Eşleri Türkiye dışından (yabancı damat :) olanlar buraya

The most beautiful Brazilian men / Os brasileiros mais bonitos - YouTube brezilyalı erkekler
Argentine Men - YouTube arjantinli erkekler
hot italian men - YouTube italyan erkeği
FRENCH MEN - YouTube fransız erkeği
Hot Spanish Men!! - YouTube ispanyol erkeği
Irish Men! - YouTube irlandalı erkekler
Swedish, Norwegian, & Danish men Are The Sexiest In The World! - YouTube isveç,norveç ve danimarka erkekleri
Hot Slavic & Baltic men - YouTube polonya,bosnak,hırvat,letonya,sırp,slovak,rus,litvanya,çek,estonya,ukrayna,slovenya erkekleri

şunlardan öncesi ve sonrası tüm mesele bu :)

Benim de eşim yabancı:) Herkese bir merhaba demek istedim!:)

Bu arada işi dine dökenler lütfen bu konuya yazmasınlar. Konun başlığı da belli zaten: YABANCI DAMAT..

Karşıysanız okuyun geçin daha faydalı olur, sonuçta siz benim inanç değerlerimi ve olaya nasıl baktığımı bilemezsiniz.

bir rus erkek arkadaşım var..2 haftadır birlikteyiz daha çok yeni henüz ailemden hiçkimseye bahsetmedim ve görüştüğümüzü de bilmiyorlar zaten ama ilişkimiz ciddiye giderse öğrenicekler elbette! vericekleri tepkiyi zaten biliyorum hiçbirisi onay vermicek çünkü biliyorsunuz ki her ne kadar yakın denilse de ruslarla aramızda baya bi kültür farkı var onların değerleri ve bizim değerlerimiz çok ayrı ki yakın olsa bile babam yine onay vermez ingilizce anlaşıyorduk ama türkçe öğrenmeye başladı..ve bunuda asla ben söylemedim kendisi istedi ben türkçe öğrenicem türk kültürünü öğrenicem dedi..türkiyeyi ve kültürümüzü tanımaya çalışıyor :) o istemese ona asla bu konuda baskı yapmazdım ingilizce devam ederdik ama kendisi istiyor yani içinden geliyor ve senin için yapıyorum bunu diyor :) bilmiyorum bindik bi alamete gidiyoz kıyamete :))seviyorum hemde çok ama Allah en hayırlısı neyse onu nasip etsin bize! :) birbirimize daha fazla bağlanıp aileden onay alamazsak çok üzülücez biliyorum kendimden çokta onu düşünüyorum o üzülmesin yeter çünkü o ailesiyle hiçbir sorun yaşamayacağımızı söyledi..

hayırlısı olur inşallah sizin için canm Allah tamamını erdirsin..bu arada rus kızları rus erkeklerinde sıkıldığını söylerler sanırım artık rus erkekleride rus kızlarından artık sıkılıyor :)

aminn canım inşallah :) evet yorumuna kesinlikle katılıyorum rus kızlarından çok şikayet ediyorlar ben de cevabını merak ederek yalandan "neden rus kızları çok güzel ki " dedim oda herşey güzellik mi çok kaprisliler dedi (zavallım benim ne kadar kaprisli olduğumu bilmiyor ) .. zaten türk erkeklerinde bir rus kızı merakıdır aldı başını gidiyor yani :) rus kızlarınıda türk erkekleri alır şaka bi yana benim için nereli olduğunun hiç önemi yok onunla aynı kişiliğe sahip bir türk erkeği olsa yine severdim! :)

Bende yabancı biriyle evlenmek istiyorum,ufaklıktan beri zenci merakım çok zaten hatta annem "Ben sende zenci damat getirme potansiyeli görüyorum,getirirsen hiç şaşırmam kızım" der :) Bigün biri olur belki :)

Ben de internetten bir Avrupalıyla görusuyorum, onun gibi anlayışlı, iyi bir insan daha önce tanımadım. Yeni müslüman oldu, Arap kültürüne çok aşina, daha önce yaşamış bir Arap ülkesinde. Çeşitli nedenlerle Türkiyede yaşamak istiyoruz, ama daha babamın haberi yok! ve Türkiyede bir yabancı erkekle evlilik çok zor görünüyor bence... Siz Türkiyede , müslüman olmuş bir yabancı erkekle evli olsaydınız ve küçük bir şehirde yaşasaydınız, ne gibi tepkiler olurdu sizce? kestiremiyorum, bazen müslüman oldu dıye olumlu yaklaşırlar diyorum, bazense milliyetçi yaklaşımlarla sürekli iğnelerler, kıyas falan yaparlar diyorum... kimseyle de paylaşamıyorum bu durumu. Lütfen yorumlarınızı esirgemeyın...

Müslüman olması neyse de arap kültüre aşinası olması ne gibi avantaj sağlıyor size?

yabancı biriyle evlenirken müslüman olması şart değil erkekler evlenirken müslüman olup olmamasına bakmıyorlar ama bize gelince dinen şöyle böyle deniyor.ben buna karşıyım.dinin döneminde farklı olabilir ama bugün kadınların soyadlarını bile erkeklere verebildiği bir dönemde din konusuna bakılmaması gerekir. isteyen sevdiğiyle evlenebilir.

Müslüman olması neyse de arap kültüre aşinası olması ne gibi avantaj sağlıyor size?

