Eşleri Türkiye dışından (yabancı damat :) olanlar buraya

benim degilde,teyzemin esi yabanci.. cok mutlular.bizde onu aileye oldugu gibi kabul ettik..allah kuludur dedik..ben sahsen seviyorum,belkide teyzemi cok sevdigim icindir.. ama maalesef esi bize pek uyamiyor,zorlamiyoruz tabi ki de..ama ailece oturdugumuzda..sohbet vs. oldugunda ya katilamiyor,yada katilmak istemiyor daha cözemedim.. neyse..onlar mutlu olsunda gerisi bos.. sizlerede mutluluklar dilerim !!

merhabalar benimde esim yabanci. ikimizde muslumaniz din yonunden bi sorunumuz olmadi hic . evlenmeden once 4 sene ailelerimizle savastik resmen. sonucta iki tarafida ikna ettik. sorunsuz bi sekilde mutlu bir evlilik yaptik.suan esimin ulkesinde yasiyoruz. ailesinede bu ulkeyede cok alistim cok sukur. turk arkdaslarimda var burda. suan 8 aylik hamileyim. bebegi olan arkadaslar bebeklerine dil egitimini nasil verdiler anlatirlarsa cok sevinirim. burda bir arkdasimiz iki dili ayni anda ogretmeye calismis ve cocuk 3.5 yasinda hala konusmuyor. anliyor ama konusma hic yok.

kızlar, ben 22 yaşındayım ve bu yaşıma kadar sevgililerim oldu hiçbirine ısınamadım,olmadı ve artık diyordumki ben aşık olmak ne demek nasıl bir şey hiç anlıyamıcam heralde.
sonra universiteme bir seminer için almanyadan gelen bir uni öğrencisi ile tanıştım. önceleri arkadaştık, sonra o gitti ama tekrar geldi, sonra tekrar ve tekrar,
ama ben bunca zaman aşık olan arkadaşlarıma güldüğüm dalga geçtiğim şeyleri yapıyorum şimdi. hayatım boyunca hiç kimseyi ne bu kadar sevdim ne de özledim, her gece tshirtuyle uyuyorum, her dakika onu düşünüyorum,
ben normalde evlilik çocuk gibi meselere hep uzaktan bakan insanın bekar hayatını yaşaması gerektiğini düşünen bir insandım ve şmdi bu sene mezun olunca almanyaya yuksek lisans yapmaya gidicem, ve hayatımın geri kalnında onun olmasını ondan çocuğum olmasını istiyorum(burası şarkı gibi oldu:))
şimdi ben böyle bir insan bulmuşken ve onun sevgisine her şeyine çok guveniyorken o da sırf benim için türkçe kursuna yazıldıysa, ben şimdi nasıl bırakayım onu. biliyorum dinimizde gayrimüslim erkekle de kadınla da evlenmek yasaklanmıştır.
ailemin asla izin vermeyeceğini de biliyorum. birincisi biz doğuluyuz ve örfle adetlerimizle eksiksiz evlenmemi ister ailem. ikincisi çocuk müslman değil, sünnetsiz ve asla sünnet olamz, ben de onu böyle bir şeye zorlayamam. eş-dost akraba o kadar laf ederki dedem heleki hacı kalbine iner, allah korusun. onun ailesi ve benm ailem hiç anlaşamıycaklar çünkü ne onlar türkçe biliyor ne de benmkiler ingilizce ya da almanca,
ama ben onun için her mücadeleye varım :)
ayrıca babam ben kızımı gurbete vermem ne zorum var der,
her şeyi halledebilirim ama siz eşlerinizin sünnetsiz olmasını nasıl kabul ettirdiniz?
bir de örf adetleriniz kesiksiz evlenebildiniz mi?
herkes emutluluklar:)

