Eski Nişanlı Takıntısı

serdemyavuz

Delinin Biri
Kayıtlı Üye
4 Ocak 2013
196
2
66
İstanbul
Merhaba arkadaşlar.

Çok sevdiğim ve bir yılı aşkım bir süredir birlikte olduğum bir erkek arkadaşım var. Öğretmenlik ataması bekliyoruz ki sonucunda

kısmetse evleneceğiz. İkimiz de birbirimizin ailesi ile tanıştık ama henüz işimiz olmadığı için aileleri birbirleriyle tanıştırmadık.

Erkek arkadaşım benimle tanışmazdan 10 ay öncesine kadar nişanlı imiş. Eski nişanlısı ile yaklaşık 4 yıl kadar sevgiliymişler.

ilişkilerinin son bir yılı ise nişanlılıkla geçmiş.

Nişanı erkek arkadaşım atmış. şimdi beni sevdiğini biliyorum ama aklımdan bir zamanlar onu da

seviyordu cümlesi sürekli geçiyor. Sevmiyordu, duyguları bitmişti nasıl başka bir şehre gidip nişan yapıldı. Hayır diyecek, itiraz edecek

kadar güçlü değil mi?

Ayrılmalarında da annesinin faktörü var mı bilemiyorum. Muhakkak ki vardır. Ama olayı dinleyebileceğim bir başka ağız da yok.

Çok takıntılı ve kuruntulu biriyim. Bir olayı tam olarak öğrenmezsem maalesef rahatlayamıyorum.

Bu kız bu kadar kötü idi neden nişan yapıldı. Bu arada eski nişanlısına içimde asla kıskançlık yahut kin beslemiyorum. Küçük

hesaplar peşinde de değilim.

Şimdilik alıngan olması ve anakuzusu =P olması dışında bana ve aileme karşı hiçbir saygısızlığı yok.

Lakin içimde beni yiyip bitiren bir kurt var!

Dinlediğiniz için teşekkürler.

Son düzenleme:
Neden şüpeleniyorsun hala onu sevdiğinden mi,aklına geldiğinden mi? bence geçmiş geçmişte kalmış canım,artık önünüze bakmalısınız..o anlattıklarından kızı sevdiği anlamı çıkarmadım..

Doğru mu anladım erkek arkadaşın 30 yaşında ve işsiz yalnızca puanlarını yükseltmeye çalışıyor? 4 yıllık ilişkisinin son 2 yılını işsiz geçirmiş 1 yıldır da siz birliktesiniz ve hala çalışmıyor öyle mi?
Eğer doğru anladıysam iş konusunda çok seçici, peki ataması olmazsa ne olacak atanana kadar yalnızca not mu yükseltmeye çalışacak. Diğer ilişkisinde kızın haklı tarafları var nişanlı bir insan özellikle erkeğin işe gayreti yoksa bu çok büyük bir sorun. Çoğu evli insan mevcut bir işte çalışıp aynı zamanda ders çalışıyor. Erkek arkadaşın gerçekten çok rahat bir yapıya sahipmiş. Ataması yapılmayan çoğu arkadaşım ya dersanede çalışıyor yada farklı bir işle geçimini sağlıyor. Zaten annesinin lafından çıkmaması da çok düşündürücü.
Senin anlattıklarından anladığım kadarıyla yorum yapmaya çalıştım ama aklından soru işaretleri olması çok normal geldi.

Biten duygu bitmiştir, sanırım ailelerin zorlaması ile bir nişan olmuş. Uzun süreli bir birlikteliğin ardından evlenmek istemek herkesin hakkı, o kızda böyle istemiş. Ama işsizlik vs.. demek ki aşamamışlar sorunlarını bunda düşünülecek bir şey yok. Fazla problem, sürekli kavga, eleştiri duyguları bitirir.

