ahahahah cabalamak basarmanin yarisi derler bak http://www.kadinlarkulubu.com/images/smilies/girlhahawq2.giförnek iste:)) Evet esimle cok iyi anlasiyoruz ama cok farkli yönlerinide var. Gercekten bu ne yaa dedigim zamanlar olmuyor degil:)
Hey loulieta
benimki de fransiz sayılır
Kanada'nın fransizca konuşulan Quebec denilen eyaletinden geliyor benimki. Lambrusco, fransız erkekleri romantik mi diye sormuşsun, ben cevap vereyim, evet, cok romantik.. Üstelik ben, benimkinin ilk sevgilisiyim, boyle şeyleri bilmemesi gerekir gibi geliyordu bana ama içinden geliyor çocugun, her romantikliginde beni şaşırtıyordu. Ben 23 yaşına geldigim için artık romantizmi napıcam yea havasındaydım ama o 17 yaşımı getirip önüme serdi yine. Liseliler gibi dolaştık Barselona sokaklarında :)
Esimden olsun, buradaki diger fransiz erkeklerinden olsun gordugum kadariyla fransiz erkekleri cok romantik olmuyorlar.
Ama inanilmaz derecede kiz arkadaslarina veya eslerine bagli, sadik oluyorlar. Yani bir fransiz erkegini kendinize asik ederseniz sizi olunceye dek birakmaz. Ayrica cok ama cok nazikler, bayanlara nasil davranilmasi gerektigini, bayanlarla nasil konusulmasi gerektigini cok iyi biliyorlar.
Turkiye dogumluyum, evlenince Fransa'ya geldim.
evlenip Almanyaya gittin değil mi sen ?Rica ederim ne demek, karsi taraf da sürdürmeye meyilli göründügü üzere :)
Bence o da baglantiyi koparmamak derdindeyse, hic üzülme biter sürmez diye.
Ben cok kötü bir internet baglantisi ile her 10dk baglanti kopmasi sorunu ile hemen her aksam internet üzerinden görüsüyordum
esimle :)
Kesin sürmez, kac ay internetten sohbet edilir ki, bir yerde biter diyenlerin hepsi saskindi "evleniyorum" dedigimde
Hey loulieta
benimki de fransiz sayılır
Kanada'nın fransizca konuşulan Quebec denilen eyaletinden geliyor benimki. Lambrusco, fransız erkekleri romantik mi diye sormuşsun, ben cevap vereyim, evet, cok romantik.. Üstelik ben, benimkinin ilk sevgilisiyim, boyle şeyleri bilmemesi gerekir gibi geliyordu bana ama içinden geliyor çocugun, her romantikliginde beni şaşırtıyordu. Ben 23 yaşına geldigim için artık romantizmi napıcam yea havasındaydım ama o 17 yaşımı getirip önüme serdi yine. Liseliler gibi dolaştık Barselona sokaklarında :)
Esimden olsun, buradaki diger fransiz erkeklerinden olsun gordugum kadariyla fransiz erkekleri cok romantik olmuyorlar.
Ama inanilmaz derecede kiz arkadaslarina veya eslerine bagli, sadik oluyorlar. Yani bir fransiz erkegini kendinize asik ederseniz sizi olunceye dek birakmaz. Ayrica cok ama cok nazikler, bayanlara nasil davranilmasi gerektigini, bayanlarla nasil konusulmasi gerektigini cok iyi biliyorlar.
Turkiye dogumluyum, evlenince Fransa'ya geldim.
Ben de esimin ilk sevgilisiyim :) Cok nazik oluyorlar di mi canim?
Hahaha aksam aksam nasil güldüm yaa
Ilk sevgili olmak cok önemli bir sey, ben de esimin ilk sevgilisiyim.
Böyle bir de özlem oluyor ya arada acayip güzel geciyor o yillar yaa
Himm, aslinda belki de hani bu kibarlik naziklik durumlari "romantikmis" izlenimi birakiyor da olabilir disaridan. Kesinlikle cok iyi biliyorlar bir bayana nasil davranmalari gerektigini, havaalaninda karsilastigim Fransizlar hep öyleydi en azindan. :)
Zorluk cektin mi peki???
