• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eski Kocanın Evinde Yaşamak

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Merhaba Hanımlar,
Öncelikle Rabbim hepimizin gönlüne göre versin.
6 yıl önce boşandık. Boşanma aşamasında kendime ev buldum ve eski eşim- çocuğumun babası “Çocuğun aile hayatı zaten bozulacak, bari düzeni bozulmasın siz taşınmayın ben senin bulduğun eve geçerim” dedi ve sadece kişisel eşyalarını alarak evden ayrıldı. Ev adamın, bulunduğum şehrin en iyi yerinde, bahçeli, güvenlikli, villa tipi bir ev. Arabalarımız dışında da başka bir mal varlığımız yok. Ben de adam daha ne yapsın diyerek nafaka vs. talep etmedim. Bunları da boşanma protokolüne böyle işledik. Allah razı olsun.
Zaman geçti, hayatıma biri girdi. İlk tartışmamızda “sen zaten eski kocandan kopamamışsın, kendi ayaklarının üstünde duramıyorsun, hala onun evinde yaşıyorsun” deyiverdi. Neyse anlattım, açıkladım, sakinleştik. Daha ilişkinin 2. ayında tutturdu evlenelim taşın oradan diye. Çok seviyorum, aşığım ama sırf bunun için evlilik aceleyle getirilir mi? Annesi dahil aynı şeyi söyledi, oğlum haklı doğru değil o evde oturman diye. 6 yıl boyunca bahçe eşiğinden girmeyen, orası benim değil yavrumun evi sen de bakım verensin, tabiki onunla oturacaksın diyen bir eski eş. Saygım sonsuz, biri gıyabında laf edecek olsa aslan kesiliyorum. Ama and olsun ki sıfır romantik bir his. Aynı eve girsek boğarım o derece anlaşamıyoruz.
O eski sevgiliden ayrıldım başka sebepler de eklenince.
Evliliğe, yuva kurmaya açığım ve gönüllüyüm.
Derdim şu ki herkes böyle mi düşünür diye diye korkuyorum, kaçıyorum artık biriyle tanışmaktan. Saklanması gereken bir şey olduğunu da düşünmüyorum eski eşin evinde oturulmasının. Siz ne düşünüyorsunuz, siz olsanız ne yapardınız? Tanışmanın başlarında saklanması gereken bir konu mu sizce, ben mi yanlış düşünüyorum?
Kıymetli yorumlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
Eğer evlenirseniz evet orada yaşamanız doğru değil. Ama o adamdan ayrılmanız iyi olmuş. Kendi ayagin üstünde duramiyorsun demeler falan ne hadsizlik.
Ama yeniden evlenirseniz tasinin yani olmaz öyle. Eski eş de zaten evlenirseniz tasinin der herhalde. Ne alaka o ev o durumda.

Hem rumuzundan - bayılırım o diziye- hem de yorumlarından beni tanıyan birisi olduğunu düşünmeye başladım:)
Ben de hekim ve sağlam bir mal varlığı olan annesine “neden ailesinin evine dönen eski gelininize böyle bir teklifte bulunmuyorsunuz” demiştim.
Ne açıklama yaptılar peki çok merak ettim

Kurtulmuşsunuz bence

Öncelikle eski eşinize olan saygınızı ve ondan bahsediş biçiminizi takdir ettim. Bu devirde böyle medeni ve seviyeli ayrılıklara hasret kaldık. Çok haklısınız, bir insanın iyi bir eş olamaması, iyi bir insan olmadığı anlamına gelmez.

O evde oturmanızı şu an çok tabii buluyorum. Gelecekte evlenip yeni bir yuva kuracak olursanız elbette eski yuvanızı inşa ettiğiniz evde değil, başka bir yerde yaparsınız bunu. Zaten o durumda bence eski eşiniz de bunu tasvip edecektir. Fakat şu an, sırf yeni sevgili kişisi eski eşinizin mülkü olan evde oturmanızı onaylamıyor diye yangından mal kaçırır gibi evlilik işleri... Yukarıda da söylemişler, evet, biraz ergen işi.