Arap kültürüne aşina olmasını, önceden bir arap ülkesinde yaşamasını islama geçişini kolaylaştırması bakımından söylemıstım. Hem daha kötü örneklerı görmüş orada, o yüzden benım bazı endişelerimi anlayabılıyor. Hiç doğu kültürüyle tanışmamış bir Avrupalının beni, ülkemdeki şartları anlaması daha zor olurdu.

Merhaba, öncelikle hakkınızda hayırlısı olsun inşallah. Benim yengem de yabancı ve kendi çocuğu da var, on küsür sene önce dayımla evlendiler. Yengem müslüman olmadığı halde yabancılık çekmedi ama oğlunu küçükken bir kere, mahalledeki bazı çocuklar satışıp müslüman değilsin filan diye kızdırmışlardı, biz de savunuyorduk onu, nerden biliyorsunuz ilerde ne olacağını, en başta siz iyi örnek olun ki müslüman olsun filan diye. Erkek arkadaşınız müslüman olmuş ne güzel ne mutlu, bu durumda hiç bir sorun yaşayacağını düşünmüyorum, hatta daha yakın davranırlar. Müslüman olmasa bile yengemde gördüğüm kadarıyla insanların olumsuz davranacağını zannetmiyorum, belki bir kaç kendini bilmez hariç.

Merhaba, çok teşekkür edıyorum ben de anlayışınız ve gözlemlerinizi aktardıgınız için.
Ben büyüklerden tepki beklerken çocuklar bile tepki verebılıyormuş demek... Üzüldüm şimdi. Tabi o çocuklar da büyüklerinden öğrenmiştir o lafları, orası ayrı...
İnşallah dediğiniz gibi olur. Ülkemizde muhafazakarlık var, ama sanki milliyetcilik daha fazlaymış gibime geliyor... Yaşanılan şehir de önemli tabi. Çalıştığım işyerınde muhafazakar, milliyetçi kişiler var, amirlerim dahil. Dedikodu çok yapılıyor, en ufak şey kınanıp eleştiriliyor. Aile bir şekilde ikna edilebilir -gerçi babamdan çok korkuyorum bu konuda.- ama çevreden daha cok cekınıyorum... Biraz da insanların sözlerini kafaya takan bir yapım var, sanırım artık takmamayı da bu vesileyle öğrenmiş olacağım...
Sözlerınızle umut ışığı doldu içime, bakalım zaman ne gösterecek, paylaşırım gelişmeler olursa, çok tesekkurler

Rica ederim :) Doğru toplumda milliyetçilik fazla aynı zamanda yabancılara karşı ilgi de fazla... Sıkıntı olur diye düşünüp kafanızda büyütmeye değmez, hayırlı bir işe başladığında Allah kolaylık verir hiç üzülmeyin. Evet insanların sözlerine aldırmamaya da vesile olur inşallah bu durum. Güzel gelişmeleri merakla bekliyorum, kendinize iyi bakın mutluluklar dilerim :)

Çok teşekkürler Zaten artık her şeyi akışına bıraktım, kafamda olumsuz şeyleri kurmaktan, tüm ihtimalleri hesaba katmaktan, o ne der, bu nasıl karşılar diye düşünmekten yoruldum artık, olacağı varsa olur diyorum... Hayırlısını diliyorum. Ben de çok istiyorum güzel haberler vermek:97: Tekrar teşekkür ederim, içime su serptiniz Hoşçakalın.

Kızlar siz ne yaptığınızın farkında mısınız? Eğer müslüman olmayan bir erkekle evlenirseniz dinen nikahınız geçersizdir. Ömür boyu zina yapmış olursunuz. İslam fıkhında müslüman bir kadının gayrimüslim bir erkekle evlenmesi haramdır.

10. Ey iman edenler! Mü'min kadınlar muhacir olarak size geldiklerinde, onları imtihan edin. Allah onların imanlarını daha iyi bilir. Eğer siz onların inanmış kadınlar olduklarını anlarsanız, onları kafirlere geri göndermeyin. Çünkü müslüman hanımlar kafirlere helal değillerdir. Kafirler de müslüman hanımlara helal olmazlar. Mehir olarak harcadıklarını onlara (kocalarına geri) verin. Mehirlerini verdiğiniz takdirde, bu kadınlarla evlenmenizde size bir günah yoktur. Müşrik karılarınızın nikahlarına tutunmayın. (Zira bu nikahlar ortadan kalkmıştır.) Onlara harcadığınız mehri, (evlendikleri kafir kocalarından) isteyin. Kafirler de (İslâm'ı kabul eden ve sizinle evlenen eski hanımlarına) harcamış oldukları mehri (sizden) istesinler. Bu, Allah'ın hükmüdür. O, aranızda hüküm veriyor. Allah hakkıyla bilendir, hüküm ve hikmet sahibidir. (Mümtehine,10)

Canım arkadaşlar bu konuda yabancılık bakımından degerlendirilme ve yorum yapılmasını istiyor, din bakımından değil, yoksa tartışma çıkabiliyor...

Benim görüştüğüm kişi müslüman oldu mesela, ama yabancı ve Türkiye'de yaşarsak ne olur diye benim kafamda soru işaretleri çok. Yabancıyla evlilik kararı zormuş vesselam:26:

Sekerim, bizim milletimiz yabancilari sever , bknz. Pascal Nouma :)
Getir bence, millet yabanci damat gorsun :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…