• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eski eşin aramaları, yeni eşimin bundan duyduğu rahatsızlık

İyi günler hanım arkadaşlarım.
Benim 7 sene önce ilk evliliğim bitti. 2 sene öncede 2. Evliliğimi yaptım. İlk evliliğim 15 sene sürdü. Ortak çocuğumuz yok. Şu an 2. eşimden 4 aylık hamileyim.
Sorunuma gelince eski eşimin rahmetli Babamın iş yerini araması, personelimizle konuşması. İlk aramayı 1,5 sene önce babam vefat edince yaptı. 2. Aramayı ise bu hafta rahmetli babamın işyerinde maddi hasarlı yangın çıktıktan sonra geçmiş olsun demeye yapmış. Her ne kadar konuştuğu ben olmasamda yaptığı aramalar annemin ve sonrasında benim ve eşimin kulağına geldi.
Eşim bu durumdan son derece rahatsız. Hala benimle ilgilenmesi, irtibatta kalması onu huzursuz ediyor. Bende hoşlanmıyorum, ihanetle biten bir evlilikti ama eşimi daha kışkırtmamak için çok dillendirmiyorum. Eşim eski kocamı arayıp "Karımdan ve ailesinden uzak dur" diyeceğim diyor.
Sizce mani mi olmalıyım, izin mi vermeliyim. Huzursuz olması yersiz mi yoksa haklı mı?
Cevap veren herkese şimdiden teşekkür ederim. 🌺
Bende eski eşinizi siz arayıp söylemelisiniz olası bi kavgayı önlemek adına

Nihalcim konunu şimdi gördüm tüm yorumları okumadim benim düşüncem eski eşin babanın vefatı ve yangın zamanlaması sen evlenmeden önce olsa da arar miydi acaba.

5 yıl sen bekardin o arada da olmuş muydu aramaları.

Bence normal,babanın hatırı için taziye ve geçmiş olsun diyebilir.
Ama bunun senin ve eşinin kulağına gelmesi hoş değil.
Annene iletilse ve konu kapansa sorun olmazdı.
Eşin de biz zaten 2 senedir evliyiz bu iki oldu diye düşünmüş, kıskanmis demekki haklı.
Ortada kötü biten evlilik ve başka bağ yok.
Bence eşin o adamı aramasın,kendini onemseyebilir.
Personele söyleyin konuşulanlar size gelmesin,gerekirse dükkanın numarasını değiştirin.tavrinizdan anlar diye düşünüyorum.kusura bakma uzun yazdım🙈

tuttioz tuttioz Tuttimm bitanem kaderimiz ne kadar benziyor ❤ Eski eşimden o kadar nefret etmişim ki, adını dahi duymak istemiyorum. Bu adam hayat boyu bizi takip edecek taziye, geçmiş olsun mu dileyecek? O kadar insandı boşanırken neden insanlığını göstermedi? Bana "seni içim almıyor" derken benim de bir gururum olduğunu hesaba katmadı. Ben onun iyi niyet taşıdığına zerre ihtimal vermiyorum. Pusuya yatmış bekliyordur. "Seni alacak enayi bulamayacaksın" diyordu. Benim şimdi mutlu bir yuva kurmuş olmam ağır geliyordur.
Nihalim, ne sen ne de eşin iletişim kurmayın bence. Şöyle ki ona karşı sergileyeceğiniz en ufak öfke, tepki vs onun hoşuna gidecek. Kendisini önemsenmiş hissedecek. Bu adamlar sanırım biz onları dağın zirvesine çıkardık diye kendilerini bir şey sanıp bizi ezmeye kalktılar. Valla dağ benim, doruğa çıkardığım gibi vururum tekmeyi götün götün yuvarlanır aşağı… Hiç üstünde durma, bana birkaç yıl önce deselerdi ki “sen evleneceksin hamile kalacaksın, o da telefonlarda ağlayacak…” yok artık derdim :) benimki de konuşma talebinden önce saçmalamıştı farklı şekillerde… Seninkinin de bir süre sonra direk iletişime geçeceğini düşünüyorum, o zaman eşin ya da sen haddini bildirirsiniz 🙏🏻