Yabancı yada değil sonuçta hepsi de Allah'ın kuludur. Kimseyi yabancı diye küçük yada farklı görmek de haddimize değildir. Kültürler örf ve adetler farklı olabilir fakat bazı ülkelerle benzerlik gösterdiğimiz de doğrudur. Bu yüzden bu konuda çok aşırı bir farklılık olacağını sanmıyorum ben, çünkü hepimiz insanız. Hem sevgi ile aşkla aşılabilecek şeyler bunlar.
Yalnız benim tek aşkım için aşamayacağım konu dinimdir. Dini de müslüman olsun isterim.Çünkü Allah'a inandığı gibi Kur'an'dan önceki tüm kitapların değiştiğini Kur'an-ı Kerim'in bu amaçla geldiğini bilmesi gerekir. Yoksa ben sevdiğim adam için üzülürüm. Onun ahirette ve dünyada iyi olmasını isterim.Şöyleki zaten çoğu müslüman bile müslümanım diyor ama dilde kalıyor.Yani ibadetlerini yerine getirmiyor. Hani bi Hristiyandan'da farkı olmayanlar için diyorum. O zamanda eğer kadın dini ibadetlerine önem veriyorsa çok zor oluyor zaten. Ben mesela müslüman ama dinine önem vermeyen bi adamla bile yapamazken bir yabancıyla birlikte olabileceğime inanmıyorum,çünkü kendime güvenmiyorum.
Özellikle çocuğumun da aklı karışacaktır bu kesin. Ben de düşünüyorum çünkü hristiyan ailede doğsak o şekilde devam edebilirdik de hayatımıza gerçeği bilmeden...
Yani çocuk da sonuçta Allah inancı olsada ya müslüman yada hristiyan olcak yavrumun da bu durumda kafasını karıştırmak istemem....
Ama herkesin yetiştiği ortam farklı sonuçta,kimi bunu kaldırabilir,kimi kaldıramaz.Kişinin yetiştiği ortam, hayata bakış açısı,hayattan beklentileri doğrultusunda kararları da farklı olacaktır.
Yabancılarla evlenen ve mutlu olan arkadaşlarıma sonsuz mutluluklar dilerim,huzur yuvanızdan eksik olmasın.Zaten evlendiyseniz o kişiyle herşeyi göze alıp evlendiğiniz de ortada bu yüzden mutlu olacağınıza,ilişkinizi saygı çerçevesinde yürüteceğinize gönülden inanıyorum.... Rabbim kimsenin yuvasından huzu eksik etmesin.... :Saruboceq:

Ben de daha önce asla böyle birşeyi aklımın ucundan bile geçirmezdim.Dil,ırk bir yana benim tek korkum yabancı bir dilde asla yeteri kadar birbirimizi anlayamayacak olmaktı.Bu yaz staj için Almanya'ya gittim ve orda bir ıtalyanla tanıştım.irkaç görüşmeden sonra ayaklarım yerden kesilmişti...Üstüme titreyişi,bana verdiği değer şimdiye kadar hiçbir Türk erkek arkadaşta bulamadığım birşeydi.Staj bitti ben döndüm,telefonla,internetle devam ettik 5ay.Geçen hafta buraya geldi ve dün geri döndü.Birlikte geçirdiğimiz o bir hafta rüyadan farksızdı.Türkiyeye de acaip uyum sağladı.
Bizim için en iyi çözüm benim Almanyaya mastera gitmem olurdu ama büyük ihtimalle burs bulamadığım için gidemeyeceğim.O da orda hukuk okuyor bitmesine az kaldı ama Türkiyede mesleğini yapma imkanı yok.Diğer bir çözüm benim burda masterı bitirip doktoraya oraya gitmem olabilir ama bu da benim gelecek planım değildi,işe başlamak istiyordum.Şimdi ideallerimle aşkım arasında sıkışıp kaldım.Bir de tabi en iyi ihtimalle 2 yıl daha uzaktan devam etme zorunluluğu var.Ne yapacağımı bilmiyorum,eğer bir yerde bir araya gelip evlenmeden önce yeteri kadar birbirimizi tanıyabilirsek ailemin sorun çıkaracağını sanmıyorum.Zaten şu anda sadece babam bilmiyor.Ama o kadar zor ki böyle yürütmek ilişkiyi,dünden beri bir yanımı kopartmışlar gibi hissediyorum.ılk baştaki ön yargılarıma gelince,onların izi bile kalmadı şimdi.Aşkın dili yokmuş onu öğrendim.ıngilizce konuşuyoruz yetmediği yerde biraz almanca.Birbirimize italyanca ve türkçe öğretiyoruz ve en kötü ihtimalle bir dilden ortak kelime bulunuyor.Keşke ikramiye çıksa da master masraflarımı kendim karşılayabilsem diye umut etmekten başka çarem yok şimdi...Böyle olsa eylülde kavuşabiliriz hemen.

