Eski eşten kalan borç ödeme sorunu..

kadın derdini yazmış konsomasyona filan nasıl bağladınız allah aşkına? el insaf. öyle bi olsa bize ne? tefeci kapısına dayandığında biz mi ödiycez borcunu?

mutlaka yazılmıştır ama bi avukatla görüşmek en mantıklısı. ama şu halde senetlerde imzanız var, eşiniz de vefat etmiş. yapacak bişey yok gibi :( birinin üzerine kredi vs çekmeye çalışın size vermiyolarsa.

Allah yardımcınız olsun. Bir şekilde toplamaya çalıştığınız o para ömrünüzü yer. Çok zor bir durum ne diyeceğimi şaşırdım. Dava açın diyecektim , eşiniz ölmüş.

Kredi çekmek için mutlaka basvurmussunuzdur.
Saçma olacak ama tefeci borcu olanlar izlerini kaybettirir ya , yurt dışı gibi , tamam tamam mantıksız biliyorum.

Son düzenleme:
Ben durumun buna varacağını bilsem devrederdim, bilmiyordum ki bu kadar borcun altında olduğumuzu..

Desteğiniz için çok teşekkür ederim, görüştüğüm bankalar bu meblağ konusunda yardımcı olmadılar, bazıları 2 kefil istedi ama ben 1 bile bulamadım.

Bu arada yakıştırmalar konusunda haklı olanlar da olabilir ne diyim, ben sadece fikir almak için başlık açtım ama çok yargılandım. Bende bu durumdan çok memnun değilim en baştada yazdım zaten yoruldum, bunaldım diye, ama bi şekilde de kazanmam gerekiyor piyango çıkmadığı sürece, yanlız kadın olmak zor ne yazık ki.. Çaresiz kaldığımı hissettim başka çıkış yolları aramadım mı sanıyorsunuz ama bulamadım, belki şimdilik tehdit edilmedim ama güven veren adamlar değiller.. Ne yapabilirdim??
Senetlerde tutar yazmıyor muydu? Boş senet mi imzaladınız anlamadım? Nasıl bilmez insan ne kadar borcun altına girdiğini? Yanlış anlamayın sizi kırmak,üzmek için söylemiyorum ama yapmanız gereken boşanırken senetleri devretmektı.
Şu an ne yapılabilir banka kredisi alıp daha az miktarlarda ödemek dışında inanın bilemedim. Ödemeyin diyemiyorum,bu işi yapan adamlar tehlikeli olurlar genelde,her halükarda paralarını alırlar.
Kolaylıklar dilerim

Boş imzalamışım, ozaman fakında bile değildim çünkü, imzalar atılmadan önce adamlarla eşim v.s. yemek yemiştik bir yerde doğrusu alkolde alındı belki ondan fark edemedim

Boş imzalamışım, ozaman fakında bile değildim çünkü, imzalar atılmadan önce adamlarla eşim v.s. yemek yemiştik bir yerde doğrusu alkolde alındı belki ondan fark edemedim
Neyse insaflı çıkmışlar o halde ne diyim. Adamlar 10bin yerine başka meblağlarda yazabilirlermiş gayet. Hatta belki yazmışlardır,10bin değildir belki aylık ödeme,daha azdır. Bu mantıkla ilerleyen aylarda senetlerde 20bin,50bin vs yazmayacaklarıda meçhul. Gördünüz mü ellerindeki senetleri?
Off ya nasıl birşeyin içine girmişsiniz. Değil senede,boş kağıda bile imza atılmaz.
Umarım kredi alabilirsiniz

Neyse insaflı çıkmışlar o halde ne diyim. Adamlar 10bin yerine başka meblağlarda yazabilirlermiş gayet. Hatta belki yazmışlardır,10bin değildir belki aylık ödeme,daha azdır. Bu mantıkla ilerleyen aylarda senetlerde 20bin,50bin vs yazmayacaklarıda meçhul. Gördünüz mü ellerindeki senetleri?
Off ya nasıl birşeyin içine girmişsiniz. Değil senede,boş kağıda bile imza atılmaz.
Umarım kredi alabilirsiniz

Haklısınız ama hayatta böyle şeylerde oluyor, ben konu sahibesinin söylediklerine inanıyorum çünkü benzer bir durumu ben küçükken babam yaşadı, babamın borcu da yoktu, çok iyi kazanan bir adamdı, altında son model Mercedes, her gece bir gazinoda para saçan birini canlandırın gözünüzde, bunu fark eden bazı uyanık arkadaşları alem yaptıkları bir gece babamın kafası iyiyken boş senetler imzalatıyorlar, tabii babam ne yaptığının farkında olmadığından anneme de birşey demiyor ben böyle birşey yaptım diye, aylar sonra bizim arabaya haciz geldi, annem uyanık kadındır, biraz araştırmayla öğreniyor durumu, avukat tutup o uyanık arkadaşların canına ot tıkıyor, senetleri alıp arabayı da kurtarıyor.

Konu sahibesi daha 12 senet var diyor ama o senetler boşsa adamlar meblağ yükseltebilir, borç hiç bitmeyebilirde, tefecilik yapandan insaf beklenmez, imzalı senetler elinde olduğu sürece istediğini yaptırır, ne diyeyim Allah yardımcısı olsun.

Ya okuduğum andan itibaren aklıma neler neler geliyor..

Bu adamlar korkusuz,her şeyi beklerim ben..