Ağır şeyler yaşamışsınız ama direkt sizinle irtibata geçmediği için eşinizin arayıp bizden uzak dur demesi yanlış olur, maksadı gerçekten sizi huzursuz etmekse istediğine erişmiş olur muhatap alırsanız, ayrıca size bu lafı taşıyanı ikaz edin, hayatta en sevmediğim insan türlerinden biri de laf taşıyanlardır, bana hiçbir zaman iyi niyetli gelmiyor böyleleri, personeliniz olduğu için daha keskin şeyler diyemem ama ben normalde bu tipleri barındırmam çevremde.
Evet Mune Mune hanım. Bende burada arkadaşların yorumları sayesinde esas ikaz etmemiz gereken kişinin personelimiz olduğuna kanaat getirdim. O isterse ex ile arkadaşlığını devam etsin ama gelip bize laf taşımasın.

Evet Mune Mune hanım. Bende burada arkadaşların yorumları sayesinde esas ikaz etmemiz gereken kişinin personelimiz olduğuna kanaat getirdim. O isterse ex ile arkadaşlığını devam etsin ama gelip bize laf taşımasın.
En doğrusu bu, arkadaşlık ilişkilerine müdahale edilemez tabii ama size laf taşımasın.

Bize annem söyledi. Annemde eski eşimin aramasından rahatsız. Bizim personele işlerinin ne kadar iyi gittiğini, açtığı şantiyeleri anlatıyormuş. Nispet yapıyor gibi. Annem onun zenginlemesini hazmedemiyor ama ben umursamıyorum. İsterse Sabancı olsun, ben bana yaşattıklarını biliyorum.
tabi ki öyledir
Sizin personel onun arkadaşı ise size laf götüreceğini bildiği için ona anlatmış
Valla Canım bu durumda yapılabilecek tek bir şey var
O da görme duyma konuşma
Duymazdan gel
Sana söyleyene de herkes mutlu olsun yaşanan oldu bitti benim artık yeni bir ailem var kimse umrumda değil de

Gözünüz o personelin üstünde olsun.

Nihalim, ne sen ne de eşin iletişim kurmayın bence. Şöyle ki ona karşı sergileyeceğiniz en ufak öfke, tepki vs onun hoşuna gidecek. Kendisini önemsenmiş hissedecek. Bu adamlar sanırım biz onları dağın zirvesine çıkardık diye kendilerini bir şey sanıp bizi ezmeye kalktılar. Valla dağ benim, doruğa çıkardığım gibi vururum tekmeyi götün götün yuvarlanır aşağı… Hiç üstünde durma, bana birkaç yıl önce deselerdi ki “sen evleneceksin hamile kalacaksın, o da telefonlarda ağlayacak…” yok artık derdim :) benimki de konuşma talebinden önce saçmalamıştı farklı şekillerde… Seninkinin de bir süre sonra direk iletişime geçeceğini düşünüyorum, o zaman eşin ya da sen haddini bildirirsiniz 🙏🏻
tuttioz tuttioz Tutim babam hayattayken böbrek nakli oldu, o zaman aklı neredeydi. O zaman ben bekardım. Şimdi evlenmiş, barklanmışım. O kadar narsist biri ki ben onun evlendiğini duyduğumda "oturum izni almak için formalite icabı evlendim" Asla ondan ümidi kesmeyeyim diye benle kedinin fareyle oynadığı gibi oynadı. Şimdi zar zor bir yuva kurdum, bebek bekliyorum. Onun huzurumuzu bozmasına müsade etmeyeceğim.

Sonuçta 15 yıl birlikte geçirmişsiniz, ölüm hastalık gibi durumlarda aranmalar olabilir çok normal, kaldı ki sizi değil işyerini aramış. Ortada rahatsız olacağınız bir durum yok, eski eşinizin yaptigi gayet insanı kibar bir davranış.

