Eski eşiyle tekrar evlenip Mutlu olan var mı?

Tepedelen94

En zoru boşanmakmış..
Kayıtlı Üye
30 Haziran 2016
51
35
3
30
Tamamen saçma ve çocukça sebeplerden eşimle boşandık. Ancak şu an çok pişmanız. Özellikle ben hatalıydım ancak kendimi düzelttim. Boşanalı 6 ay oldu ve biz 3 aydır sevgili olarak devam ediyoruz. Benim merak ettiğim aynı eşle bir kez daha evlenip Mutlu olan var mı varsa yazıp beni cesaretlendirirseniz sevinirim. Ne olursa olsun insan aynı aşamalardan bidaha geçmekten korkuyo. Sizce insanlar akıllanıp hatalarını farkedip bir kez daha evlenebilir mi?

Boşanma sebebi önemli bence. Mesela aldatma varsa kesinlikle geri dönülmez.

Ama inatlaşmalar sonucu boşanma olduysa tekrar olabilir. 3 ay dayabilmişsiniz :) Aşk işte ne olursa olsun aşk varsa kopulmuyor. Bizde boşanma davasından döndük. Birbirimizi çok sevdiğimiz kadar bazen çok kırabiliyoruz. Tartışmalarımız çok şey götürüyor sanki.

3 aydır görüşüyorsanız. Az çok anlamışsındır. Eskisi gibi mi eşin? Yani boşandığın ki gibi davranışları var mı yoksa değişmiş mi?

Eşimde hiç bir sıkıntı yoktu aslında sadece tek sorunu sabredip sabredip patlamak ve patladığı Zaman'da inatlaşır bizde inatla boşanmaya kadar götürdük. Ama inanın olmuyor 3 ay hiç konuşmadık görüşmedik resimlerine bile bakmadım ama zannedersiniz onla yattım kalktım. Gerçekten aşk varsa bitmiyor:)) sizin ucuz atlatmanıza sevindim

Boşanma sebebiniz geri dönülemeyecek bir sebep değil, bu süreçte her ikiniz de hatalarınızı görüp bir daha yapmamak konusunda bilinçli davranırsanız bence eskisinden daha Mutlu bir evliliğiniz olabilir. Ben aldatma nedeniyle boşandım bir daha da evlenmeyi düşünmem onunla büyük konuşmayayım . Çevremde bir örneği var , aldatma nedeniyle boşanıp birkaç ay ayrı kalmışlar sonra tekrar evlenmişler ve adam tekrar aldatmış ve tekrar boşanmışlar . Şanslısınız bu anlamda. Eğer seviyorsanız çok da uzatmadan evlenin. Daha da Mutlu olun inşallah

Allah yardım etsin sizinki çok zor gerçekten büyük konuşmayayım ama öyle bir sebep olsa bende dönmeyi düşünmezdim herhalde..

Bu konuda ben yazmazsam kesinlikle olmaz.
Biz evlendik eşimle, çocuğumuz oldu ve Boşandık. Ailesi ile ilgili sebeplerden ötürü. Doğru düzgün kavga bile etmedik. (Kavga ettik ama bosanma sirasinda etmedik). Boşandık.
Bu arada eşimle çocuğum görüştü, ben doğru düzgün hiç gorusmedim. Sonra bir gün nasıl oldu bilmiyorum konuşmaya başladık. (5-6 yıl sonra sinirim ancak geçti çünkü )
Sonra mesajlaşma falan derken baya baya sevgili olduk. Şimdi evlendik.
Eskiden yaptigimiz hataları yapmiyoruz. Şu an çok şükür süper gidiyoruz.
(Çok detaya girmedim böyle bile çok uzun oldu )
Sonuç : çok tatlı olduğunu düşündügum bir adamla evliyim. :) Aşkta gurur olmaz lafını unutmamak lazım :)
Ama şu da var bazen bosanmak iyidir çünkü öbür türlü o Kördüğüm olmuş işler çözülmüyor.
Olay evlendikten sonra tekrar tekrar eski konularınızi isitip ısıtip one getirmemek sanırım.
Sustum

Ay harikasınız beni çok cesaretlendirdiniz:) aşk dediğin yıllar da geçse bitmiyor demek ki. İnşallah bizde sizin gibi Mutlu oluruzz:)

Inşallah ikimizde ömür boyu mutlu oluruz. :)
Haber verin lütfen gelismelerden:)

Dini inancınız var mı bilmiyorum ama bosandiysaniz başkasıyla evlenip ayrilmaniz gerekli tekrar aynı eşle evlenebilmeniz için.
Dini konu hakkında yazmak yasak diye bu konuya deginmemistim.
Bu işte uzmanlarla gorusulebilir. Alo fetva hattı var ve sorularıniza cevap bulabiliyorsunuz. İşın ehli insanlara sormaktan çekinmeyin demiş olayım.

Benim bildiğim resmi olarak bosandiysa dinen de boşanmış sayılıyor. Yine de bir arkadaşın dediği gibi müftülüğe bir sorsun
boşanmanın çeşitleri var dini yorum yapmak istemiyorum her boşanmada olmuyor o dediğin talaki selasiye şartı var. Neyse araştırır öğrenir zaten fıkıh şart yani..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…