• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eski Eşten Çocuğa Ev

nedense ikinci esi bulup babasindan kalan mirasla aldigi evi cocuklarinin uzerine yapmasini soylemek geldi icimden

sizinde dediginiz gibi kuzeniniz gercekten cirkefmis
Aynı şeyi yazacaktım.. kendi mirası ile aldığı evi 2 çocuğuna diğer evi de karı koca ortak yapsınlar ..

ayrıca birinci eş baya çirkefmiş.. ne demek ikinci eşin babasından kalma evde benim çocuğumunda hakkı var.. adamın neden boşandığı belli oldu..

Aynı şeyi yazacaktım.. kendi mirası ile aldığı evi 2 çocuğuna diğer evi de karı koca ortak yapsınlar ..

ayrıca birinci eş baya çirkefmiş.. ne demek ikinci eşin babasından kalma evde benim çocuğumunda hakkı var.. adamın neden boşandığı belli oldu..
bazi insanlar saka gibi geecekten
ne hakkin var senin o evde ?
insan cildiriyor boylelerini gordukce
bizim de benzee durumumuz var ve biz esimle cozumu bu sekilde bulduk , miras kalan mallari kendi cocuklarimizin uzerine yapacagiz baska turlusu sacmaliktan baska birsey degil

bizim de benzee durumumuz var ve biz esimle cozumu bu sekilde bulduk , miras kalan mallari kendi cocuklarimizin uzerine yapacagiz baska turlusu sacmaliktan baska birsey degil
Direk çocukların üstüne yapınca da hak iddia edebiliyorlar bi dizide görmüştüm.. adam önce başkasına satmış sonra ondan oğlu almış gibi göstermişti..

Bu da bir şey mi, bir arkadaşım vardı, kocasıyla boşandılar, kocası bir süre sonra işi gücü yerinde biriyle evlendi, arkadaşım tutturdu, o rahat bir hayat yaşıyor, bana ve çocuğa daha fazla nafaka vermesi lazım diye, kadından nafaka isteyecekmiş, ne dediysem anlamadı, avukata gideceğim diye tutturdu, gitmiş, avukatta sinir mi oldu artık neyse, eski eşimin karısından nafaka isteyebilir miyim deyince epey terslemiş bunu, inanın bunu düşünmesine bile sinir oldum.

Direk çocukların üstüne yapınca da hak iddia edebiliyorlar bi dizide görmüştüm.. adam önce başkasına satmış sonra ondan oğlu almış gibi göstermişti..
istedigi kadar hak iddia etsin kanunen miras kalan mal uzerinde baskasinin cocugunun hakki yok
yani allah gecinden versin benim babamdan bana ev kalsa ve ben o evi iki cocugum uzerine yapsam , esimin cocugunun hicbir hakki yok , dava da acsa hicbirsey alamaz
ayni sekilde esime babasindan miras kalan seyi iki cocugunun uzerine yapsa benim oglumun bir hakki olamaz yasal olarak o evde

Bu da bir şey mi, bir arkadaşım vardı, kocasıyla boşandılar, kocası bir süre sonra işi gücü yerinde biriyle evlendi, arkadaşım tutturdu, o rahat bir hayat yaşıyor, bana ve çocuğa daha fazla nafaka vermesi lazım diye, kadından nafaka isteyecekmiş, ne dediysem anlamadı, avukata gideceğim diye tutturdu, gitmiş, avukatta sinir mi oldu artık neyse, eski eşimin karısından nafaka isteyebilir miyim deyince epey terslemiş bunu, inanın bunu düşünmesine bile sinir oldum.
saka gibi bu insanlar
o da kendine zengin bi koca bulsaymis
ne kadar ayip baska bir kadindan para talep etmek

İnsanların para için bu kadar alçalması çok kötü yaa :(

saka gibi bu insanlar
o da kendine zengin bi koca bulsaymis
ne kadar ayip baska bir kadindan para talep etmek
İnsanların para için bu kadar alçalması çok kötü yaa :KK43:
Hayır ben en çok hayatı nasıl algıladıklarıı merak ediyorum, kocasıyla ayrılmayı kabullenemedi o yüzden mi acaba onun yaşadığı hayatta kendinin de hakkı olması gerektiğini düşünüyor?Bu denli saçma şeyleri hangi hayata bakış, hangi algıyla düşünebiliyorlar? En çok merak ettiğim bu inanın.O kadın tamamiyle el, yabancı neden sana ve çocuğuna kanunlar nafaka bağlasın? Cidden anlamıyorum hayata nasıl baktıklarını arkadaşlar.