Senin tek ve arkanın olmadığını anladıkları zaman sana başka gözle bakmayacakları ne malum..

Kadın ticareti yapanlar da bu gibi adamlardan çıkmıyor mu..

Konu sahibi ne olur bu adamlara güçsüzlüğünü gösterme , dik dur.

Ya ben kendim yaşıyormuş gibi tedirgin oldum.

Dik durduğum için kendi çapımda ödemeye çalışıyorum ya zaten bende, onlara muhtaç kalmamak için, yoksa bende tahmin ediyorum bunlardan herseyın bekleneceğini, ödeme yapmaya gittiğimdeki bana olan bakışları bir görseniz keşke..
Akıllarından neler geçiyor kimbilir.. Çekincelerim var ve onların eline düşmemek için kendi halimde ödemeye çalışıyorum...

Haklısınız ama hayatta böyle şeylerde oluyor, ben konu sahibesinin söylediklerine inanıyorum çünkü benzer bir durumu ben küçükken babam yaşadı, babamın borcu da yoktu, çok iyi kazanan bir adamdı, altında son model Mercedes, her gece bir gazinoda para saçan birini canlandırın gözünüzde, bunu fark eden bazı uyanık arkadaşları alem yaptıkları bir gece babamın kafası iyiyken boş senetler imzalatıyorlar, tabii babam ne yaptığının farkında olmadığından anneme de birşey demiyor ben böyle birşey yaptım diye, aylar sonra bizim arabaya haciz geldi, annem uyanık kadındır, biraz araştırmayla öğreniyor durumu, avukat tutup o uyanık arkadaşların canına ot tıkıyor, senetleri alıp arabayı da kurtarıyor.

Konu sahibesi daha 12 senet var diyor ama o senetler boşsa adamlar meblağ yükseltebilir, borç hiç bitmeyebilirde, tefecilik yapandan insaf beklenmez, imzalı senetler elinde olduğu sürece istediğini yaptırır, ne diyeyim Allah yardımcısı olsun.
Olan olmuş artık. Olası birşey,insanlar neler yaşıyorlar bunada amenna ama hiç mi merak etmedi konu sahibi ellerindeki senetleri? Yada boşanmadan önce hiç mi sormadı bu borçları ne yapacağız diye? Bilemedim,imzalamış bir şekilde ama sonradan neden bir çaba göstermemiş.
Bakın ne güzel söylüyorsunuz annem avukatla görüştü halletti diye,burada da sonrasında birşeyler yapılabilirdi. Senetleri gördünüz mü diyorum,cevap vermiyor konu sahibi,peki adam senetlere 20bin yazsa,vaktinde ödemiyorsun faiz koydum dese,bu borç biter mi sevgili Mune? Adamın insafında,insiyatifinde herşey. Neden yani böyle bir teslim oluş,bende buna anlam veremedim.
Her ne olursa olsun,insan ders alıp biraz daha gözü açık davranmalı. Muhtemelen hala ellerindeki senetleri görmedi konu sahibi,buda yanlış.
Tabiki inşallah sorunsuz ödeyebilir,bir yol bulur konu sahibi.

Dik durduğum için kendi çapımda ödemeye çalışıyorum ya zaten bende, onlara muhtaç kalmamak için, yoksa bende tahmin ediyorum bunlardan herseyın bekleneceğini, ödeme yapmaya gittiğimdeki bana olan bakışları bir görseniz keşke..
Akıllarından neler geçiyor kimbilir.. Çekincelerim var ve onların eline düşmemek için kendi halimde ödemeye çalışıyorum...
Ya inanın ben sizi anlamaya çalışıyorum. Yargılamak değil niyetim ama ne olursunuz bu saatten sonra,ellerindeki diğer senetleri görün. Bakın boş imzalamışsınız,oraya farklı meblağlar yazılabilir,ömür boyu borçlu çıkabilirsiniz bu adamlara.
Hepsinin doğru olduğundan (miktar olarak)emin olmaya çalışın. Miktar yazmıyorsa yazdırın lütfen.

Ellerindeki senetleri gördüm, meblağ yazılması konusunda ısrar ettim ama henüz yazmadılar, düzenli öderseniz sorun yaşamazsınız dediler sadece 10 ar bin içinde sözlü anlaştık, ama her ödememde bir senet alıp yırtıyorum..

Ellerindeki senetleri gördüm, meblağ yazılması konusunda ısrar ettim ama henüz yazmadılar, düzenli öderseniz sorun yaşamazsınız dediler sadece 10 ar bin içinde sözlü anlaştık, ama her ödememde bir senet alıp yırtıyorum..
Bankalarla görüşün,belki 120bin çıkmaz,70 bin çıkar atıyorum kredi,en azından kalanını yine toparlar ödersiniz,anneniz biliyormuş,onunda emekli maaşı varsa o belki biraz kredi çeker kapatırsınız. Bu adamlarla muhattap olmak tehlikeli. Onlardan yakanızı kurtarıp düzgün taksitlerle ödeyebileceğiniz,kimseye eyvallah etmeyeceğiniz başka bir çıkar yol göremedim. İnşallah çözersiniz.

Onay bekleyen başvurularım var bakalım bekliyorum, annemin maaşı yok bu arada :(

Kefil şartı koşuyorlar, ama kefil olacak kimse de bulamadım, herkese teşekkürler, bakıcam başımın çaresine..

Back
X