• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eski eşim evlenecekmiş

Sıkıldım artık bu kadının konularından yaa iyi ki adam boşanmış senden gerçekten illallah ettiriyorsun resmen ya sakız gibi yapışmışsın bırakmıyorsun da hiç mi kadınlık gururun kalmadı yaka silkiyor insan senden
O kadar şey yazıldı etti hala şöyle böyle diyorsun gına geldi artık yaa

Alıyor her ay görüşüyor buraya gelince de ilgileniyor bazen kursuna vs götürüyor. nafakasını da veriyor okey de evlenince bunları yapmayı bırakırsa ne yapacaım onu diyorum ben de. başkasıyla zaman harcayacak, belki aksatacak görüşmeyi. önceliği çocuğu olmalı her zaman
Şaka mısınız? Eski eşiniz şu yorumunuza göre üzerine düşeni yapıyor zaten.

Adam sizi boşamış, evladınızı boşamamış.

Bu arada evleneceği kişiyi tanımadan etmeden bu ön yargı niye?

Bir kadın çocuklu boşanmış bir adam ile evleniyorsa, eşinin çocuğuna karşı sorumluluğunu bilerek evlenir.

Kadını bilemem ama siz çok iyi niyetli değilsiniz. Demek ki çocuklu biriyle evlenseniz sizden iyi bir abla olmaz, cıkkkss.

kıskanmış kadını işte. üzüntüsünü sinirini nasıl çıkaracağını bilemiyor demek ki. itiraf etmeyi de kendine yediremiyor olabilir. yani normalde de denmez mi bula bula bunu mu bulmuş, tipsiz vs. ben derim yani :KK70:bunlar belki de hep bilinç dışında biriken öfke yansımaları bence. çocuk olunca kardeş dedirtmem diye bir şey yok. illa ki diyecek kardeş olacaklar çünkü. bu sürecin yönetimini eline alması gerekiyor. kendisi içinde kıskançlık üzüntü gibi duygular yaşayabilir, arkadaşlarına kadın b.k suratlı vs diyebilir çok normal ama çocuğun yaşayacağı süreç daha ciddiyetle ve olgunlukla ele alınmalı. yoksa bu olanlar çocuğun tüm hayatını etkileyebilir
Ayyyy öyle mi kıskanmış mı kadıncağız üzülmüşte hakaret etmiş bak sen.
İkinci eşi de o zaman ben de kıskandım hala kocamda gözü var diye saçları eline verirse ona da poncik bakacak mısınız 🤣🤣
Bunun gibilere öylesi lazım kendilerine gelirler anca

Biraz önce bir önceki konunuzu görerek yorum yazmıştım şimdi bu güncellemeyle karşılaşınca şok oldum. Belli ki hala kendi adınıza bitirememişsiniz ve adamın size geri döneceğini umut etmişsiniz. 3 yıl da hala kabullenemediyseniz daha da ne zaman kabullenirsiniz bilemiyorum. Adam yüzünüze yüzünüze bağıra bağıra sevmediğini, istemediğini söylemiş milleti sürekli araya sokarak barışıp durmuşsunuz bir de evliliği kurtarma adı altında( ki bence bu direk adama zincir takmak içindi) çocuk yapmışsınız. Ancak o da adamı durdurmamış. Adam doğumunuzda bile yüzünüze bakmamış sonra da boşanmış, aradan yıllar geçmiş hala nasıl evlenir diyorsunuz. Yok o kadın nasıl çocuklu bir adamla evlenebilir diyorsunuz. Hanımefendi sizi ilgilendirmez. Bakın tekrar ediyorum sizi artık İLGİLENDİRMEZ. Sizin kocanız değil o adam artık yalnızca çocuğunuz babası ve istediğini yapabilir. İster çocuk yapar, ister yapmaz. İster evler,yatlar,katlar alır karısına sizi bağlamaz. Kabullenin artık ya. Psikolojik destek alacağınızı yazmışsınız hep almadınız mı hiç mi işe yaramadı.

Bu hikayedeki çocuğa o kadar üzüldüm ki, dünyaya gelme amacı bir kadının kendisini hiç sevmeyen kocasını kendine mahkum etmek istemesi. Düzeleriz falan bahane, çocuk olursa boşanamaz diye düşünmüş.

Çocuğun hayattaki tek misyonu bu olmuş resmen, adamın kadına mecbur olması için bir pranga. Şimdi bu planı komple elinde patladığı için bu kadar deliriyor, nasıl evlenir nasıl çocuk yapar diye.

