• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eski Eşten Çocuğa Ev

Evler kimin üstüne ? Ikinci eşte çok uyanıkmış. Eşiyle beraber çalışıp kazandılar evleri beraber yaptılarsa beraber aldılarsa adamında Payı var demektir . Adamda kendi payına düşeni 3 çocuğuna bölüştürür.

Ama kadın sadece kendi birikimi ile yaptıysa kendi çocuklarına kalır .

Kadinin mirasiyla alinan ev kadinin olur sadece. Diger ev de mesela 200 bin ise sanirim burdan da miras olarak cocuga 25 bin civari bisey gelir. Cok bisey degil yani. Kuzeniniz oyle bir ev parasi felan beklemesin

Selamlar
Konuyu yaşayan ben değilim meraktan soruyorum.

Şimdi adamla kadın evli, 1 çocukları var. Evleri arabaları yok ve boşandılar.
Adam çocuk nafakasını ödüyor.

Sonra adam başkası ile evlendi, karı koca çalışıyorlar, yaklaşık 10 yıl evli kaldılar, 2 çocukları var. Bu evlilik sürecinde 2 ev aldılar.

Bu evlerden çocuklara nasıl paylaştırılır?

İkinci kadın diyor ki, ben yıllarca yemedim içmedim gece gündüz çalıştım 2 ev aldım, diğer çocuğa neden veriliyor diyor. O çocuk benim bile değil benim emeğimi başkasının çocuğu neden alıyor diyor.

Benim bir fikrim yok. Merak ettim.
Evlenirken çöpsüz üzüm koca mı almış da şimdi böyle ahkam kesiyor! Kendi yemedi içmedi kocası ne yaptı??
Ama anlattıklarınıza göre işin rengi değişikmiş. Kuzeninizin hak iddia etmeye hakkı yok, eski eşine baskı uygulayacak kendi çocuğuna para ayırması için. Ayrıca evler iki çocuk üzerine yapılırsa açsın davayı.

Son düzenleme:
Selamlar
Konuyu yaşayan ben değilim meraktan soruyorum.

Şimdi adamla kadın evli, 1 çocukları var. Evleri arabaları yok ve boşandılar.
Adam çocuk nafakasını ödüyor.

Sonra adam başkası ile evlendi, karı koca çalışıyorlar, yaklaşık 10 yıl evli kaldılar, 2 çocukları var. Bu evlilik sürecinde 2 ev aldılar.

Bu evlerden çocuklara nasıl paylaştırılır?

İkinci kadın diyor ki, ben yıllarca yemedim içmedim gece gündüz çalıştım 2 ev aldım, diğer çocuğa neden veriliyor diyor. O çocuk benim bile değil benim emeğimi başkasının çocuğu neden alıyor diyor.

Benim bir fikrim yok. Merak ettim.
Adam öldü mü
Öldüyse adamın üstüne olan malların dörtte biri hanıma kalanı üç çocuga eşit paylaşılır
İlk çocuğun da hakkı var

İkinci kadın kendi kazandıysa kendi üstüne yapacaktı. Ama sonuçta adam da çalıştı etti.

Ölüm durumunda kadına 1/4 gider kalan 3payda çocuklara eşit dağıtılır yani kadın ve 3 çocuk aynı payı alacak yasal olarak veraset bu şekilde olacak çünkü
Eğer 3 çocuk değil de 5 çocuk olsaydı 3/4 5 çocuk arasında paylaşılacaktı ilk eşten veya sın eşten olması önemli değil babanın mirasçısı evladı

Bir de ilk kadın benim kuzenim. Adam da uzaktan akrabamız olduğu için yeni karısının söyledikleri kulağımıza çalındı. Aldıkları iki evden birisi yeni kadının baba tarafından kalan arsaların satılması ile alınmış. Yani evlerden birisi tamamen yeni kadının hakkı bence. Ama evlendikten sonra edinilen mülk olduğu için adamın da mı sayılıyor?

Benim kuzenim çirkef, yeni kadının söylediklerini duyunca, banane o babasından kalan evi de benim çocuğuma paylaştırsınlar diyor. Ben laf arasında o ev kadının tamamen dedim, bana bağırdı beni susturdu.
Evlendikten sonra da olsa miras yoluyla gelen paradan alındıysa ev tamamen kadınındır .Kalan mallarda kadının ve iki cocugun da hakkı vardır .Bunun oranları var ,kadına ve cocuklara farklı oranlar .Oradan hesapla adalet şaşmıyor .Kimse boşuna tepinmesin .

Evlendikten sonra da olsa miras yoluyla gelen paradan alındıysa ev tamamen kadınındır .Kalan mallarda kadının ve iki cocugun da hakkı vardır .Bunun oranları var ,kadına ve cocuklara farklı oranlar .Oradan hesapla adalet şaşmıyor .Kimse boşuna tepinmesin .
Kadın adamdan önce ölürse adam mirasçı oluyor doğal olarak ve adam da ölünce ilk çocuga da mal gıder yani kadının babasından kalan miras eşinin ilk çocuguna kadar gider miras rejimimizde çok boşluk cvar ne yazık ki

İkinci eş çabalamış etmiş adam oturup keyfini mi sürmüş anlamadım adamın da emeği var o varlıklarda bu da bütün çocuklara miras hakkını doğurur hem kanunen hem vicdanen

Kadın kendi ailesinden gelen destekle aldıysa o evi ispatlar ve hak sadece eşi ve cocuklarina kalir.Kadin esten once olurse adamin %25 lik hakki olur.Bu payda adam ölünce 3 cocuguna esit dagilir.Diger evdede erkek ölünce kadin %25 ve 3 cocuk oldugu icin onlarda %25 pay alirlar.umarim anlatabilmisimdir.Yani aileden destekle aldigi ev esinden once olurse kocasina kalacak %25 /3 diger kadinin cocuguna pay düşer.

