• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşle tartışma sırasında hep özür dileyen olmak?

Farklı bir konu :)
Küs kalmayı sevmiyorum, huzursuzluğun büyümemesi için konuyu o an çözmeye çalışıyorum. Bu da beni sürekli alttan alan taraf gibi gösteriyor. Siz bu durumda ne yapıyorsunuz? Sabredip, karşı taraftan özür beklerken nasıl sabrediyorsunuz?
Kim sucluysa o özür dilemeli.
Hep altan almak karsi tarafin hatalarini devam sürdürmesine sebeb olur.

Küs kalmayı sevmiyorum, huzursuzluğun büyümemesi için konuyu o an çözmeye çalışıyorum. Bu da beni sürekli alttan alan taraf gibi gösteriyor. Siz bu durumda ne yapıyorsunuz? Sabredip, karşı taraftan özür beklerken nasıl sabrediyorsunuz?
Büyük bir sorun olmadığı taktirde akışına bırakıyorum ufak tefek sorunlarda zaten ertesi güne birşey kalmıyor ama büyük tartışmalarda hakıysam asla gitmem kendi özür diler ama haksız yere sorun çıkartıp canını sıktıysam bazen hormonlar farklı çalışabiliyor ☺️ kendimi iyi hissettiğimde pişman olur güzel bir karşılama yaparım çok tartışmayız zaten 2 yada 3 ayda bir işte ama benim eşim sanki bana karşı çok sabırlı gibi susuyor bazen benim bile kendime tahammülüm olmuyor oda bebek için tedavi görüyorum çok ilaç yüklenince devreler değisebiliyor sana önerim biraz uzun yazdım kusura bakma haklıysan alttan alınacak hiç bir durumun yok alışkanlık kazandırırsın zaten küssekte geliyor diye düşünürler kendini kusursuz senide pişman olup ona döndüğünü düşünür kuzum en iyisi akışına bırak kendini ifade etmeyi bil ❤️

Büyük bir sorun olmadığı taktirde akışına bırakıyorum ufak tefek sorunlarda zaten ertesi güne birşey kalmıyor ama büyük tartışmalarda hakıysam asla gitmem kendi özür diler ama haksız yere sorun çıkartıp canını sıktıysam bazen hormonlar farklı çalışabiliyor ☺️ kendimi iyi hissettiğimde pişman olur güzel bir karşılama yaparım çok tartışmayız zaten 2 yada 3 ayda bir işte ama benim eşim sanki bana karşı çok sabırlı gibi susuyor bazen benim bile kendime tahammülüm olmuyor oda bebek için tedavi görüyorum çok ilaç yüklenince devreler değisebiliyor sana önerim biraz uzun yazdım kusura bakma haklıysan alttan alınacak hiç bir durumun yok alışkanlık kazandırırsın zaten küssekte geliyor diye düşünürler kendini kusursuz senide pişman olup ona döndüğünü düşünür kuzum en iyisi akışına bırak kendini ifade etmeyi bil ❤️
Teşekkür ederim, inşaallah evladına kavuşmak nasip olur hayırlısıysa🤍

Ben aylarla küs kalabilen insanım, çok kızdığımda zaten konuşmak gelmiyor içimden. O yüzden eşim özür diliyor. Sakinleşip kendime geldikden sonra benim de hatalarım var diye özür diliyorum

Bu huyumu sevmesem de maalesef ben küs kalabiliyorum, keşke öyle olmasa 3 günlük dünya aslında ama ne yapayım elimde değil o yüzden de genelde eşimden gelir ilk adım. Sonra ben de benim de şu şu hatam oldu aslında diyerek izah ederim kendimi, tatlıya bağlanır.
Sizin niyetiniz güzel ama çok yorabilir bu sizi, bir gün gerçekten kırılırsınız mesela, ve bu defa adım atmak istemezsiniz, eşiniz de sizin atmanıza alışkın olduğu için atmaz, işte o zaman daha da kırılabilirsiniz, değersiz hissedebilirsiniz, genelleyip büyütebilirsiniz. O yüzden arada kendinizi tutun gitmeyin o haksızsa o gelsin yani 🤗🤗
Her ilişkinin dinamiği farklı, nasıl başlarsa öyle gidiyor genelde ama isterseniz değiştirebilirsiniz bu durumu. 🌸

Ben hatalıyam direkt özür diliyorum zaten. Eşim hatalıysa ve tartışıp birbirimizi kırdıysak ve ben de uzamasını istemiyorsam tartıştığımız konuda hatalıymışım gibi değil de "seni kırdığım için özür dilerim, çok hassas olduğum bir konu" mealinde bir şey söylüyorum.

