Hic üzülmeeeeeeeeeeeeeeeeeee
Aslinda dilbilgisi olarak yanlis bir cümle olmus. Bence onun demek istedigi, bugün ayri bir güzelsin :)
I see that you have always been beautiful ( not as beautiful as today, but..)
Bence böyle demek istedigi sey
Yani aslinda iltifat etmis, hep güzelsin ama bugün ayri bir güzelsin demis
Ben de cok SIK yasadim bu sorunlar biliyor musun :)
Yanlis anlamalar, onun farkli bir bicimde ifade etmesi falan..
Sonra karar almistik, yanlis anladigimiz bir sey olursa direk soracagiz.
Sen de öyle yap, yoksa icine dert olur hep.
Esimle kulturel acidan sorunum su an yok. Ama ilk zamanlar vardi tabiki. Bazi yaptiklari bana cok garip geliyordu. Ama zamanla alistim, bu onun hayat tarzi sonucta. Ben ona alistim o da bana.
Mesela bir olayimizi anlatayim. Ingilteredeydik ilk tanistigimiz donemlerdi. Ben otelden eve yerlesecektim, esimle bulustum elimde bavulum. Benim yerlesecegim eve dogru gidiyoruz. Koca bavulu ben tasidim ya! Hic demedi ver bana ben tasirim diye. Yol boyunca o agir bavulu tasirken bir yandan da icimden okuz herif diyordum :)
Neyse evlendikten sonra bir ara aklima geldi bu olay, esime sordum. O gun bavulu niye tasimadin, dedim. O bavul senin bavulundu, ayip olurdu ona elimi surmem dedi. Naziklige bakar misin? :)))
Ama artik onu turk kulturune alistirdim, tum bavullarimi tasiyor askisi :))
Nedir bu Almanlarin Fransiz takintisi di mi miamore?
Benim esim de tarihten kaynakli arada satasir
Kesinlikle irkci degil ama espirisi döner yani evde
Hollandaaa :) Evet ben de cok istiyorum görmeyi :)
Kesinlikle cok özgür ve romantikmis
Esimle kulturel acidan sorunum su an yok. Ama ilk zamanlar vardi tabiki. Bazi yaptiklari bana cok garip geliyordu. Ama zamanla alistim, bu onun hayat tarzi sonucta. Ben ona alistim o da bana.
Mesela bir olayimizi anlatayim. Ingilteredeydik ilk tanistigimiz donemlerdi. Ben otelden eve yerlesecektim, esimle bulustum elimde bavulum. Benim yerlesecegim eve dogru gidiyoruz. Koca bavulu ben tasidim ya! Hic demedi ver bana ben tasirim diye. Yol boyunca o agir bavulu tasirken bir yandan da icimden okuz herif diyordum :)
Neyse evlendikten sonra bir ara aklima geldi bu olay, esime sordum. O gun bavulu niye tasimadin, dedim. O bavul senin bavulundu, ayip olurdu ona elimi surmem dedi. Naziklige bakar misin? :)))
Ama artik onu turk kulturune alistirdim, tum bavullarimi tasiyor askisi :))
Hahahahaha
iyi yapmissin arada öyle ögretmek gerekiyor zaten, aaa
Zaten ne hikmetse biz kadinlar erkekleri kendi kültürümüze cabucak adapte ediyoruz, ya da onlar adapte olmaya cok müsait
tarihle ilgili elbette. ama bildigim kadariyla Fransizlar da sevmiyorlar Almanlari. Kardesim paris e gitti hic memnun kalmadi. Ama olsun ben görmek istiyorum.
ayrica bir dipnot, Danimarka ya gideceksen en sona birak.. bir numara yok. zaten 5 milyin insan var toplamda, onlarda ortalikta yoklar:))
Hahahahaha
iyi yapmissin arada öyle ögretmek gerekiyor zaten, aaa
Zaten ne hikmetse biz kadinlar erkekleri kendi kültürümüze cabucak adapte ediyoruz, ya da onlar adapte olmaya cok müsait
Hic üzülmeeeeeeeeeeeeeeeeeee
Aslinda dilbilgisi olarak yanlis bir cümle olmus. Bence onun demek istedigi, bugün ayri bir güzelsin :)
I see that you have always been beautiful ( not as beautiful as today, but..)
Bence böyle demek istedigi sey
Yani aslinda iltifat etmis, hep güzelsin ama bugün ayri bir güzelsin demis
Ben de cok SIK yasadim bu sorunlar biliyor musun :)
Yanlis anlamalar, onun farkli bir bicimde ifade etmesi falan..
Sonra karar almistik, yanlis anladigimiz bir sey olursa direk soracagiz.
Sen de öyle yap, yoksa icine dert olur hep.
Gecen esim Danimarka`da bir is basvurayim mi, tasinir miyiz dedi?
Ben de dur biraz arastirayim demistim. Iyi bari vazgectim.
Hem soguktur orasi kisin cok, ben yapamam.
Avusturya da 8 milyondu yanlis hatirlamiyorsam
Evet tarihten kaynakli iki tarafli bir cekememezlik var, cok komik oluyor disaridan izlemesi, kendin dahil olmayinca
Harbiden hic konusmadik bu konuyu senle...Kültür farki oluyor mutlaka ama sorun oluyor mu?
Çok güzel kıvırdın Lambr'cım
inşallah o da böyle kıvırır da gönlümü alır :)
tatilini bitirsin eve dönsün bakalım o zaman sorarım gerçek manasını. Şimdi geziyor beyfendimiz..