Bir de ilk kadın benim kuzenim. Adam da uzaktan akrabamız olduğu için yeni karısının söyledikleri kulağımıza çalındı. Aldıkları iki evden birisi yeni kadının baba tarafından kalan arsaların satılması ile alınmış. Yani evlerden birisi tamamen yeni kadının hakkı bence. Ama evlendikten sonra edinilen mülk olduğu için adamın da mı sayılıyor?

Benim kuzenim çirkef, yeni kadının söylediklerini duyunca, banane o babasından kalan evi de benim çocuğuma paylaştırsınlar diyor. Ben laf arasında o ev kadının tamamen dedim, bana bağırdı beni susturdu.
2 kadın akıllıysa tapusunu zaten üzerine almıştır

Evler 200 binlikse atıyorum ilk eşten olan çocuğa bir evin yarısı olan 100 bin verilmeli. Eşi ve diğer çocuklar zor durumda bırakılmamalı
öyle degıl ama:) herkese bir pay düşüyor cocuk ve eşde dahil. o yüzdem madem 2 eşi bunu kendi babasından düşen mirasla aldıysa tapuyuda adamın üzerine yapmazdim.

Iyi de tapu kimin adına da olsa evlilik süresince alınan mal ortak oluyor.
Eğer miras yoluyla kaldığını kanıtlarsa ki bu çok kolay, o zaman kimden kalmışsa ev onun olur direkt.
Adam üstüne bile yapmışsa, kadının mirasiysa kadının olur.

Diğer bir ev kaliyor.
Bunun yarısı kadının yarısı erkeğin.
Erkeğe kalan kısımdan 1/4 yine evli olduğu eşe gider. Yani 2.ese.
Kalır 3/4.o da toplam 3 çocuğa.
Yani toplamda 2. Evin 1/8 ı ilk eşten olan çocuğa kalır babadan.

Ilk eşe çok sınır oldum. Keşke kulağına gitse de mallarını kendi çocuklarının veya ailesinden kalan birinin üstüne yapsa. Yada sözleşme yapsalar noterde. Hiç belli olmaz kuzenin ne yapacagi

Iyi de tapu kimin adına da olsa evlilik süresince alınan mal ortak oluyor.
Eğer miras yoluyla kaldığını kanıtlarsa ki bu çok kolay, o zaman kimden kalmışsa ev onun olur direkt.
Adam üstüne bile yapmışsa, kadının mirasiysa kadının olur.

Diğer bir ev kaliyor.
Bunun yarısı kadının yarısı erkeğin.
Erkeğe kalan kısımdan 1/4 yine evli olduğu eşe gider. Yani 2.ese.
Kalır 3/4.o da toplam 3 çocuğa.
Yani toplamda 2. Evin 1/8 ı ilk eşten olan çocuğa kalır babadan.

Ilk eşe çok sınır oldum. Keşke kulağına gitse de mallarını kendi çocuklarının veya ailesinden kalan birinin üstüne yapsa. Yada sözleşme yapsalar noterde. Hiç belli olmaz kuzenin ne yapacagi
artık öyle değil benim biidiğim tapu kadınsa öbür cocukbirşey takep edemez

kuzeniniz de eşimin eski eşi kafasında sanırım.İlk evlendiğim yıllarda eşim nafaklarını çocukların ihtiyaçlarını vs ödediği halde ki ben de çalışıyordum, eşin ikinci bir işe girsin daha fazla para ver bana demişti.Talebi eski eşine değil bana düşünün artık, sanki çocukları yaparlarken finansör olma sözü verdim.Eşimle şimdi boşansam asla yeni eşten medet umacak kadar onurumu çiğnemem.Hatta kv ve kp diğer torunlarına daha yakınlar ki normal çünkü onların elinde büyümüş diğer torunlar, ben kendim bu denli içli dışlı olmalarını istemedim, çocuklarıma tavsiye vereceğim biraz büyüdüklerinde. Eğer onlardan mal mülk kalırsa siz hiç karışmayın, bırakın diğer torunları alsın diye. Çünkü biliyorum ki gönülleri diğer tarafta, benim çocuklara gönülsüz verilecek mal hayır getirmez.Keşke ikinci eşin kulağına gitse söyledikleri de şimdiden çaresine baksa, kadının babasından kalan malda ne hakları olacakmış acaba? İnsan onurunu gururunu bu denli yerlere atmamalı.

2 kadın akıllıysa tapusunu zaten üzerine almıştır

Evlendikten sonra edinilen mülkten sayılmıyor babadan kalan.

MAL bölme durumu olursa İkinci hanım evlerden birinin mirastan gelen parayla alındıgını ispat edip paylaşmaz ilk çocukla. ama ikinci hanım önce ölürse, ispat eden de olmazsa ilk çocuga gidebilir
ben olsam babadan gelenle aldığım evi çocuklarım 15 16 olana kadar cocuklarıma yapardım akılları kesince de kendi üstüme alırdım

Back
X