Etmediğimi nerden biliyorsunO zaman sen de isyan et...Yemek yapma.Evi temizleme.Vaktim kalmıyor de...Ben buna çok karşıyım bebeğe yüzde elliden ortaksak bakımına da ortak olacağız.
Anlamdm pardonGerçekten her ikiniz ironi yapıyorsunuz di mi?
Nolur "evet" deyin. Nolur!!!
Inanın yoruluyorum.Ve biz en basında ortak bakıcaz dedik diye cocuk yaptık.Bir anda bir çok şeyi bana kaldı.Ben bebeğime bakmaktan şikayetçi Değilim yanlış anlamayın.Ama eşim biraz daha fazla sorumluluk alırsa ben de kendime biraz vakit ayırabilirim.Bebeğim çok yemek seçiyor mesela.Hala ayrı yemek yapıyorum ona.Bazen yemedi diye döküp defalarca yenisini yaptığım biliyorumCanım bir Erkeğin senin kadar iyi çocuğuna bakmasını beklememelisin bence. Anlattığın kadarıyla eşin zaten ilgili. Kadın haftada bir temizliğe geliyormuş daha ne olsun ki. Bebek bakımını inada Yada Eşitlik kavgasına çevrilmesini pek sevmiyorum ben. Neden cennet annelerin ayağının altında. Neden anne hakkı 3 ken baba hakkı 1. Neden tarihin her dönemimde anne kutsal görünmüş. Evet bazen yoruluyoruz. Hani derler ya bi koltuktaiki karpuz olmaz diye. Anneler bunu çürüten varlıklar. Aynı bedende onlarca kişiyi taşıyoruz. Bir reklam vardı hatırlarsın belkş çocuk arkadaşıma diyor.
"Benim annem hem doktor,hem eczacı,em Aşçı,hem ayakkabı bağlayıcısı,hem öğretmen,..." Diye. Evet zor bir süreç ama bunu yapacak güç sana verilen sıfatta var. Ha deseydin ki işten geliyor yüzüne bakmıyor,hasta oluyorum elimden almıyor. O zaman kızardım. Ama bence ortada senin Görevin benim görevimlik bi sıkıntı yok. Mutlu olmaya bakın
Evimiz hep dağınık.İsterim ki birlikte toplayalım.Boşver dağınık Kalsın salla gitsin bu laflara kızıyorum işteInanın yoruluyorum.Ve biz en basında ortak bakıcaz dedik diye cocuk yaptık.Bir anda bir çok şeyi bana kaldı.Ben bebeğime bakmaktan şikayetçi Değilim yanlış anlamayın.Ama eşim biraz daha fazla sorumluluk alırsa ben de kendime biraz vakit ayırabilirim.Bebeğim çok yemek seçiyor mesela.Hala ayrı yemek yapıyorum ona.Bazen yemedi diye döküp defalarca yenisini yaptığım biliyorum
Ben evde Akşama kadar dinlenmiyorum.Bebek bakıyorum.Bebeğim ilgiyi çok seviyor.Hep yanındayım.O uyuduğunda da onun Yemeğini yapıyorum.Hala bizden ayrı yiyor.Ve dağıttığı yerleri topluyorum.Vaktim kalırsa bir kahve ancak içiyorum.İnanın kadın bir hafta tatile gitti evi görmeliydiniz.Eşim zor durumda kaldı da evi süpürdü.Gercekten yetişemiyorum
Çok tesekkurler.Benim kayınvalidem vefat etti.Kendi anneme de dışarıda işim olduğunda bırakıyorum.Hep bırakamam vakti yok zaten.Ben de kendime bakamamaktan şikayetciyimSöyle ki sansli bile sayilirsin evine yardimci geliyormus. Bana da arada gelse inan keyfime diyecek olmazdi.
Esim de calisiyordu, insan ona da kiyamiyor. Ama tatil oldugu günler kesinlikle yardimini beklerim. Ama bir kere bile gece onun kalktigini hatirlamam. Hatta ben o uyanmasin diye aceleyle kalkar sustururdum bebegimi.
