• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

eski sevdiğim öldü

Amcam geçen sene covidden vefat etti. Şimdilerde babam virüs bulaşır diye bizim cenazemize gelmeyenler yüzüme gülüyor, başkalarının cenazelerine koşarak gidiyor diye içerliyor. Olayın sıcağıyla olmasa da üzerinden zaman geçince hatırlanıyor.
Yaşlılarımız cenaze ve taziye olayına aşırı önem veriyor.
Babanız üzülmesin, geçen yıl cenazelerde cenazeye katılacak kişi sayısı sınırlı, polis ve jandarma oluyordu.
Üstelik cenaze dolayısıyla taziyeye gidilen bir çok evde gelenler dolayısıyla çok kişiye virüs bulaşmıştı. Hatta Rize'de ve Trabzon'da iki ailede neredeyse bütün aile üyelerinin vefat ettiği vakalar oldu.
Vefat eden bir çok aile dostumuzun cenazesine katılamadık. Babamın arkadaşının cenazesine katılamadığı için ağladığına şahidim. Geçen yıl hepimiz için çok zordu ama hepsi tedbir amaçlıydı ,bunları şahsi algılamamak lazım.

yani ölümü sizi pek etkilememiş kendiniz diyorsunuz. cenazesine gitseniz ne olacak gitmeseniz ne olacak? sizi beklemeleride enteresan ama helallik almak istemiş olabilirler. bir ara sizden yana helal ettiğinizi iletirsiniz aileye veya kendiniz söylersiniz. Allah rahmet eylesin.

Babanız onların aile dostu elbette gelecekler. Ancak vefat eden sizin eski sevgiliniz. Dolayısıyla ailesi ile aileniz zaten birbirine gidip gelme görevini yapar. Siz de telefondan taziyenizi iletmişsiniz babanızın hayrına binaen. Çok gitmeniz gerekseydi daha önemli mazeretiniz de varmış.

Gitmemenizi anlayisla karşilarlar merak etmeyin.Allah kimseye yasatmasin evlat acisi bu yasi kac olursa olsun ateş düştüğü yeri yakiyor.

Telefonla aramanız yeterli olmuş bence evli olduğunuzu biliyorlar sorun edeceklerini sanmıyorum.
Onlar şuan çok yaslı Allah'ım kimseye evlat acısı yaşatmasın.
Bence helallik istemişlerdir.

Benim de eski sevgilim aile dostumuzun oğluydu. Eşim biliyor durumları.

Annesi vefat etti 3-4 yıl önce. Çok da severdim annesini, emeği bende çoktur. Vefat haberini aldığım anda çıktım başsağlığı dilemeye gittim. Eski sevgilimi, abisini, babasını hatta arkadaşlarını gördüm. Hepsine baş sağlığı diledim. Cenazeye önceden programlı bir seyahatimiz olduğu için gidemedim, olmasaydı ona da giderdim. Eşim rahatsızdı biraz, gelemedi ama iyi olsaydı gelirdi, biliyorum.

Sonuçta bir geçmişimiz var hepimizin. Öyle ya da böyle eski sevgilinize değil ama ailesine bir gönül bağınız vardır. Mahcup hissetmeniz normal bence. Aramışsınız da zaten. Daha da içinize sinmiyorsa dönüşünüzde ailesini ziyaret edebilirsiniz.

Başınız sağ olsun, gitmemeniz yerinde olmuş diye düşünenlerdenim.

Başınız sağolsun. Bence de gitmemeniz çok yerinde olmuş baş sağlığı dilemişsiniz sonuçta hiç aramamış değilsiniz bu yeterlidir diyorum bende

Aile dostuyduk. Bir zamanlar çok sevmiştim, bana çok kötülüğü de oldu ve maalesef iyi ayrılmadık ama yine de kendisinin de ailesinin de bende emeği çoktu. Gitmedim cenazeye... ailesi bekledi biliyorum... Onlar benim babamın cenazesine geldiler... ben gidemedim. Eşim istemedi gitmemi (biliyor her şeyi). İl dışındayız, ayrıca ertesi gün uzun yola çıkmak için hazırlık içindeydik, zaten gitmem sorun olurdu.. ama ... bilmiyorum tarif etmek çok zor.
Başınız sağolsun canım Mekanı cennet olsun
Ama eşine katılıyorum gitmen gereksiz olurdu ama duanı et ailesine de sabır dileyebilirsin.

