eslerimizin sinirliyken davranislari :(

pitipiti_

Bir eş değil hayat seçiyoruz aslında ..
Kayıtlı Üye
1 Şubat 2013
1.812
1.268
83
okadar cok okudum ki burda esim sinirliyken agzina geleni sayar sover . ama normalde cok iyidir sadece sinirlenince boyledir diye ..... belki kendimizi avutuyoruz boyle belki eslerimiz sinirlenince gercekleri soyluyor . bilmiyorum ama bu durum beni cok yaraliyor . siz nasil emin oluyorsunuz sadece sinirle dedigine sonra o yumusayinca hersey gecmis mi oluyor ... konusulmuyor cozulmuyor hep bi sinir hep bi tartisma . 7. ayimiz . bosanmanin esiginden donduk . nasil asilcak nasil gecicek bu donem. gecicek mi gecmiycek mi bilmiyorum. seviyor mu sevmiyor mu bilmiyorum .... bunaldim boguldum daraldim .

hala mi kavga ediyorsunuz ?
hala mi tum maasini elinden aliyor ?
hala mi annenlere bile gitmene izin vermiyor ?
hala mi zorla kaynananlara goturuyor devamli ?

Bunlar evetse isin zor.

PS: Benim esim ofkelenmez kolayina, sinirlenince de beni sinir edicek seyler soyler, sonra da pisman olur zaten. Cunku bana kizdiysa kizdigi seyi soylemesi lazim ki oturup konusalim, benim de damarima basmaasina gerek yok. Boyle yaparsa ben de zaten kolayina affetmem pisman deyilse. Ve bu nadir olur.
Bu esleriniz kufur bile ediyor ve sinirine veriyorsunuz. Bence sinirle alakasi yok, aldigi terbiyeyele alakasi var.

Son düzenleme:
Benim eşim Ofkelenirse konuşmaz sadece hal hareket ve ifadesinden bellidir okadar sövmez avaz avaz bagirmaz bana dokunmaz zarar verme amacli

Benim eşim öfkelendiğinde konuşur konuşur ama hep kendini eksik görür, benim hatam diye üstlenir sonra ben hiç konuşmam gelir sarılır. En azılı kavgamızda bile bu böyle olmuştur. Ben de 7 aylık evliyim. Öfkeli iken söylenenlere pek takılmam fakat eşim bana hakaret etmez. Hakaret etse takılırım.

bence insanlar sinirliyken ne söylüyorlarsa aslında düşündükleri ama hiç söylemedikleri şeyleri söylüyorlar canını acıtmak için. ama hiç aklından bile geçmeyen bişeyi pat diye söylediğine inanmıyorum .. bu tarz birini tanıyorum arkadaşımın kocası bu konuyu arkadaşımla çok düşündük baktık inceledik adamı yok kesinlikle aslında aklında olanı sayıyor sinirlenince..

Sinirlenince küfür eden sonrada ben ne yaptım diyen hastadır bana göre tedavi edilmesi gerekir.
Sinirlenip küfür eden sonrada pişkinlik yapan ahlak yoksunudur maneviyatını güçlendirmesi gerekir.
Kavgada ayrı iyi günde ayrı kişilik olmaz.
İyi günde zaten herkes şeker.
Asıl karekter tartışmada ortaya çıkar.
Çirkinleşenin karekterinde arıza vardır tamiri gerekir.
Çevresindekilerde aslında iyidir ama işte bir sinirlenince böyle çirkef diyerek onu kabullenmeleri bence doğru değil.
İnsana insanlık yakışır.

Canim elbette herkes tartisiyor, kavga ediyor, ama kavga esnasinda yasananlar herkesde farkli. Kimisi sadece agiz dalasi, kimisi siddete kadar vardirabiliyor olayi. Ayni sorunlar yuzunden surekli kavga edip, hala o sorunu cozemiyorsaniz, iliskiniz sikintidadir. Bende insanlarin sinirliyken hakkindaki gercek dusuncelerini soyledigini dusunuyorum. Yani sinirden soylenen seyler, aslinda kisinin gercek dusuncesi. Bu yuzden bu gercekler kaldirabileceginiz turden seylerse, umut vardir. Fakat kaldiramayacaginiz turdense, bir turlu aklinizdan cikmiyorsa, ben o evliligin gelecegini iyi gormem.
Birde bi insan sinirliyken birsey yapip sonra pisman oluyorsa, ardindan ilk sinirlendigi anda ayni seyi tekrar yapiyorsa, o insanla evliligi surdurmek, guvenmek cok cok zorlasir.

Ahan da benim eşim Böyle bir adam direk. Kızınca bağırıp çağırma, küfür etmez ama çok kırıcı olur. İyiyken de çok iyidir. Tarifimiz cuk oturuyor.

Gerçekten ne düşündüğünü söylüyor tabi ki. Normalde tutup da söylemediklerini. Ben de şanslıyım ki öğrenmiş oluyorum. Benim gibi kırk yıl yeri gelmedikçe o baklayı çıkartmayan bir insan olsaydı, öğrenemeyecektim. Sinirle ağzımdan çıkıyor kısmı asıl yalan olan. Sinirle yalnızca mantık perdesini kaybediyorlar ve arkasındaki gün yüzüne çıkıyor.