Bu kadar şey yazıldı çizildi ama ilk fırsatta çocuğuna, baban seni sevse evlenmezdi, çocuk yapmazdı diyeceğine o kadar eminim ki, çünkü çocuk falan umurunda değil esasen. Çocuğunu düşünse kendini bu hallere sokmazdı, o çocuğu koz olarak kullanmazdı.

Burada çok fazla gördüm, kendisini hiç sevmeyen adamlara yapışan, bir de çocuk yapmak isteyen kadınlar. Çok yazık diyorum sadece çocuk için. Evliliğin başında 20’lwrin başındaymış okey ama artık muhtemelen 30 yaşında çocuğu olan bir kadın. Önceliği çocuğunun mutluluğu olsa ona göre davranır, ama önceliği hala o adamın dönmesi olduğu için asla anlamak istemiyor.

bir şeyi hazemediğim yok durumu benden iyi yani iyi bir yerde çalışıyor, benden daha iyi tatillere de gitmişler para var ki gidebiliyorlar. zengin değil tabi ama fakir de değil. müsrif bir insandı eskiden de öyleydi şimdi daha da abartmış görüyorum demek ki hali daha da iyi

Terapi aliyor musunuz? Bosandiktan sonra sevgiliniz oldu mu?
Bence adami izlemeyi birakip kendi hayatiniza bakin. Sevin, sevilin, deger gorun, deger verin, suslenip bir aksam yemegine cikin, iltifatlari dinleyin. Hayat boyle gecmez yahu

Terapi aliyor musunuz? Bosandiktan sonra sevgiliniz oldu mu?
Bence adami izlemeyi birakip kendi hayatiniza bakin. Sevin, sevilin, deger gorun, deger verin, suslenip bir aksam yemegine cikin, iltifatlari dinleyin. Hayat boyle gecmez yahu
psikologa gittim vaktinde ama pek faydasını görmedim bıraktım. görştüğüm bir iki kişi de oldu ama ilerlemedi, ben de çok o boşluğu dolduramadım yani yerine koyamadım başkasını. onun dışında ben de geziyorum tatillere gezilere gidiyorum konserlere etkinliklere gidiyorum hep ama artık arkdaşlarım da gelmiyor benimle, herkes kendi derdinde ben tek kalıyorum. kimse beni anlamıyor. bir türlü dikiş tutturmmıyorum.

Bu hikayedeki çocuğa o kadar üzüldüm ki, dünyaya gelme amacı bir kadının kendisini hiç sevmeyen kocasını kendine mahkum etmek istemesi. Düzeleriz falan bahane, çocuk olursa boşanamaz diye düşünmüş.

Çocuğun hayattaki tek misyonu bu olmuş resmen, adamın kadına mecbur olması için bir pranga. Şimdi bu planı komple elinde patladığı için bu kadar deliriyor, nasıl evlenir nasıl çocuk yapar diye.

Bu kadar şey yazıldı çizildi ama ilk fırsatta çocuğuna, baban seni sevse evlenmezdi, çocuk yapmazdı diyeceğine o kadar eminim ki, çünkü çocuk falan umurunda değil esasen. Çocuğunu düşünse kendini bu hallere sokmazdı, o çocuğu koz olarak kullanmazdı.

Burada çok fazla gördüm, kendisini hiç sevmeyen adamlara yapışan, bir de çocuk yapmak isteyen kadınlar. Çok yazık diyorum sadece çocuk için. Evliliğin başında 20’lwrin başındaymış okey ama artık muhtemelen 30 yaşında çocuğu olan bir kadın. Önceliği çocuğunun mutluluğu olsa ona göre davranır, ama önceliği hala o adamın dönmesi olduğu için asla anlamak istemiyor.
bir çocuğumuz olursa daha mutlu tamamlanmış bir aile oluruz dedim, evladımı çok seviyorum hiçbir zaman kullanmadım onu sadece en iyisi olsun onun için istiyorum onun için çabalıyorum. herkes kendi hayatına daha kolay bakabiliyor ben buna kızıyorum. elin kadını nasıl davranacak kim olsa kızar sinirlenir dşündükçe sonuçta kendi evladın söz konusu. beni düşündükçe rahatsız ediyor çocuğumla bir başkasının yan yana olması. babası gelir görür ya da alır babaannesine götürür ama başak türlü sıcak bakamıyorum. kimsenin de kolay kolay bakabileceğini sanmıyorm. ayrıca kadınlar çocukları için kötü giden evliliklerini sürdürebiliyorken erkekler neden yapamıyorlar her şey kadından bekleniyor ki sadece, evladı için kendi şımarıklığına keyfine bakmayı terch etti başta da evlenmeyebilirdi

Ayyyy öyle mi kıskanmış mı kadıncağız üzülmüşte hakaret etmiş bak sen.
İkinci eşi de o zaman ben de kıskandım hala kocamda gözü var diye saçları eline verirse ona da poncik bakacak mısınız 🤣🤣
Bunun gibilere öylesi lazım kendilerine gelirler anca
Kocası falan değil kimsenin evli bile değiiller ayrıca kıskandığım da yok. kolaydı saçımı elime vermek

Şaka mısınız? Eski eşiniz şu yorumunuza göre üzerine düşeni yapıyor zaten.

