Eski sevgiliyi yeni sevgilisi ile görmek..

Kendi dünyasında iç huzuru bulamayan insanlar, huzursuzluğunu bu şekilde başkalarına zulüm ederek çıkarır. O içindeki gel-gitleri sana yansıtmış. Bir iyi olmuş bir kötü. gülü seven dikenlerini görmezmiş. Ruhunda denge olduğunda senin sadece gül kısmını görürken, ruhu huzursuz olduğunda dikenlerini görmüş hep. Hangimiz kusursusuz ki? Ama önemli olan herkesi olduğu gibi kabul edebilmek.
Psikolojisi normal olmayan biriyle berabermişsin, senin de psikolojini alt üst edip gitmiş. Yeniden kendini onarma zamanın. O kız için üzül bence. o da onun yeni kurbanı. Şimdi gülünü görüyor ama kısa sürede ona da sana yaşattığı zulümleri yaşatacak emin ol, çünkü mutsuz. Mutlu olmayı bilmeyenlerden. Şükretmeyenlerden o.
Şimdi için yanabilir, normal. Ama sonra geçecek.
Sebepsiz ayrılmış çünkü aslında ayrılığına bir sebep o da bulamamış. Bahanesi yokmuş aslında. Bazıları uzun süreli ilişkilerin adamı değildir. Belki o da öyledir. Kimi incitmez ki kafanda bir sürü soru işaretleriyle bırakılmak? Ama kendinde suç arama. Şu an dönse, içindekileri döksen, konuşsan; yine de kafandaki soruların cevabını bulamayacaksın. Kendini onun istediği gibi değiştirseydin (ki asla bunu kimse için yapma) bile o yine ayrılacaktı. Çünkü hasta ruhlu biri o.
bir gün iç huzuru olan biriyle gerçek sevgiyi yakaladığında, aslında şu yaşadıklarının ne kadar da hastalıklı olduğunu işte o zaman göreceksin ve iyi ki kurtulmuşum diyeceksin.
Hayat tekamülümüz için sanırım herkesin karşısına böyle birilerini çıkarıyor, dersimizi alalım diye. İnan bu tipler hiç bitmeyecek. Sen gerçek sevgiyi bul, bırak o kendi iç huzursuzluğunda boğulsun.

Forumda takip ettiğim birisiniz. Yazdıklarınızdan öğrendiğim hayat hikayeniz beni çok etkilemişti, çok güçlüsünüz bence. Takdir edilesi birisiniz. Umarım çok mutlu olursunuz her zaman..

Evet bu kişi bana hem ders, hem sınav oldu. Onun yüzünden ve onun sayesinde farklı yönlerimi keşfettim. Yararlı da oldu, zararı daha çok olsa da.
İçinde huzursuz olduğunu biliyorum, geçmişinde ağır travmalar yaşamış. Ama beni anlamadı, anlamak da istemedi. Ben sevgime, şefkatime yenik düşüp kıyamadım ona. Ama o acımasız olmaktan çekinmedi.
Kısacası ben onun için kıymetli değilim, olmasam da olur. O bende sevilmeyecek yönler görüyor ve beni istemiyor.

Bu gerçekleri biliyorum ama başkasına değer vermesi yine de canımı acıtıyor.
Bu değer verme, sevme, hissetme olayı ister kısa sürsün ister uzun.. Yine de benim hayal ettiğim, ulaşamadığım her şeyi başkalarına yaşatması canımı yakıyor. İster uzun yaşatsın, ister kısa..

Sanırım bu durumları yuta yuta alışacağım..
Çok teşekkürler bakış açınız için, söyledikleriniz çok yararlı oldu..

Forumda takip ettiğim birisiniz. Yazdıklarınızdan öğrendiğim hayat hikayeniz beni çok etkilemişti, çok güçlüsünüz bence. Takdir edilesi birisiniz. Umarım çok mutlu olursunuz her zaman..

Evet bu kişi bana hem ders, hem sınav oldu. Onun yüzünden ve onun sayesinde farklı yönlerimi keşfettim. Yararlı da oldu, zararı daha çok olsa da.
İçinde huzursuz olduğunu biliyorum, geçmişinde ağır travmalar yaşamış. Ama beni anlamadı, anlamak da istemedi. Ben sevgime, şefkatime yenik düşüp kıyamadım ona. Ama o acımasız olmaktan çekinmedi.
Kısacası ben onun için kıymetli değilim, olmasam da olur. O bende sevilmeyecek yönler görüyor ve beni istemiyor.

Bu gerçekleri biliyorum ama başkasına değer vermesi yine de canımı acıtıyor.
Bu değer verme, sevme, hissetme olayı ister kısa sürsün ister uzun.. Yine de benim hayal ettiğim, ulaşamadığım her şeyi başkalarına yaşatması canımı yakıyor. İster uzun yaşatsın, ister kısa..

