• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eski eşin aramaları, yeni eşimin bundan duyduğu rahatsızlık

Başsağlığı ve geçmiş olsun amaçlı yapılan aramalar, büyütmeyin. Teyzemin eski damadı, eniştemin cenazesine gelmişti. Çok severdi kayınpederini. Ihanetle noktalanmış, kuzenimi aldattığı kadın ile evlenmişti üstelik. Fakat bir daha iletişime de geçmedi sonrasında. O sadece, eski kayınpederine karşı son görevini yerine getirdi.

Yazdıklarından okuduğum kadarıyla eski eşin seninle alakalı aramıyor iş yeriyle alakalı arama yapıyor...mühtemelen 15 sene süren evlilikte babanın işyeriyle yakın bağı olmuş veya orda çalışmış...orda iş arkadaşlıkları olmuş vs..vs..Neden bukadar takılıyorsunuz buna? Yani senin eski kocan olması onun eski iş arkadaşlarını aramıyacağı anlamına gelmezki..ayrıca gayet insani bir yaklaşımla baş sağlığı ve geçmiş olsun dileklerini illetmiş.
Babamla beraber çalıştı evet. Babamın çevresini ve nufüsunu kullanarak network oluşturdu. Konuştuğu personel ile arkadaştılar. Bugün hala bizim muhasebecimizi kullandığını da öğrendim. Ben onun adını dahi duymak istemiyorum. Çok sağlıklı düşünemiyorum.

Babamla beraber çalıştı evet. Babamın çevresini ve nufüsunu kullanarak network oluşturdu. Konuştuğu personel ile arkadaştılar. Bugün hala bizim muhasebecimizi kullandığını da öğrendim. Ben onun adını dahi duymak istemiyorum. Çok sağlıklı düşünemiyorum.
Evet mutlaka eski eşle alakalı konuları duymak senin ve eşin için hoş bir durum değil. İşcinizi yönlendirmek sizin elinizde..tabiki kiminle görüştüğüne karar verecek değilsiniz, bu çok komik olur..ama size duyurmamalı..bu konuda uyarabilirsiniz. Muhasebeci özel çalışıyor..ve sizin dışınızda istediği kişiyle çalışıp parasını kazanabilir, burda yine konu sizin kulağınıza neden geliyor bu??

Nihal hanımın önceki evliliğiyle ilgili paylaşımlarından yola çıkarak, o karakterde bir insandan beklenebilecek bir davranış.
Evet doğru hatırlıyorsunuz. Kendisi son derece karaktersiz bir insandır. 15 senenin hatrına en azından dürüstçe "Benim hayatımda biri var, yürütemiyoruz" diyebilirdi. Bu kadarını hak etmiştim. Bana türlü psikolojik şiddeti yaşattıktan sonra etrafımda dolaşması beni son derece rahatsız ediyor.

Evet mutlaka eski eşle alakalı konuları duymak senin ve eşin için hoş bir durum değil. İşcinizi yönlendirmek sizin elinizde..tabiki kiminle görüştüğüne karar verecek değilsiniz, bu çok komik olur..ama size duyurmamalı..bu konuda uyarabilirsiniz. Muhasebeci özel çalışıyor..ve sizin dışınızda istediği kişiyle çalışıp parasını kazanabilir, burda yine konu sizin kulağınıza neden geliyor bu??
Görüşmesine mani olmak despotluk olur ama bize aktarmaması yönünde ikaz etmeliyiz. Biz bir yuva kurmuşuz, hala eski eşimin konusunun geçmesi bize saygısızlık.

Görüşmesine mani olmak despotluk olur ama bize aktarmaması yönünde ikaz etmeliyiz. Biz bir yuva kurmuşuz, hala eski eşimin konusunun geçmesi bize saygısızlık.
evet katılıyorum..baktınız bu tutumunda ısrarlı yol verin gitsin..kişi nezaket göstermiş baş sağlığı dileklerini iletmiş bunu duyurmak ne mana..zaten sizlere duyurmak gibi bir amaç olsaydı sizi arardı veya akrabalardan birini...ayrıca evliliklerde karı koca anlaşamayıp ayrılabiliyorlar ama çok uzun zamamdır baba, anne gibi benimsenmiş insanlardan ayrılmak okadarda kolay olmuyor. Ölüm gibi ciddi bir durumda insan hem üzülür hem bu üzüntüsünü yaşamak-paylaşmak ister.

