Eski nişanlım, eşyaları kabul ettirecek bir fakir buldum demesi?

Saldırmak Ben burda herkes ne üslupla konuşuyorsa aynı şekilde karşılık veriyorum sadece :)

Ve çok sivri dilli oldum hep. Yaptıkları her şeyi en ağır cümlelerle yüzlerine vurdum. Evlilik sözleşmesi konusunda eski kpye senin kefenine cep diktireceğim diye mesaj attım, evlerinde kaldığım sürece ağzıma doğru düzgün yemek sürmedim (çok tiksindim ama bunu farkettiler sonrasında vicdan azabı çektim) çalışırken eski nişanlım ve annesi bir ağızdan bana laf yetiştirdikleri için işçilerin yanında sinir krizi geçirdim. Yani ben haklıydım ama, haksız duruma düştüm. Kavgacı, sinirli, çirkef oldum..

Sevgili konu sahibi..bunlar sizin cümleleriniz..açtığınız bir konuya yaptığınız kendi yorumunuz..bu ülkede eğer bir gelin adayı erkek ailesine saygılı olmazsa o evlilik gerçekleşmez, evlenirlerse de mutlaka boşanırlar..ben yaptığınız hataları toyluğunuza veriyorum..size kızamıyorumda çünkü o yaşıma dönsem sizinle aynı şekilde davranabilirdim..şuan da içinizin ne kadar acığını da anlıyorum gerçekten “seen yoluna,been yolumaaa” diye şarkılar söyleyip yoluna bakamıyor hemen insan çünkü seviyorsunuz hala ve hala ex nişanlının iyi bir insan olduğunu düşünüyorsunuz içinizde..ona kızamamanız bu yüzden..

Bu kız olmasa da, başkasıyla onu sevmese dahi evlenir çünkü ailesi artık kendi eş seçmesine izin vermez..ex nişanlınız ailesinin boyunduruluğu altında yaşayan biri çünkü birlikte çalışıyorlar çiftlik hayatı böyledir mesaisi yoktur..gel buraya-git şuraya dendiğinde çocuk babasına hayır diyemez..yani kendi kararlarını verebilen ve ailesine hayır diyebilen bir eş kriterine uygun değildi seçtiğiniz kişi...onun artık tek kriteri çiftlik işlerine uyum sağlayıp, ailesine karşı gelmeyecek biri..

Egonuz sizi ele geçirmiş durumda..gariban kelimesi bile hoş değil..ünv mezunu biriyle evlense bu sefer çirkin diyeceksiniz yada illa ki bir kulp bulacaksınız..bu arada aklıma geldi..Kaynanasının seçtiği tüm eşyalara eyvallah deyip evlenen, herkesin köylü ve gariban dediği bir kız bir yıla kalmadan evin dekorunuda, eşyalarınıda sıfırladı yani değiştirilebilecek şeyleri anlamlandırmak luzumsuz..

Gidip kızla konuşmanız o kadar gereksiz ki..tamamen kıskançlıkla yapılmış bir hareket..insani duygularla maskelemeye çalışsanız da bunun böyle olduğunu sizde gayet iyi biliyorsunuz ve eminim ki birkaç yıl sonra “o zamana dönsem bunu asla yapmazdım” diyeceksiniz..yine size kızamıyorum çünkü 20li yaşlar fevri davranılan ve yeryüzündeki en büyük aşk, benim yaşadığım aşk diye insana çılgınca şeyler yaptıran zamanlar..

Ateş, yakabilecegi herşeyi yakana dek yanar ancak o zaman söner..o yüzden ağlayın içinizdekiler aksın..üzülmeniz insani bir duygu ve yanmayacak birşey kaldığında içinizin acısıda geçecek..bunca yaşanılandan sonra biraraya gelmeniz çok zor o yüzden artık ondan haber almayın,ilgilenmeyin..zaman tanıyın kendinize uzak durun.Sevgiler.