Sanırım bu durumları yuta yuta alışacağım..
Çok teşekkürler bakış açınız için, söyledikleriniz çok yararlı oldu..
Iyi dileklerin ve guzel dusuncelerin icin tesekkurler.
Sana tavsiyem bakis acini degistirmen. o kisi sadece seni degil kimseyi sevemez. Sevgi nedir bilmiyor. Su an beraber oldugu kisiye deger verdigi icin beraberlik yasamiyor. Kendine sectigi yeni kurbani o kisi. Ilk baslarda iyi davraniyor. Manipulasyoncular boyledir. Once kurbaninin ayaklarini yerdrn keser, sonra entrikalar akil oyunlari baslar. Ayaklarini yerden keserek o kisiyi kendine bagladiktan sonra baslar oyunlari. Sunu iyi bil ki senin bu iliski de bir sucun yoktu. Eski sevgilin psikolojisi bozuk, hadta ruhlu biri. Sen degil kim olursa olsun onun icin fark etmez. O bu sekilde somurme yontemiyle ayakta kaliyor. Sukret ki sen kurtulmussun. Dogru kisiyi buldugunda ancak onun hastalikli biri oldugunu daha net gorebilirsin. Sana tavsiyem onune bak ve yoluna devam et. Sen kendini buldugunda dogru kisi de seni bulacaktir. Once ayaga kalkman gerekiyor. Hayat herseye ragmen guzrl. Sen yanlis kisiyle kotu bir tecrube yasamissin. bu durumdan kurtulmadigin surece de bu tipleri hayatina cekersin. once kendini bul ki digru kisi icin evren kapilarini acsin.
Uzulme. Her zalimin de bir zulmedeni vardir. O kisi de zalimini bulacak. ama bu senin meselen degil artik. Senin yapman gereken yoluna decam etmek. Gecmisi arkanda birakarak.

Bu arada o kizi seni hic anlamayacak. Anlasa zaten bunlari yapmazdi. Cunku bu tip kisilerde empati yetenegi yoktur. Sadece seni degil kimseyi anlayamaz. Anlamayacak da. Kendi bencillikleri icin baskasinin uzen birisinden empati bekleme.

Dün akşamüstü başıma geldi. İçimde kopacak bir şey kalmadı sanıyordum ama kalmış. Sanırım daha da var.

Eski erkek arkadaşım bana çok acı vererek, beni kırıp dökerek, bana kendimi iğrenç hissettirerek ayrıldı benden. Sonradan anladım ayrıldığını. Ayrıldığını söyleme zahmetine de girmedi. Öyle şeyler söyledi ki onun yerine. Toplum içinde garip davranışlarımdan başladı, bana zaten hiç ısınamamış olduğunu söylemesi ile bitirdi. Sevilmiyordum demek ki ve hiç umut yokmuş ki her şeyim batmış. İnadına yanlış anlamalar, olumsuzluklara odaklanmalar, hep hata bulmalar.. Belki söylese düzeltebileceğim durumları bile açmadı bana. En azından onunla ayrılsak bile o davranışlarıma çekidüzen verirdim ki hala bilmiyorum o davranışlarım neler.. Ben kaybetmekten korktukça daha çok göze battım. İfade etme yeteneğimi geçici olarak yitirdim. O saygı duyamıyordu bana demek ki. Çünkü iyiyken iyiydi ama kötüyken aman Allahım, çok ulaşılmaz ve acımasız oluyordu. Onu bulamıyordum bile, konuşmak imkansız oluyordu. Hemen kafasında yargılıyordu. En çok kafasına takılan durumları bile benle konuşup anlamak yerine, arkadaşları ile fikir alışverişi yaptığını söylüyordu, böylece haklı olduğunu anlıyormuş. Kendimi açıklamak zorunda kalıyordum dinlemeye lütfederse. Canı sıkılsın istemiyordu. Ama dediğim gibi iyiyken iyiydi. Pes etmedim, yapımda yok, ama pes etmek zorunda kaldım.

İşte bende böyle travma izleri bırakan bir ilişki hatırası var. İzleri kaybolmadı, hislerim bitmedi, her hatırladığımda haksızlık hissi ile gözlerim dolar. Hatalar yapmış olabilirim ama bu hataları, sonu ayrılık bile olsa, benimle çözmeyi hiç denemedi. Ve ilişkiyi kendi kafasında bitirdikten sonra arayışlara geçmişti, kanıtım yoktu ama hissediyordum sanırım.

Ve dün uzaktan yanında bir kızla gördüm ama seçemedim. Yeni sevgilisi olsa gerek. İçimden kopan şey ne bilmiyorum, ağlayamadım ama. Sanırım bir darbe yedim ama bu darbeyle hissizleştim. Bu kaçınılmazdı, illa ki olacaktı. Biliyorum da yine de hislerim yüzünden mi, kursağımda kalarak bitmesinden mi, kendimi başarısız görmemden mi bilemiyorum. Kızın mutluluğunu hayal ediyorum, geçmişteki mutlu anlardaki hissiyatımı özlüyorum.

Ben bu ilişkide başarısız oldum, o kızın nasıl özellikleri var da birlikteler acaba diye düşündüm.

Yarın bir gün evlendiğinde, baba olduğunda içimden daha neler kopacak diye düşündüm.

Ben onu görmemek için bir sürü önlem almışken neden böyle bir sahne ile karşılaşmak zorunda kaldığımı düşündüm, yoksa umudum vardı, kaderin şefkat tokadını mı yedim?

Hayır, ben seviyordum ve kötü niyetle hiçbir şey yapmadım. Sanırım beni kendine yakıştıramadı ve aslında içi almıyordu demek ki. Sadece bunu belli etmedi. İyi zamanlarda iyiydi, kaçıncı söyleyişim bilmiyorum. Kötüyü ise hatırlamak istemiyorum. O kadar kırıp döküp yine de seviliyorlar, el üstünde tutuluyorlar, mutlu oluyorlar. Demek ki yanlış olan bendim, bu ilişkinin acısını ben çektiğime göre.