Çocuklarınızın düzeninin bozulmaması kadar sizin iç huzurunuz da önemli. Yavrularınızı öncelerken kendi huzurunuzu görmezden gelmeyin. O evde, o standartlarda, o düzende konforunuz yerindeyse yeniden evlenene kadar bunu bozmanıza gerek yok. Hakkınızda hayırlısı olsun, inşallah en kısa zamanda sizi ve şartlarınızı olduğu gibi kabullenen ve seven biriyle tanışır hayatınızı birleştirirsiniz.
Aminnn, güzel dilekleriniz için çok teşekkür ederim🙏 Sizin de gönlünüzdekilere eş güzellikler nasibinizde olsun♥️

Evlenmişsiniz emek vermişsiniz baba yapmışsınız,boşanırken nafaka almamışsınız.
O ev sizinde aynı zamanda.
Niye eski eşimin diye anlatıyorsunuz ki

Ne açıklama yaptılar peki çok merak ettim

Kurtulmuşsunuz bence
Eski gelin düzen kuramaz, evladına kendi bakamazmış. Kızı da tanırım çocukluktan, çok da hanım, aklı başında bir kız. Yetiştirdiği çocuk da gül gibiydi.
Benim buldumcuk zamanıma geldi hanımlar, ders aldım mı bilmem, almışımdır inşallah:)

Evet ya boşuna demiyorlar çok aşıkken evlenme diye. Aman hanımlar, bunun vallahi yaşla da ilgisi yokmuş onu anladım. Kız arkadaşlarımın ilişkilerine “ Ulu Kadın” gibi yorumlar yapardım. Araya duygu girince ne akıl kaldı ne mantık. Buradaki döndürme dualarında buluyordum kendimi her sürtüşmede. Resmen korunuyormuşum, Rabbim gönlümü feraha erdirdi çok şükür🙏
Adam gibi adamın ödü kopar, çocuk zarar görür benim yüzümden kötü etkilenir vs diye. Ayrıca eski eşin evinde yalnız yaşamıyorsunuz, çocuğunuza tahsis edilmiş evde çocuğunuza bakıyorsunuz. Eski eş çirkefleşmemiş sizi dertten derde sürüklememiş, babalığını göstermiş ve çocuğunu ortada bırakmamış. Evet zaten yapılması gereken bu ama bunu yapan erkek nesli tükenmek üzere. Sevgilinizin çocuğunun yaşayışı düzeni vs sizin söz hakkınız var mı? Bekar çocuksuz olsa hadi anlayamıyor dersin ama o da boşanmış, o da baba. Belki de eski eşinizin düşünceli davranışları altında ezildi çık o evden dedi.

Adam gibi adamın ödü kopar, çocuk zarar görür benim yüzümden kötü etkilenir vs diye. Ayrıca eski eşin evinde yalnız yaşamıyorsunuz, çocuğunuza tahsis edilmiş evde çocuğunuza bakıyorsunuz. Eski eş çirkefleşmemiş sizi dertten derde sürüklememiş, babalığını göstermiş ve çocuğunu ortada bırakmamış. Evet zaten yapılması gereken bu ama bunu yapan erkek nesli tükenmek üzere. Sevgilinizin çocuğunun yaşayışı düzeni vs sizin söz hakkınız var mı? Bekar çocuksuz olsa hadi anlayamıyor dersin ama o da boşanmış, o da baba. Belki de eski eşinizin düşünceli davranışları altında ezildi çık o evden dedi.
Evet ya çocukları gözünden sakınıyordu, mali bir eksikliği de yoktu. Ben kıskançlığa, aşka bağladım ama altta yatan başka duygular olmalı diye freudçuluk oynamaktan 2 senenin sonunda vazgeçebildim çok şükür.

