Eşle maddi paylasim

Ben bankada neyi var bilmiyorum. Hatta yakınına borç vermiş benim sonradan haberim oldu.
Bak bu kötü işte . Bir hayat paylaşıyorsunuz fikrini ve rızanı almadan böyle birşey yapamaz çok da saçma ayrıca . Şöyle yapabilirdi :fleuve bankada şu kadar para surda şu kadar bilmem ne var . Kurusu kuruşuna değer bildirmek zorunda değil ama varlık bildirmek zorunda . Çünkü çalışanı değil esisin. Eşim benden saklasa kendimi kötü hissederim. Malının düşmanı değilim ya ..ne demek saklamak ..

E yani her ay borsa gibi inişli çıkışlı bir gelir varsa takip etmek zor olur tabiki.

maaş deyince aylik belli bir bütçe olarak düşündüm.
Bu yönüyle haklisin tabi . Ama her ay yakasına yapışıp ne kazandın diye sormak
Konuyu okuyunca depresyonum depresti. Çok fakirim la. Adam olmayan paranın nesini bıraksın. Arada Antep fıstıklı çikolata alıyor harçlık yerine. Antep fıstıklı olduğundan zengin gibi oluyoruz ahshs.

Bak bu kötü işte . Bir hayat paylaşıyorsunuz fikrini ve rızanı almadan böyle birşey yapamaz çok da saçma ayrıca . Şöyle yapabilirdi :fleuve bankada şu kadar para surda şu kadar bilmem ne var . Kurusu kuruşuna değer bildirmek zorunda değil ama varlık bildirmek zorunda . Çünkü çalışanı değil esisin. Eşim benden saklasa kendimi kötü hissederim. Malının düşmanı değilim ya ..ne demek saklamak ..
Cekindigimden degil maddi konularda mesafeli duruyoruz. Evlilik arefesinde maddiyata ilgili problemler oldu eşimin ailesi tarafından neredeyse paragöz olmakla suclandim. Bende gerçekten paraya çok önem vermedigim ve de bu olay yaşandığı için mesafeli durdum bu konuda. Nasıl olsa eşim biriktiriyor diye. Ancak borc verdiğini öğrendikten sonra maddi birikimi nedir bilmemek rahatsız etmeye başladı. Bilmiyorum zamanla kalkar herhalde bu mesafe. En azından ben kaldırmayı düşünüyorum.

Cekindigimden degil maddi konularda mesafeli duruyoruz. Evlilik arefesinde maddiyata ilgili problemler oldu eşimin ailesi tarafından neredeyse paragöz olmakla suclandim. Bende gerçekten paraya çok önem vermedigim ve de bu olay yaşandığı için mesafeli durdum bu konuda. Nasıl olsa eşim biriktiriyor diye. Ancak borc verdiğini öğrendikten sonra maddi birikimi nedir bilmemek rahatsız etmeye başladı. Bilmiyorum zamanla kalkar herhalde bu mesafe. En azından ben kaldırmayı düşünüyorum.
Bence bu konuyu ciddi ciddi masaya yatirmalisiniz. . Sen istemeyip geri durdukça onun da işine geliyordur . En azından biz öyleydik.sonra eşim de anladı hatasını ve durumlar düzeldi .bende çok çekinir im para istemekten .bi zaman bu durumu kullanmisligi da vardir:)canına minnet :) ama hep öyle sürmüyor merak etme .sadece tatlı dille sorununu paylaş .çözüm odaklı olsun tartisma sakın. Her zaman para istemenin senin için zor olduğunu bunu alışkanlık haline getirip sana yeterince para bırakması gerektiğini anlat . Çocuk yok sanırım .çocuk olmadan bu konuyu halletmelisin.sonra çok sıkıntı yaşarsın . Eşinin ailesine de diyecek söz bulamıyorum .böyle birşeyle itham edilsem inadına evlenir ertesi gün bosardim oğullarını. Bu ne saygısızlıktır. ...pes!!!!

