Eşle sohbet edememe durumu :(

Fulya irem2311

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
9 Ocak 2016
395
218
33
Arkadaşlar, eşim yaşadığımız yerden uzak bir şehirde şantiyede çalışıyor..biz ailecek gidemedik, ayrıyız iş bitene kadar. Sadece telefonda görüşe biliyoruz, bir de 6ayda bir izni var 10 günlük.. Bir kaç yıl böyle olacak . 10 yıl kadar oldu birlikte olalı. hal böyle olunca sadece telefonda görüşebiliyoruz. Ancak hiç sohbet yok..yani aslında hep böyleydi, ben bir konu açıyorum, konuşuyorum, 'hıhı, tabi, öyle, evet, ' gibi cümleler . watsapptan yazıyorum, kısa kısa cevaplar..kaç kez tartıştık bu yüzden. Ya hep mi aynı şeyi düşünürsün, hiç mi karşı fikrin olmaz, hiç mi haksız çıkmam, hep duvara karşı konuşur gibiyim diye. Fayda yok..yapısı öyle olsa bişey demiicem, ama başkalarına karşı son derece konuşkan, hoşsohbet, insanları kendine hayran bırakacak şekilde bile konuşur istese.. Ağzımı açar dinlerim bir ortamda sanki yabancı birini dinliyor gibi..kaç kez ağladım, sorun bende herhalde, hoşsohbet birisi ben değilim diye. İkisi temel düzeyde dört dil biliyorum..konuşmaya, yeni şeyler keşfetmeye gayet meraklı bir insanım..şiirler yazar, anılar, özlü sözler kaydederim arada bir yerlere.. Ama eşimin böyle yapması beni hem çileden çıkarıyor, hem üzüyor..gecen gün dedim bak muhabbet edemiyoruz, muhabbet kelimesi 'habib'ten gelir yani sevmekten dedim..sevgi olması için muhabbet etmekte gerekir yani dedim..yine benzer tepkiler. Sebep ne olabilir? karısıyım diye gereksiz mi oluyor?.. İlla dışardan biri mi olmak gerekir sohbetin koyu olması için :(

aynı benım kocam ,

gene senınkı başkalarıyla muhabbet ediyormuş benımkı onuda etmez , yılda 3 geçmez oyle keyifli sohbet edişi , o da biraz kafa keyf olacka öyle yanii ,

uzun süreli tatillerde dilim şişer konuşmammaktan , düşün yani o kadar, alıştık alışmak zorundayız

Normalde hiç konuşmasa, adamın karakteri bu, bilerek evlendim der oturursun da, başkalarına karşı hoş sohbet iken sizi yok sayıyorsa, bu büyük saygısızlık. Çekilmez bence.

Zaten hiç bir paylaşımı olmayan, beraber gülüp eğlenemeyen çiftler nasıl sevişebiliyorlar, gerçekten onu da aklım almıyor.

Ben bana gerekli karşılığı vermeyen biri için efor sarfetmezdim sanırım. O konuşmadan konuşmam, konuşursam da aynı onun dilinden, he, hıı, ııhııı.

evlenmeden önce de böyle miydi? siz yapacağınız yapmışsınız artık daha ne söylenir bilemedim...

6 ayda bi 10 günlük görebildiğin bi insan var karşında.
bu ayrı yerde çalışma olaylarının evliliği ve muhabbetti öldürdüğüne inanıyorum.
adam da kötü etkileniyor kadın da.
çok zor ya.
o kadar konuşmuşsunuz işe yaramamış.
bence böyle kabullenin artık.

Ben genelde sessizimdir. Öyle severek muhabbet etmem için iki şart gerekir. Bir ilgimi çeken insan olacak karşımda, iki ilgimi çeken konu olacak ortada. Ya sizden sıkılmış ya konularınız onu açmıyor. Sizinle konuştuktan sonra yapacağı şey daha çok ilgisini çekiyor bitse de gitsek diye her Dediğinize evet diyor. Başka görüş bilirse konuşma uzayacak. Çocuğunuz varsa hem bu yüzden hem ayrı yaşadığınız için aranız açılmış olabilir. Malum gözden ırak olan gönülden de ırak oluyor. Kavustugunuzda biraz çaba ile eskiye dönebilirsiniz. Şu anda siz üstüne gittikçe bunalıp uzaklaşır sizden. Madem konuşmak istemiyor biraz rahat bırakın. O istesin o özlesin. Tabii başkası varsa bunlar çok kötü sonuçlar da doğurabilir. Ama başkası olduktan sonra o adam için uğraşmaya da ne gerek var. Bilemem siz nasıl düşünürsünüz tabii.

konuşmaması karakter özelliği değil anladığım kadarıyla..senle konuşmamasının sebebi gözden ırak gönülden ırak olayı olmasın..valla direk bu geldi aklıma..

Aranızda ne kadar mesafe varki? Şehirler arası 6 ay çok uzun bir süre. Uçak biletleri gayet uyguna alınabiliyor.
Görüşmelerinizi sıklaştırmanızı tavsiye ederim evlilik için çokta uygu bir durum olmuyor bence araya soğukluk falan giriyor

Cok mu uzakta? Arada gidip gelinemeyecek kadar mi uzak yani?
Bir de aranizda egitim ve kultur farki var mi?