Uzun oldu kusura bakmayın..
Beterin beteri vardır diyeyim kendimden örnek vererek
Aynı şekilde olmasa da bende gördüm X arkadaşı Yeni sevgilisiyle demiyim de ben öyle sanmışım
Unutamadığı gençlık aşkımıymış
Bi zamanlar üstüme titreyen bi lafını ikiletmeyen insan sessizce çekip gitti
Neden? Çünkü eski aşkı aramış bunu (evliyken) sonra da görüşmeler buluşmalar
Tabi o şahıs sonra boşanmış vs.(çok fazla ayrıntılı anlatmayayım oraları)
Tabi aynı yerde olduğumuz için ikisini aynı araba da gördüm
Fotoğraflarını da gördüm
Hatta aynı evde yaşadıklarını o evi nasıl kurduklarını herşeyi hemen hemen ( hala evli değiller )
O an o kadar ayrıntıya takılıyorsunuz ki
Düşünüyorum diyorum ki ;bunlar beraber gittiler eşya seçtiler beğendiler o evi yerleştirdiler
Markete gittiler alışveriş yaptılar
Daha neler neler
İçim çıktı derler ya onu yaşadım İnan ki
Yani bunları şuan sakin yazıyorum ama
O andaki hissettiklerimi ancak yaşayan bilir
Bi lokma yemek girmedi ağzıma
Şuan iyimiyim hayır ama en azından acım hafifledi
Yani takılma belki de arkasında görmediğin kapılar vardır olmaması daha hayırlıdır
Şükret kurtuldum diye
Dönerse de hiç bulaşma
Bu sefer yine aynısını yapacak acın bin katına çıkıp iyileşme süren uzadıkça uzayacak

Eski sevgiliniz maalesef özgüveninizi yerle bir etmiş ve o yüzden şuan kendinizden bile şüphe duyuyorsunuz. Acaba bu yeni kızın ne gibi bir özelliği var da onunla birlikte diye düşünerek iyice yüceltmeyin onu gözünüzde. Bazen bir ilişki başlar, yürümez ve biter bu kadar basittir aslında. İlle de sizin bir eksikliğiniz var diye değil yani.

Lütfen hatayı kendinizde aramayın ve özgüveninizi yeniden kazanmaya çalışın. Sizi sürekli eleştirip, değiştirmeye ve dönüştürmeye çalışan kişilerden kesinlikle uzak durun. Yapıcı ve yerinde eleştiriler olabilir ama eski sevgilinizin yaptığı direkt psikolojik baskı.

Teşekkür ederim.. Evet hatırlıyorum konuyu. Tekrar toparlamanıza sevindim. En azından bir fırsat vermesine, demek ki o kadar da bitirmek istemiyor.

Benim ilişkimde bana hiç fırsat verilmedi, güçlükle ve tırnaklarımla kazıyarak cevap almaya çalıştım. Onda da mağdur olduğunu söyleyip, öyle bir suçlu çıkardı ki beni. Cidden inanıyordu buna, farkında olmadan bahane buluyordu belki, bilinçli değil. Gerçekten mağdur olduğuna ve suçlu olduğuma inanmıştı. Gözden çıkarmıştı beni.

Bilmiyorum bazı erkekler bazı kadınlarda daha düzgün davranıyor. Herkese aynı olmuyorlar. Belki ilerde duyguları biter, alışkanlık başlar ama yine de tahammülü azalır. Belki o zaman ona da çektirir.
Ben de aynı şekilde kendi içimde kapatmak zorunda kaldım, yaram tekrar kanadıkça yine yutup sindirmeye çalışmak zorundayım. Senin eski sevgilin sanırım geri dönüş yapmıştı ama hatasını anladığı için değil, haksız mıyım?

Çok umutsuzum ama kaderden üstün bir kader olduğunu biliyorum. Kimbilir belki benim için de doğru kişi vardır. Ama şu bir gerçek, hiç tereyağından kıl çeker gibi kolay olmadı bu gönül işi benim için. Bazı çiftler çok şanslı, her şey nasıl da denk geliyor mutlu oluyorlar..

Üniversite aşkıma çok çok benziyor. Anlattığınız tipte insanlar problemlidir, ben yeni sevgilisini gördüğümde kız için sadece üzüldüm. Kolay geçmiyor çünkü cevapsız bırakılmak çok kötü, bu büyük bir acımasızlık. Ayrıca evet erkekler duyguları bittiğinde bambaşka bir kimliğe bürünüyorlar isterse dünyadaki en güzel kadınla beraber olsunlar.

Gerçekten çivi çiviyi söküyor. Bir sonraki ilişkinizde belki daha farklı sorunlar yaşayacaksınız farklı şeylere üzüleceksiniz bunu kimse bilemez ama cevapsız bırakılmak, olanları mantığa oturtamamak en kötüsü. Bunun gibisi tekrar gelmez başınıza ve mutlu olursunuz inanıyorum.

Sende kendimi gördüm ve istemsizce gözlerim yaşardı. Çok iyi anlıyorum seni.

8 aydır yaralarimi iyileştirmeye çalışıyorum. Onu sevmek acıyı sevmekti çünkü. Sizin ne kadar oldu ayrılalı?

Bu arada o kizi seni hic anlamayacak. Anlasa zaten bunlari yapmazdi. Cunku bu tip kisilerde empati yetenegi yoktur. Sadece seni degil kimseyi anlayamaz. Anlamayacak da. Kendi bencillikleri icin baskasinin uzen birisinden empati bekleme.