İyi günler hanım arkadaşlarım.
Benim 7 sene önce ilk evliliğim bitti. 2 sene öncede 2. Evliliğimi yaptım. İlk evliliğim 15 sene sürdü. Ortak çocuğumuz yok. Şu an 2. eşimden 4 aylık hamileyim.
Sorunuma gelince eski eşimin rahmetli Babamın iş yerini araması, personelimizle konuşması. İlk aramayı 1,5 sene önce babam vefat edince yaptı. 2. Aramayı ise bu hafta rahmetli babamın işyerinde maddi hasarlı yangın çıktıktan sonra geçmiş olsun demeye yapmış. Her ne kadar konuştuğu ben olmasamda yaptığı aramalar annemin ve sonrasında benim ve eşimin kulağına geldi.
Eşim bu durumdan son derece rahatsız. Hala benimle ilgilenmesi, irtibatta kalması onu huzursuz ediyor. Bende hoşlanmıyorum, ihanetle biten bir evlilikti ama eşimi daha kışkırtmamak için çok dillendirmiyorum. Eşim eski kocamı arayıp "Karımdan ve ailesinden uzak dur" diyeceğim diyor.
Sizce mani mi olmalıyım, izin mi vermeliyim. Huzursuz olması yersiz mi yoksa haklı mı?
Cevap veren herkese şimdiden teşekkür ederim. 🌺
Kanlı bıçaklı ayrılmadıysanız geçen onca yıl iyi kötü yaşanmışlıklar var, bir zamanlar annenize anne babanıza baba diyen aynı sofraya oturmuş bir insan…..bana davranışı vefalı insani geldi. Ben rahatsızlık verici birşey olduğunu düşünmüyorum. Kaldı ki sizi yada annenizi aramamış ki bence annenizi araması da normal. Kötü bir olay yaşanmış adamın haberi olmuş insanlık etmiş. Aldatılarak ayrılmanız ayrı mevzu bu apayrı.
Eşinizin de onu araması çok yersiz, adam taciz etmemiş kötülük etmemiş huzur kaçırmak için birşey yapmamış ki.

adam sizinle ilgilenmemiş ki, insanlık etmiş. eşiniz kendine ve size güvensin biraz. kusura bakmayın da gülünç geldi, karımdan ve ailesinden uzak dur diyecekmiş falan arayıp. adam uzak zaten, biri vefat birisi yangın. benim annemle babam da ayrı, babam her kandilde, her bayramda anneannemi arar, kutlar. saygı ve insanlıktan olan şeyler bunlar. zaten aldatmış adam yani şu an sizinle ilgilendiği yok.
Tanımam etmem ama babanıza hürmet ederim, ne mutlu size, ne tatlı vefalı bir adami Allah bozmasın…

Evet onlar arkadaştı. Adana'da şirket açmış ama hala bizim Ankara'daki muhasebecimizi kullanıyormuş. Bunlar tesadüf mü? Bilinçli olarak bizim etrafımızda mı dolanıyor.
Yani bana size yönelik bir takıntı merak vs değil de geçmişine yönelik bir minnet gibi çalıştığı eski iş yeriyle/insanlarla bağlantı gibi geldi. Bu tür durumlarda kendisine direkt bir şey derseniz kendi kendinelerine gelin güvey oluyorlar Bile diyebilir. Bence çalışanınız ile konuşup bir daha kendisi ile alakalı şeyleri size söylememesi gerektiği ayrıca sizlerle ilgili şeyleri kim olursa olsun dışarı ile paylaşmayası gerektiğini söyleyin olsun bitsin. Babanıza rahmet dilemesi de eski iş yerinden arkadaşına geçmiş olsun demesi de doğal aslında burada sorun size yansıtılması. Akrabanız ile vs görüşse çok büyük bir art niyet arayabilirdim ama çalışanınız ile duygusal bir bağınız yoksa olabilir böyle.

Başta ben de çok medenice bir davranış diye düşündüm ama bu durumda bana garip gelen bazı şeyler var.Adam aileye başsağlığı dilemiyor ki çalışanlarına diliyor 🤔Ben eşimi aldatarak boşansam üstüne de gitsem evlensem..boşandığım kişi ile bir çocuğum / ortak akrabalık bağım olmasa ben eski eşimin babasının vefatından da iş yerinin yandığından da haberdar olmam. Ancak eski eşimin babasının çalışanı ile sürekli görüşüyorsam o ya da ben belli dönemler araşıyorsak bu şekilde haberdar olurum.Eski eşin böyle bir arama yapmamış ,çalışanınız karşı tarafa anlattıkları ortaya çıkarsa diye bile onun aradığını söylüyor olabilir @Nihal Shibuya ...annenizin yapacağı tek şey çalışanınızla konuşup ;" x bey o şahsiyet ile arkadaşlığınız olabilir ..buna karışamam ama görüşme içeriğiniz benimle/kızımla ilgili bir konu olursa rahatsız olurum. Lütfen bundan sonra bana/kızıma o kişi ile ilgili bir konuşma aktarmayın" demek olacaktır.

Başta ben de çok medenice bir davranış diye düşündüm ama bu durumda bana garip gelen bazı şeyler var.Adam aileye başsağlığı dilemiyor ki çalışanlarına diliyor 🤔Ben eşimi aldatarak boşansam üstüne de gitsem evlensem..boşandığım kişi ile bir çocuğum / ortak akrabalık bağım olmasa ben eski eşimin babasının vefatından da iş yerinin yandığından da haberdar olmam. Ancak eski eşimin babasının çalışanı ile sürekli görüşüyorsam o ya da ben belli dönemler araşıyorsak bu şekilde haberdar olurum
Ben kendisinden o kadar nefret ettim ki, onla alakalı herşeyi sildim. Ortak arkadaşımız yok. Olsa da onlarla da görüşmeyi keserdim. Biz dostane bir şekilde boşanmadık. Öyle olsaydı aramasını sorun etmez, bu kadar huzursuz olmazdım. Boşanmamızdan 7 sene geçmiş, ortak bir çocuğumuz yok. Yapacağı insanlığı zamanında yapsaydı.

