- 14 Kasım 2009
- 480
- 183
- 628
- Konu Sahibi Nazlican333
-
Herhangi bir yasal zorunluluğum olmadığı için güvenemiyorum.O nedenle görüşmelerini istemiyorum.Amcası ve halası ile görüşmesi sizin için zor mu ?
Sonuçta aile fertleri onlarda görüşseler olmaz mı
Gittiği her ülkede konsolosluğa gidip adres bildirimi yapmak zorunda. Para cezası var çok az bir ücret. Ama önemli olan ceza falan değil hükümet o kişinin nerede yaşadığını bilmek istiyor. Eskiden o kadar sıkı değildi ama son 6-7 yılda yaşananlardan sonra konsolosluğa gidip ben bu adreste yaşıyorum deyip kayıt olmak zorundasın.Avrupa ya gideceğini söylemiş.Yerini söylememiş.
Kaç yaşımda çocuğumuz ?Çocuğu değil aslında.Cocuk aracılığıyla beni tehdit ediyor.Ben de görüştürmek istemiyorum.Protokolde baba ile gorussun diye yazıyor.Basina bir şey gelse kimse sahip çıkmaz kızıma.Yasal bir şey de talep edemem.
Zorunluluk olarak değil de akraba sonuçta. Vakit geçirmesi çocuk için de iyi olmaz mı.Herhangi bir yasal zorunluluğum olmadığı için güvenemiyorum.O nedenle görüşmelerini istemiyorum.
.
TR vatandası degıl mi? Nafaka ödemek zorunda, ödenmezse hapis cezası var, yurtdışında kalıp sürgün gibi TR ye hiç ayak basmamayı göze alabilir mi ? Havaalanı polisi tutuklar direkt cünkü şikayetçi olur iseniz
Hiç güven verici insanlar değiller.Tek ayaklarının üzerinde bir sürü yalan söyleyip duruyorlar.O nedenle görüştürmek istemiyorum.Yoksa ben de isterim görüşmesini.Zorunluluk olarak değil de akraba sonuçta. Vakit geçirmesi çocuk için de iyi olmaz mı.
Yurt dışı filan yalan da söylüyor olabilir...bulmuştur internetten birisini 3/5 ay yanına gidip aşkını yaşayacaktır..o süreçte de aklınca çocuğunuzla iletişime geçmediği onunla ilgilenmediği için size bir hak doğsun istemiyordur.Hiç güven verici insanlar değiller.Tek ayaklarının üzerinde bir sürü yalan söyleyip duruyorlar.O nedenle görüştürmek istemiyorum.Yoksa ben de isterim görüşmesini.
Çocuğa şehir dışına çalışmaya gidiyorum uzun süre seni alamayacağım demiş.Telefon görüşmesi yapmıyor.Whatsap ina mesaj gidiyor ama okumuyor.Cocuk ile zoom dan görüşüyor.Cocukta yerini öğrenmek için annem senin arabanı görmüş demiş.O da araba zaten benim değil ben kullanmıyorum.Arabayi satmakla uğraşıyorum gibi şeyler söylemiş.Ben zaten bundan sonra Avrupa da yaşayacağım annen seni iki haftada bir amcanla gorustursun yoksa nafaka vermem demiş.Belki de kaçmıştır anlamadim yaniYurt dışı filan yalan da söylüyor olabilir...bulmuştur internetten birisini 3/5 ay yanına gidip aşkını yaşayacaktır..o süreçte de aklınca çocuğunuzla iletişime geçmediği onunla ilgilenmediği için size bir hak doğsun istemiyordur.
