Eski sen....Yeni sen...

böyle bir başlığı açan arkadaşa öncelikle teşekkür ediyorum..
evet eski ben ve yeni ben o kadar farklı kii..mutlu olmak için farklı olmak gerekiyormuş ,herşeyi herkese kafasına takan ben sevdiklerime bütün sorunlarımı yansıtan ben günahsız yere hayatımın aşkını üzen ben gitti..ne kadar hataymış şimdi ise bambaşkayım sevdiklerimin kıymetini biliyorum ve biliniyorum ..hayatta ne olursa olsun ufacık şeylerden mutlu olmayı öğrendim

bendeki en önemli değişiklik korkaklık konusunda oldu.

eskiden ilşkilerimde oldukça korkaktımm .şimdi fazlasıyla cesur ve güven dolu:lepi:

Genelde ayniyim, hala kucuk seylerle mutlu olabiliyorum sadece bencil olmayi bir de hayatta cok az kisiye guvenmek gerektigini nihayet ogrenebildim, yanimda bir iki sevdigim olsun, bana yeter, sonucta yanliz geliyor, yanliz gidiyoruz,degil mi?:Saruboceq:

eskiden hayata toz pembe bakardım, herkesi kendim gibi sanardım
şimdi ise onların masallarda oldugunu anladım...
şimdi hala tozpembe bakıyorum ama cok ciddi bir uyanıklık söz konusu...

eski burcu cahildi.. şimdiki burcu daha sağlıklı ve daha geniş düşünen biri.. eski burcu sevgiyi bağımlılık sanıyordu şimdiki burcu sevginin özgürlük olduğunu biliyor. eski burcu güçsüzdü şimdiki burcu oldukça güçlü. eski burcu hayatı toz pembe görüyordu şimdiki burcuda hayatın pembesi gitti tozu kaldı.. burcu da tozu dumana kattı nargilesinin dumanında boğuldu sonra kendini tekrar doğurdu.. güzel bi konu olmuş.. şuan başım çok ağrıyor sonra gene yazarım yazdıkça kendimdeki gelişmeyi daha iyi görürüm =)

ne zamandır gelmemişim buraya..

eskiden güçsüzmüşüm ben -yeni öğrendim-, artık metanetliyim, taş gibiyim. değil mi ki bebeğimle hayata çalım attık, vız gelir bundan sonra herşey bize.
eskiden küçük şeylere takılırmışım, kocamla boş yere didişirmişim; oğlumuzla beraber biz de büyüyoruz galiba, tartışmalarımız hep onunla ilgili artık.
annemi çok çok çok seviyordum şimdi sevmenin ötesinde idolüm haline geldi. Allah bana onun gibi bir anne olmayı nasip etsin diye dua ediyorum hergün.

hepsinden de önemlisi; eskiden mutlu olmak için yaşardım, artık mutlu etmek için yaşıyorum.
hayatını başka birine adamak neymiş bilmezdim; şimdi öğrendim.
eskiden önce kadındım, artık önce anneyim..

eskiden sadece kendimi düşünrdüm ..şimdi biz olmanın bilincine vardım ...
eskiden bir erkekle aynı hayatı paylaşabilecegm ona katlanabileceğimi hiç sanmıyordum ...şimdi iiki paylaşıyorum diyorum ...

eskiden daha agresiftim ..şimdi daha sakin duyarlıyım ...
eskiden en ufak şeyi büyütebilen bir yapım vardı ..şimdi herşeyi eskisi kadar sorun yapmıyorum ...
eskiden evlilik gereksiz bir şeydi benim için ...şimdi ise hayttaki en güzel en özel en büyük mutluluk olduğunu düşünüyorum ...

eskiden birine bağlanabileceğim aklıma gelmezdi hep bağımsızdım ...şimdi bağlanabilmenin güzellliğin yaşıyorum ...öyle bağlıyım ki urganla bağladılar beni galiba :)))))

eskiden hep özgür takılırdım ..şimdi ise özgür takılmak istemiyorum ..herşeyimde eşim yanımda olsun istiyorum ...

Eskiden cok güçlüydüm..Hiç kimseyi takmaz kafamın dikine giderdim....
Şimdi es geçemiyorum sorunları en çokta bunu dert ediyorum kendime...
Herşeyde seçici olan ben uyum sağlamak adına bazı şeyleri kabul ediyorum...
Mecbur hissediyorum bazı şeyleri yapmaya
En önemlisi eskiden daha aktifken..Şimdi var olan uyuşukluğum beni deli ediyor...

eski ben daha kırılgandı artık çok azzz
eski ben herşeyi kafasına takardı şimdi ise kendimi boş yere üzmemem gerektiğini çok ii anladım
ee bi de eski ben daha zayıftı şimdi daha kilolu

eskiden kendime çoooooooooooooook güvenirdim en güzel bendim en zeki bendim herşey ben bendi. hala güvenim var kendime ama ne bileyim eskisi gibi değil. meyve veren ağaç taşlanır misali başarılarımdan dolayı hep kıskanıldım uğraşıldım bu da bende bi burnu büyüklük psikolojisi yarattı. ama ayrıca çok da hırçındım kimseye tahammülüm yoktu. bi insanı tek hatasında hayatımdan çıkarırdım.

