verin kendinize

karşı taraf ile birbirimizi anlayamıyoruz zaten ...
birde evlilikte ben aktif o pasif taraftı

Kendimden örnek vereyim mesela 1 kızımız var kızımız 1 yaşlarındayken okb sorunları çok arttı eşim titizlik hastasıydı ve 6 ay kadar farklı evlerde yaşadık şuan yeniden beraberiz ama o 6 aylık arada o tedavi aldı okb atakları azaldı kendine hakim oluyor yine olamadığı yerler oluyor tabi ama eskisi gibi değil biz kesin çözüm yöntemi bulduk ev işlerine temizliğe ben izin vermeden karışmıyor mesela ne bulaşık ne çamaşır makinesine dokunmuyor çünkü bunları yapmaya başlarsa yine artar OKB . Şimdi bunun haricinde sorun yok mu diyeceksiniz evet vardı maddi dengesizlik de vardı şuan ki işinde yine benden az kazanıyor ama yakınız . Bir de ben eskiden araba kullanmayı bilmiyordum otomatik vites araba aldım şuanda ben de rahatça çıkıyorum geziyorum bu anlamda da ayrı zaman geçirebiliyoruz . Yani nasıl desem çözülebilir sorunlarınız vardysa olabilir ama size şiddet göstermiştir ailesi huzur vermemiştir böyle şeyleri çözülmez

Back
X