Keske diploması olan her insan adam olabilseydiMutlu günler bayanlar. Burada çoğu zaman okuyorum, fikrim olduğu konularda düşüncelerimi paylaşmaya çalışıyorum. Sizlerden de öğrendiğim çok şey var burada. Eşler arasındaki farklar ne denli önemli sizce? Yıl başından beri çalıştığım yerde bir arkadaşım vardı benden 9 ay kadar küçük lise mezunu, meslek farkımızın olduğu biriydi. İbadetlerine dikkat eden, terbiyeli bir çocuktu. Ancak fazlasıyla çocuktu. Bana karşı duyguları değişmiş, kendi kendine triplere girince ilerleyen zamanlarda öğrendim bunu. Zaman geçti kendisine aramızda öyle bir şey olmayacağını anlatmaya çalışsam da anlayamadı. En küçük tartışmalarda tıpkı ergenliğe yeni girmiş biri gibi davranıyor, aynı ortamda bana sürekli laf vuruyordu. Sabah seviyorum yazıyorsa durumuna, akşam ben bunu hak etmedim, çok seversen gider vs. gibi sözler paylaşıyordu. Bu arada yaşı 26 bu kişinin. Her defasında sen üniversite mezunusun tabi o yüzden istemiyorsun, meslekten dolayı istemiyorsun deyip duruyordu. O zamanlara kadar bu farkların bu kadar önemli olduğunu bilmiyordum. Bir ay öncesine kadar yine buna anlatmaya çalışsam da anlamadı. Yaşadığımız sürece beni seveceğini, asla vazgeçmeyeceğini, ancak ölünce bitmiş olacağını filan yazmıştı ( tabii öyle olmadı) :) Bir ay geçmeden bir kıza gitmişler olumlu olmuş sanırım şu an ona aşık. İsimlerinin baş harfini kalpli paylaşmış. İyi ki diyorum geç de olsa beni anlamasını sağlayabilmişim. Umarım çok mutlu olur.
Arasında eğitim, meslek, yaş farkı olup gerçekten mutlu olan, hayatının herhangi bir noktasında bu farklılıkları hissetmeyen çiftler var mı?
Sizin bu konudaki görüşleriniz nedir? Hangi farklar tolere edilebilir? Karşı tarafta olmazsa olmaz dediğiniz özellikler nedir?
Gerçekten de öyle oldu. :) Yorumunuz için teşekkür ediyorum :)Sizinki eğitim farkından ziyade kafa yaşı farkıymış,kıyıdan dönmüşsünüz,Allah kurtarmış.
Bence eğitim önemli de bi üniversite mezunu ile okur yazar olmaz ama lise mezunuyla üni. Mezunu olabilir sahsen biz eşimle öyleyiz bu konuda bi sıkınti yok da mesleki va kazanç olarak olduğu icin ben sıkıntı yapiyorum..kazanci ve meslegi iyi olssaydi lise mezunu olmasina rağmen hiç sorun olmazdi..Mutlu günler bayanlar. Burada çoğu zaman okuyorum, fikrim olduğu konularda düşüncelerimi paylaşmaya çalışıyorum. Sizlerden de öğrendiğim çok şey var burada. Eşler arasındaki farklar ne denli önemli sizce? Yıl başından beri çalıştığım yerde bir arkadaşım vardı benden 9 ay kadar küçük lise mezunu, meslek farkımızın olduğu biriydi. İbadetlerine dikkat eden, terbiyeli bir çocuktu. Ancak fazlasıyla çocuktu. Bana karşı duyguları değişmiş, kendi kendine triplere girince ilerleyen zamanlarda öğrendim bunu. Zaman geçti kendisine aramızda öyle bir şey olmayacağını anlatmaya çalışsam da anlayamadı. En küçük tartışmalarda tıpkı ergenliğe yeni girmiş biri gibi davranıyor, aynı ortamda bana sürekli laf vuruyordu. Sabah seviyorum yazıyorsa durumuna, akşam ben bunu hak etmedim, çok seversen gider vs. gibi sözler paylaşıyordu. Bu arada yaşı 26 bu kişinin. Her defasında sen üniversite mezunusun tabi o yüzden istemiyorsun, meslekten dolayı istemiyorsun deyip duruyordu. O zamanlara kadar bu farkların bu kadar önemli olduğunu bilmiyordum. Bir ay öncesine kadar yine buna anlatmaya çalışsam da anlamadı. Yaşadığımız sürece beni seveceğini, asla vazgeçmeyeceğini, ancak ölünce bitmiş olacağını filan yazmıştı ( tabii öyle olmadı) :) Bir ay geçmeden bir kıza gitmişler olumlu olmuş sanırım şu an ona aşık. İsimlerinin baş harfini kalpli paylaşmış. İyi ki diyorum geç de olsa beni anlamasını sağlayabilmişim. Umarım çok mutlu olur.
Arasında eğitim, meslek, yaş farkı olup gerçekten mutlu olan, hayatının herhangi bir noktasında bu farklılıkları hissetmeyen çiftler var mı?
Sizin bu konudaki görüşleriniz nedir? Hangi farklar tolere edilebilir? Karşı tarafta olmazsa olmaz dediğiniz özellikler nedir?
Haklısınız teşekkür ediyorum yorumunuz için.Bence önemli...
Zihniyet farkı, eğitim farkı, uç noktada yaş farkı evliliği olumsuz etkiliyor bence.