İyi günler hanım arkadaşlarım.
Benim 7 sene önce ilk evliliğim bitti. 2 sene öncede 2. Evliliğimi yaptım. İlk evliliğim 15 sene sürdü. Ortak çocuğumuz yok. Şu an 2. eşimden 4 aylık hamileyim.
Sorunuma gelince eski eşimin rahmetli Babamın iş yerini araması, personelimizle konuşması. İlk aramayı 1,5 sene önce babam vefat edince yaptı. 2. Aramayı ise bu hafta rahmetli babamın işyerinde maddi hasarlı yangın çıktıktan sonra geçmiş olsun demeye yapmış. Her ne kadar konuştuğu ben olmasamda yaptığı aramalar annemin ve sonrasında benim ve eşimin kulağına geldi.
Eşim bu durumdan son derece rahatsız. Hala benimle ilgilenmesi, irtibatta kalması onu huzursuz ediyor. Bende hoşlanmıyorum, ihanetle biten bir evlilikti ama eşimi daha kışkırtmamak için çok dillendirmiyorum. Eşim eski kocamı arayıp "Karımdan ve ailesinden uzak dur" diyeceğim diyor.
Sizce mani mi olmalıyım, izin mi vermeliyim. Huzursuz olması yersiz mi yoksa haklı mı?
Cevap veren herkese şimdiden teşekkür ederim. 🌺
Aılenıze duskunse gecmıs olsun deyıp arayabılır .Yekten sızı rahatsız etmemıs kı .

Nihalcim butun yorumları okudum,ayrılma sebebini öğrendim.Bunlari okumadan önce ben de ne var çok normal,geçmiş olsun için aramış,başsağlığı için aramış diodum ama okuyunca sonuna kadar sana hak verdim.Sadece,bana kalırsa esin hiç arayıp muhatap olmasın.Buyuk ihtimalle de istediği huzursuzluk vermek.Amacina ulaşmasına izin vermeyin.Ama size laf taşıyan personeli uyarabilirsiniz.

Eski esinizin size bir ilgisi yok babaniza ve onun isyerine olan olaylara ilgi gosteriyor. Onda da baya zaman boslugu var. yeni esinize ne oluyor Allah askina? Medeniyet cok degerli bir meziyettir. Medeni davranmasini sizi rahatsiz etmedigini sizinle ilgilenmedigini aktarin. Yok illa aricam tartisicam diosa kendinize dikkat edin. Sebepsiz tartisma cikaricak adam resmen.

Tipik bir o.ç. onun yapacağı insanlığa da turppp sıkayım

Para için İsviçreli kadınla evlendi dememiş miydiniz, adam satılık orta malı adeta. Burda medeni insan falan yazmışlar aldanmayın bence defolsun gitsin o adamın insanlığına ihtiyacınız yok.

Adamın kızını aldat sonra ölünce vah vah gitti ne iyi admdı var mı böyle bir şey ...

Neyse konuya geleyim eşiniz aramasın, siz de aramayın kendini bir halt sanmasın
Evet MissCherryBlossom MissCherryBlossom cherry. Babam o kadar içerledi ki, senelerce çevresine benim boşandığımı söyleyemedi. Kendine bir takım elbise alırken, benim ex'e de alırdı. Dışardan görenler beni gelin, onu evin oğlu sanardı. Şimdi mi insanlığı tuttu. Ben boşandığımıza kinlenmiyorum, onun boşanırken ki ahlaksızlığını hazmedemiyorum.
Aramamaya karar verdik canım. Kendimizi küçültmeyeceğiz.

Nihalcim konunu şimdi gördüm tüm yorumları okumadim benim düşüncem eski eşin babanın vefatı ve yangın zamanlaması sen evlenmeden önce olsa da arar miydi acaba.

5 yıl sen bekardin o arada da olmuş muydu aramaları.

Bence normal,babanın hatırı için taziye ve geçmiş olsun diyebilir.
Ama bunun senin ve eşinin kulağına gelmesi hoş değil.
Annene iletilse ve konu kapansa sorun olmazdı.
Eşin de biz zaten 2 senedir evliyiz bu iki oldu diye düşünmüş, kıskanmis demekki haklı.
Ortada kötü biten evlilik ve başka bağ yok.
Bence eşin o adamı aramasın,kendini onemseyebilir.
Personele söyleyin konuşulanlar size gelmesin,gerekirse dükkanın numarasını değiştirin.tavrinizdan anlar diye düşünüyorum.kusura bakma uzun yazdım🙈
Cemoos Cemoos Ben bekarken aramazdı cemoos. "Seni gördüm kadın gördüm sandım. Senden kurtulduğum çok şükrediyorum" diyordu. Babama bu kadar değer veriyorduysa böbrek naklinde neden arayıp, geçmiş olsun dilemedi. Bizden helallik almadı.
Burda yazılanlar doğrultusunda kendisini aramamaya karar verdik. Bize laf taşıyan personelimizi ikaz edeceğiz. Vakit ayırıp uzunca yazdığın için ben teşekkür ederim canımmm 😘