Hem nişanlılık zaten bir deneme süreci, olmadığını hissedince ayrılmak en doğrusu, eski ilişkiler üzerine çok düşünülmemeli diyorum ben, geçip gitmiş adam yeni bir hayata başlamış. Her detayı tamamen öğrenmen mümkün değil, çevresinden birileri ile konuşsan bile herkes başka anlatır.

Karşındaki adamı sen gözlemleyeceksin ve kararını vereceksin, en doğrusu bu

Nisanliniz sizi seviyor ki sizinle nisanlanmis aksi olsaydi bugun o kizla evli olurdu,zamaninda onu sevmis olabilir demekki aralarinda ne tur sorunlar gectiyse sevgisi bitmis tukenmis,ama ben erkeklerin aile baskisi ile evlendim yada nisanlandim demelerine inanmiyorum.

Sanırım aynı şeyleri yaşamaktan korkuyorum.

Çünkü hala o eski nişanlısının, sevgilime facebook ve twitterdan ara ara ona karşı yazdığı sitemli sözleri okuyorum.

Hala sevdiğini hem de nefret ettiğini, ölmesini istediğini söyleyip acıklı şarkılar paylaşıyor.

Arkadaşlarının da yorum yaptıkları oluyor.

Bir kaç kere de eşyalarının kalması bahanesi ile araya birilerini sokup telefon açtırdı.

Kim sorunlu hatalı anlayamadım bir türlü. Belki de benim bu kadar sorgulamamdır kötü olan.

Bizim ilişkimizde şu an bir sorun yok ama benim erkek arkadaşım kötü biri miydi? Belki de bunu kaldıramıyorum.

konuyu açtığın yazıya göre sevgilin iş bulmalı 30 yaşında adam işsiz olmaz en azından bıyerde çalışsın

daha ıyıişler önune gelince oraya geçer ewt yalnış anlamışım eski nişanlının yaptıklarının pek bi önemi yok ozaman burda tek önemlı olan 30 yaşında olup hala işsiz olması

Son düzenleme:
Canım hiç eski nişanlıyı düşünmeden onu nasıl tanırsın yani bir senede az çok anlamışsındır sence objektif olarak baktığında sevgilin haklı olabilir mi?
Kendimi yerine koyuyorum ben de olsam çok takılırdım gerçekten bu duruma keşke kızı da sevgilini de tanıyan birileriyle konuşabilsen. Sana inan takılma boşver diyemiyorum çünkü ben de takıntılı bir insanım hani demişsin ya sevmese nasıl şehir dışına gidip nişan yapsın diye ben hep bir erkeğin en sevdiği kız ben olayım isterim sen de benim gibisin sanki kıskanmak değil bu en özeli olmak istemek. Seni çok iyi anladım inşallah faydalı yorumlar gelir ben de nasiplenirim :)

Sözleri, şarkıları kız paylaşıyormuş sanırım ben öyle anladım.

Canım karışık yazdığım için anlaşılmamış.

Şarkıları sözleri yazan sevgilimin eski nişanlısı. Ama birbirlerine hiçbir iletişim aracında ekli değiller.

Ben kendim araştırıp buldum, kızın sayfalarına baktım.

Ortak görüştükleri sadece bir arkadaşları vardı, işte o telefon edendi. Onunla da ben görüşmelerini istemeyince bitti.

Tek sorun işsizlik diyelim o zaman.

Ben de doğru düzgün bir iş bulabilmiş değilim, sanırım iş konusunda ondan üstüne gidemiyorum.

Ama o erkek değil mi? Asıl onun bulması gerek =(

Benim de doğru düzgün bir işim yok diye sanırım onun da üstüne gitmedim ama haklısınız, o bir erkek ve iş konusunu önce o düşünmeli.