esim değil de sevgilim.. yurt dısında yasayan ama türk olan biriydi.

dilim yandı. artık yakınımda olmayan herkese gözüm kapalı.. uyum falan olacağını da düsünmüyorum.

yetisme, cevre, yasayıs.. zevkler birbirini anlama hersey farklı. uyum yakalanamaz. ya da ben yakalayamadım.

yakalayamayacağım da...

kızlaarr başka varmı acaba eşi yabancı olan?? merak edıyorum cunku ingiltereden biriyle gorusuyorum musluman hint asıllı. merak ediyorum siz neler yasadınız..

kızlaarr başka varmı acaba eşi yabancı olan?? merak edıyorum cunku ingiltereden biriyle gorusuyorum musluman hint asıllı. merak ediyorum siz neler yasadınız..

Ben evliyim ve de çok mutluyum eşim Amerikalı sanki o New York'da büyümemiş de Ankara da benimle ailemle birlikte büyümüş gibi şu ana kadar maşallah hiç bir zorluk çekmedim Hiç bir sorun yaşamıyorum. Kurban bayramında kurban kesiyoruz Thanksgiving de Hindi pişiriyoruz ve daha çeşitli, daha güzel, bize daha çok şey katıyor dünya bizim küçücük dünyamızdan ibaret değil..
Evlilik çok büyük bir şans, bir risktir iki yakın akraba evleniyor herşey aynı olmasına rağmen, kültür, gelenek, din, aile yapısı gibi ama anlaşamıyorlar.
Evlilik Büyük bir risk, kiminle olduğu önemli değil.. Bu riski ancak kalbin ve beynin aynı şeyi söylediğinde almalısın o zaman mutluluk geliyor..
Ama malesef biz Türklerdeki hoşgörüsüzlük canını sıkabiliyor tek problem bu olabilir çevresel faktörler yani onları da önemsemek lazım..

Kızlar merhaba ben de yabancı bir erkekle evlilik arifesindeyim. Aklımı çoğu zaman kurcalayan soruların aynısının burda da sorulmuş olduğunu görünce sevindi. demek ki hepimiz aynı dönemlerden geçiyoruz. Benim kendi yorumuma gelince ille de yabancı olsun diye uğraşmadım ama canıım Türk erkeklerinden o kadar yandı ki bana bu kadar sahip çıkan seven ve sayan birsini de daha önce bulamadım Bence bu noktada kalbinizin sesini dinlemek gerek.

Kızlar benim sorum daha öncden evlenenlere. Portekiz'de kilise nikahı yapmak istiyoruz. Orada kilise nikahı aynı zamanda resmi nikah yerine geçiyor. Şu an Fransa'da yaşadığımız için Türkiye'den sağlıklı bilgi alamıyoruz. Porekitz'deki kilise nikahı Türkiye'de geçerli sayılır mı? Yoksa burada da bir nikah kıyılmalı mı? Ancak Türk kanunlarında da iki kere evlenmek yani zaten evli olanın evlenmesi gibi ibr durum yok. Yardımınız için teşekkürler

bu güne kadar hiç aklımdan geçmemiş bu durum şimdi benim de içinde olduğum bir durum haline geldi . Benim de sevgilim yabancı ve ben yabancı erkekle evlilik konulaını hiç bilmiyorum. Pek çok yazıyı da okudum ama bundan pek bahsedilmemiş tam oalrak nereye müracaat ediliyor nasıl evleniliyor türkiyede mi dışarıda mı ikisi de mi nasıl oluyor yani

Merhaba benim esim de yabanci:) Alman ve daha evleneli bir kac ay oldu..Hersey cok güzel ama ben memleketimi özledim, hic arkadasim da yok..tavsiyesi olan var mi?