Cemoos Cemoos Ben bekarken aramazdı cemoos. "Seni gördüm kadın gördüm sandım. Senden kurtulduğum çok şükrediyorum" diyordu. Babama bu kadar değer veriyorduysa böbrek naklinde neden arayıp, geçmiş olsun dilemedi. Bizden helallik almadı.
Burda yazılanlar doğrultusunda kendisini aramamaya karar verdik. Bize laf taşıyan personelimizi ikaz edeceğiz. Vakit ayırıp uzunca yazdığın için ben teşekkür ederim canımmm 😘
Rica ederim canım.
Tabii siz daha iyi bilirsiniz,tanırsınız demekki art niyet olduğunu hissettiniz.
Tabii biz tanımadan yorum yapıyoruz.
Ama isabetli karar vermişsiniz
Huzurunuz,rahatınız daha önemli.
Bebeğin ve sen daha kıymetlisin 🌸

Bizzat sizi aramadığı halde bizi arama demek biraz abes olur gerçekten. Bence şimdiki eşinize bunu algılatın. "Beni arasa ben de zaten senin tepki vermeni isterim ama beni, bizim evi aramıyorken senin tepki göstermen gereksiz tribe girdiğimizi, kendisini çok önemsediğimizi sanmasına yol açar. Hiç gerek yok, tam tersine hiç üstümüze alınmadığımızı görsün" düşüncesini işleyin eşinize. Bir de ailenizi aradığını eşinize duyuran her kimse, o kişinin gelip bunu eşin yanında dillendirmesine engel olun. Bence asıl rahatsız edici olan bu. Eşim kızıyor haklı olarak, bunu söylememize hiç gerek yok deyin Kimse gelip te birinin" karının eski eşi sizin aileyi yine aradı" yine demesine kayıtsız kalmaz. Sinirini de eski eşten çıkartmak ister. Bunun dışında eski eşin yaptığını insanlık olarak gerekli ve lüzumlu görmüyorum ben. İnsani anlamda bu kadar değer verdiğin bir ailenin kızını yıllarca aldatıp bir de sorunlu boşanıp gidip diğer kadınla evlenmişsin. Bunlar yaşanırken o insanlara saygısızlık yapıp onları üzüp çiğnenmiş olmadın mı? Ortada bir iyi niyet ve iyi ilişkiler mi bıraktın ki şimdi insani ilişkilere önem veresin geldi.!. Bu aile senin kızlarına yaşattıklarını iyi veya kötü günlerinde hatırlayıp durmak istiyorlar mı bakalım. Boşverin vardır böylesi hayatta ben mükemmelim rolü oynarken saçmalayan tipler. Siz eşinizle bebeğinizle mutlu olmaya bakın. Eşinize de "o kim ki sen onunla muhatap olacaksın, seviyesine inmen beni sadece üzer" gibi yaklaşın her defasında.
Hislerime tercüman olmuşsunuz ❤ Biz onu hatırlamak istemiyoruz. Babam eski eşimi oğlu yerine koydu. Boşanma sürecimizde çok hayal kırıklığına uğradı. Annemin en çok istediği şey benim evladım olmasıydı. Eski eşim benden çocuk yapmak istemediği ve bana güvenmediği için son 2 sene kendi korundu. Aylarca eve gelmezdi, sonra da bana "psikolojik sorunlarım var" diyordu. 15 senenin hatrı böyle olmamalıydı. Benden kurtulduğuna şükreden insan niye şimdi bizle alakadar olmaya başladı.
Burda yazılanlar doğrultusunda eşimle aramamaya karar verdik. Yarın personelimizi uyaracağız. Ama ondan bize haber getirmesin.

Yazdıklarından okuduğum kadarıyla eski eşin seninle alakalı aramıyor iş yeriyle alakalı arama yapıyor...mühtemelen 15 sene süren evlilikte babanın işyeriyle yakın bağı olmuş veya orda çalışmış...orda iş arkadaşlıkları olmuş vs..vs..Neden bukadar takılıyorsunuz buna? Yani senin eski kocan olması onun eski iş arkadaşlarını aramıyacağı anlamına gelmezki..ayrıca gayet insani bir yaklaşımla baş sağlığı ve geçmiş olsun dileklerini illetmiş.

Back
X