Eşle beraber yapılabilecek aktiviteler

ferdaerd

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
9 Ocak 2009
1.482
24
158
İstanbul
Merhaba kızlar, muhtemelen buna benzer bir konu daha önce açılmıştır ama birkaç sayfaya baktım, göremedim. Her neyse mevzuya gelelim yerimseniben Üç yılı geçti evleneli. Öncesinde de birkaç yılımız var tabii. Evlendiğimizden beri periyodik aralıklarla tartışma çıkıyor. Sorun her seferinde farklı gibi görünüyor ama hepsinin altında yatan sebep aynı: boşvermişlik. Sürekli evdeyiz, hep evdeyiz. Beraber yemek masasındayız, sonra tv karşısında, sonra da uyuyoruz.Her gün böyle. Hafta içi dışarı çıkmak istemiyor, hafta sonu ne zaman dışarı çıksak trafik, kalabalık vb. yüzünden kavga ederek eve dönüyoruz. Hayat paylaşmak değil mi? Hayat yalnız evde geçirilen hepsi birbirinin aynı akşamlardan mı ibaret? O hiç şikayetçi değil bu durumdan gerçi ama ben sıkılıyorum ve uzun vadede bunun evliliğe zarar vereceğini biliyorum. Ona sorsanız hiç de öyle değil. Alışveriş merkezlerini sevmez, akşam yemek sonrası dışarı adımını atmaz. Hobilerimiz deseniz hiç uymuyor. Ben okumayı severim, o eline kitap almaz, puzzle aldım yüzünee bakmadı, ben sahilde dolaşmayı severim, ona göre vakit kaybı vs vs... Birbirimizi çok seviyoruz, somut büyük bir sorunumuz da yok çok şükür. Ama bu durumun tehlikeli olduğunu hissediyorum. Çünkü birlikte yaptığımız, paylaştığımız şeyler çok sınırlı. Bebeğimiz olursa değişir belki durum diyorum ama onu da Allah vermedi daha. Siz neler yapıyorsunuz- evde ya da dışarda? Farklı önerileriniz var mı?

playstation oynayabilirsiniz :)))))
ins bebeginizde olurrr hayirlisiyla,,,,,

Öncelikle Allah huzursuzluk vermesin arkadaşım.
Pek tehlikeli olacak bir şey değil bence bu.
Yalnız sıkıcı olabilir, zaman zaman sinirinizi bozar.
Ama sorun yapmayın. (Biliyorum bunu da söylemesi kolay..)
Benim eşim de ben de gezmeyi severiz Allah'tan.
Alışveriş merkezlerine de dışarıya da çıkarız.
Eğer evdeysek mısır patlatıp film seyrederiz, bazen tavla oynarız mesela..
Dışarı çıkacaksak da bazen alışveriş merkezine, bazen Fethipaşa, Beykoz gibi belediye tesislerine, bazen cami türbe gibi ziyaret yerlerine, müze-saray gezilerine gideriz. Eğer eşiniz yemek yemeyi seviyorsa uygun bazı alternatiflerle dışarı çıkarabilirsiniz onu. Mesela Beykoz'da balık ekmek hem çok keyifli hem de uygun bir alternatif. Maşukiye, Sapanca gibi daha uzak yerler ya da gece Şampiyon'da kokoreç kaçamağı da olabilir mesela. cokacimcoook
Şimdilik bu kadar geldi aklıma..

biz dişarı çıktıgımızda ben bıraz salaş rahat yerleri severim.. ama eşim en luks restoranları tercih eder.. orada yemek yemek bana zor geliyor.. ben sahilde yurumryıi o denız kenarında araba ile gitmeyi seviyor.. hala denız kenarında yurümedik... ama araba ile saatlerce dolaşmayı ikimizde severiz..

