Eşler arasında mezhep farklılığı yaşayan var mı?

COpcU

Guru
Kayıtlı Üye
1 Kasım 2007
1.538
8
358
Diğer
Ben eşimle severek evlendim. Annem mezhep farklılığından dolayı karşı çıktı. Çok zor günler yaşadık. Ama sonuçta evlendik. Eşimle mezhep farkı vardı, bu benim için hiçbirzaman sorun olmadı. Eşim tarafından da aynen öyle. Yalnız evlendikten sonra kaynanam bana çok kötü davranmaya başladı. Buda mezhep farkından oldu hep. Ama ben kocamla çok iyi anlaşıyordum. Hoş şimdi girdiği iş yerindeki (8-9 aydır) kadın yüzünden sorun yaşıyoruz. Daha öncede size anlatmıştım. O kadında kocamla aynı mezhepten.

Canım severek, anlaşarak evlendik diyorsun.
Sen çevrendeki insanlara kulak asma ve onların laflarıylada eşinle aranı bozma derim.
Ben hala anlamış değilim o da Allahın kulu sende aynı allah aynı kitap aynı peygamber değilmi iman ettiğimiz. Bunu niye anlamak istemiyorlarda hala mezhep farklı olmaz etmez diye ahkam kesiyorlar.
Benim çevremde sizin gibi çiftler dolu. Onlar ve aileleri bu konuları aşmışlar artık ve lafını bile etmezler.
Eşinin başka bir kadınla yakınlık kurduğunumu söylemek istedin ben pek anlamdım. Eşinle aynı mezhepten olmalarımı diyosun yakın olmalarının sebebi.
Bence bu olay senin kafanı çok kurcaladığı için sebebini ona bağlamışsın. Eşinle konuştun mu hiç canım?

canım benim eşimde farklı mezhepten ama hiç sorun yaşamadık. benim ailem istemedi önce ama sonra onlarda sevdi eşimi. ama eşimin ailesiyle hiç sorun olmadı. sağolsunlar bu konuda hiç karışmadılar. eşimde öyle. eşinle anlaşıyorsun onlara aldırma canım yoksa sen üzülürsün. onlara bişey olmuyor. laflarını söyleyip çekilirler ama sen takar durursun

bizim öyle bi sorunum yok. İyikide yok çünkü benim ailem böyle bişey asla izin vermez. Bazı nedenlerden dolayı bunu iyi biliyorum. Ya ailemi yada eşimi tercih etmek zorunda kalırdım.
Bu tür şeyleri sorun etmeyen aileleri takdir ediyorum gerçekten. Aşka, sevgiye saygıları var demektir.
Bu sorunu yaşayan bi arkadaşım var. 5 sene boyunca erkek arkadaşını ailesine kabul ettiremedi. Sonra oda ailesine resti çekti, ya beni sevdiğime verirsiniz yada beni bidaha göremesiniz gibi. Tabii çok ağir konuştu ama sonunda ailesi anladı durumun ciddiyetini. Söz,nişan falan derken, Çocuğun aileside bu sefer arkadaşıma tavir almaya başladılar. İlk başlarda sorun etmediler. Ama sonradan oğullarinin aklına girmişler zararın neresinden dönersen kardır diye. Düğün arifesinde çok kötü şeyler oldu iki taraf arasında. Ama onlar birbirini hiç birakmadilar ve evlendiler. Şimdi çok mutlular. Ama ne arkadaşim eşinin ailesinlen görüşüyor nede eşi onuna ailesinlen bir araya geliyor. Ağiza alinmicak laflar edindi zamanında ve kimse tükürdüğünü yalamak istemiyor. İkisi ama nazar değmesin çok mutlular

canım benim ailemde eşime çok laf söyledi. hatta bana tercih dediler. eşimi tercih ettim. çünkü çok seviyordum. bi süre görüşmedim ailemle. eşimin ailesi asla bana sen şöylesin demedi. sadece kimsemin olmamasını biraz kullandılar. sonra ailemle durumu düzeltince. eşim sağolsun hiç demedi onlar şunu dedi diye ama karar almıştık onun ailesinin bana yaptıklarınıda kapattık benim ailemin söylediklerinide şimdi çok şükür.

Ailem karşı çıkar diye düşünüyordum ama hiç problem yapmadılar.Düşününki annem ilkokul babam lise mezunu, demekki bazı şeyler eğitimle alakalı değil. Dünya görüşüyle, yaşanmışlıklarla, farklı bakış açısıyla alakalı. Çok şükür bugüne kadar ne ben ne ailem hiç problem yaşamadık.

erkek arkadaşımla evliliği düşünüyoruz.. ama mezhep farklılığımız var o alevi ben suni ... biz problem etmiyoruz ama ya ailem ederse diye çok düşünüyorum nasıl bir yol izlediniz bu süreçte

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…