Şimdi diyebilirsiniz ki bunlarda denk olanlar da illa mutlu olmuyor, elbette olmayabilir. Çok kıstas var çünkü. Ama bu konular bence önemli... En azından bu şekilde mutluluk oranı daha fazladır diye düşünüyorum.
Allah huzurunuzu mutluluğunuzu daim etsin. Yorumunuz için teşekkür ediyorum.Bence eğitim önemli de bi üniversite mezunu ile okur yazar olmaz ama lise mezunuyla üni. Mezunu olabilir sahsen biz eşimle öyleyiz bu konuda bi sıkınti yok da mesleki va kazanç olarak olduğu icin ben sıkıntı yapiyorum..kazanci ve meslegi iyi olssaydi lise mezunu olmasina rağmen hiç sorun olmazdi..
Şaşırdım ama nadir de olsa bu farkların hissedilmediği durumlar varmış demek ki. İnşallah hep mutlu olursunuz.Bende eğitim meslek farkının önemli olduğu düşünürdüm. Ama sanırım baya istisna biri ile evlendim. Eşim hem eğitim hem meslek olarak benden aşağıda ama daha yüksek olsa ancak bu kadar anlasirdim. Yani gercekten hiç ama hiç kompleks i yok sıfır umursiyor bı bu durumu. Ne bir soru ne birgün birgün bı laf kendi dünyasında kendi hobileriyle falan o kadar mutlu ki yani genel anlamda zaten hayatı hiç umursamayan bir tip. Öyle değişik bı adam ve ben bu durumdan çok mutluyum. Kavga etmeyi bile bilmez hemen susar uzatmaz falan. Ama baya istisna yani dediğim gibi genel olarak sorun oluyor. Bende tabi hiç ama hiç umursamiyorum bu durumu kafamız çok uyuşuyor cunku
Ne mutlu size. İnşallah hep mutlu olursunuz.Eşim üniversite mezunu ben lise mezunuyum.. aramızda 10 yaş var bu konularda pek sorun yaşamıyoruz gayet mutluyuz tek sorunumuz eşim çok evcil ben biraz gezmeyi severim bigünde söylemeden gel gezelim dese şaşarım.. bence sizin kafa yapılarınız uyuşmamış yoksa bu saydıklarınız mutlu olmaya engel değil..
Haklısınız. Umarım arkadaşınızla hep mutlu olursunuz. Yorumunuz için teşekkür ediyorum.Bence onemli.
22 yasindayim nerdeyse 15 yildir okuyorum ve hala devam ediyor ne yazikki. :)
5 senedir beraber oldugum bir insan var.
Universite kazanmak icin beraber calistik, ikimizde hukuk okuyoruz sinav zamani beraber calisiyoruz. Hobilerimiz genel itibariyle ayni.
Yasamdan zevk alma tarzimiz ayni.
Damak tadimiz ayni yani akla gelebilcek pek cok sey.
Yasimiz da ayni tabi liseden sinif arkadasimdi :))
Yalnizca siyasi dusuncelerde ve temel ideolojilerde bulusamiyoruz ve bu bile bizi kotu etkiliyor kimi zaman :))
Karakter meselesi tabiki ama ben yasimin,isimin, egitimim ayni olmadigi biriyle sanirim cok anlasamam. Ister istemez fark oluyor ne yazikki. Ama bu demek degil ki diplomali esek olsun.
Egitim cehaleti alir eseklik baki kalir demisler. En onemlisi insan olabilmek.
Teşekkür ederim. İnşallah sende mutluluğu yakalayabileceğin biriyle evlenirsin.Ne mutlu size. İnşallah hep mutlu olursunuz.
Haklısınız gerçekten. Sürekli en küçük olumsuzlukta tartışmada beni hakir görüyorsun, tabi okul farkı var, meslek farkı var ondan istemiyorsun deyip durdu mesela. Ben öyle ya da değil bile demedim. Çünkü belliydi kendisi kompleks yaşıyordu şimdiden. Kendi kendine sen de seviyorsun ama etraf ne der diye çekiniyorsun demişti şok olmuştum. Anlatmak istediğim hiçbir şeyi anlamıyordu ya da işine gelmiyordu anlamak. Eğitimden miydi yoksa hayat tecrübesinden kaynaklı mıydı bu kişinin bu halleri bilmiyorum ama gerçekten bana bir tecrübe oldu. Allah herkesi iyi insanlarla karşılaştırsın.Geçenlerde bende böyle bir konu açmıştım benle ilgilenen biri vardı.Eğitim ve iş olarak benden farklıydı aslında hep bunları sorun etmiycemi düşünüyordum baştan karşıdaki insanda sorun etmiyor gibi duruyor ama en ufak tartışmada nasılsa şöyle böyle diye laf yine işe vs geliyor olmuyor
Katılıyorum gerçekten. Erkeklerin hepsi olmasa da geneli, bu farklar olunca komplekse giriyorlar. Halbuki en başından biliyorlar farklı olduklarını. Yine de zorlayıp olması için uğraşıp sonrasında karşı tarafın yüzüne vurup duruyorlar en küçük bir sıkıntıda. Bu denli önemli olduğunu bilmezdim önceden.Eğitim farkının herşeye yansıdığını düşünüyorum;eğitimi seninkinden düşükse maaşına,iş hayatına,sosyal hayatına,çevresine ve en en önemlisi kültürüne yansıyor. (Kendini geliştiren okuyan insanlara tabiki sözüm yok.)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?