İnanın hiç öyle bir beklentim yok. Empati yeteneği varsa bile çok önceden çöpe atmış. Onun için her şeyden önce kendi mutluluğu gelir.

Beterin beteri vardır diyeyim kendimden örnek vererek
Aynı şekilde olmasa da bende gördüm X arkadaşı Yeni sevgilisiyle demiyim de ben öyle sanmışım
Unutamadığı gençlık aşkımıymış
Bi zamanlar üstüme titreyen bi lafını ikiletmeyen insan sessizce çekip gitti
Neden? Çünkü eski aşkı aramış bunu (evliyken) sonra da görüşmeler buluşmalar
Tabi o şahıs sonra boşanmış vs.(çok fazla ayrıntılı anlatmayayım oraları)
Tabi aynı yerde olduğumuz için ikisini aynı araba da gördüm
Fotoğraflarını da gördüm
Hatta aynı evde yaşadıklarını o evi nasıl kurduklarını herşeyi hemen hemen ( hala evli değiller )
O an o kadar ayrıntıya takılıyorsunuz ki
Düşünüyorum diyorum ki ;bunlar beraber gittiler eşya seçtiler beğendiler o evi yerleştirdiler
Markete gittiler alışveriş yaptılar
Daha neler neler
İçim çıktı derler ya onu yaşadım İnan ki
Yani bunları şuan sakin yazıyorum ama
O andaki hissettiklerimi ancak yaşayan bilir
Bi lokma yemek girmedi ağzıma
Şuan iyimiyim hayır ama en azından acım hafifledi
Yani takılma belki de arkasında görmediğin kapılar vardır olmaması daha hayırlıdır
Şükret kurtuldum diye
Dönerse de hiç bulaşma
Bu sefer yine aynısını yapacak acın bin katına çıkıp iyileşme süren uzadıkça uzayacak

İnanın ben de ayrıntılarda boğuldum, boğuluyorum. Onu da ailesi ile tanıştırdı mı, kız sevildi mi, ne kadar mesajlaşıyorlar, birbirlerine nasıl hitap ediyorlar...
Şimdi düşünmemeye çalışıyorum, birlikte görünce onların mahremini düşünmeye hakkım yok dedim, empoze etmeye çalışıyorum kendime.

Sizin için de çok üzüldüm. Sanırım erkekler de kursaklarında kalan aşkın peşinden gidebiliyorlar artık aşk olmadığı halde. Yaşanmamışlık, kuyruk acısı.. sebepler çok. Evet belki gidişleri uzun vadede ödüldür.
Umarım siz de toparlanırsınız, siz de mutlu ve hayırlı bir ilişkiye adım atarsınız.

Ben geri döneceğini sanmıyorum, tekrar bulaşmak istemez. Mucize olsa geri dönse bile ben kabul etmemeliyim, mantığımla hareket etmeliyim biliyorum. İyileşme sürem uzar. Sanırım hiç geri dönmeyeceğine emin olduğumdan geri dönerse diye düşünmüyorum.

Eski sevgiliniz maalesef özgüveninizi yerle bir etmiş ve o yüzden şuan kendinizden bile şüphe duyuyorsunuz. Acaba bu yeni kızın ne gibi bir özelliği var da onunla birlikte diye düşünerek iyice yüceltmeyin onu gözünüzde. Bazen bir ilişki başlar, yürümez ve biter bu kadar basittir aslında. İlle de sizin bir eksikliğiniz var diye değil yani.

Lütfen hatayı kendinizde aramayın ve özgüveninizi yeniden kazanmaya çalışın. Sizi sürekli eleştirip, değiştirmeye ve dönüştürmeye çalışan kişilerden kesinlikle uzak durun. Yapıcı ve yerinde eleştiriler olabilir ama eski sevgilinizin yaptığı direkt psikolojik baskı.