Ilk zamanlar yardim etmesi gerekirdi isten izin aldi bir hafta yardim etti. Sezeryan olmustum ve yataktan kalkarken nefesim kesilirdi ilk haftalarda. Ama sonradan malesef yardimcisiz baktim bebegime. Hem emzir hem de süt olsun diye o uyudugu zaman yemek yap falan bir ara baya fena haldeydim. Sacimi düzenli yikayamamaktan sac derim hep yara olmustu. Doktora gitmistim de yikiyormusun diye sormustu da utanmistim... Heygidi günler. Anne olmak cok zor. Kusura bakma icimi döktüm burada.
Konuya dönersek benim esim normalde de beceremez ne temizlik ne yemek. Pek yardimi dokunmadi. Ama hep icimden düsünürüm o da gidiyor eve ekmek getiriyor, onun sayesinde sükür bebegim de kendimizce en güzeliyle büyüyor. Cok sükür. Sadece saglikli olalim isterim.
Keske yardim edenimiz olsa, hele ki lohusalik zor geciyor, bende zor gecti en azindan. Sezeryan da üzerine. Kayinvalidem melek gecinip hicbir yardimi dokunmayan bir tip. Annem yakinda olsa da yarim saat gelse de dinlensem diye hayal ederdim..
Zor bir is annelik, ne zorlanmistim. Ama icim rahat bebegime ben baktim dogru bildigim sekilde. Karisan olmayinca da güzel oluyor. Ama ilk annelik telasi da az biraz da olsa destege ihtiyac duyduruyor.
Malesef esim yardim etmedi ama ondan beklemedim. Ama bir yardim eden ya da destek olan olaydi ne iyi olurdu. Esim calismasa irgat gibi calistirirdim evde onu da ayri mesele. Ama görevini yapiyor.
annelik zor size kolaylik diliyorum, hersey geride kaliyor bir zaman sonra. Bir sene sonra uzun uykku uyuyabildigim gün dünyalar benim olmustu. Siz de o günleri tadacaksiniz
bak canım bunalmış olabilirsin , hak veriyorum, ama bence çok çk sıkılmadıkça eşinden yardım istemeki istediğinde itiraz edemesin, bebek bence öncelikle anneyle bi bütündür, iyi yanlarını düşünün anne olmanın, tabi eşinizinde :) bu işleri teraziye koymak mümkün değil, 3 gün size hiç yardım etmez, ama bi rahatsızlanırsınız 1 hafta aralıksız bebeğe bakar belli olmaz, bence ev işlerinizi plana koyun mesela 2 günlük yemek yapın , yemek yapmayacağınız gün ev işlerini yapmaya çalışın.. vs.. gibiMerhaba,
Evet gerçekten ben mi çok şey istiyorum? Ilk başta bakım ortak dedik ama bebek gece kalkınca ben besliyorum(biberon ile) eğer hasta isem yorgunsan veya bebek hastaydı kendi Kalkıp BAKIYOR.Önceden hafta sonu gece bakıyordu şimdi ona da uyaanmıyorum uyandır diyor seni uyandırana kadar ben kalkarım.Akşam eve geldiğinde oynuyor eyvallah.Akşam yıkanacaksa yıkıyor ama ev işlerine bulaşmıyor.kadını çağır yapsın diyor.kadın haftada bir geliyor.Diğer günler evi kim süpürcek?istediğinde erkek maç izlicem diye odaya kapanıyorsa ben de ertesi gün film izlerim sen iki saat çocuğa bak ama o zaman kıvırıyor.Yardım kelimesi mesela? Eşine yardım etmek.Niye yardım? Iş bölümü bu...Tamam sen çalışıyorsun da ben de bebek bakıyorum benim şartlarım daha ağır.
Siz de durumlar nasıl? Eşitliği kurabildiniz mi?
Galiba hayata farklı yerden Bakıyoruz.Belki de kadınlar kendilerine bu misyonu yükleyip Erkeğe rahat ettiriyorlar.Sizin düşünceleriniz gibi...Tüm bebekler ister.