Adam sizi boşamış, evladınızı boşamamış.

Bu arada evleneceği kişiyi tanımadan etmeden bu ön yargı niye?

Bir kadın çocuklu boşanmış bir adam ile evleniyorsa, eşinin çocuğuna karşı sorumluluğunu bilerek evlenir.

Kadını bilemem ama siz çok iyi niyetli değilsiniz. Demek ki çocuklu biriyle evlenseniz sizden iyi bir abla olmaz, cıkkkss.
şu an üzerine düşeni yapıyor ama bu ileride de yapacağı anlamına gelmiyor birçok erkek hayatına biri girince ya da evlenince bırakıyor çocuğunu. ben bunlardan korkuyorum. kadının nasıl biri olduğunu da bilmiyorum ama çocuğum yabancı birinin evine gidince ne hissedecek babasının yanında başka kadın görünce ne hissedcek, kadın nasıl davranacak hepsi soru işareti ve korkuyorum bunları düşünnce. çocuklu biriyle evlenseydim gayet iyi davranırdım ben bir anneyim ve gayet de çocuk ne demek evlat ne demek biliyorum ama olmayan biri belki ihtiyaalrını psikolojisini anlamayacak belki kötü hissettirecek bilmiyorum. iyi de davranablir tabi onu da bilmiyorum sadece endişe benimki

Sıkıldım artık bu kadının konularından yaa iyi ki adam boşanmış senden gerçekten illallah ettiriyorsun resmen ya sakız gibi yapışmışsın bırakmıyorsun da hiç mi kadınlık gururun kalmadı yaka silkiyor insan senden
O kadar şey yazıldı etti hala şöyle böyle diyorsun gına geldi artık yaa
sıkıldıysanız okumayablirsiniz niye bana yüklenip duruyorsunuz evlenceği kadn siz misiniz sanki

Yazdıklarınızı okudum tek tek cevap veremedim ama hep beni suçluyorsunuz. ben adamın mirası peşinde değilim benim bir hakkım olamaz zaten ben çocuğumun dışlanacağından endişeliyim ona güzel bir miras bırakacak durumum yok, iyi bir okulda okutamam var olan hakkı da gitmesn istiyorum tek derdim o. ayrıca kadının çocuksuz olmasını niye kıskanayım ben sadece çocuklu biriyle evlenmek istemesi mantıklı gelmiyor adamın durumu iyi olmasa evlenmeyecekti belki de. daha önce de evlense evlenirdi hem çocuk onun için şimdi sorun değil belki, belki öyle der sonra istemiyorum derse ne olacak bunları düşünüyorum. tek başıma iyi bir gelecek kurmak için çabalıyorum kendime de bakıyorum ama elimden daha fazlası gelmiyor.
eski konularımda evet yanlış yaptığım yerler de oldu kolay değil ben çok aşıktım hep beni sevsin istedim hiçbir zaman o kadar sevmedi beğenmedi, belki vazgeçer diye bile bekledim ama boşandıktan sonra çok kolay hayatına baktı. ben zor zamanlarında yanında oldm şimdi gayet güzel hayatı var olan bana oluyor. çocuğum çekmesin en azından diyorum ama başka birinin evine gitmesi, ondan kardeşinin olması fikri hepsi onu çok üzecek gibi geliyor. ne olsa isteyecek bekleyecek belki ben o imkanı sunamayacağım tek başıma. onlarla da bir yere gitsinler istemiyorum yabancı bir kadınla tatile gitmesini, birlikte yemek yemesini istemiyorum kimsenin de kolay kolay isteyeceğini sanmıyorum onun annesi benim başkasıyla evcilik oynayıp mutlu aile pozları mı kesecekler bence başınıza gelmeyince yorum yapması kolay oluyr kimse evladını paylaşmaz bu şekilde
Hanfendi suclaniyorsunuz çünkü suclusunuz. Burda onlarca boşanmış, ikinci evliliğini yapmış, bosanmis bir adamla evlenmiş kadın yazmış size hiçbirinin yazdığı umrunuzda değil çünkü derdiniz çocuğunuz değil bunu kabul edin artık. Çocuğunuz babasının yeni eşiyle evine gittiğinde uzulmeyecek, siz uzuleceksiniz. Kadının da durumu iyiymiş, çocuğunuz onlarla sizin onu goturemeyeceginiz tatillere çıktığında siz çocuğunuz için sevinmeyeceksiniz, ben tatile gidemiyorum onlar nasıl gidiyor diye uzuleceksiniz. Benim de babamın ilk evliliğinden bir abim var, benim annemin büyüttüğü. Hala benim anneme der, abimin annesiyle hala denk geldiklerinde selamlasirlar, anneme teşekkür eder. Çünkü kadın benim anneme, abime annelik ettiği için minnettar. Sizin gibi haset değil. Bu arada kadın çocuklu olsaydı anneliği bilirdi falan diye de kandirmayin kendinizi. O zaman da "ya çocuğum babam niye başkasının çocuğuna babalık yapıyor diye üzülür " diye bahane bulurdunuz. Benim çocuğuma harcayacağı paraları o kadının çocuğuna harcıyor derdiniz. Kadın ya kendi çocuğunu kayirir benim çocuğumu dislarsa deyip dururdunuz burada. Sizin derdiniz kiskancliginizi mesrulastiracaginiz bahaneler bulmak sadece.