Merhaba Hanımlar,
6 yıl önce boşandık. Boşanma aşamasında kendime ev buldum ve eski eşim- çocuğumun babası “Çocuğun aile hayatı zaten bozulacak, bari düzeni bozulmasın siz taşınmayın ben senin bulduğun eve geçerim” dedi ve sadece kişisel eşyalarını alarak evden ayrıldı. Ev adamın, bulunduğum şehrin en iyi yerinde, bahçeli, güvenlikli, villa tipi bir ev. Arabalarımız dışında da başka bir mal varlığımız yok. Ben de adam daha ne yapsın diyerek nafaka vs. talep etmedim. Bunları da boşanma protokolüne böyle işledik. Allah razı olsun.
Zaman geçti, hayatıma biri girdi. İlk tartışmamızda “sen zaten eski kocandan kopamamışsın, kendi ayaklarının üstünde duramıyorsun, hala onun evinde yaşıyorsun” deyiverdi. Neyse anlattım, açıkladım, sakinleştik. Daha ilişkinin 2. ayında tutturdu evlenelim taşın oradan diye. Çok seviyorum, aşığım ama sırf bunun için evlilik aceleyle getirilir mi? Annesi dahil aynı şeyi söyledi, oğlum haklı doğru değil o evde oturman diye. 6 yıl boyunca bahçe eşiğinden girmeyen, orası benim değil yavrumun evi sen de bakım verensin, tabiki onunla oturacaksın diyen bir eski eş. Saygım sonsuz, biri gıyabında laf edecek olsa aslan kesiliyorum. Ama and olsun ki sıfır romantik bir his. Aynı eve girsek boğarım o derece anlaşamıyoruz.
Derdim şu ki herkes böyle mi düşünür diye diye korkuyorum, kaçıyorum artık biriyle tanışmaktan. Saklanması gereken bir şey olduğunu da düşünmüyorum eski eşin evinde oturulmasının. Siz ne düşünüyorsunuz, siz olsanız ne yapardınız? Tanışmanın başlarında saklanması gereken bir konu mu sizce, ben mi yanlış düşünüyorum?
Tabii ki olmaz.Empati yapın,hayatınıza daha önce boşanmış biri girse onun eski karısının evinde oturmak ister misiniz?Ben şahsem bırak ona ait bir evi,eskiden birlikte yaşadıkları evde bile oturmak istemem.Her köşede hatıraları olur çünkü.Eski sevgilinizin hemen evlenmek için ısrar etmesi gibi başka falsoları da varmış ama hayatınızda yeni biri olursa ve siz o kişiyle evlilik yoluna girerseniz o evden çıkmalısınız.

Merhaba Hanımlar,
yeni kocanı eski kocanın evine mi getireceksin, eski kocanın da bunu kabul edeceğini sanmıyorum ? ev çocuğun zaten o ayrı.

Emanet gibi ev şuan anladığım kadarıyla. Yüksek nafaka ile kendi tuttuğum evde yaşamayı tercih ederdim. Veya nafaka vermek istemiyorsa evden hak talep ederdim ki böyle ikilemlere düşmeyelim. Adam az uyanık değil. Evi sadece emanet etmiş nafaka vermiyor. Ayrıca bu adamla hızlıca evlenmeyin, ayaklarının üstünde duramamışsın demek size saygısı yok üstüne size karşı anlayışı yok demektir.

Kim olsa istemez.Eski eşiniz elinizi kolunuzu bağlamış.Biliyor artık kimse size yaklaşamaz.Evi ya sizin ya çocuğun üstüne yapsın.Ya da yaşayın böyle tercih sizin.Saklamanız,başkasından önce kendinize olan saygınızı yitirmenize sebep olur.
Bak bu değişik bir yorum işte. Niçin öyle dediniz. Kim olsa istemez demekle ne demek istediniz?
Ben eski eşime söyledim bir ilişkim olduğunu, onunkisiyle de tanıştım. Yani ikimiz de bunun elbet olacağının farkındayız. Yalnızlık gibi bir tercihimiz yok birbirimiz için.
Adamın yıllarca çalışıp emeğiyle aldığı bir evi talep etmem, ister yeni eşiyle oturur ister evladına verir.

Tabii ki olmaz.Empati yapın,hayatınıza daha önce boşanmış biri girse onun eski karısının evinde oturmak ister misiniz?Ben şahsem bırak ona ait bir evi,eskiden birlikte yaşadıkları evde bile oturmak istemem.Her köşede hatıraları olur çünkü.Eski sevgilinizin hemen evlenmek için ısrar etmesi gibi başka falsoları da varmış ama hayatınızda yeni biri olursa ve siz o kişiyle evlilik yoluna girerseniz o evden çıkmalısınız.

yeni kocanı eski kocanın evine mi getireceksin, eski kocanın da bunu kabul edeceğini sanmıyorum ? ev çocuğun zaten o ayrı.
Yok hanımlar, evlenirsem çıkacağız evden.