Tüm kadınlar da ilgi ister.
Sizi buradaki diğer kadınlardan üstün yapan bir durum yok.
Ama inanın ki şanslı azınlığın içinde yer alıyorsunuz.
Belki fazla titizsiniz. Kendinizi de eşinizi de fazla hırpalıyorsunuz.
Siz artık annesiniz. Eviniz belli günler dağınık olabilir.
Eşiniz sizden süper kadın olmanızı beklemiyorsa siz de ondan bu kadar fazla beklenti içinde olmayın.
Yani adam bütün gün çalışıyor. Akşamları çocuğu ile oynuyor.
Uyanamadığı geceler için beni uyandır diyor.
Yetişemediğin yerde yardımcı bayan gelsin diyor daha ne desin?
Diğer günler evi kim süpürecek gibi bir yaklaşımı haketmiyor bu adam yani.
Sizin yaptıklarınızı çalışırken yapan bayanlar var.
Sizin kadar beklenti içinde değiller emin olun.
Biz hiçbir şeyi düzene koyamadık işte.ikimiz de dertlimiz bu konuda bizim evde iki gün yemek olursa iki gün olmaz.Vakit kalmıyor işte.Eve haftada bir kadın gelir ertesi gun v darmadağan.Bir türlü düzen kuramıyoruz biz.Olmuyor!bak canım bunalmış olabilirsin , hak veriyorum, ama bence çok çk sıkılmadıkça eşinden yardım istemeki istediğinde itiraz edemesin, bebek bence öncelikle anneyle bi bütündür, iyi yanlarını düşünün anne olmanın, tabi eşinizinde :) bu işleri teraziye koymak mümkün değil, 3 gün size hiç yardım etmez, ama bi rahatsızlanırsınız 1 hafta aralıksız bebeğe bakar belli olmaz, bence ev işlerinizi plana koyun mesela 2 günlük yemek yapın , yemek yapmayacağınız gün ev işlerini yapmaya çalışın.. vs.. gibi
bende iki kuzu var Rabbim bağışlasın 4 yaşını dolduruyorlar , eşim bebekliklerinde mükemmel ilgilendi sağolsun , ama yürümeye başladıklarından itibaren sever eder ama ilgilenmeye gelince anca ben atarlanınca ilgileniyor :))))
Demek ki sizin eşiniz gibi Eşler de varmış.Bunu beklemem beni üstün yapmazmış.Bebeğim on bir aylıkBebeğiniz kaç aylık?
Eşim yardımcı olur evet. Gece sütünü verir, sabah erken saattede.
Ilgilidir her konuda, sağlıklı zaman ayırır kızımıza.
Hafta sonu temizliğe de yardım eder.
Gel gör ki akşam işten gelince şu eve bi el atıver demedim hiç.
Bilirim yorgunuz ikimiz de, demem diyemem gene de.
Her gün ilgilenir çocukla yorgun olsada.
Galiba hayata farklı yerden Bakıyoruz.Belki de kadınlar kendilerine bu misyonu yükleyip Erkeğe rahat ettiriyorlar.Sizin düşünceleriniz gibi...
ben emzirmıyorum.Emmedi.Sağıp veriyorum.Yani isterse bakabilir.Adam akşama kadar para kazansın birde ev işlerine mi ortak olsun.
Siz annesiniZ bebek anneye muhtaç babaya değil.
Tamam bakar yardm eder ama siz abartp herşeyi boluselim diyorsunuz kusura bakmayn herkez görevini bilmeli.
Benim eşim de bebegime bakıyor onu uyutmadan o uyumadan uyumaz,evde olduğu zamn yemek yapar ,kahvaltı hazrlar evi supurup toplar bna yardm eder ama evde olunca işe gttgi zmn gelip ymek yapp ev supurmesini bekleyemem.
Bebegimi emziriyorum gece tabiki ven bakıyorum sabah kalkp ise gitcek ayrıca gece kalk meme ver diyemem ya.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?