Ben onun mantığına uyuyormuşum, duygusal bir bağ yokmuş fazla.
Ona hayrandım, yanında utangaç, eli ayağı birbirine dolanan, ne diyeceğini şaşıran, unutan, hazırcevaplılığını, esprili hallerini yitiren biriydim.
Geçici tutuk haller içerisindeydim.
Sürekli diken üstünde, acaba şu an sevgisi azaldı mı? Acaba memnun oldu mu? Bu hallerdeydim , kendimi yönetemiyordum. Normal yapılması gerekenleri bile unutabiliyordum, örneğin çay ikram ederken şekeri sormayı unutmak gibi.. Bunu örnek olarak verdim. Meğer bütün davranışlarım analiz edilip, listeleniyormuş.
Sonra bir tartışma esnasında itiraf etti, onu sevdiğim için şans verdiğini ama garip hareketlerimle soğuttuğumu vs. Garip hareketlerim hem toplum içinde hem başbaşaykenki hareketlerimmiş.
Sonra konuşmalarından, kızdığı noktalardan anladım ki, arkadaşları adına bile bana hata buluyor. İşte orda neden öyle yaptın, adam (arkadaşını kastediyor) senin için onu, bunu, şunu yapmak zorunda mıydı.. vs.
Ben onu arkadaşlarının yanında mahcup ediyordum sanırım. Onlardan da sonra gelmişim, çok geç fark ettim.. Üstelik belki kimsenin sorun etmediği şeyleri bile onlar adına sorun ediyordu..
Ve elbette özgüvenim yitik, kendini ifade etmeye, kanıtlamaya çalış, duvara tosla bunu defalarca yaşadım, yaşattı.
Sosyal olarak aktifimdir, bir sürü çalışma koyarım ortaya. Birine bile önem vermedi. Umursamadı, ağzının ucu ile takdir etti belki bir iki kere.
İnsanlar, çevrem nasıl takdir ederler, o ise görmez, yaptığım hiçbir şeyi görmez, etkilenmez. Sonra başkalarını över yanımda. O çok güzel, bu çok akıllı..
Benim yıldızım mı düşük beni sallamıyor, bunu hiç öğrenemeyeceğim galiba.
Görüştüğü kız da benim gibi bir şey, çok farklı bir özelliği olduğunu sanmıyorum. Kimi özelliği benden iyidir, kimi biraz az iyidir.. Ne diyeyim, tanımıyorum, eski erkek arkadaşımın gözü ile bakamam, kızı kötüleyemem. Aradığı neyse belki kısmen bulmuştur onda, o nedenle içinde bir şeyler vardır belki.
Bende bulamadığı neydi de bu kadar acı çektim, bilemeyeceğim hiç.
Belki duygusallığımı yeterli bulmuyordu ama ben çok duygusalım. Sadece utangaçlığım her şeyin önüne geçmiş olabilir. Hani benimkisi şöyle, örnek vereyim, aşkım üzerini ört demem de kalkar ben örterim nazikçe, bir bebeği örter gibi. Belki o aşkım üzerini ört denmesini istiyordur. Belki o lafla, sözle, cilveyle gözünün boyanmasını istiyordur sırf kıza tutulana kadar..
Sanırım bende eksik olan şey onun aradığı şeydi, o şey her neyse.
Benim iyiliğimi düşünseydi, ayrılsak bile, bak bu konularda dikkatli olmalısın derdi. Ama hatamı bile ben bulmalıymışım..
Sağolun, özgüven çalışması yapıyorum, çoğunlukla özgüvenliyim, o söz konusu olduğunda gidiyordu kendime güvenim. Şimdi o yok, yanındaki kız nedeniyle bir özgüven sarsıntısı yaşasam da geçecek..

Üniversite aşkıma çok çok benziyor. Anlattığınız tipte insanlar problemlidir, ben yeni sevgilisini gördüğümde kız için sadece üzüldüm. Kolay geçmiyor çünkü cevapsız bırakılmak çok kötü, bu büyük bir acımasızlık. Ayrıca evet erkekler duyguları bittiğinde bambaşka bir kimliğe bürünüyorlar isterse dünyadaki en güzel kadınla beraber olsunlar.

Gerçekten çivi çiviyi söküyor. Bir sonraki ilişkinizde belki daha farklı sorunlar yaşayacaksınız farklı şeylere üzüleceksiniz bunu kimse bilemez ama cevapsız bırakılmak, olanları mantığa oturtamamak en kötüsü. Bunun gibisi tekrar gelmez başınıza ve mutlu olursunuz inanıyorum.

Ah biz yaşı büyük insanlarız artık. Artık genç değil ama yaptıkları da olgunca değil, bana yaptıkları değil. Cevapsız bırakıldım, bazen yedektim belki, ama çoğunlukla son sözü bile söylemeye değer değildim. Ona bile tenezzül etmedi. Onun hem iyi hem gaddar yönünü çok yakın zamanlarda gördüm ve o çelişki içinde boğuldum.
Çivi mantığını hiç denemedim, düşüncesi bile midemi bulandırıyor hala. Ben fena tutulmuşum. Ama Allah büyüktür, benim de kalbimin ısınacağı insanlar olacaktır, nasıl olduğunu anlamadan. Ama beklentide değilim. Teşekkürler. İnşallah..

Ah biz yaşı büyük insanlarız artık. Artık genç değil ama yaptıkları da olgunca değil, bana yaptıkları değil. Cevapsız bırakıldım, bazen yedektim belki, ama çoğunlukla son sözü bile söylemeye değer değildim. Ona bile tenezzül etmedi. Onun hem iyi hem gaddar yönünü çok yakın zamanlarda gördüm ve o çelişki içinde boğuldum.
Çivi mantığını hiç denemedim, düşüncesi bile midemi bulandırıyor hala. Ben fena tutulmuşum. Ama Allah büyüktür, benim de kalbimin ısınacağı insanlar olacaktır, nasıl olduğunu anlamadan. Ama beklentide değilim. Teşekkürler. İnşallah..

Bazı erkekler asla olgunlaşmıyor.. Yaşla ilgisi yok bence.

İyiyken iyi olan biri gerçekten iyiyse kötülüğünde de belli bir seviyeye sahip olmalı. Net konuşmak gibi. Bence sandığınız kadar iyi biri de değil. Şu an birlikte olduğu kadın da onun hayatında size yaşattıklarının aynısını yaşatacağı bir kadın daha. Evlenseler de böyle olacak, evlenmeleri onun artık o kadını mutlu ettiğini değil o kadının her şeye eyvallah ettiğini gösterir.
Yaşlarınız büyükse o artık değişmez, size vermediği mutluluğu kimseye veremeyecektir. İlk zamanlarda tüm erkekler iyi oluyor.

Sende kendimi gördüm ve istemsizce gözlerim yaşardı. Çok iyi anlıyorum seni.

8 aydır yaralarimi iyileştirmeye çalışıyorum. Onu sevmek acıyı sevmekti çünkü. Sizin ne kadar oldu ayrılalı?