Eşiniz asker değil miydi ? Emekli mi oldu yoksa görevden mi alındı?Çocuğa şehir dışına çalışmaya gidiyorum uzun süre seni alamayacağım demiş.Telefon görüşmesi yapmıyor.Whatsap ina mesaj gidiyor ama okumuyor.Cocuk ile zoom dan görüşüyor.Cocukta yerini öğrenmek için annem senin arabanı görmüş demiş.O da araba zaten benim değil ben kullanmıyorum.Arabayi satmakla uğraşıyorum gibi şeyler söylemiş.Ben zaten bundan sonra Avrupa da yaşayacağım annen seni iki haftada bir amcanla gorustursun yoksa nafaka vermem demiş.Belki de kaçmıştır anlamadim yani
Önceki mesajımda işin yurtdışı boyutunu yazmıştım ama belki de yurtdışında falan değil Türkiye'de bir yerlerde saklanıyor. İhraç edilmiş olabilir diyorsunuz Fe..ö davasından mı ihraç oldu? Eşinizin kardeşlerine mesaj atın, karakola kayıp bildirimi yapacağım deyin. Belki tutuşur babalık vazifesini seve seve yerine getirir.Haziran da da telefonumu unuttum ben başka şehirdeyim dedi çocuğa. Sen amcanın halası ara dedi.Netten görüştüler yine.Ama telefon on gün boyunca hiç kapanmadı nasıl oluyorsa anlamiyorum
Türkiyede icraya verdin diyelim adamın sadece Türkiyedeki mallarına el koyabilirsiniz. Hangi ülkede yaşıyorsa o ülkenin kanunlarına göre o ülkede dava açarsanız daha sağlıklı olur galiba. O da çok meşakkatli zor iş. Bilmediğin sistem, bilmediğin dil. Tabi şu da var burada takip başlatıp tanıma tenfiz yoluyla bço gittiği ülkede takibi uygulanabilir kılabilirsiniz. Ama dedim ya hepsi uğraştırıcı.Eski esim yurt dışında yaşayacakmış.Kizima annen seni amcanla halanla iki haftada bir görüştürsün.Yoksa sana nafaka göndermeyecegim demiş.Yurt dışına giden biri nafaka ödemezse ne olur mahkemeye verilebilir mi.
Fe...Ö den ceza almıştı 2019 da.Ama tutuklama olmadi.Karar geçen sene istinafta onaylandı.Simdi yargitayda olması lazim.Ama saklanmiyordu hiç.Düzenli nafakasini yatiriyordu.Cocugu alip gezdiriyordu.Ne olduysa bu sene oldu.Birden bire tel kullanmamaya başladı.Amcanla halanla görüş dedi çocuğa.Ama zoom ile aradı çocuğu.Telefon hiç kapanmadı sadece çocuğu aramıyor.Ilginc
Durum daha karışık. Fe..ö nedeniyle ihraç edilmiş. Kaçak göçek yaşayacak demektir. Bence adam daha burada, yurtdışına kaçmanın yollarını arıyor. Gidebilirse eğer yakalanana kadar konsolosluk falan izini bulamaz. Adam karısından çocuğundan kaçmıyor devletten kaçıyor. Amcanla halanı görmezsen nafaka vermem demesi bana göre nafakayı bu kişiler ödeyecek. Çocuğu göremeyeceksek niye ödeyelim durumu olabilir.Türkiyede icraya verdin diyelim adamın sadece Türkiyedeki mallarına el koyabilirsiniz. Hangi ülkede yaşıyorsa o ülkenin kanunlarına göre o ülkede dava açarsanız daha sağlıklı olur galiba. O da çok meşakkatli zor iş. Bilmediğin sistem, bilmediğin dil. Tabi şu da var burada takip başlatıp tanıma tenfiz yoluyla bço gittiği ülkede takibi uygulanabilir kılabilirsiniz. Ama dedim ya hepsi uğraştırıcı.
Ek olarak eğer gittiği ülke Avrupa ülkesiyse kolaylık sağlaması açısından Avrupa ödeme emri diye bir sistem var. O da düşünülebilir.
Mutlaka bir avukatla görüşün, icra takibinizi açın, sonuçta yabancı ülkeye çalışmaya gitse bile , arada dönecek ülkesine ama siz o gitmeden twbligat işlemlerinizi tamamlayın.Benim eski es de gidecekmiş nafaka işi nolur ben de bilmiyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?