merhaba herkese

bu anlattiklarini okuyunca kendimi gordum ben ingilterede londra da yasiyorum erkek arkadasim ingiliz ve bir yildir beraberiz aileme daha soyleyemedim ben. Benim ailem ben istedikten sonra bisey demezler ama benimde dedem haci herkesin aklina sunnetlimi degilmi diye gelecek herkes laf soyleyecek biliyorum. Ama benim aklima sey geliyo mesela kucukken medical sebeplerden dolayi sunnet olmus daha bebekken olmus mecburen diye yalan mi atayim diyorum. Kimse onu acip bakamaz sonucta.
bide tabi benimde ailem ingilizce bilmiyo. yani ben erkek arkadasimin nerdeyse butun sulalesiyle tanistim ama dusunun benim ailemin daha o nun varligindan haberi yok. soyleyemiyorum birturlu.
ya mesela sanki ben onu bulmak icin buraya gelmisim gibi geliyo. Bizim dini acidan hic problemimiz yok ama bazi kulturel farkliliklar yasiyoruz ilk baslarda baya bocaladik beraberligimizde. Bir kac ayrilik yasadik benim yuzumden ama birbirimizi cok sevdigimiz icin kopamadik. yani mesela benim icin cok onemli olan bisey onun icin o kadar onemli olmayabiliyor. tam tersi onun cok onem erdigi birseyi ben sacma bulabiliyorum. simdi alistik tanidik birbirimizi bazi zor zamanlarimizda birbirimize cok destek olduk o da bende. sanki sinavdan geciyor gibiydik yeri geldi ben ona baktim yeri geldi o bana birbirimiz icin neler yapabilecegimizi gorduk. Ve en onemlisi birbirimizi oldugumuz gibi kabul ettik artik. Biz mesela Turk milleti olarak duygularimizi cok aciga vuruyoruz herturlu duygumuzu ben gerci cok aciga vuranlardan degilim ama erkek arkadasima gore oyleyim cunku kendisi hicbirsekilde hicbir duygusunu cok fazla aciga vurmaz birtek beni ne kadar sevdigini gosterir soyler. Ingiliz kizlari tam tersi gerci bazen nefret ediyorum onlardan:))

Benim sevgilimde yabancı) Ciddi bir şey değil şimdilik ama onu çok seviyorum. Umarım nazar değmez çünkü çevreden çok farklı farklı tepkiler alıyoruz.. O Amerikalı ama ailem için pek sorun değil çünkü ben ve baba tarafımda gayri-müslimiz. :)

Arkadaslar ben kultur farkliligindan dolayi bazi sorunlar yasadim onu terketmek istedim terkettimde birkac sefer hep olmaz diye dusundum ama hep sevgim agir basti. Burda herkes ne kadar mutlu oldugunu yazmis umarimda hep mutlu olursunuz bende mutluyum onu cok seviyorum ama merak ediyorum benim gibi sorunlar yasayan oldumu?
tesekkurler

kızlar selam bende yabancı birinden hoşlanıyorum .irlandalı türkiyede yaşıyor.konu aşk sevgi olunca gönül hiçbişeyi sallamıyo.sevgili değiliz.ben uzaktan seviyorum onu.ama oda bana ilgili gibi. onunla olmam için müslüman olması lazım.başka şansımız yok.oda farkında gibi. islamiyetle ilgili sorular soruyor. namaz haç şartmı falan diye. bende değil. abdest alman kelimei şahadet yeter falan diye korkutmadan anlatıyorum.konu açılsa dinimizin güzelliklerini aslında en hoşgörülü din oldugunu anlatıcam.ama konu açılmıyo.yabancılar bizim 7/24 ibadet yaptığımızı falan zannediyo.bu biraz onları korkutuyo.ben hayatımda 2 kere camiye gittim.namazı kılmaya çalışıyorm ama tabi düzenli olmuyor.aslında türkiyede dini herkes kafasına göre yaşıyor.benim ailemde rahat.bana kimse oruç tut namaz kıl etek giyme diye baskı yapmıyor.bende ona bunu göstermeye çalşıyorum.böylece korkmadan geçebilir islama. zaten kendisi ateist.
hadi geçti diyelim hacı dedeme anlatsam ne der VALLA BİLMİYORUM ADAMCAĞIza ne olur o şokla Allah korusunda :))) herşeyin hayırlısı :)) ama müslüman olursa evt evlenirdim. çünkü türk erkeklerinin çoğunda aile baskısı var evlen evlen diye.
yabancı adam gerçekten sevdiyse evleniyodur.

ha buarada anlattığım kişiyle aynı şehirde yaşıyoruz.ve kendisi zaten 7 yıldır türkiyede yaşıyor ve önceden türk sevgilisi olmuş.ondan belkide bu kadar rahat konuşuyorum.burayı ve kültürümüzü bilen biri. eğer olmasaydı tabi zor olurdu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…