Bizde de tam tersi. Eşim asla küs kalamıyor hep özür dileyip alttan alıyor. Kızdım bir kaç kere ben hatalarımı anlayamıyorum sen böyle yapınca diye ama aynı değişen bir şey yok. Kim haksızsa o özür dilemeli bence.

Eşime haksızlık yaptığımı düşündüğüm zamanlarda kesinlikle özür dilerim. Hatta her zaman değil ama bazen benimle konuşana kadar, gönlünü aldığıma emin olana kadar onu bunaltırım😁 Amaaaa eşimin bana haksızlık yaptığını düşünürsem asla ve asla özür dilemem. Bu sefer eşim özür diler gönlümü almaya çalışır.

Her tartışma konusu ve haklı taraflar tartışmanın türüne göre değişkendir 😂 o yüzden kim haksızsa o özür dilemeli.. Bence sizde öyle yapın. Sürekli özür dileyen taraf olursanız karşınızdakine karşı bir öneminiz kalmayacağı gibi eşinizi de ister istemez sürekli haklı adam pozisyonuna sokarsınız. Bir zaman sonra egoist tavırlarla karşınıza çıkabilir ve bu sizi çok yıpratır. Herkes hatasını kabul etmeyi öğrenmeli bence..

Bu huyumu sevmesem de maalesef ben küs kalabiliyorum, keşke öyle olmasa 3 günlük dünya aslında ama ne yapayım elimde değil o yüzden de genelde eşimden gelir ilk adım. Sonra ben de benim de şu şu hatam oldu aslında diyerek izah ederim kendimi, tatlıya bağlanır.
Sizin niyetiniz güzel ama çok yorabilir bu sizi, bir gün gerçekten kırılırsınız mesela, ve bu defa adım atmak istemezsiniz, eşiniz de sizin atmanıza alışkın olduğu için atmaz, işte o zaman daha da kırılabilirsiniz, değersiz hissedebilirsiniz, genelleyip büyütebilirsiniz. O yüzden arada kendinizi tutun gitmeyin o haksızsa o gelsin yani 🤗🤗
Her ilişkinin dinamiği farklı, nasıl başlarsa öyle gidiyor genelde ama isterseniz değiştirebilirsiniz bu durumu. 🌸
Teşekkür ederimmm🤍

Bizde özür dilemek yok, karsi taraf özür dilesin diye beklemiyoruz yani. En fazla 1-2 saat ayri odalarda dururuz sonra ikimizden biri bir bahaneyle gelir film izleyelim der ya da buna benzer birsey oyle konusmaya başlariz.

Mesela dün eşimle tartiştik ve sustuk. 15 dakika sonra eşim beni uyuz edecek bikaç sarki açti ben de şakasina laf attim öyle unutuldu, normale donduk.🙄
Asla gunlerce küsme olayi olmaz bizde.

Yeterince incinmemişsindir. Günlerce küs kalabildiğin zaman bilecek ki sağlam halt yemiş. Böylesi daha iyi bence, ufak tefek şeyleri çok büyütmemek lazım. O ufak tefek şeyler olacak, her şeye tepki verirsen adın mızmıza çıkar. Ha, o büyütüyorsa sen onun adını mızmıza çıkart. 😁

Tartışmanın bitmesi için mutlaka bir tarafın özür dilemesi gerekmez ki.

biz cok buyuk bir sey olmazsa ozur dilemeyiz, yani bunu boyle bir torene donusturmek sacma. ama cidden ortada buyuk bir problem varsa hatali taraf, ki genelde sevgilimdir, dogru durust bir aciklama yapip bunun bir daha tekrarlanmayacagini soyler.

onun disinda ayni evin icinde insan barisir yani illa ozur beklenmez.

Valla eşimle tartışırız söylenirim söylenir bazen ben dayanamam gider sarılırım bazen o .. zaten ben gidince yada barışmak için gidince o hemen kollarını açıyo .. hep özür dileyen alttan alan tek kişi olmamalı biraz naz yap sende hep giden olma arada o gelsin

Kim haksızsa o özür diler.
Bence önemli. Özür dilemezse, öyle geçiştirirse, o zaman tenezzül etmiyor gibi oluyor.
Böyle ama ikimizin de gönlü yumuşuyor.
Ha ona sorarsan hep o özür diliyormuş, sonra bende yapıyormuşum. :olamaz:

Küs kalamama, yani diğer bir deyişle "onsuzluğu tolöre edememe" yanınıza eğilin biraz.
Bunu suistimal etme ihtimaline karşı.

Bilmem eşime sormam lazim :) iyi birşey değil ama yapı meselesi sanrm asla özürdilemiyorum gönül alan taraf hep eşim oluyor sonrasında üzülüyorum bidaha böyle olursa ben gönlünü alacağım diyorum ama o adımı atamıyorum

Back
X