- Konuşmak için çabalamanız onu itiyo olabilir, sakin kalırsanız ilginizi çekmek için konuşacaktır eminim.
-ilgi alanlarınız farklı olabilir, konuşmanın seyrine göre yol alın, sorarsa cevap verin sormazsa sıkıştırmayın
-eğitim düzeyiniz yada kültürel altyapınız farklı ise kendini geri çekiyo olabilir, konuşurken bilmişlik kokan ya da edebiyat yapar tavırlarınız varsa bırakın.
-sorun odaklı ya da negatif şeylerden bahsediyosanız kestirip atıyo olabilir, daha heyecan verici şeyler anlatın ya da şirinlik yapın.
-en önemlisi hep biraz gizemli kalıp av konumundan çıkmazsanız sizi açmak için konuşmak isticektir.

Ama şu da varki muhtemelen o hayalini kurduğunuz uzun dostane konuşmaları çok yakalayamayabilirsiniz. Çünkü çok uyumlu bi çift değilsiniz gibi.

Tüm bunları nerden mi biliyorum?
Aynısından bende de var çünkü :)

6 ayda 10 gün..Halbuki ozamn daha çok konuşacak şey bulunmazmi..Bide eşinizin yaninda olabilme imkânınız yokmu

sen de yazma, arama. kendini oyalayacak bir şeyler bul, gereksiz geliyor olabilir, evliyim bu da kadın, bu da çocuk tamam, bu da hayatımın eğlenceli kısmı, oldu canım. eşin seni kaybedebileceğini anlamalı, çantada keklik gibi olmamalı. adam uzaktadır tamam ama çiçek gönderir, internetten evin bir ihtiyacını alır sürpriz olur, habersiz gelir, bir şeyler yapar yani amaaa sen de bu izinler haricinde bir kere bile gitmiyorsan, kek börek yapıp göndermiyorsan, sürprizler yapnmaya çalışmıyorsan bu uzak mesafe evliliği eskinin almanya-türkiye evliliklerinden farklı olmaz, adam para gönderir kadın çocuk büyütür adam 20yıl sonra döner gelir.

Arkadaşlar, eşim yaşadığımız yerden uzak bir şehirde şantiyede çalışıyor..biz ailecek gidemedik, ayrıyız iş bitene kadar. Sadece telefonda görüşe biliyoruz, bir de 6ayda bir izni var 10 günlük.. Bir kaç yıl böyle olacak . 10 yıl kadar oldu birlikte olalı. hal böyle olunca sadece telefonda görüşebiliyoruz. Ancak hiç sohbet yok..yani aslında hep böyleydi, ben bir konu açıyorum, konuşuyorum, 'hıhı, tabi, öyle, evet, ' gibi cümleler . watsapptan yazıyorum, kısa kısa cevaplar..kaç kez tartıştık bu yüzden. Ya hep mi aynı şeyi düşünürsün, hiç mi karşı fikrin olmaz, hiç mi haksız çıkmam, hep duvara karşı konuşur gibiyim diye. Fayda yok..yapısı öyle olsa bişey demiicem, ama başkalarına karşı son derece konuşkan, hoşsohbet, insanları kendine hayran bırakacak şekilde bile konuşur istese.. Ağzımı açar dinlerim bir ortamda sanki yabancı birini dinliyor gibi..kaç kez ağladım, sorun bende herhalde, hoşsohbet birisi ben değilim diye. İkisi temel düzeyde dört dil biliyorum..konuşmaya, yeni şeyler keşfetmeye gayet meraklı bir insanım..şiirler yazar, anılar, özlü sözler kaydederim arada bir yerlere.. Ama eşimin böyle yapması beni hem çileden çıkarıyor, hem üzüyor..gecen gün dedim bak muhabbet edemiyoruz, muhabbet kelimesi 'habib'ten gelir yani sevmekten dedim..sevgi olması için muhabbet etmekte gerekir yani dedim..yine benzer tepkiler. Sebep ne olabilir? karısıyım diye gereksiz mi oluyor?.. İlla dışardan biri mi olmak gerekir sohbetin koyu olması için :KK43:
Kaç yıllık evlisiniz
Kaç yıldır böyle uzakta çalışıyor
Ortak konuşacak şeyleriniz azalmış, fazla paylaşımınız olmadığı için olabilir, benim eşimde farklı şehirde, bende sizin gibi hissediyorum bazen , ama çocuklardan , okulları vs konu açmaya çalışıyorum, yoksa iş alanlarımız da çok farklı olduğu için konuşacak çok şey olmuyor, 6 ayda bir mi görüşüyorsunuz sadece, aralarda olduğu şehire gitseniz (2-3 günlük tatillerde 19 Mayıs vs gibi) merkezde biryerde buluşmak iyi olabilir, birlikte geçirdiğiniz zamanları ve ortak paylaşımlarınızı çoğaltmaya çalışın bence

Back
X