Eski eşim kızıma ödediği nafaka için dava açmış 😡

• Konu Sahibi Konu Sahibi Fruma
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
sigortalı bir işi bile olmayan biriyle evlenip bir de onu baba yapmayacaktınız
Bu yorumun nesi beğenilmedi? Dişi kuş bile en iyi erkek kuşu seçiyor. Bazıları kadınları hayır kurumu olarak görüyor herhalde.

Buradan okuduguma gore nafaka azaltma davalarinda 1 tane bile kabul edilmiş emsal karar yokmuş.

Bu yorumun nesi beğenilmedi? Dişi kuş bile en iyi erkek kuşu seçiyor. Bazıları kadınları hayır kurumu olarak görüyor herhalde.
evlendiğimizde sigortalıydı eş sonradan başına bazı ‘hayatsal’ işler geldi o yüzden beğenmedim ben. bir de başınıza gelmeyen, yaşanmamış konularda ahkam kesilmesinden hoşlanmıyorum

Buradan okuduguma gore nafaka azaltma davalarinda 1 tane bile kabul edilmiş emsal karar yokmuş.
yok canım bir sürü karar var azaltmaya ilişkin
burada yoktur o ayrı

adam hasta olur çalışamaz, işsiz kalır cidden iş bulamaz
emekli olur geliri azalır
kadın işe girer (nafaka kararı çıktığında çalışmıyordur)
adam tekrar evlenir yeni evi kiradır, tekrar çocuğu olur
yani adamın gelirinin azalması, karşı tarafın da gelirinin artması bariz şekilde varsa hepsi geçerli sebep oluyor ve azaltım da çıkıyor

mahkemeye ispatlayabiliyorsan değerlendirir, azaltmaya karar verebilir

ama nafaka kararı daha yeni çıktıysa hemen 1 senede azaltma davasına hoş bakmıyorlar diye biliyorum (o bir senede çok ekstra bişeyler çıktıysa ne olur, tüm yasal süreleri bilemiycem avukat değilim)

çünkü bu sefer şey gibi oluyor "yeter ki boşansın" diye boşanırken iyi bir miktarı kabul ettiydim ama şimdi ödemiycem o tutarı diyorsun gibi... (hukukta adı bu değil tabi)

evlendiğimizde sigortalıydı eş sonradan başına bazı ‘hayatsal’ işler geldi o yüzden beğenmedim ben. bir de başınıza gelmeyen, yaşanmamış konularda ahkam kesilmesinden hoşlanmıyorum
başımıza neler geldi hayatın ne sillelerini yedik de konuşuyoruz işte
evet evlenirsin hayatın içinde düşersin kalkarsın bir şekilde yolunu bulmaya çalışırsın
çocuğundan 4 bini sakınan adam acaba öncesinde çok sorumluluk sahibidir de sonradan mı böyle olmuştur
yoksa perşembenin gelişi çarşambadan belli midir

İster çalışsın ister çalışmasın az kazansın çok kazansın o çocuğun ihtiyaçları babanın iş durumuna göre şekillenmiyor. Ben işten çıktım dur çocuğum yemek yeme hastalanma okula gitme diyecek halimiz yok . Çocuğu olan adam da işten çıkmayacak çalışacak. Ayrılmamış olsaydınız nasıl bakacaktı çocuğa evde? Neyle geçindirecekti? İnsan kendi düşünür çocuğunu annenin dikte etmesine gerek var mı ya . 4 bin tl ne yapacak çocuk bir ay. Çocuğu iki kere dışarı çıkarsan bitiyor o para zaten. Yazıklar olsun böyle insanlara Allah evlat nasip etmesin olan kadınlara ve çocuklara oluyor işin sonunda. Şimdi yeni birini bulsa bak ne 8 bin liralar harcayacak. Yeni çocuğu olursa nafaka azalırmış ben bu kararlara da asla saygı duymuyorum ya madem ikinci çocuk olunca ilkine bakamayacaksın o zaman ikinci evliliği ikinci çocuğu yapmayacaksın hakim de böyle karar vermeli. Zaten mahkemelerde hakimlerin karar verdiği nafakalae o kadar düşük miktarlar ki.. ay çok doldum ben bu konuya ya

Yani tarafların durumunu net bilmeden adama saydırmakta olmaz şimdi,düzgün bir işi geliri olsaydı ve şu hareketi yapsaydı denecek çok şey vardı tabiki,bu çocuk tek başına yapılmadı anne ve babanın ortak sorumlulukları var,ayrılınca bu sorumluluklar sadece anneye yüklenmemeli ama gerçekten çalışmıyorsa ve parası yoksa zor durumdaysa nasıl ödeyecekki zaten,olmayan birşeyi nasıl verebilirki,sizde sonuna kadar haklısınız zaten 8 bin de çok çok düşük bir miktar aylık harcama olarak çocuğun ihtiyaçlarına yetmesi imkansız birde onu 4 bin e çekerek zaten vermiyor gibi birşey olacak,aslında buradaki asıl konu pahalı hayat şartları,işsizlik ve buna yetişmeye çalışan insanlar,babayı suçlamakta kolay anneyi suçlamakta kolay ama bazen suçlu iki tarafta olmayabiliyor bu gibi durumlarda konuşularak halledilmesi plan yapılıp o doğrultuda ilerlenmesi çocuk için çok daha sağlıklı olur bence.

E sende eşinin çocuğuna para vermesini istemiyordun sanki ? boşandınız mı?

Kuryelik yaparken foto patlatma imkanınız olmaz mı?

Yok ayağında evet rahatsızlık var ama şuan sigorta olmadan hem kuryelik yapıyor hemde fırında günlük 3 bin tl alıyor. Çocuğuna nafaka vermemek için de yalan söylüyor.
Çalışırken resimlerini çek elinde kanıt olsun, ya da birisine çektir.
Dava günü koyarsın hakimin önüne…

bu söylediklerinizin sigortasız adamdan çocuk yapmakla ne ilgisi var?

Fırıncılar odası ne kadar maas aldığını bilmez ki ki sigortası yok calıştığı fırında sigortasız calıştığı için evet biz de çalışıyor demez kendi başları derde girsin istemez.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…