Konuyu tamamiyle okumadan yaptığınız ilginç yorumlar? Tabiki bir miktar kıskandığımı üzüldüğümü yazmıştım zaten (normal olarak)
İnanki hepsini okudum kendi yaşadıklarımdan da örnek verdin bende yaşadım bende hatalar ettime ski nişanlıma yalvardım yakardım ama gidipde elin kızına kendimi düşürmedim ama yaptıpım herşey için zaman geçince neden yaptım diye utandım . Acını yaşa o adamın hayatına müdahale etme umursama ozaman onun gözünde en azından bi gururun kalır şuan yaptığın adamın egosunu okşamaktan başka bişey değil . Ha bi de gelip dengezice bi laf etse benim evleneceğim insanla uğraşma gibi ozaman yerle bir olursun o yüzden aynı hataya bir daha düşme

Onun çeyizi dediğiniz şey ne? Erkek tarafı mı çeyiz yaptı? Tamam o alsın bu alsın olayı artık geride kaldı ortak maaşla alınıyor çoğu şey ama eğer sizlerin geliri yoksa aileler destek oluyor ve mutfak malzemelerini yatak odasını beyaz eşyaları bazen halı perde gibi şeyleri kız alıyor. Beğenmeyip baştan aşağı yeniden düzdüğünüz çeyiz parasını kim verdi?
Siz ve aileniz aldıysanız niye erkek tarafına bıraktınız? Kendi aldıklarınızı orada bırakmaya gerek yok. Gidin alın parasını verdiğiniz eşyaları. Demişsiniz ya çeyizi ve eşyaları bir fakire verirler diye düşündüm diye siz alın kendi eşyalarınızı verin bir ihtiyaç sahibine. Bu devirde en basit en minimal evi düzmek 20bini bulur. Biraz güzeli olsun derseniz 30bin... Bu paraları kimse sokaktan kazanmıyor.
Ha evi erkek tarafı düzdüyse sizin hiç ama hiç hakkınız yok eşyalar konusunda yorum yapmaya. Bu durumda yorum yaparsanız arkanızdan herşeyi söylerler kusura bakmayın.

Son düzenleme:
Önce okusaydın keşke :))))
Yoooo okudum ben ciddiyim bundan sonrası onların hayatı o kız da adam da sana karşı sorumlu değil nişan birbirini tanıma dönemi istememişsin adam da görücü usulü birini bulmuş o malzemelere para vermiş kullanacak ben bu olayda cidden yanlış birşey göremedim sürenin 10 yıl sonra olması ne değiştirir ki bitmiş senleyken bulsaydı o başka bitmiş artık ...şöylesi olsaydı istemediğin adam başına musallat olsa ya benimsin ya kara toprağın mı deseydi olmamış önünüze bakın artık

Üslubunuz çok kötü.

Adım kavgacı çirkef ve sinirliye çıktı demissiniz ya biliyor musunuz gerçekten oylesiniz.

Bir de kendinizi herkesten üstün görme durumu var ki ona değinmiyorum bile.

Kp yaşındaki bir adam bana ne yaparsa yapsın, ölsem kefenine cep diktiricem diye mesaj atamazdim. Bu aileden verilen terbiye işidir.

Siz burada bile herkese ayrı ayrı cemkiriyorsunuz ama bu kafayla siz daha çok nişan atarsiniz.

Gerçeği duymak ister misiniz bilmiyorum ama hiç bir damat ailesinin istemeyeceği bir gelin adayisiniz.

Şu işçilerin yaninda sinir krizi geçirme falan ne basit işler.

Ablaniz yaşındayım size önerim acil ama çok acil kendinize çeki düzen vermeniz.

Allah yolunuzu açık etsin.

Damat adayı sansliymis gercekten.

Sanırım çocuğun ailesi biraz varlıklı öyle görünüyor
Sözleşme falan imzalamayı kabul etmiş falan
Fakir kız bulunmuş falan filan
Ay Ne bilim
Ama evet çok kavgacı biri gibi duruyor konu sahibi

konuyu okurken bu cümle geçti içimden

konu sahibi her cümlesinde kızı ne kadar aşağılamış ne kadar yerin dibine sokmuş bilmiyorum farkında mı?

bana konu sahibinin her mesajı çok itici geliyor.
Kusucam konu sahibinin mesajlarından.