Fransizlar bir de dil konusunda biraz tutucular diye biliyorum.
Ingilizce konussan anlayip, Fransizca cevap verdiklerini söyleyenler cok.
Bir de Fransizca bilmesine ragmen bir iki aksandan yabanci oldugunu belli ettin mi iyi davranmiyorlarmis.
Öyle mi?
ya aslında sen sormuşken bişey sormak istiyorum. Benimki nazik degil galiba. Yani çok önemsememeye çalışıyorum ama hazır konu açılmışken size sorayım.Ben de esimin ilk sevgilisiyim :) Cok nazik oluyorlar di mi canim?
evlenip Almanyaya gittin değil mi sen ?
Sanırım sen şu an benim hayal ettigim hayata sahipsin. Bildigim kadarıyla çalışmıyorsun. Evde sıkılıyorsundur mutlaka ama, geçim sıkıntın yok ve eşin senin destekçin değil mi ? Ben de böyle bir hayat istiyorum ya
cünkü, mezun oldum ama meslegimi yapmak istemiyorum. ama geçim sıkıntım var. başka bişeye yönelmek istedigimde annemler 'o kadar okudun baska meslekte çalışılır mı' diyip ellerime vuruyorlar. Zincirlerimden kurtulup istedigim hayatı yaşamak istiyorum ama bu Türkiyede mümkün değil gibi gözüküyor
Bearrrr sevgilim çagır beni yanınaaaaa
Himm, aslinda belki de hani bu kibarlik naziklik durumlari "romantikmis" izlenimi birakiyor da olabilir disaridan. Kesinlikle cok iyi biliyorlar bir bayana nasil davranmalari gerektigini, havaalaninda karsilastigim Fransizlar hep öyleydi en azindan. :)
Zorluk cektin mi peki???
Fransizlar bir de dil konusunda biraz tutucular diye biliyorum.
Ingilizce konussan anlayip, Fransizca cevap verdiklerini söyleyenler cok.
Bir de Fransizca bilmesine ragmen bir iki aksandan yabanci oldugunu belli ettin mi iyi davranmiyorlarmis.
Öyle mi?
hahahah fransiz fobisi mi gelistirdin tatlim sen yaa:)) Burada hic sevmezler Fransizlari..
Yalniz var ya burayi disaridan okuyan birisi "bu yabancilar bu kadinlari iyi kandirmis" diye düsünür herhalde. :)
3 kisi birden ilk sevgilisi olunca
Ben inanmadim esime, aylarca onun tartismasini yaptim, "nasil yaaa??" diyorum hic mi sevgilin olmadi, biriyle
bulusmadin mi? :) Zorla ikna oldum :)
ya aslında sen sormuşken bişey sormak istiyorum. Benimki nazik degil galiba. Yani çok önemsememeye çalışıyorum ama hazır konu açılmışken size sorayım.
Biz feyste birbirimizi ekleyince bu eski resimlerimi gormus oldu. Sonra bi mailde ben buna ders çalışırken çekindigim bi resmi attım, seni düşünüyordum bak falan dedim. Sonra bu mailime cevap yazarken şöyle bir cümle yazdı. Kızar gibi oldum ama tepki vermedim. Üzerinden bikaç gün geçti, artık tepki vermeyecegim ama bana sanki bir bayanla nasıl konuşulacagını bilmiyor gibi geldi.
Cümle şuydu : I see that you have always been beautiful (not like todays, but...) You are the best girl in the world, I'm glad you are mine.
Bu cümle eskiden daha güzelmişsin demek değil mi.. Öyle zaten de.. Bunu söylemesi yanlış değil mi ? (Son yıllarda biraz çökmeye ugradım da)
Bir bayana nasil davranasini cok ama cok iyi biliyorlar gercekten. Hayvan, okuz gibi davranmazlar, kufur falan etmezler. Ben bazen birseye kizip fransizca kufur ediyorum(ki fransizcada turkcede olan kufurler de yoktur, benim kufurlerim aptal manyak) hemen esim der bana cok ayip konusma oyle diye.
