Eski Mısırlılarda Gebelik Testi

roxett

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
12 Temmuz 2006
2.280
60
46
Arkeo-mitoloji

Mısır’da 1898 yılında Sir Flinder Petrie adlı bilim adamının ortaya çıkarttığı Kahoun Papirüsü ile 1862 yılında bulunan Smith Papirüsü ve 1873 yılında bulunan Ebers Papirüsü’nde gebelik, idrar hastalıkları, varisler ve gebelik testleriyle ilgili bilgiler yer alıyor. Müzelerde sergilenen papirüslerde yer alan bilgilere göre, hamile şüphesi olan bir kadın her gün sabah idrarıyla biri buğday, diğeri arpa dolu iki torbayı sularmış. Hamilelik şüphesi olmayan bir başka kadın da yine ayrı ayrı buğday ve arpa torbalarını idrarıyla sularmış. Hamilelik şüphesi olan kadının idrarla suladığı buğday ve arpa dolu torbalar, diğer kadının suladığı torbalardan daha önce çimlenirse, hamile olduğu anlaşılırmış. İki kadının suladığı buğday ve arpalar aynı anda çimlenirse hamilelik olmadığı ortaya çıkarmış. Hamile olan kadınların sabah idrarlarında aşırı miktarda hormon bulunduğu için, buğday ve arpa torbaları diğer normal idrarlarla sulananlardan çok daha önce yeşerirmiş. Günümüzde meyve ve sebzenin daha erken sürede yetiştirilmesi için hormon kullanılması da aynı yöntemin bir benzeridir.

Bebeğin Cinsiyeti
Mısırlıların kullandığı yöntemde, doğacak bebeğin cinsiyeti de önceden tesbit edilebiliyordu. Hamile kadının idrarıyla sulanan tohumlardan, buğday taneleri daha önce filizlenirse bebeğin erkek, arpa taneleri daha önce filizlenirse bebeğin kız olacağı anlaşılıyordu.

Prof. Julias Manger, 1933 yılında laboratuvarda kutuların içerisinde kurutma kağıtları üzerine yerleştirdiği buğday ve arpa tanelerini, idrarla sulayıp, Mısırlıların kullandığı gebelik ve cinsiyet belirleme yönteminin doğruluğunu ispat etmiştir. Günümüzde kullanılan gebelik testleri de, kadının idrarındaki hormon sayısının yoğunluğuna göre sonuç verir ve aynı esaslara göre uygulanır.

Prof. Dr. Hulusi Köker de, Mısırlıların kullandığı gebelik testi yönteminin bilimsel olarak doğrulandığını ve hatta bebeğin cinsiyetinin de aynı yöntemle belirlenebildiğini onaylıyor.

Doğum Kontrolü
Mısırlılar, kadında kısırlığın tespiti için rahim ağzına (uteris) akşam yatarken sarmısak veya soğan yerleştirmişler. Sabah kadın uyandığında genzinde sarmısak veya soğan kokusu duyarsa tüplerinin açık olduğu ve gebe kalmasına bir engelin olmadığı anlaşılırmış. Koku duyulmazsa kadının tüplerinin kapalı olduğu, bu nedenle hamile kalamayacağı bilinirmiş. Ayrıca kadının rahminin içerisine paslanmayan metallerden olan altın veya gümüş yüzük konularak gebelik önlenirmiş. Arap kervancılar da bu yöntemi öğrenip, uzun çöl seyahatlerinde dişi develerin gebe kalmalarını önlemek için rahimlerinin içerisine temizlenmiş çakıl taşı doldururlarmış.
 
Ben Arkeoloji çok meraklıyım.Özellikle Mısır ve Sümerliler
yazı için tşk arkadaşım
 
Roxettcim çok güzel bir paylaşım teşekkürler .İlginç yöntemler uyguluyorlarmış gerçekten .Özellikle günümüzde kullanılan korunma yöntemi spiral o zamandan varmış demek .
 
Çok enteresan..
Ama güzel bilgiler.
Teşekkürler...
 
soğan ve sarımsak ile bi gece uymak, birde en mahrem yerindekafamçokkarıştı
ee bunlar nimet, bize krıntılara basmamamız öğretilirken bunlar üzerine işiyorlarmış:1closedeyes:
 
çok ilğinç ilk kez okudum bu bilğileri ama hosuma gitti keske böğle enterasan yazıları paylasabilsek sitede
 
bu ilginç paylaşım için çok tşkler .... ne zeki insanlarmış ...o ilkel zamanlarda bile çareler varmış herşeye...
 
Çok ilginç geldi,günümüzde kadınlar hala doğum kontrolünü bilmezken çok eskiden mısırlı bayanların
bulduğu yöntem gerçekten taktir edilecek bir durum.
 
burada mevzu nimete işemek değil adamların nekadar gelişmiş oldukları ozamanlarda dahi geblik testleri ilkel olsa da varmış.Elhamdürillah müslümenım ama o ayıp bu günah diye diye müslümanlar ülkeler hep geride kaldı elin yabancıları arkadan gelip bizi geçti herşeye günah çerçevesinden bakmayın bilimde günahın sınırları zorlanır yoksa gelişme olmaz tüüp bebek örnektir doktorlar bayanların heryerine bakıyor spermi yumurtayı alıyor dışarda döllüyor ozman bu da günah ve ayıp yapmayın lütfen...
neyse mısırlıları zeki olduğu açık zaten piramitleri geometri bilgileriyle kendilerin göstermişlerdi tıpda da kendilerini kanıtladıklarını bu yazı sayesinde gördük teşekkürler
 
Bence de o yıllarda böyle bir buluş yadsınamayacak kadar önemli bir adım bilim adına.Zaten bütün deneyler ve deneyimler doğadan yola çıkılarak yapılmıyor mu?O yıllardaki Mısırlı bayanları kutlamak lazım.
 
çok ilginç paylaşımın için teşekkürler :1hug::1hug::1hug:a.s.a.s.a.s.
 
X