şimdiyse dediğim gibi kendime güvenim gitti biraz ayrıca biraz daha ılımlılaştım ama pasifleştim sanki. şuanki halimden pek memnun değilim aslında........ bide eskiden insanların iyi niyetine inanırdım artık kimseye güvenim kalmadı bu yüzden yüzlerce arkadaşım varken artık tek dostum yok arkamdan çevrilen işlerden bıktım çünkü
ayrıca eskiden erkeklerin hepsinin bir olduğuna inanırdım uç feministtim resmen kul köle ederdim erkekleri ve bundan zevk alırdım :))
artık aşkıma yeri gelince kul köle olmak bile mutlu ediyor beni :))

Son düzenleme:
Eskiden neşe dolu, herşeye şakayla krışık karşılık verebilen, duygularımı karşımdaki insana çok güzel ifade edebilen biriydim.Ta ki 4 Aralık 2005 e kadar.
Hayatımın en büyük hatasını yaptığım gündür.
O eski beni kapatıp mutsuz, pısırık, herşeye boyun eğen biri yaratıldı o günden sonra
Hatta hafta sonu uzun zamandır görüşmediğim kuzenimle görüştük de bana diyor ki nerde eski sen, nerde şimdiki sen.
Hayat işte...
Kendi kaderimi kendi ellerimle çizdim sonuçta, yeni ben...

genel olarak baktım da yazılanlara hemen hemen hepimizde eskiden daha bi yaşama sevindi neşe varmış , şimdilerdede yok gibi maalesef
bizlermi değiştik , hayatmı bizi değişmeye zorladı bilemiyorum ....
biz büyüdük ve kirlendi dünya galiba gerçekten (

eski ben : sessiz, utangac, cekingen....:kedi:
yeni ben : deli, cok konusan, komik, cilgin....
:sm_cool:

Eski benle yeni ben arasindaki en buyuk fark daha sakin,sabirli ve cok seye bosvermis halde once "ben" demeyi ogrenmem sanirim...

eskiden çabuk parlardım; hala biraz öyleyim.boshayallersmile
insanlar neden böyle diye çok düşünürdüm artık düşünmemeye çalışıyorum.
yeri geldiği zaman susmayı, boş insanları takmamayı öğrendim.

kadın-erkek ilişkilerinde karşımdakinden önce kendime değer vermeyi öğrendim.
insanlara çabuk güvenmemeyi öğrendim.

sanirim cok buyuk fark yok bende ya ya da ben farkedemiyorum. sadece eskiden duygularima cok kulak verirdim artik sadece mantigimla hareket ediyorum duygularimi susturmuyorum tabi ama beni yonlendirmelerine izin vermemeye calisiyorum.
eskiden de cabuk parlardim simdi de cabuk parliyorum ama artik kontrol ediyorum.
eskiden cok icime atardim herseyi simdi kafama takilan bisey varsa gidip konusup hallediyorum.
eskiden cok okurdum siir yazardim ve 6. hislerim cok kuvvetliydi. malesef artik cok az okuyorum bundan dolayi da cok rahatsizim siir yazamiyorum ve 6. hislerim artk yok gibi birsey.. bunlari kaybettigim icin cok ama cok uzuluyorum..
bi de sanirim ayni kucukkenki gibi cesur kararlar aliyorum. 4 yasinda evden kacmaya calisan kizla 19 yasinda gizlice norvece gitmeye calisan kiz arasinda hic fark yok :) sadece simdi etrafimi daha az panige veriyorum :)) ileriki yaslarda nereye kacicam ben de bilmiyorum :)

eski ben çok hashastı, çok düşünceliydi, kılı kırkyaran cinsindeydi.
eski ben çok saftı, herkeze inanırdı..
eski ben sessizdi, hakkını savunamazdı, daha çok ağlardı.
eski ben ilişkilerinde çok bağımlıydı, kolayca vazgeçemezdi..
eski ben korkaktı..
eski ben neşeliydi..

yeni ben o kadar hashas değil, o kadar düşünceli değil, hatta rahat bile.
yeni ben çok kurnaz, tilki kadar..
yeni ben içine atmıyor artık, söylüyor ağzına geleni korkusuzca, az ağlıyor.
yeni ben hayat merkezci değil, ben merkezci, bağımsız, kaygısız..
yeni ben halen korkak ama atlatmaya çalışıyor..
yeni ben daha çok neşeli, umursamamayı öğrendi çünkü..

Son düzenleyen: Moderatör:
Eskiden insanların iyi niyetine çok fazla inanırdım..
Sırf başkası üzülmesin diye çoook içime atmışlığım olmuştur.. diliminucuna kadar gelipte söyleyemediklerim... artık yok öyle birşey.
Bana uymayan aykırı bir durum varsa hemen müdahil oluyorum.. tepkimi gösteriyorum..
keşke daha önce de yapsaymışım.. ve artık istesemde bazı şeyler için canım eskisi gibi acımıyor yanmıyor
..

eskiden kötü günüm diye günüm yoktu ama kızım hastalandıktan sonra anladım ki eskisi gibi asla olamıyacağım

şimdi ise kötü günümde kim yanımdaydı kim değil ona göre artık dostlar ve düşmanlar belirlendi

çocuğu küçük olanlar sanıyor ki onlara hiç bir dert hastalık bulaşmıyacak bugün bana ise yarın ona , o vakit e kadar bekleyececeğim
:lepi:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…