O kadar çok olmadı. Arada görüştük. Acıyı sevme canım ya, inan sadece sana zarar. Aynı ortamdaysanız bizim gibi, kaçınılmaz yeni biri ile olduğunda görmen.
O yüzden acıyı sevme. Dönerse sürpriz olsun. Ama dönmeyecek diye düşünüp ona göre yaşamalısın, yoksa koma halinde kalırsın. Umarım aşarsın ve nefes alırsın, mutlu olursun yeniden.

Bazı erkekler asla olgunlaşmıyor.. Yaşla ilgisi yok bence.

İyiyken iyi olan biri gerçekten iyiyse kötülüğünde de belli bir seviyeye sahip olmalı. Net konuşmak gibi. Bence sandığınız kadar iyi biri de değil. Şu an birlikte olduğu kadın da onun hayatında size yaşattıklarının aynısını yaşatacağı bir kadın daha. Evlenseler de böyle olacak, evlenmeleri onun artık o kadını mutlu ettiğini değil o kadının her şeye eyvallah ettiğini gösterir.
Yaşlarınız büyükse o artık değişmez, size vermediği mutluluğu kimseye veremeyecektir. İlk zamanlarda tüm erkekler iyi oluyor.

Evet yaşla alakası yok, doğru.
Sanırım sevdiğim için iyi görüyordum ben onu.
İlişkileri yeni değil sanırım, ben yeni gördüm birlikte.
Belki o kız da eski sevgilim gibi rahat, bazı şeyleri daha az ciddiye alan biridir.
Belki de ilişki henüz irtifa kaybetmemiştir.
Yani her şey olabilir, mutlu sonla bitebilir.
Ama sanırım değişmez o, değişse bir süre için değişir, sonra duygular bitince eski haline gelir. Yani törpülese de kendini hala zor olmaya devam eder. Neyse artık benim derdim değil. Mutlu etme potansiyeli var aslında ama egoistliği de bir o kadar fazla. Neler yaşar bilmiyorum ama ben artık bunu aşabilmek istiyorum.
Teşekkürler..

Ben onun mantığına uyuyormuşum, duygusal bir bağ yokmuş fazla.
Ona hayrandım, yanında utangaç, eli ayağı birbirine dolanan, ne diyeceğini şaşıran, unutan, hazırcevaplılığını, esprili hallerini yitiren biriydim.
Geçici tutuk haller içerisindeydim.
Sürekli diken üstünde, acaba şu an sevgisi azaldı mı? Acaba memnun oldu mu? Bu hallerdeydim , kendimi yönetemiyordum. Normal yapılması gerekenleri bile unutabiliyordum, örneğin çay ikram ederken şekeri sormayı unutmak gibi.. Bunu örnek olarak verdim. Meğer bütün davranışlarım analiz edilip, listeleniyormuş.
Sonra bir tartışma esnasında itiraf etti, onu sevdiğim için şans verdiğini ama garip hareketlerimle soğuttuğumu vs. Garip hareketlerim hem toplum içinde hem başbaşaykenki hareketlerimmiş.
Sonra konuşmalarından, kızdığı noktalardan anladım ki, arkadaşları adına bile bana hata buluyor. İşte orda neden öyle yaptın, adam (arkadaşını kastediyor) senin için onu, bunu, şunu yapmak zorunda mıydı.. vs.
Ben onu arkadaşlarının yanında mahcup ediyordum sanırım. Onlardan da sonra gelmişim, çok geç fark ettim.. Üstelik belki kimsenin sorun etmediği şeyleri bile onlar adına sorun ediyordu..
Ve elbette özgüvenim yitik, kendini ifade etmeye, kanıtlamaya çalış, duvara tosla bunu defalarca yaşadım, yaşattı.
Sosyal olarak aktifimdir, bir sürü çalışma koyarım ortaya. Birine bile önem vermedi. Umursamadı, ağzının ucu ile takdir etti belki bir iki kere.
İnsanlar, çevrem nasıl takdir ederler, o ise görmez, yaptığım hiçbir şeyi görmez, etkilenmez. Sonra başkalarını över yanımda. O çok güzel, bu çok akıllı..
Benim yıldızım mı düşük beni sallamıyor, bunu hiç öğrenemeyeceğim galiba.
Görüştüğü kız da benim gibi bir şey, çok farklı bir özelliği olduğunu sanmıyorum. Kimi özelliği benden iyidir, kimi biraz az iyidir.. Ne diyeyim, tanımıyorum, eski erkek arkadaşımın gözü ile bakamam, kızı kötüleyemem. Aradığı neyse belki kısmen bulmuştur onda, o nedenle içinde bir şeyler vardır belki.
Bende bulamadığı neydi de bu kadar acı çektim, bilemeyeceğim hiç.
Belki duygusallığımı yeterli bulmuyordu ama ben çok duygusalım. Sadece utangaçlığım her şeyin önüne geçmiş olabilir. Hani benimkisi şöyle, örnek vereyim, aşkım üzerini ört demem de kalkar ben örterim nazikçe, bir bebeği örter gibi. Belki o aşkım üzerini ört denmesini istiyordur. Belki o lafla, sözle, cilveyle gözünün boyanmasını istiyordur sırf kıza tutulana kadar..
Sanırım bende eksik olan şey onun aradığı şeydi, o şey her neyse.
Benim iyiliğimi düşünseydi, ayrılsak bile, bak bu konularda dikkatli olmalısın derdi. Ama hatamı bile ben bulmalıymışım..
Sağolun, özgüven çalışması yapıyorum, çoğunlukla özgüvenliyim, o söz konusu olduğunda gidiyordu kendime güvenim. Şimdi o yok, yanındaki kız nedeniyle bir özgüven sarsıntısı yaşasam da geçecek..