Çık apaçık söyle. “Kıskançlığımdan çatladım, kızı da ona yardım etmek için değil de bu işe engel olmak için aradım amacıma ulaşınca da huzura erdim” de yani. Yok şöyle yok böyle. Bunlar çok ucuz hareketler.

Adam nasıl 10 günde başkasını sevmiş ayol? Yani ne bileyim sanki evveliyatı var gibi ya da yıkılmadım ayaktayım çekiyor bu herif sana. "Ehehe giderim var benim hala" gibi. Neyse eşyalara gelince senin aldığın birşey varsa yani parasını senin ödediğin birşey git ıste. Ama yoksa tabiki kullanacak o esyalari napsin o kadar para vermiş yani.

Insanların mutsuzluklarıyla dalga geçecek kadar kişiliksiz değilim en azından :))

"kendisine işçi olarak gelen gariban bir dedemizin kızına göz koymuş. Sebebi ise çok fakir olmaları ve kızın bu sebeple bizim eşyalarımızı kabul edecek olmasıymış. Sizce ben bu gariban kızımıza bu olayı aktarmalı mıyım?"

bak bunu sen yazdın, neyin, kimin kişiliğinden bahsediyorsun.

Yorumlarınızı okuduktan sonra, kim olursa olsun da, yeterki siz olmayın diye önüne ilk çıkanla evlenecekmiş gibi duruyor eski nişanlınız. O havayı vermiş çevresine ve size. Ben de sivri dilliyim ama ilk sağlam darbeyi karşıdan beklerim ve o şahısla hallederim sorunumu, üstüme hakaretle saldırılmadıysa başka kimse laflarıma şahit olmaz. Sizin olay biraz haklıyken haksız duruma düşmek gibi olmuş. Eski nişanlınızın aslında evlenmeyi düşündüğünü sanmıyorum. Bu tür bitişlerde yorulur taraflar. Sadece size değersiz olduğunuzu göstermeye çalışıyor bence. Yani öyle hissetmenizi sağlamaya çalışıyor. Ne yaparsa yapsın boşvermelisiniz, sizin birliktelik olmaz artık. Çirkef ve huysuz olarak göründüyseniz göze bir kere, hep öyle görüyorlar maalesef.

Konu sahibi vicdanı ve merhameti yüzünden diğer kıza üzülmüş içini dökmek istemiş. Ben de üzüldüm okurken. Zaten yapılacak bir şey olmadığını o da biliyor. Ama bir anlamda kızın sürekli ezileceğini bildiği için acaba kızı uyandırsam mı diyor. Ben de ikilemde kalırdım ama bence bir şey yapma konu sahibi. Çünkü belki kız bu lafı duyarsa aşırı kırılır ve bunu hiç unutamaz. Durumu iyi değilse her halükarda evlenecek zaten o adamla. Bu onu üzmekten başka işe yaramaz. Kötü olan da siz olursunuz.

Eminim o gariban kızımız da konu sahibi hakkında Nişanlısı tarafından terkedilmiş zavallı kızımız derdi meseleyi duysaydı. Umarım o oğlanla ve konu sahibi ile hiç tanışma muhattap olma durumu olmaz

Uzgunum ama kiza acidiginizdan degil eski nisanliyi bu kiza kaptirmamak icin kizla konusnak istiyorsunuz...bence yapmayin...devamli ondan haber almaya ve gelen haberleri yorumlayip hareket etmeye de calismayin...biliyorum uzuluyorsunuz zor bir donemdesiniz ama biraz kendinizi de dusunun...kiza boyle birsey soylerseniz kiskanmis durumuna duseceksiniz...ne gerek var

Kız bile bile kabul edecek olursa buldular birbirlerini dersin. O adamdan kurtuluş içinde adak falan adamalısın

tamamen "insanlık" yaparak kızla konuşmuş, orta sayfalarda bir yerde yazdı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…