Aramalarından eşinizin nasıl haberi oluyor sonuçta babanızın işyeri yani eşinizle ne alakası var ona söyleyen kim eski eşi aradı diye..O işyerinden kimi tanıyor da geçmiş olsun diyor..Hem bir sebeb olmuş aramış direkt sizi aramamış ki sorun nedir

Ben iyi niyetli olduğunu düşünmüyorum. Babanızi bukadar onemsemis olsaydı size ihanet etmezdi .yem atiyor ona geri donermisiniz diye.. eşinizi şimdilik karıştırmayın nolur nolmaz.birdaha ararsa ozman bişiler dersiniz

Aramalarından eşinizin nasıl haberi oluyor sonuçta babanızın işyeri yani eşinizle ne alakası var ona söyleyen kim eski eşi aradı diye..O işyerinden kimi tanıyor da geçmiş olsun diyor..Hem bir sebeb olmuş aramış direkt sizi aramamış ki sorun nedir
Boşanalı 7 sene olmuş. Ben onun hayatını takip etmiyorum. Dostane şekilde de boşanmadık. Onun adının dahi geçmesi beni huzursuz ediyor.
İşyerindeki personeli ağzı geniş. Anneme o söylüyor. Bugün kendisini ikaz ettim. "Ben artık evli kadınım. Eski eşimle konuştuklarınızı gelip anlatma" dedim.

Ben iyi niyetli olduğunu düşünmüyorum. Babanızi bukadar onemsemis olsaydı size ihanet etmezdi .yem atiyor ona geri donermisiniz diye.. eşinizi şimdilik karıştırmayın nolur nolmaz.birdaha ararsa ozman bişiler dersiniz
Bende kesinlikle iyi niyetli olduğunu düşünmüyorum. Boşanırken onun gerçek yüzünü gördüm. Babama bu kadar değer veriyorduysa böbrek nakli olduğunda geçmis olsun dilemeye arasaydı. Keza annemi de arayamıyorum çünkü yüzü yok. İnsanlar bosanır ama ahlaklı biçimde. Senelerce Ben çocuk istediğim halde kendi korundu. "Senle bir bağım kalsın istemiyorum" dedi. Bana bu kadar psikolojik şiddet uygulamamış bir insan şimdi neden taziyeye, geçmiş olsuna arıyor.

Bende kesinlikle iyi niyetli olduğunu düşünmüyorum. Boşanırken onun gerçek yüzünü gördüm. Babama bu kadar değer veriyorduysa böbrek nakli olduğunda geçmis olsun dilemeye arasaydı. Keza annemi de arayamıyorum çünkü yüzü yok. İnsanlar bosanır ama ahlaklı biçimde. Senelerce Ben çocuk istediğim halde kendi korundu. "Senle bir bağım kalsın istemiyorum" dedi. Bana bu kadar psikolojik şiddet uygulamamış bir insan şimdi neden taziyeye, geçmiş olsuna arıyor.
Sen onu daha iyi tanırsın elbette öyledir ilk okuduğumdada iyi niyetli gelmedi zaten bana . İyiki korunmuş kız şimdi defolsin gitsin inşallah şimdiki eşinle mutlusundur

İyi günler hanım arkadaşlarım.
Benim 7 sene önce ilk evliliğim bitti. 2 sene öncede 2. Evliliğimi yaptım. İlk evliliğim 15 sene sürdü. Ortak çocuğumuz yok. Şu an 2. eşimden 4 aylık hamileyim.
Sorunuma gelince eski eşimin rahmetli Babamın iş yerini araması, personelimizle konuşması. İlk aramayı 1,5 sene önce babam vefat edince yaptı. 2. Aramayı ise bu hafta rahmetli babamın işyerinde maddi hasarlı yangın çıktıktan sonra geçmiş olsun demeye yapmış. Her ne kadar konuştuğu ben olmasamda yaptığı aramalar annemin ve sonrasında benim ve eşimin kulağına geldi.
Eşim bu durumdan son derece rahatsız. Hala benimle ilgilenmesi, irtibatta kalması onu huzursuz ediyor. Bende hoşlanmıyorum, ihanetle biten bir evlilikti ama eşimi daha kışkırtmamak için çok dillendirmiyorum. Eşim eski kocamı arayıp "Karımdan ve ailesinden uzak dur" diyeceğim diyor.
Sizce mani mi olmalıyım, izin mi vermeliyim. Huzursuz olması yersiz mi yoksa haklı mı?
Cevap veren herkese şimdiden teşekkür ederim. 🌺
Sizi aramamis. Sadece 2 kez baska konularda baskalari aranmis.

Başka biriyle evlenmişiniz. Hala zamanında yapsaydi falan nedir. Unutamamış gibi davranıyorsunuz

Back
X