Nasıl kesilmez ki insan ? Ben Bear'a alaturka tuvaleti övmüş insanım düşünün artık !Yani ben esimle cok kültür farki yasamadim. Ben tutucu bir insan degilim, o da degil, dolayisiyla aslinda bir nevi kendi kültürümüzü olusturduk. Tabi bazen bazi konularda cikiyor ama öyle büyüyen sorunlar olmuyor genelde. Bazen Türk insaninin davranisi üzerine tartistigimimz oluyor genel anlamda, elestirirken dozunu kacirince ben aslan kesiliyorum da
Yani ben esimle cok kültür farki yasamadim. Ben tutucu bir insan degilim, o da degil, dolayisiyla aslinda bir nevi kendi kültürümüzü olusturduk. Tabi bazen bazi konularda cikiyor ama öyle büyüyen sorunlar olmuyor genelde. Bazen Türk insaninin davranisi üzerine tartistigimimz oluyor genel anlamda, elestirirken dozunu kacirince ben aslan kesiliyorum da
ay evet ole garip düşünceleri var bu yabancıların
ben de Bear'a 'neden bırakacak gibi tutuyorsun elimi, sıkıca tutmuyorsun' demiştim
O da 'elini sıkı tutarsam sana hükmediyorum gibi olur' demişti
Ben de sıkı tut elimi, biz Türk kızları bundan hoşlanırız dedim
o da salak sıkı sıkı tuttu elimi 'come on Turkish girl, obey me' tarzında sert sert konuşmaya başlamıştı
o öyle yaptıkça da ben caddede kahkahalara boguluyordum gülmekten
ay şu an keyiften 4köşeyim, hatırladım çok mutlu oldummm çok özledim yaaaa
peh bi de kanadalı olacak !Yok valla kivirmadim, bak simdi gittim esime de sordum hatta. Yok o yanlis yazmis dedi.
Cok güzelmissin ama bugünkü kadar degil, ama... diyerek de iltifat etmeye calismis dedi.
Sen yine de sor tabi icinde kalmasin ama bence kesinlikle yanlis yazmis. :)
Ana dilimiz Ingilizce olmayinca oluyor arada böyle seyler diyorum ya biz de cok yasadik.
Evet dozu kacirmayi seviyorlar elestirilerinde.Ben ise elestiri yaparken onun halki hakkinda nazik oluyorum, kirmak istemiyorum.. Bir de aile baglari sifir, ben biraz alistirmaya calistim. Ailesi ile karsilastigimizda annesini öpmeyi ögrettim:))
Tenesemisir, valla bak sen adami bir yil sonunda Türk erkegine cevireceksin o olacak. Sonra da sakin deme, ne oldu buna, cok farkli diye sevmistim, Türk cikti
Biz Türk kadinlari hem sikayet ederiz, olmayinca da isteriz, o hesaba döndü
Cok güldüm ama yaaa
Yabanci ile iliskinin en güzel yani da sürekli yeni bir seyler ögrenmek aslinda, iki taraf da farkli farkli huylar, yaklasimlar, anlayislar ögreniyor, cok zevkli oluyor bu kismi. Bir de bitmiyor yani, esimi dört yildir taniyorum hala yeni seyler cikiyor ortaya, aaa bak biz böyle yapariz dedigim.
sonra gelip başka topiklerde benim kocam akşam illa yemek istemiyor diye övüyorsunAaa bak aile baglari evet. En büyük farklilik burada yatiyor kesinlikle. Bir anne-ogul iliskisi göremiyorum ben, daha cok iki yabanci gibi. Ben elestirirken damarima basilmissa, ben de cok elestiriyorum. Bazen de saka yaparken batiriyorumAlmanlar genel anlamda soguklar ama bu degismez.
Bir de yemek düzenleri bana cok ters, esime de bizimki garip gelmisti. Sabah kahvaltilik ekmege yag sür, salam koy, peynir koy ye...
Öglen sicak yeniyor, aksam yine sabah kahvaltisi gibi... Sizinkiler de öyle mi? Sandiviclerinden gina geldi artik bana, esime sandvic yemeyi biraktirdim :):):):):):):):):)
Esim de biz öglen de aksam da sicak yiyebilme kapasitesine sahip insanlar oldugumuz icin sasirmisti. Ömrü hayatinda aksam hic sicak yemek yememis bu adam
Nasıl kesilmez ki insan ? Ben Bear'a alaturka tuvaleti övmüş insanım düşünün artık !
Bak olm diyorum, türk kızıyım ben, tuvalet bile olsa, Türk ise ben savunmaya meyilliyim gelme üstüme diyorum
Aaa bak aile baglari evet. En büyük farklilik burada yatiyor kesinlikle. Bir anne-ogul iliskisi göremiyorum ben, daha cok iki yabanci gibi. Ben elestirirken damarima basilmissa, ben de cok elestiriyorum. Bazen de saka yaparken batiriyorumAlmanlar genel anlamda soguklar ama bu degismez.
Bir de yemek düzenleri bana cok ters, esime de bizimki garip gelmisti. Sabah kahvaltilik ekmege yag sür, salam koy, peynir koy ye...
Öglen sicak yeniyor, aksam yine sabah kahvaltisi gibi... Sizinkiler de öyle mi? Sandiviclerinden gina geldi artik bana, esime sandvic yemeyi biraktirdim :):):):):):):):):)
Esim de biz öglen de aksam da sicak yiyebilme kapasitesine sahip insanlar oldugumuz icin sasirmisti. Ömrü hayatinda aksam hic sicak yemek yememis bu adam
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?