Ilk basta cok zorluk cektim, tamamen farkli bir kultur. Daha once Ingiltere'de bulunmustum. Ingilizlerin kulturu bize daha yakin diyebilirim. Fransizlarin kulturu ile bizim kulturumuz tamamen uc noktalarda. Ama simdi alistim herseye.
Dil konusuna gelince. Ingilizce konusuldugunda anlayip cevap vermeme durumu yok, fransizlar cok yardimsever insanlardir. Sokakta bir yol bir yer sor, en ince ayrintisina kadar tarif ederler veya alir seni oraya gotururler. Otostop da buyuzden cok yaygindir. Otostop cekersin, seni istedigin sokaga evin onune kadar gotururler hic tanimadiklari halde. Aslinda ingilizce bilmediklerinden cevap veremiyorlar, yoksa ingilizce bilen herkes cevap veriyor. Ben ilk geldigim zamanlarda hep ingilizce anlasmistim markette, firinda falan.
Evet fransiz olmadigini anladiginda gulumseyen yuzleri asilanlar da var. Ama herkes oyle degil, rasist olan da var olmayanda...
Evet ya fobi oldu, esim tatile Fransa`ya gidelim diyor, yok diyorum :)
Bir arkadasim da dil ile alakali kötü bir anisini anlatmisti Fransa ile ilgili...
Merak ediyorum bu dil konusunda tutucu insanlar yüzde kac oraninda?
ya aslında sen sormuşken bişey sormak istiyorum. Benimki nazik degil galiba. Yani çok önemsememeye çalışıyorum ama hazır konu açılmışken size sorayım.
Biz feyste birbirimizi ekleyince bu eski resimlerimi gormus oldu. Sonra bi mailde ben buna ders çalışırken çekindigim bi resmi attım, seni düşünüyordum bak falan dedim. Sonra bu mailime cevap yazarken şöyle bir cümle yazdı. Kızar gibi oldum ama tepki vermedim. Üzerinden bikaç gün geçti, artık tepki vermeyecegim ama bana sanki bir bayanla nasıl konuşulacagını bilmiyor gibi geldi.
Cümle şuydu : I see that you have always been beautiful (not like todays, but...) You are the best girl in the world, I'm glad you are mine.
Bu cümle eskiden daha güzelmişsin demek değil mi.. Öyle zaten de.. Bunu söylemesi yanlış değil mi ? (Son yıllarda biraz çökmeye ugradım da)
Anladim demek ki onca hikaye aslinda biraz da insanlarin özellikle baslarina gelen kötü olaylari anlatmasindan kaynaklaniyor. :) Orada yasayan biri olarak senden duymak güzel oldu bunu.
Fransiz esin cidden cok kibarmis.Ama en güzeli aslinda biz alismisiz duygularimizi bir takim kelimelerle ifade etmeye , halbuki söylemesek de olur aslinda
Fransizlar kültür olarak cok farkli demissin ya, esinle kültürel sorunlar yasiyor musun cok fazla?
yoksa kendi ortak kültürünüzü mü olusturdunuz?
Ben evlensem baskın gelir kendi kültürümü yaşattırırım gibi geliyorAnladim demek ki onca hikaye aslinda biraz da insanlarin özellikle baslarina gelen kötü olaylari anlatmasindan kaynaklaniyor. :) Orada yasayan biri olarak senden duymak güzel oldu bunu.
Fransiz esin cidden cok kibarmis.Ama en güzeli aslinda biz alismisiz duygularimizi bir takim kelimelerle ifade etmeye , halbuki söylemesek de olur aslinda
Fransizlar kültür olarak cok farkli demissin ya, esinle kültürel sorunlar yasiyor musun cok fazla?
yoksa kendi ortak kültürünüzü mü olusturdunuz?
bosver dil konsunu kendin gidince gözlemlersin..Ben de cok istiyorum esim istemiyor, sevmiyor. Ben de belki seneye kendim giderim:)) bu sene Hollanda insalllah. Uzun yol gidemem daha fazla.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?