Sizce neden onun ne düşündüğünü bu kadar fazla önemsiyordunuz? Tamam hepimiz aşık olduğumuz kişinin beğenisini kazanmak isteriz fakat sizde fazla bir onaylanma ihtiyacı oluşmuş. Onay alma ve uyumlu olma dürtüsüyle de kendiniz gibi olamamışsınız anladığım kadarıyla. Aslında en büyük sorun şu ki sizin yaşadığınız duygu yoğunluğunu o yaşamamış ve o yüzden de yaptığınız herşey batmış ona.

Sorun şu ki böyle olduğu halde siz bu insanı neden bu kadar büyüttünüz gözünüzde bunu tespit etmelisiniz. Mesela annenizle ya da babanızla bu ilişkidekine benzer bir durumunuz var mı? Yani onlarla özdeşleştirdiğiniz bir özelliği var mıydı sizce? Eğer neden ona bu kadar anlam yüklediğinizi bulabilirseniz sanırım daha hızlı iyileşeceksiniz.

O kadar çok olmadı. Arada görüştük. Acıyı sevme canım ya, inan sadece sana zarar. Aynı ortamdaysanız bizim gibi, kaçınılmaz yeni biri ile olduğunda görmen.
O yüzden acıyı sevme. Dönerse sürpriz olsun. Ama dönmeyecek diye düşünüp ona göre yaşamalısın, yoksa koma halinde kalırsın. Umarım aşarsın ve nefes alırsın, mutlu olursun yeniden.
Inşallah

Aynı ortamda değiliz aynı şehirde bile degiliz bir daha da olamayız gibi. Ya aynen senin gibi mantıklı cevaplar aradım aylarca hala daha içimde cozemediklerim var. Resmen basiretim bağlanmış kendimi ifade edemiyordum onunla. Şimdi sen yazınca bir çok şeyi daha net anlayabiliyorum bende

O yüzden çok etkiledi yazın beni
Dilerim sende çok mutlu olursun, hakettigin gibi bir hayatın olur :)

Bir zamanlar ben de böyle birine tutulmuştum ve adam gözümün önünde dişi sinekle bile flört etti. Çok üzüldüm. Nefes alamayacak hale geldim. Sonra şimdiki erkek arkadaşım hayatıma girdi. Diğeri anasının bulduğu kızla evlendi. Şimdi onunla yürüdüğümüz yollardan geçerken aklıma gelen tek şey " Amma da salakmışım boşuna üzülmüşüm." oluyor. Sende de olacak. Sen de unutacaksın. Emin ol.

Sizce neden onun ne düşündüğünü bu kadar fazla önemsiyordunuz? Tamam hepimiz aşık olduğumuz kişinin beğenisini kazanmak isteriz fakat sizde fazla bir onaylanma ihtiyacı oluşmuş. Onay alma ve uyumlu olma dürtüsüyle de kendiniz gibi olamamışsınız anladığım kadarıyla. Aslında en büyük sorun şu ki sizin yaşadığınız duygu yoğunluğunu o yaşamamış ve o yüzden de yaptığınız herşey batmış ona.

Sorun şu ki böyle olduğu halde siz bu insanı neden bu kadar büyüttünüz gözünüzde bunu tespit etmelisiniz. Mesela annenizle ya da babanızla bu ilişkidekine benzer bir durumunuz var mı? Yani onlarla özdeşleştirdiğiniz bir özelliği var mıydı sizce? Eğer neden ona bu kadar anlam yüklediğinizi bulabilirseniz sanırım daha hızlı iyileşeceksiniz.

Çok çalışkan, soğukkanlı, sosyal, yıldızı yüksek, elini neye atsa başarır kendisi. Ona iş, sorumluluk konusunda gözü kapalı güvenirim çünkü çok yönlü düşünmüş, içi dolu adımlar tasarlamıştır.
Kaliteli zevkleri olan, etkileyici biridir.
Hayrandım ona, karakterinin iyi olan tüm özellikleri aradığım şeylerdi. Kötü olan özellikleri de gözüm görmüyordu ya da arkaya öteliyordu. Benim aradığım bir enerji vardı ve onda buldum, eksiğimi o tamamlıyordu sanki.

Ona çok bağlandım çünkü her an bırakacak korkusu yaşıyordum, ilk tartışmada sırtını dönecek, gidecek korkusu oluşmuştu. Bunu bir kez yapması yetti, sonra iyice bağlandım.

Küçükken güvenli bağlanma yaşımda bir süre ailemden uzakta büyüdüm. Çok iyi şartlarda ve şımartılıyor olsam da ailem yanımda değildi. Gelir ve giderlerdi. Ona bağlıyorum. Bir an varlar, sonra yoklar. Sonra temelli geldiler. Şimdi ailemi çok seviyorum mesela ama benim onlara yeterince ilgi göstermediğimi düşünüp alınırlar.
Bu ilişkide ise ona çok bağlandım, demek ki aşka açmışım..