Hayır ben en çok hayatı nasıl algıladıklarıı merak ediyorum, kocasıyla ayrılmayı kabullenemedi o yüzden mi acaba onun yaşadığı hayatta kendinin de hakkı olması gerektiğini düşünüyor?Bu denli saçma şeyleri hangi hayata bakış, hangi algıyla düşünebiliyorlar? En çok merak ettiğim bu inanın.O kadın tamamiyle el, yabancı neden sana ve çocuğuna kanunlar nafaka bağlasın? Cidden anlamıyorum hayata nasıl baktıklarını arkadaşlar.
valla onlarin bakis acisini anlayabilmek icin onlar gibi olmak.lazim sanirim
benimde anlamam mumkun degil
cok cirkin bir dusunce sekli

İlk ev kadınınmış zaten bunu ispat edip onda kalmalı. 2. ev ortak tapu yapılmalı. Yani sizin kuzenin çocuğuna düşmesi gereken 1 evin yarısının 3 de biri. Ama adam diğer çocukların zaten var, ben kendi payıma düşeni satayım ilk çocuğuma vereyim derse bir şey yapılamaz bence. Olması gereken 3 de 1i ama adalet yerini bulur mu adam adaletli davranır mı orası meçhul.

Kuzeniniz çok uyanıkmış. Neden çalışıp çocuğu için birikim yapmıyor da başkasının malında hak arıyor ?
Adamın kendi çalışıp aldığı evde zaten çocuğunda hakkı olacak işin şeyini çıkarmasın.

Selamlar
Konuyu yaşayan ben değilim meraktan soruyorum.

Şimdi adamla kadın evli, 1 çocukları var. Evleri arabaları yok ve boşandılar.
Adam çocuk nafakasını ödüyor.

Sonra adam başkası ile evlendi, karı koca çalışıyorlar, yaklaşık 10 yıl evli kaldılar, 2 çocukları var. Bu evlilik sürecinde 2 ev aldılar.

Bu evlerden çocuklara nasıl paylaştırılır?

İkinci kadın diyor ki, ben yıllarca yemedim içmedim gece gündüz çalıştım 2 ev aldım, diğer çocuğa neden veriliyor diyor. O çocuk benim bile değil benim emeğimi başkasının çocuğu neden alıyor diyor.

Benim bir fikrim yok. Merak ettim.
kadın sonuna kadar haklı....

2. Kadın bunun hesabını yapıyorsa zamanında kendi üzerine almalıydı evi..

eski karısı şmdi evliyse yeni kocası alsın vermeyin ama evli deilse vermelisnz ki bu durumda adamda böyle olmasını ister.

2. Kadın bunun hesabını yapıyorsa zamanında kendi üzerine almalıydı evi..

eski karısı şmdi evliyse yeni kocası alsın vermeyin ama evli deilse vermelisnz ki bu durumda adamda böyle olmasını ister.

Evin biri 2. Ese miras kalmis zaten. Diger evinde 4te 1i felan cocuga dusuyor sanirim.

Bosanmis nafakasinida oduyormus daha bence eski esinin yeni karisi ile huzurunu cikarmaya gerek yok

Selamlar
Konuyu yaşayan ben değilim meraktan soruyorum.

Şimdi adamla kadın evli, 1 çocukları var. Evleri arabaları yok ve boşandılar.
Adam çocuk nafakasını ödüyor.

Sonra adam başkası ile evlendi, karı koca çalışıyorlar, yaklaşık 10 yıl evli kaldılar, 2 çocukları var. Bu evlilik sürecinde 2 ev aldılar.

Bu evlerden çocuklara nasıl paylaştırılır?

İkinci kadın diyor ki, ben yıllarca yemedim içmedim gece gündüz çalıştım 2 ev aldım, diğer çocuğa neden veriliyor diyor. O çocuk benim bile değil benim emeğimi başkasının çocuğu neden alıyor diyor.

Benim bir fikrim yok. Merak ettim.
Sonuçta 2 evde ortak kadın payına düşeni alır , adam da kendi payına düşeni ister diğer çocuğuna verir ister vermez bu da kadını ilgilendirmez, sonuçta o evi kadın bi basına almadı ,.

Bir de ilk kadın benim kuzenim. Adam da uzaktan akrabamız olduğu için yeni karısının söyledikleri kulağımıza çalındı. Aldıkları iki evden birisi yeni kadının baba tarafından kalan arsaların satılması ile alınmış. Yani evlerden birisi tamamen yeni kadının hakkı bence. Ama evlendikten sonra edinilen mülk olduğu için adamın da mı sayılıyor?

Benim kuzenim çirkef, yeni kadının söylediklerini duyunca, banane o babasından kalan evi de benim çocuğuma paylaştırsınlar diyor. Ben laf arasında o ev kadının tamamen dedim, bana bağırdı beni susturdu.
Evlendikten sonra kazanılan her şey ortaktır tapusu kimin üzerine olursa olsun

Evlilikte mallar ortaktır, yani yarı anne yari baba. Babanın da farklı bir çocuğu varsa babanın olan yarıdan pay alır. Tabi babanın olan o yarıdan diğer çocuklar da pay alır ve o çocuklar annenin olandan da pay alır. Ancak yalnızca babadan olan çocuk, babasının yarı malından pay alır. O anneye söyleyin, diğer cocugun babasının malından aldığı pay ile ilgili hiçbir şey yapamaz.

Hak diye birsey vardir kadinin babasindan kalan mal kadinin uzerine yapilmali
Ilk evde 3 cocuk arasinda paylasilir
Ayrica kim öle kim kala o zamana
Ama kimsenin hakkini yememek lazim
Insanin burnundan fitil fitil gelir

Back
X