Duruma gülsen de olur yahu :) bu akşam beyim muz almış. Çılgın şey. Harçlığım arttı Antep fistiklidan muza terfi. Bana küçük sürprizler yapar hep böyle.
Ya sen durumları karmasiklastirmak yerine ne kadar güzel mutluluklar çıkarıyorsun :KK200:helal olsun sana . Bu paradan daha çok mutlu eder emin ol .elindekinin değerini biliyorsun .insallah sevdiğin adam da senin değerini biliyordur

Ya sen durumları karmasiklastirmak yerine ne kadar güzel mutluluklar çıkarıyorsun :KK200:helal olsun sana . Bu paradan daha çok mutlu eder emin ol .elindekinin değerini biliyorsun .insallah sevdiğin adam da senin değerini biliyordur

:)) Yok yahu delirdim ben. Polyanna değilim. Herifle de mütemadiyen kavga ediyoruz. Muz alınca daha az kavga ediyoruz sadece. Antep fıstıklı çikolata varsa çayını falan dolduruyorum hayrina.

Size bırakılan para derken? Para kazanılır banka hesabından o aylık sabit ödemeler yapılır kalan paradan aylık kullanılacak nakit para çekilir ve herkes ortak o paradan harcar. Hatta para bende durur eşim dışarıda olduğu için kendine harçlık alır içerisinden. Paranın hesabını bilmediğinin farkında çünkü.

:)) Yok yahu delirdim ben. Polyanna değilim. Herifle de mütemadiyen kavga ediyoruz. Muz alınca daha az kavga ediyoruz sadece. Antep fıstıklı çikolata varsa çayını falan dolduruyorum hayrina.
Yaa sen çok yaşa :) madem öyle arada çaydanlığı geçir kafasına ,ayağım kaydı dersin :p

Esiim üzerindeki bütün parasi varsa bana verir sonradan isterken cekinir benim param gibi yani bendedir toplarim lazim olursa esimr veririm yada alışveriş yapariz

Empati kurdum. 10 bin maas, borc yok, ev var. Harclik pesine dusmektense her ay 5 bin biriktirip en luksunden yurtdisi tatili yapardim sanirim

Allah bol bereket versin de, gercekten merak ettim
Oyle aylik on binlira geliri olan kac kisi var ki? Hayir yanlis anlasilmak istemem, sadece merak ettim esimle ikimizin maasi bunun yarisi bile etmiyorken masallah iyi kazaniyoruz felsn diyorum kendime:)

Bu arada bilemedim sorunuzu, 10 bin gelirimiz olsa muhtemelen bir kac evim felan olurdu yatirim amacli:) kit kanaat gecinirdim yine bana yetiyor bu kadari ac degilim acikta degilim yarin bir gun ne olacagimiz belli degil diye:)

sürekli para istemek zor olmalı. kart olursa harcamanı yaparsın eşin de ödemesini yapar

Çalışmayan hanımlar, esinizle maddi paylaşımlarınız nasıl?
Eşinizin kazancınin yüksek oluşu size bırakılan paranin miktarini etkilemeli mi sizce?
Esimin maaşını sorunlar için inanın bilmiyorum ve sormadım. Yaklaşık on bin tl diyelim. Bir yıldır evliyiz ortalama ne kadar olmalı?
Eşimde bende çalışıyoruz evin ekonomik idaresi bendedir ( bu işi iki taraftan kım daha ıyı organıze edebılıyorsa o yapmalı çünkü illa erkek yada kadın dıye ayırmamak lazım) Eşimin maaşı ve benim maaşım birleştirilir ortak giderler ödenir eşim benden harçlığını alır bu sekılde oluyor ama maaslarımızı bılırız kı ona gore harcama yaparız bılmemen ılgınc olmus.

Harçlık ne yaa, bazı erkekleri anlamadığım gibi buradaki bazı kadınları da anlamadım, çalışmıyorum eşim maaşını bana veriyo sonra ben ona harçlık veriyorum çocuk mu bu adam, adamları bu kadar sünepeleştirmeyin yahu, eşitlik zor değil, karısının maaşına el koyan adamdan farkı ne

Ev hanımı olduğum dönem de oldu, harçlık falan almadım alışverişe birlikte gittik zaten, onun dışında alacaklarımı çoğu zaman netten kredi kartı ile aldım bazı lükslerimden feragat ettim gecindik gittik

ben ailemden harçlık isteyemiyorum. eşler birbirinden nasıl isityor anlamıyorum. koyun parayı ortak bi yere ya da ek kart açtırın. ya da gidin çalışın yani.

Back
X