Eşlerde mal kimin adına

Yazdıklarına kesinlikle katılıyorum canım .Bu konu elbette çok önemli .Eğer önemsiz olarak görüyorsak o zaman kocalar bütün malları eşleri üzerine yapsınlar :)) Madem kimin üzerinde oluğu fark etmiyor , o zaman hanımın üzerine olsun .Bence herşeyi kendi üzerine yapıp da bu konunun hiç önemli olmadığını söyleyen erkekler eşlerini kandırıyorlar.Kadınlarında seçeneği olmadığı için, maalesef bu bahanenin arkasına sığınıyorlar.Karısını düşünen bir erkek elbette onun geleceğinide düşünmek zorundadır.

biz ikimizde çalışıyoruz ve neyimiz varsa birlikte yaptık. evde arabada eşimin üzerine yapıldı. bu hiçde sorun değil sonuçta onlar ikimizin evi, arabası. senin param benim param hiç yapmadık. yalnız eşim herkesin yanında canım karım olmasaydı ben bunları asla yapamazdım onun sayesinde diye övünmeyide ihmal etmez. allah korusun ona bişey olsa mallar zaten benim. zaten babamın yaptığı evde var şu an bir faydası yok ama ileride olacak sonuçta.

Canım merhaba :) Senin böyle düşünmen elbette çok güzel ama mademki herşeyi birlikte yaptınız, üstelik eşin " herşeye eşim sayesinde kavuştuk " diyor .O zaman en azından ev ortak mülk olmalıydı.
Sözüm kesinlikle eşine değil ama beni en kızdıran erkek tipi , eşini övüp herşeye onun sayesinde sahip olduk deyip sırtını sıvazlaması ve mal mülkü kendi adına yapması.Madem önemli değil neden kendi adına yapıyor ? Ya ortak mülk olsun veya kadının adına olsun.Üstelik çalışan bir kadınsam her şey ortak olmalı diyorum.Bu benim naçizane düşüncem ve 30 yıllık evliliğin verdiği tecrübe :)
30 yıllık evliğim süresince sahip olduğumuz herşey benim sayemde oldu diyebilirim .Çok tutumlu bir eş oldum .Hep geleceğimizi düşünerek hareket ettim .Eşim bu durumu kuru kuru takdir etseydi niye yalan diyeyim kabul etmezdim. O da bunu bilir zaten :))))
Dediğim gibi Allah ağız tadınızı bozmasın .Bunlar sadece benim kişisel düşüncelerim.

neden olması gerektiği gibi?

Songül merhaba :) Ben de şu cümlene takıldım" olması gerektiği gibi eşimin üzerine " Neden böyle olması gerekiyor.Sorun güvenle ilgili ise , kadının eşine gösterdiği güveni kocanın da karısına göstermesi gerekmiyor mu ?
Kadının bu konuda bir talebi yoksa bir ev veya araba alınırken ( çevremde çok gözlemledim ) adam tapuya giderek kendi adına tescil ettiriyor .Oysa böyle olması gerekmiyor.Hayat müşterek .Madem "BıZ" diyoruz.Karısının fikrini alacak eşi istemese bile , ne gerekiyorsa birlikte yapacaklar.Ben de eşime çok güvenirim .30 yıllık evlilğimizde hiç bir yanlışını görmedim .Ama yaşam insana neler gösteriyor.Kocaların " bana güvenmiyor musun , ya da sen ben ne fark eder " gibi bahanelere sığınmaması gerekir.Evet bence bahane çünkü bahane olmasa gidipte malı mülkü kendi adına tescil ettirmez.Sevgiler canım....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…