Inşallah

Aynı ortamda değiliz aynı şehirde bile degiliz bir daha da olamayız gibi. Ya aynen senin gibi mantıklı cevaplar aradım aylarca hala daha içimde cozemediklerim var. Resmen basiretim bağlanmış kendimi ifade edemiyordum onunla. Şimdi sen yazınca bir çok şeyi daha net anlayabiliyorum bende

O yüzden çok etkiledi yazın beni
Dilerim sende çok mutlu olursun, hakettigin gibi bir hayatın olur :)

Umarım sen de çok mutlu olursun. Hiç cevap arama, bak o tenezzül etmiyor. Aynı yerde olmamanız büyük şans, kıymetini bil. Unutmak için bir nimet. Salın koyverme, cevaplar o kadar önemi değil. Doktorsun değil mi?
Bir ara o kadar çok düşündüm ki, doktor olsaydım, afrikadaki ülkelerde çalışmaya gitseydim, belki dünyaya faydam olur, onu unuturum, güçlenir dönerim. Aklıma o dönem geldi şimdi. Bu aşk acısı yeteneklerimizi, duyarlılığımızı keşfetmemize neden oluyor.
Kendimi çocuk esirgemeye, huzurevlerine atmak istedim, yardımcı olurken kendimi tedavi edeyim diye.
Sen de mesleğine yoğunlaş, gücünü hisset.

Dün akşamüstü başıma geldi. İçimde kopacak bir şey kalmadı sanıyordum ama kalmış. Sanırım daha da var.

Eski erkek arkadaşım bana çok acı vererek, beni kırıp dökerek, bana kendimi iğrenç hissettirerek ayrıldı benden. Sonradan anladım ayrıldığını. Ayrıldığını söyleme zahmetine de girmedi. Öyle şeyler söyledi ki onun yerine. Toplum içinde garip davranışlarımdan başladı, bana zaten hiç ısınamamış olduğunu söylemesi ile bitirdi. Sevilmiyordum demek ki ve hiç umut yokmuş ki her şeyim batmış. İnadına yanlış anlamalar, olumsuzluklara odaklanmalar, hep hata bulmalar.. Belki söylese düzeltebileceğim durumları bile açmadı bana. En azından onunla ayrılsak bile o davranışlarıma çekidüzen verirdim ki hala bilmiyorum o davranışlarım neler.. Ben kaybetmekten korktukça daha çok göze battım. İfade etme yeteneğimi geçici olarak yitirdim. O saygı duyamıyordu bana demek ki. Çünkü iyiyken iyiydi ama kötüyken aman Allahım, çok ulaşılmaz ve acımasız oluyordu. Onu bulamıyordum bile, konuşmak imkansız oluyordu. Hemen kafasında yargılıyordu. En çok kafasına takılan durumları bile benle konuşup anlamak yerine, arkadaşları ile fikir alışverişi yaptığını söylüyordu, böylece haklı olduğunu anlıyormuş. Kendimi açıklamak zorunda kalıyordum dinlemeye lütfederse. Canı sıkılsın istemiyordu. Ama dediğim gibi iyiyken iyiydi. Pes etmedim, yapımda yok, ama pes etmek zorunda kaldım.

İşte bende böyle travma izleri bırakan bir ilişki hatırası var. İzleri kaybolmadı, hislerim bitmedi, her hatırladığımda haksızlık hissi ile gözlerim dolar. Hatalar yapmış olabilirim ama bu hataları, sonu ayrılık bile olsa, benimle çözmeyi hiç denemedi. Ve ilişkiyi kendi kafasında bitirdikten sonra arayışlara geçmişti, kanıtım yoktu ama hissediyordum sanırım.

Ve dün uzaktan yanında bir kızla gördüm ama seçemedim. Yeni sevgilisi olsa gerek. İçimden kopan şey ne bilmiyorum, ağlayamadım ama. Sanırım bir darbe yedim ama bu darbeyle hissizleştim. Bu kaçınılmazdı, illa ki olacaktı. Biliyorum da yine de hislerim yüzünden mi, kursağımda kalarak bitmesinden mi, kendimi başarısız görmemden mi bilemiyorum. Kızın mutluluğunu hayal ediyorum, geçmişteki mutlu anlardaki hissiyatımı özlüyorum.

Ben bu ilişkide başarısız oldum, o kızın nasıl özellikleri var da birlikteler acaba diye düşündüm.

Yarın bir gün evlendiğinde, baba olduğunda içimden daha neler kopacak diye düşündüm.

Ben onu görmemek için bir sürü önlem almışken neden böyle bir sahne ile karşılaşmak zorunda kaldığımı düşündüm, yoksa umudum vardı, kaderin şefkat tokadını mı yedim?

Hayır, ben seviyordum ve kötü niyetle hiçbir şey yapmadım. Sanırım beni kendine yakıştıramadı ve aslında içi almıyordu demek ki. Sadece bunu belli etmedi. İyi zamanlarda iyiydi, kaçıncı söyleyişim bilmiyorum. Kötüyü ise hatırlamak istemiyorum. O kadar kırıp döküp yine de seviliyorlar, el üstünde tutuluyorlar, mutlu oluyorlar. Demek ki yanlış olan bendim, bu ilişkinin acısını ben çektiğime göre.

Uzun oldu kusura bakmayın..
o hiç öyle olmuyor
siz sadece uygun değilmişsniz
bu sizin kötü onun müthiş olmasından değl
br söz vardı neydi altının değerini sarraf anlar diye mi ne yani anlamayan birinin elnde o altın çöp olur hurda olur gider
bilmem anlatabildim mi..
sizi de görebilen değerinizi hisseden birisi çıkacaktır eminim
ve hatta o zaman iyiki de onunla olmamış deme hissi her şeye bedel ;)

Back
X