Ayrıca sonu gelmeyen ihtimallerden bahsedip duruyorsunuz. Parayla değil ya, ben de biraz ihtimallerden bahsedeyim. Farzedelim ki eski eşiniz evlenmedi. Ama bi süre sonra eeh dedi ya, niye iki şehir arasında mekik dokuyup duruyorum oğlumu daha az ziyarete gidicem bekar adamım ben. Biraz hovardalık yapayım. Gitti hergun farklı farklı kadınlarla gününü gün etti, oglunuzu iki üç ayda bir anca ziyarete geldi, bütün maaşını kadınlara yedirdi. Bırakın oğlunuza ekstra hak iddia edebileceği bişey bırakmayı, nafaka haricinde beş kuruş harcayacak parası kalmadı. Bunlar da ihtimaller değil mi? Ama sizin çocuğunuzu kullanarak eski esinizin hayatına müdahale edebileceğiniz ihtimaller değiller.

Ayrıca sürekli adamın hayatına birşey olmamış gibi devam etmesinden yakinip duruyorsunuz. Madem o kadar memnun değilsiniz, verin çocuğunuzun velayetini babasına, siz bekar bir kadın gibi hayatınıza devam edin. Hem kendinizi çocuğunuza göre ayarlamak zorunda kalmazsınız, kimbilir belki siz de hiç evlenmemiş çocuksuz biriyle evlenip tatillere gidersiniz.

asıl ki kontrolcü sağlıksız erkekler eski karılarına çocuk üzerinden "çocuğuma üvey baba getiremezsin" baskısı yapmaya çalışıyor, siz de eski eşinize aynısını yapmaya çalışıyorsunuz ve bu da en az onun kadar çirkin.

bir çocuğumuz olursa daha mutlu tamamlanmış bir aile oluruz dedim, evladımı çok seviyorum hiçbir zaman kullanmadım onu sadece en iyisi olsun onun için istiyorum onun için çabalıyorum. herkes kendi hayatına daha kolay bakabiliyor ben buna kızıyorum. elin kadını nasıl davranacak kim olsa kızar sinirlenir dşündükçe sonuçta kendi evladın söz konusu. beni düşündükçe rahatsız ediyor çocuğumla bir başkasının yan yana olması. babası gelir görür ya da alır babaannesine götürür ama başak türlü sıcak bakamıyorum. kimsenin de kolay kolay bakabileceğini sanmıyorm. ayrıca kadınlar çocukları için kötü giden evliliklerini sürdürebiliyorken erkekler neden yapamıyorlar her şey kadından bekleniyor ki sadece, evladı için kendi şımarıklığına keyfine bakmayı terch etti başta da evlenmeyebilirdi
Hani şöyle bir söz var ya ölünce insanların sizi ne kadar çabuk unuttuğunu görseydiniz hayatınıza 2 kat değer verirdiniz diye, boşanmak da böyle bir şey bence. O kişinin hayatında artık yoksunuz. Hem de bayağı olmuş hatta bayağı bayağı bayağı olmuş. Herkes ne kadar da çabuk hayatına bakıyor diye değerlendirmek yerine ben neden hayatıma bakamıyorum demelisiniz bence. Böyle bir hayat size de işkence ve yük. Kaygılansanız da kaygılanmasanız da bu gerçekle er geç yüzleşecektiniz. O yüzden akışa bırakın. Olumsuz bir durum görürseniz onu o zaman düşünürsünüz.

Back
X