Bir yılı geçti birlikteyiz. =(((

eski nişanlı unutamamıştır ondan yapıyordur insan en çokta sevdıklerınden nefret edıyor bazen kızı nette takıp etme bence yanı ilgilenme hiç dahada çok paronayaklaştırır senı olmayan şeylerdende düşünürsün kkınayemı yapıyor dıye

iş konsundada üstne gıtmenle olacak zamanı geçmiş sanırım bıkaç yıldır işsiz yanı çok ıyı bi iş bulamıyabılır ama böylede tamamen işsiz olmak insanın psikolojısını bozar kımden para alıyor mutlkaa ihtıyacı oluyordur

senın çalışmamanla onun çalışmaması bır değilki bı kadın çalışmasada evde oyalancak bişiler bulurda erkek ne yapar butun gun

Son düzenleme:
Hiç iş bakmıyor sanırım bu biraz da insanın doğasında olan bir şey bazıları çok çalışkan olur küçük yaştan beri çalışır, bazıları hazıra konmayı sever. Ama ne olursa olsun 30 yaşındaki bir erkek kendi parasını kendi kazanmalı bana biraz sorumsuz geldi bu konuda mesela nişanlı olduğunuzu farzet sen olsan sen de takılırdın işsizliğine bu konuda kız suçlu değil bence.

Sizi mutsuz etme olasiligi bu kadar yuksek seyleri fazla irdelemeyin. Kizi takip etmeyin. Kiz sitemli seyler soyluyor olabilir, hala seviyor olabilir ama nihayetinde bu iliski bitmis. Sevgiliniz bir zamanlar o kizi sevmis ama oyle ama boyle ayrilmislar. Sizi sevdigine eminseniz bosverin gitsin. Siz sordugunuzda sevgiliniz "ben nisanlanmayi cok istedim, cokta seviyordum" da diyebilirdi. Farzedin ki oyle bir nisanlilik hic olmadi. Bence sevgilinizin su an isinin olmamasi daha buyuk problem. Diyelim ki atanamadi, bir B plani var mi? Ya sizde bir sure sonra sevgilinizin isinin olmamasindan yakinmaya baslarsaniz o zaman da size mi dirdir yapiyordu diyecek?
Bu arada su erkeklerden bir tanesinin de simdiye kadar mertce cikip eski sevgilisini zamaninda cok sevdigini ya da eski sevgiliye zamaninda cok hata yaptigini kabul ettigini gormedim. Bir yerlerde hepimizin eski sevgilileri hakkimizda atip tutuyor herhalde bayanlar

eski nişanlı konusu çok önemli değil anlaşamamışlar bitmiş
ama işle ilgili çok önemli bi sorun var
uzun süredir işsiz tamam gönül ister kendi mesleğini yapsın ama 30 yaşında bi adamın mutlaka sorumluluk alıp muhakkak çalışması gerekiyor

Söylemek istemediğim bir konu idi bu ama. Doktora tezini yazıyor. Tanıştığımızda da yazma aşamasında idi.

Burs alıyor ve onunla geçiniyor. Anne babasının da tek oğlu. Maddi konudan çok olmasa da rahat diyebilirim.

Normal iş aramamasının sebebi bu. Eski işini tekrar alabilmek içi gerçekten çok çabalıyor. Bu tutku halinde onda. =(

Gülümsettiniz teşekkür ederim. =)

En kötüsü yani dediğiniz şey olursa,önümüzdeki bir yıl B planımız yok. Tezi için bir yıla ihtiyacı var. Başka bir işte çalışırken bunu bitiremez.

Erkek arkadasiniz da mi ogretmen.Eger ogretmense en azindan atamasi cikinciya kadar ozel okulda yada dershanelerde ogretmenlik yapabilir en azindan evlenmeniz icin para biriktirir sonucta siz evlenirken dugun yapmaniz icin para gerekli.

Bence siz simdilik kendinize odaklanin. Umarim atanabilirsiniz veya duzenli gonlunuze gore bir is bulursunuz. Ancak sunu soleyim siz atandiginizda erkek arkadasinizin calismiyor olusu size simdikinden 10 kat daha fazla batacak. İkinizin veya birinizin ise baslamasi bile buyuk bir sinav iliskiniz icin cunku her iki tarafin da oncelikleri degisiyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…