• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşle maaş anlaşmazlığı

Yeni evliyiz, maaşları birleştirmeyi doğru buluyorum ben. Birikim yapacağız ama eşim maaşlar bende olsun ama zırt bırt ne yaptın ne yaptık diye sorma diyor. Bende maaş yattığında konuşulması gerektiğini söylüyorum. Zamanı gelince öğrenirsin sen maaşı at gerisini unut diyor. Ama ben kabul etmem böyle bir şeyi dedim. Hangi kadın sormaz ki böyle bir şeyi benimde bilmeye hakkım var sonuçta. Olması gereken bu değil midir?
Alnımda enayi mi yazıyor de

Anneannem dedemin maaşını cebine koyar verdiği her kuruşu sorgu sualle verirdi😅
Benim babam da çalışır,maaşını anneme getirir ne yaptığını hiç sormazdı.Annem ne verilcekse hepsini yazar,hesabını kitabını yapardı.Ben de çalıştığım dönemde eşimle maaşımızı çeker,ödemelerimizi yapar,kalanı ben de olurdu.Eşim lazım oldukça isterdi.Kimseye yaptığım harcamanın hesabını vermedim değil
Maaşımı vercem

O kadar çalışıp etsem maaşımı değil eşime babama bile vermezdim öyle olacaksa evde durayım daha iyi. Sakın kabul etmeyin insanın kök ailesi bile neler neler yapıyorken eş neler yapmaz. Maaşı alıp evin hiçbir giderlerine karışmayacağım demek ne kadar yanlışsa bu da o kadar yanlış.

bunun konusu nasıl geçer
bir insan bunu nasıl söyler çok ilginç bir şey ya
benim maaşım kimi ilgilendirir
eşim bile olsa
herkesin maaşı ölçüsünde evde ödeyeceği bir şeyler olur
gerisiyle istediğini yapar
bana ver unut ne demek
sakın öyle bir şey yapmayın
benim kızım yapmaya kalksa bunu,ben alırım maaşını elinden kocasından önce
höh yani o kadar da değil
neyse ben zaten öyle büyütmedim ,yapmaz

Yeni evliyiz, maaşları birleştirmeyi doğru buluyorum ben. Birikim yapacağız ama eşim maaşlar bende olsun ama zırt bırt ne yaptın ne yaptık diye sorma diyor. Bende maaş yattığında konuşulması gerektiğini söylüyorum. Zamanı gelince öğrenirsin sen maaşı at gerisini unut diyor. Ama ben kabul etmem böyle bir şeyi dedim. Hangi kadın sormaz ki böyle bir şeyi benimde bilmeye hakkım var sonuçta. Olması gereken bu değil midir?
Herkesin ilişki , aile dinamikleri çok farklı bu konuda da ayrım yapanlar var, fakat ailesisin artık onun sen eşisin. Bence de birleştirilmeli ve birikim yapılmalı. Bana sorma zırt bırt ne demek. Nerde ne yaptı önemli. Yani kusura bakma ama bazı erkekler varki evin rızkını gidip iddialarda felan yiyor. Yazık günah başka alışkanlıklar ediniyolar. İleriyi düşünen biri olsa birleştirir. Öyleyse sen kadınsın ! Senin daha tutarlı olucağını daha eli sıkı olcağını bilerekten sende biriksin kalsın demesini bilmeliydi. Ben böyle düşünüyorum. Farklı düşünen arkadaşlarda olcaktır. Ben evliliğimin başından beri maaşları birleştirdim hatta nişanlıyken biz bunu yapmaya başladık. Ve para bende evin patronu olmak lazım bazen. Mesela benim eşim alışverişe gittiğinde benden çok o kendisini kaybediyor ben ise azı ve çoğu varı ve yokluğu bildiğimden biraz elim sık fazla açılmayı sevmem o yüzden parayı ben yönetirim.

Para kadından gizli toplanmaz nokta... maddi konularda şeffaflık çok önemli... misal bizde para bende toplanır ama hesabım şeffaf... eşimin ulaşım hakkı var istediğinde gerektiği kadar kullanır. Bi dönem onda toplayalım dedik borsa bitcoin derken fena batırdı bizi... birkaç yıldır bende bütçeyi ben yönetiyorum düzlüğe çıktık çok şükür... hani güveniyorum diyorsunuz ya bende güvendim ki kendince yanlış bir şey yapmadı niyeti kötü değildi benden gizli değildi ama toparlanmamız aylar sürdü. " gizli" olması mide bulandırıcı asla izin vermem. Ne demek kazandığım paranın hesabını soramamak çok çirkin asla kabul edilmez...