biy_, bir playstation krizi yaşadık zaten, o almak istemedi, ben başından sabaha kadar kalkmaz diye izin vermedim. Yanlış mı yaptım acaba CADIARZU
minikbeyazbulut, çok teşekkür ederim önerilerin için. Beraber bu kadar çok şey yapabilmeniz ne kadar güzel. Sevdiğin şeyleri sevdiğin insanla yapmak... Bence evliliğin anlamı da bu.
asenamm, ben de aynı senin gibiyim, çok bir beklentim olmuyor dışarı çıkınca. Ona rağmen ortaya çıkan kayıtsızlık beni sinir ediyor zaten . Yemekten sonra mahallede turlasak o bile yetecek yani...

minikbeyazbulut, çok teşekkür ederim önerilerin için. Beraber bu kadar çok şey yapabilmeniz ne kadar güzel. Sevdiğin şeyleri sevdiğin insanla yapmak... Bence evliliğin anlamı da bu.

Rica ederim. olumunekankayizsmile
Tabii ki çok güzel bir şey birlikte bir şeyler yapmak ama kendini üzme.
Allah daha büyük sıkıntı vermesin.
Hepimizin bir yerden imtihanı var işte..

Merhaba kızlar, muhtemelen buna benzer bir konu daha önce açılmıştır ama birkaç sayfaya baktım, göremedim. Her neyse mevzuya gelelim yerimseniben Üç yılı geçti evleneli. Öncesinde de birkaç yılımız var tabii. Evlendiğimizden beri periyodik aralıklarla tartışma çıkıyor. Sorun her seferinde farklı gibi görünüyor ama hepsinin altında yatan sebep aynı: boşvermişlik. Sürekli evdeyiz, hep evdeyiz. Beraber yemek masasındayız, sonra tv karşısında, sonra da uyuyoruz.Her gün böyle. Hafta içi dışarı çıkmak istemiyor, hafta sonu ne zaman dışarı çıksak trafik, kalabalık vb. yüzünden kavga ederek eve dönüyoruz. Hayat paylaşmak değil mi? Hayat yalnız evde geçirilen hepsi birbirinin aynı akşamlardan mı ibaret? O hiç şikayetçi değil bu durumdan gerçi ama ben sıkılıyorum ve uzun vadede bunun evliliğe zarar vereceğini biliyorum. Ona sorsanız hiç de öyle değil. Alışveriş merkezlerini sevmez, akşam yemek sonrası dışarı adımını atmaz. Hobilerimiz deseniz hiç uymuyor. Ben okumayı severim, o eline kitap almaz, puzzle aldım yüzünee bakmadı, ben sahilde dolaşmayı severim, ona göre vakit kaybı vs vs... Birbirimizi çok seviyoruz, somut büyük bir sorunumuz da yok çok şükür. Ama bu durumun tehlikeli olduğunu hissediyorum. Çünkü birlikte yaptığımız, paylaştığımız şeyler çok sınırlı. Bebeğimiz olursa değişir belki durum diyorum ama onu da Allah vermedi daha. Siz neler yapıyorsunuz- evde ya da dışarda? Farklı önerileriniz var mı?

canım Allah huzurunuzu bozmasın öncelikle yakın zamandada bebiş versin inşallah..
bulundugum yer çok küçük bir ilçe benim..eşimle çok birlikte yapacak ortak şeyimiz pek olmuyorr
mesela bikaç şeyy
pc den onunda dikkatini çekece oyunlar bulurumm birlikte oynarız
yemege çıkarızz sonra azz yürüyüşş yaparızz(tabi bunu başka bir ilçeye giderek yapıyoruz)
birlikte mutfaga girer yemek yaparız
mesela sen benden daha güzel yapıyorsun makarna sosunu derim sagolsun hemen yaparr

Sağol Zambak, Allah isteyen herkese versin inşallah. Bizimki yemeği yedikten sonra mutfaktan tüyenlerden, sen şanslısın :) Biz varsa yoksa film izleyelim evde. Yakında sinema eleştirmeni olacağım mafoldumben

bana para versin yeter ben kendim gezerim..biz genelde beraberiz bazen arkadaşlarıyle gezer bende ayrı gezerim.mesela bugün o akşam balığa gitti bende kardeşim ve kızımla avm ye gittik.gezdik falan.iki haftada bir kahvaltıya gideriz pazarları..ama sapanca çok güzel tavsiye ederim.orada brunch yapın...havalarda güzel

Sağol Zambak, Allah isteyen herkese versin inşallah. Bizimki yemeği yedikten sonra mutfaktan tüyenlerden, sen şanslısın :) Biz varsa yoksa film izleyelim evde. Yakında sinema eleştirmeni olacağım mafoldumben

uffff benim esim de varsa yoksa film izlesin...aslinda esim gezmeyi cok sever ama adamcagiz ben cikmiyorum diye eve tikiliyor...ben cok cikamiyorum okul yuzunden o da evde kalmak durumunda kaliyor...