Emanet gibi ev şuan anladığım kadarıyla. Yüksek nafaka ile kendi tuttuğum evde yaşamayı tercih ederdim. Veya nafaka vermek istemiyorsa evden hak talep ederdim ki böyle ikilemlere düşmeyelim. Adam az uyanık değil. Evi sadece emanet etmiş nafaka vermiyor. Ayrıca bu adamla hızlıca evlenmeyin, ayaklarının üstünde duramamışsın demek size saygısı yok üstüne size karşı anlayışı yok demektir.
Bak bunu da düşünürken buluyorum bazen kendimi. Çocukla memleketine, tatile vs. gidiyorlar bazen, 20 gün evde olmadığı oluyor çocuğun. Haftanın minimum 2 günü babasında, bak 1 haftadır evde yok çocuk okul tatil diye. Sevdiğim bir adam olsa şimdi kendi düzenimde bir sofra hazırlayıp ağırlamak da ne keyifli olurdu diyorum. Ama sonra vazgeçiyorum ne işi var elin adamının yavrumla yaşadığım evde diye🤣
Ezcümle bu düzenimiz bana zarardan çok konfor, huzur sağlıyor aslında. Nafaka da alsam bu düzeni kuramamki. Eski adama laf etmeyin kendisi çıktı kirada oturuyor, sıfırdan ev düzdü, ilk çocuğun odasını yaptı. Daha ne yapsın bu insan:)

Bak bu değişik bir yorum işte. Niçin öyle dediniz. Kim olsa istemez demekle ne demek istediniz?
Ben eski eşime söyledim bir ilişkim olduğunu, onunkisiyle de tanıştım. Yani ikimiz de bunun elbet olacağının farkındayız. Yalnızlık gibi bir tercihimiz yok birbirimiz için.
Adamın yıllarca çalışıp emeğiyle aldığı bir evi talep etmem, ister yeni eşiyle oturur ister evladına verir.
Erkekler, eski kocasının evinde oturan kadın istemez diye düşünüyorum.Evlilikte evi sadece erkek almaz, kadının emeğini, çalışmışsa maddi katkısını yok sayamayız.Ortak olsun yapabilirdi evi.Benim evimde oturun demek,kimse sana bakmasın demenin örtülü şekli bana göre.

Bak bunu da düşünürken buluyorum bazen kendimi. Çocukla memleketine, tatile vs. gidiyorlar bazen, 20 gün evde olmadığı oluyor çocuğun. Haftanın minimum 2 günü babasında, bak 1 haftadır evde yok çocuk okul tatil diye. Sevdiğim bir adam olsa şimdi kendi düzenimde bir sofra hazırlayıp ağırlamak da ne keyifli olurdu diyorum. Ama sonra vazgeçiyorum ne işi var elin adamının yavrumla yaşadığım evde diye🤣
Ezcümle bu düzenimiz bana zarardan çok konfor, huzur sağlıyor aslında. Nafaka da alsam bu düzeni kuramamki. Eski adama laf etmeyin kendisi çıktı kirada oturuyor, sıfırdan ev düzdü, ilk çocuğun odasını yaptı. Daha ne yapsın bu insan:)
Sevdiğim adam olsa sofra mı kursam mı mı? İlginçsiniz yahu ev sizin değil ki? Çocuğunuzun bile değil anladığım kadarıyla, adam size vermemiş emanet etmiş ileride çocuğuna verir belkiiii. İlk çocuğun odasını mı yaptı? Yani babası neden yapmasın? Burada adamı nerede kötüledim tam olarak? Adam haklı sen unutamamışsın bu insanı. Birgün geri döneceğini ümit ediyorsun sanırım.

Bravo eski ese, hicbirsey vermiycez diye neler yapiyor eski esler.
Tabi bunu yeni sevgilinin bilmesi gerekmiyor, hickimse eskisiyle övücü. Seyler yada onun evinde yasadigini duymak istemez.

Ciddi olmadan bu olaylara girip heleki eski es lafini bile acmazdim. Övgü , evinde yasiyorum vs. Gerek yok hemen

Merhaba Hanımlar,
Doğru değil bence de ama zaten çocuk için oturuyosun, bence sen evlenmeyi düşüneceğin insanı iyice bir ölç biç tart bu imkandan feragat etmene değecek mi mesela

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X