Ben ultra kıskanç biriyim ama eğer benim eşim gitmek istese izin verirdim. Ben de izin almaz ama söylerdim istemese de bir şekilde ikna ederdim. Bu durum çok farklı ve hassas

Başınız sağolsun Allah rahmet eylesin ama gitmek çok da doğru olmazdı.. Ruhuna Fatiha okuyun🙏🏻

Bosverin ya, size kötülüğü olan bir insan.
Ben hiç kindar değilimdir ama benim bildiğim ya da bilmediğim,kimin bana isteyerek bir kötülüğü dokunmuşsa, kim hakkımı yemisse bir gram bile hakkımi helal etmem asla. Cehennem odun olsunlar🤬
Ailesi de cenazeye gelmediniz diye gönül koymaz,hakkınızı helal edin diye gözünüze bakarlar. Olmasi gereken bu.
Senin babanın cenazesine gelmeleri onlar ve babanla olan münasebeti ile alakalı. Baban onlara senin eskinin sana yaptığı kötülüğü yaptı mı? Yapmadı.
Baban onları tanıdığina pişman etti mi?
Etmedi..
Yani onların babanın cenazesine gelmesiyle kendinin gitmemeni kıyaslama bile asla

Madem ailesi aile dostunuzmuş, tekrar arayıp başsağlığı dileyin. Mazeretinizi kısaca belirtip yanlarında olmadığınız için özür dileyin, sabır dileklerinde bulunun

Vefat edene Allah rahmet eylesin. İnançlı bir insansanız ruhuna rahmet dilekleriyle bir fatiha okuyun.

Bunlardan başkaca zaten elden bir şey gelmiyor.

Geçmiş geçmiştir. Aile dostunuz olarak kalsaydı cenazesine de giderdiniz ama aranızda duygusal bir ilişki yaşanmış. Eşinizin izin vermemesinden doğal bir şey yok. Benim eski eşim ölse cenazesinden bana ne? Öküz ölmüş, ortaklık bozulmuş. Kayınvalidem vefat etti. Boşandığı kayınpederim cenazesine gitmedi. Gerek yok. Medeniyet ya da vefa değil bunun adı. Herkes kendine yol çizmiş.

Gül,esin haklı. Sen taziye için telefon ettiğinde laf arasında hakkım geçtiyse helal olsun diyebilirdin,içleri rahat ederdi. Eşimin eski sevdiği ölse ben de cenazesine gitmesini istemezdim

Başiniz sagolsun,bence bunu cok taktiginiza gore baya etkilenmissiniz.Sahsen benim eski sevgilim ölse gitmezdim,olan olmus yollar ayrilmis.Sagken gorusulmeyenlerle vefat olunca irtibat kurmak bana yanlis geliyor.Aile dostunuz oldugu icin belki ailenizden birilerinin katilmasi uygun olurdu ama sizin degil bence.Aramaniz bile çok incelik.Ben onu da yapmazdim sanırım.

Allah rahmet eylesin.

Kendinizi suclamayin. Genc birinin ölümü seven sevmeyen herkesi etkiliyor. Ama eski sevgiliyi eskide bırakmak gerekir, zaten müsait degilmissiniz.

Ben eski esimin mezarligina ne zaman gidecek olsam esim götürür. Sonucta eski de olsa eşimdi, sorunsuz bir iliskimiz, hayatimiz vardi ve cocugumun babasi. Erkeklerden görebilecegin max medeniyet seviyesi bu. Üstü yok, kodlarinda yok.

Ben olsam cenazedir gitsin derdim. Ama erkeklerden cıkmıyor bu. Duanızı edin, ailesini de tekrar ararsiniz.
Basin sagolsun.. bosanmismiydiniz onunla? Bence biraz nasil ayrildiginla ilgili..zaten ölmüş birini kiskanacak degiller

Back
X