Canım benim
benim de eşim senin ki gibiydi. 1 hafta sonu 4 ya da 5 film üstüste izlerdi. Hemde benim tarzım olmayan savaşlı, dövüşlü ya da korku filmleri. Bide yetmezmiş gibi etrafa saçılmış cipsler. O film izlerken ben evi temizler yemek yapar sonrada uyurdum. Bu durumdan çok şikayetçiydim. Hep tartışırdık. Onun savunması hep aynı; "bütün hafta yoruluyorum. Hep dışardayım bir pazarım var onuda film izlemekle geçirmek istiyorum." Bir iki gönlümü almak için romantik film alsada olmadı. Bebekte keramet var derler ya aynen öyle oldu. ınşallah sizede verir çünkü inanılmaz değişti. Artık sadece kızımız var hafta sonları onu bol bol parklara eğlence merkezlerine götürüyoruz. Bahanelikle ailece bişeyler yapmış, gezmiş oluyoruz
(en kısa zamanda eğer eşinde istiyorsa doktora danışın evliliğin en güzel bağı çocuk çünkü eminim en kısa zamanda seninde olacaktır.)

vivet, uyuyan güzel, öznur, hepinize cevaplarınız için çok teşekkür ederim. Öznur, benim durumum da seninki gibiydi ama üzüldüğümü gördükçe biraz yumuşadı sağolsun. Bebek için uğraşıyoruz, Rabbim inşallah hayırlı en kısa zamanda bize de tüm isteyenlere de nasip eder.
Dün çıktık dışarı, biraz didişerek ama olsun, yemek yedik, sinemaya gittik. Eyvah Eyvah'a. Tavsiye ederim arkadaşlar, güzel film. Biraz abarttım galiba, hapis hayatı da yaşamıyoruz. Nankör müyüm ne bilmiyorumkismile
Cevaplara devam edelim arkadaşlar, birbirimize de fikir vermiş oluruz.
Biz geçen Kurban'da Bursa'ya gitmiştik. Ben önceden gezilecek yerler listesi yapmıştım bayağı bir araştırıp internetten, ona göre gitmiştik, her şeyi elimizle koymuş gibi bulmuştuk. Bursa mükemmel bir şehir, görmeyen varsa tavsiye ederim.

Arkadaşlar konu çok eski ama ilgimi çekti. Çünkü bende de aynı sorun var. 1 yıllık evliyiz ve her haftasonu bişeyler yapma konusunda didişiyoruz. Eşim oyun hastası ve bilgisayarın başından kaldıramıyorum onu :( Evde oturmaktan çok sıkıldım.
ben plan yapıyorum onu da beğenmiyor. Bi sefer emrivaki yapıp Arkadaşım Hoşgelgin'e bilet aldım. Uzakmış diye yol boyunca söylendi. Daha yeni evliyiz çocuk da istemiyoruz hemen. Ferdaerd senin durumda değişiklik oldu mu? Sanırım bebişin de olmuş :) Çocuk olunca mı değişiyorlar acaba :)

sanki biri bizden bahsetti.aynı sorun bendede var malesef :(

Cogu kisi bebek olunc degisecegini soylemis
Peki bebeginiz film izletmeme gibi bilgisayarda oyun oynatmama gibi yada iki cay icerken heryeri birbirine katmak gibi beceriye sahipse o zaman nasil aktiviteler yapiyorsunuz:KK64::KK34:

Canim cay icirtmeyen tavlami oynatir :) su yaslari geciripte bir buyutsek :KK51:

Back
X