Onun yanlış yerlere vermeyeceğine inancım tam ama bana saf gibi ol bir şey sorma demesine kabul etmem. Ataerkil bir toplumda büyüdüğü için kadın paraya karışmaz diye büyütülmüş onunda etkisi var. Ama söylediğinin yanlış olduğunu kabul ettiremiyorum
Hahahahahahahahah daha komik bi savunma gormemistim forumda bak . Hangi ataerkil sistemde esinin parasinin üzerine çökmek var. Siz verin paranizi son kurusuna kadar sormayin etmeyin yedirsin baskalarina. Sizde ataerkilimsi beyinizle gecinir gidersiniz. Bazilarina her sey mustehak cidden. Bu piril piril kafayla nasil para kazanabiliyosunuz o da ayri bi konu

Eşiniz çok akıllıymış. Eşim kirayı öder. Ben faturaları. Evin eksiklerini alır market gibi. Kıyafet birlikte alırız. Herkes birikimini yapar ama o birikimi de biliriz.

Paranın illa birinde toplanmasına gerek yok ki. Açarsınız bir ortak hesap, herkesin erişimi olur. Ne harcanmis, nereye gitmiş seffaf olur. Sen maaşını ver bana sorma ne demek? Anneniz babaniz böyle yaptı mi size? Yapmaz. O kim ki böyle bir şey teklif edebiliyor. Yaptığınız bu konuşma size evliliğiniz hakkında çok şey anlatıyor ve bence hiç de iyi değil ne yazık ki.

Maaşımı kimseye vermezdim ki şöyle yapıyoruz kira,fatura,kredi kartı bunları ödüyoruz her ikimizde kendimize harçlık ayırıp kalanını altın yapıyoruz. Gizli saklı yok ne varsa ortada

Maaşımı kimseye vermezdim ki şöyle yapıyoruz kira,fatura,kredi kartı bunları ödüyoruz her ikimizde kendimize harçlık ayırıp kalanını altın yapıyoruz. Gizli saklı yok ne varsa ortada
Evet olması gereken budur zaten. Evlilik eş aile olmak budur

Daha evliliğin ilk aylarında bu muhabbetlerin olması çok iğrenç ya. Benim (eski) eşimle boşanma sebebimdi. Yani aynı cümleleri ben de duydum hemen ayrıldım. Çünkü parayı alamadıkça evde huzur da vermiyor. Ve üstüne üstlük bir de seni suçluyorlar. Sen iyi bir eş değilsin, sen aile olmak nedir bilmiyorsun, paranı kıyamıyorsun senden eş olmaz gibi şeyler söyledi ilk evlendiğimiz ayda. Ben covid olmuştum evde hasta yatarken maaşım yatmış o maaşla altın almış haberim yokken. O zaman iyice anladım, zaten bu tipler annesiyle falan ortak birikim yaparlar , parayı kendisine atar sonra da annesine atarlar parayı aklarlar. Boşanırken de para hiç edilir. Bunlar kendini akıllı zanneden şark kurnazlarıdır. Bizim boşanmamız uzun sürdü başka sebeplerden dolayı ama paramı hiç bir zaman vermedim evin giderleri hariç çünkü ben parayı kazanıyorsam yönetebilirim de. Aklımı kiraya vermedim. Müşterek banka hesabını kabul etmeyen biriydi bu yüzden art niyetliydi. Kabul etse böyle olmazdı. Çok da zengin olurduk.

kumar falan oynayacak diye yorumladım ben. ya da bitcoin falan.

Evet olması gereken budur zaten. Evlilik eş aile olmak budur
Ataerkil düzende büyüyüp kadın paraya karışmaz diyorsa karısının parasına tenezzül etmesin o zaman uyanık.
Siz nasılsa evin her işini ev hanımı gibi göreceksiniz, farz etsin ki çalışmıyorsunuz, paranız da yok. Geçindirsin bakalım evi geçindirebiliyorsa.
Yalnız siz bu ateşe koşa koşa gideceksiniz bunu mevzuu edip buraya sormanızdan belli.

Maasi at ve unut mu ajsjsh o gicir gicir 200lukleri oksayarak saydigim icin ertesi gün ise gitme motivasyonunu kendimde buluyorum ben sahsen ajsjsj

Back
X