Senin 7 ay olmuş. Daha çok taze. Bu kadar tartışma da yeni evli bir kadın için ne kadar incitici. Kendin hakkında en iyisini sen bilirsin. Böyle bir adamı ömür boyu çekmek zorunda değilsin. Yıpratıyor.

Benim 7 sene oldu. Her ilişkinin kendi dinamikleri var. Benim söylediklerim senin için geçerli olmayabilir. Bizi tutan aramızdaki sevgi oldu. Biliyorum ki o sırada beni sustursa da normal hayatta beni ezmeye çalışan biri değil, tam tersine çok büyük bir destek. Ben bunu onun bir kusuru olarak görüyorum, kapatıyorum. O da benim eksiklerimi kapatıyor. Bir de zamanla zaten o söylemese de artık biliyorsun. Önemli olan o seni bir ömür boyunca mutlu edebilecek kapasitede mi?sen onu mutlu edebilirsin, ah ne güzel eşim, idare ediyor beni der ama bir ömür seni tüketir. Eşinin kapasitesini anlamaya çalış. Ömrünü buna değmeyecek bir insan için heba etme.

Benim eşim bağırmaz.. yokmuşum gibi davranır. Okadar acı ki.. barışınca da "kırmamak için görmezden geliyorum seni" diyor ..halbuki bundan büyük ceza olmaz .. yinede herife aşığım bu da benim psikopatlığım

Valla benim eşim tartistigimiz zaman konusmamayi ve uyumayi tercih ediyor. Tabi ben bu duruma sinirleniyorum kalk diyorum ama kalkmiyor sonra bende yatiyorum. Sabah ikimizde yumusamis oluyoruz ve gün icerisinde de derdimizi konusuyoriz.

Evliliğin ilk 1 yılı cok kavga olurmus. Sizin sorunlar arkadasin siraladiklari mi?

canım evlendiğimiz ilk dönemler tartıştığımızda eğer ben bağırırsam sinirimi çok belli edersem eşim hiiiiç hatasını anlamıyordu.eşim tartışmalarda susar,odaya girer kapıyı kapatırdı.bu duruma deli oluyordum zaten ondan bağırırdım.sonra baktımki olmuyor tartıştığımızda hep sustum.tartıştığımızda bende başka bi odaya gittim.5 dakika sonra yanıma gelip hadi barışalım diyor.karşılıklı özür dileriz bide.ama sizin sorunlar başka sanki.arkadaşın sıraladığı liste baya ciddi konular

bana sinirliyse susar , sessiz trpler atar, uyur
adı batasıca
ben dışında başka birine veya birşeye sinirlenirse isyanlarda konuşur da konuşur...hangisi daha kötü bilemedim

Benim esimde uyur konusmaz ama ben aglar ve üstüne giderim baxen beni sevmiyosun diye bağırırım oda bana hakaret eder o zaman konusmayinca cok kötü oluyor ama evliligin birinci senesi cok zorgeciyor sabredebilirseniz sabredin ustune gitmeyin bu erkek milleti kendini biseu zannediyo o zaman :)

Ne cok varmis ya sinirlenince susan es
Benim esim de sinirlenince susar, ergen bebeler gibi yataga atar kendini yorgani da kafasina kadar ceker.
Ee ben de sinirliyim tartismak istiyorum daha cok sinirlenirim agZima geleni sayarim bu sefer de hakliyken haksiz duruma duserim.

Cok kötü susmalari ya bende size hak veriyorum :)

ağzına geleni sayıyorsa bu zaten kafaya taktığı normalde söyleyemediği ama tartışma sırasında içinde tutamadığı gerçek düşünceleridir.
sövüyor dediğin kısım ikileme değilse gerçek manada yazdıysan çok çirkin, karısına küfür eden adamdan hayır gelmez diyorum
Bu kadar kavga ettiğinize göre altta yatan ana bi sebep vardır, o sebep nasıl ortadan kaldırılır, çözülür ona kafa yormak lazım

Bizdede ben susarım
Konuş der eşim hiç oralı olmam.
Bu kezde beni kaileye almıyon diye cırlarrr

sizin eşiniz normal degil. Bunun farkındasınız dimi. Diğer konularınızı az cok biliyorum.

insan diyeceğini zaten kavgada der . mutluyken hakaret neden etsinki ? sinirliyken bi insanın davranışı neyse o insanın karakteri odur bence. benim eşimde sinirliyken çok kırıcı olur ve bu durum gerçekten çok can sıkıcı ..

sana hakaret etmesi kırması hoşunamı gider ne güzel düşünmüş işte. kırmamak için susmak inan bana gerçek sevginin göstergesidir.

benim eşimde deli gibi bağırır avazı çıktığı kadar. hiç bi zaman sen haklısın demez. ben sinirliysem iyice sinirlendirir hassas noktalarımdan vurur. ilk senede oyleydi şimdide... düzelmiyorlar ki...yapı meselesi. bakalım daha ne kadar çekecem onu? çocuk olmasa kapının önüne koyardım heralde...

bence gerçek sevgi kötü günde belli olur. ben sinirliyken beni sakinleştireceği yerde iyice kızdıran bi adamdan hayır gelir mi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…