Eşleriniz bebek-Çocuklarıyla ne kadar ilgileniyor?

Benehin kac aylik bilmiyorum. Canim erkeklerden pek hayir bekleme gece kalkip benege mamasini veren baba cok nadir duydum Aksam ilgileniyor diyorsun bebegi yikama isinede yardim ediyor. zaten daha fazlasini yapmazlar. Gece uykusuz kaliyorsun belli . Madem kadin cagirma imkanjn var bebeginin uyku duzeni oturana kadar bence cagirmalisin haftada bir yada iki kez cagir. Gunduz bebegin uyudugu zamn sende uyu ev islerini kafanatakma cok.zaten o isler hayatta bitmez.

Benim esimde yardimci oldu az cok. Yani gece uyanmalimizda kalkiyordu bazen mamasini falan yapiyordu. Cok nadir tabi yikama isinde annemi cagiriyordum ilk 2 ay sonra kendim yikadim hep bazen yardkm etti esim aksam yikadigimda. Gunduzleri genelde iste oluyordu bende bebegi yanima alip islerimi hallediyordum. Mutfak tezgahina pusetin icine koyuyordum.beni gorsun aglamasin diye. Isim bitincede bebegk yatirip yatiyodum bi saat . Cok yorgun uykusuz oldugumda mobetleserek baktik hep. Iki saat ben iki saat o oyle gitti. Yani yapabildikleri bu kadar daha fazlasini bekleme bence .onlar bir anne gkbi fedakar olamiyorlar maalesef .

O zaman sen de isyan et...Yemek yapma.Evi temizleme.Vaktim kalmıyor de...Ben buna çok karşıyım bebeğe yüzde elliden ortaksak bakımına da ortak olacağız.
Etmediğimi nerden biliyorsun yemek olmazsa yemiyor,ütü olmazsa binde bir kendi yapıyor,temizlik yapmadan olmuyor malesef çocuklar var,yardımcı Alim desem alma demez benim derdim bunlar değilki çocuklarla ilgilensin oynasın parka götürsün vs insanın içinden gelmeyince istediğim kadar isyan edim BOŞ

Bence sen fazla sey istiyosun benim esimde isten gelir sever filan baktim bebegim huysuzlaniyo ben alirim askim yorgunsun dinlen diye gece kalkar ben geri yat ise gideceksin sen niye kalkiyon derim yanii unutmamak lazim tamam bizde evde yoruluyoruz ama onlarda emir altinda calisiyolar biz istesek is yapar istesek yapmayiz ama onlarin oyle bi ihtimali yok

Inanın yoruluyorum.Ve biz en basında ortak bakıcaz dedik diye cocuk yaptık.Bir anda bir çok şeyi bana kaldı.Ben bebeğime bakmaktan şikayetçi Değilim yanlış anlamayın.Ama eşim biraz daha fazla sorumluluk alırsa ben de kendime biraz vakit ayırabilirim.Bebeğim çok yemek seçiyor mesela.Hala ayrı yemek yapıyorum ona.Bazen yemedi diye döküp defalarca yenisini yaptığım biliyorum

Söyle ki sansli bile sayilirsin evine yardimci geliyormus. Bana da arada gelse inan keyfime diyecek olmazdi.
Esim de calisiyordu, insan ona da kiyamiyor. Ama tatil oldugu günler kesinlikle yardimini beklerim. Ama bir kere bile gece onun kalktigini hatirlamam. Hatta ben o uyanmasin diye aceleyle kalkar sustururdum bebegimi.
Ilk zamanlar yardim etmesi gerekirdi isten izin aldi bir hafta yardim etti. Sezeryan olmustum ve yataktan kalkarken nefesim kesilirdi ilk haftalarda. Ama sonradan malesef yardimcisiz baktim bebegime. Hem emzir hem de süt olsun diye o uyudugu zaman yemek yap falan bir ara baya fena haldeydim. Sacimi düzenli yikayamamaktan sac derim hep yara olmustu. Doktora gitmistim de yikiyormusun diye sormustu da utanmistim... Heygidi günler. Anne olmak cok zor. Kusura bakma icimi döktüm burada.
Konuya dönersek benim esim normalde de beceremez ne temizlik ne yemek. Pek yardimi dokunmadi. Ama hep icimden düsünürüm o da gidiyor eve ekmek getiriyor, onun sayesinde sükür bebegim de kendimizce en güzeliyle büyüyor. Cok sükür. Sadece saglikli olalim isterim.
Keske yardim edenimiz olsa, hele ki lohusalik zor geciyor, bende zor gecti en azindan. Sezeryan da üzerine. Kayinvalidem melek gecinip hicbir yardimi dokunmayan bir tip. Annem yakinda olsa da yarim saat gelse de dinlensem diye hayal ederdim..
Zor bir is annelik, ne zorlanmistim. Ama icim rahat bebegime ben baktim dogru bildigim sekilde. Karisan olmayinca da güzel oluyor. Ama ilk annelik telasi da az biraz da olsa destege ihtiyac duyduruyor.
Malesef esim yardim etmedi ama ondan beklemedim. Ama bir yardim eden ya da destek olan olaydi ne iyi olurdu. Esim calismasa irgat gibi calistirirdim evde onu da ayri mesele. Ama görevini yapiyor.
annelik zor size kolaylik diliyorum, hersey geride kaliyor bir zaman sonra. Bir sene sonra uzun uykku uyuyabildigim gün dünyalar benim olmustu. Siz de o günleri tadacaksiniz

Evimiz hep dağınık.İsterim ki birlikte toplayalım.Boşver dağınık Kalsın salla gitsin bu laflara kızıyorum işte

Çok şey istiyorsun evet.Eşinin işi çok çok rahat olur istediğinde kalkar gider istediğinde gelir türündeyse yardım istemeniz normal ama o çalışıyorken ondan bir de bebek bakımına katılımını istiyorsanız biraz haksızlık olur.Yatana kadar ilgileniyormuş siz de o saatleri kendinize ayırın dinlenin vs. Ama sabah işe gidecekken uyanıp bebeği beslemesini beklemek çok bence.

Tüm bebekler ister.
Tüm kadınlar da ilgi ister.
Sizi buradaki diğer kadınlardan üstün yapan bir durum yok.
Ama inanın ki şanslı azınlığın içinde yer alıyorsunuz.

Belki fazla titizsiniz. Kendinizi de eşinizi de fazla hırpalıyorsunuz.
Siz artık annesiniz. Eviniz belli günler dağınık olabilir.
Eşiniz sizden süper kadın olmanızı beklemiyorsa siz de ondan bu kadar fazla beklenti içinde olmayın.

Yani adam bütün gün çalışıyor. Akşamları çocuğu ile oynuyor.
Uyanamadığı geceler için beni uyandır diyor.
Yetişemediğin yerde yardımcı bayan gelsin diyor daha ne desin?

Diğer günler evi kim süpürecek gibi bir yaklaşımı haketmiyor bu adam yani.

Sizin yaptıklarınızı çalışırken yapan bayanlar var.
Sizin kadar beklenti içinde değiller emin olun.

Çok tesekkurler.Benim kayınvalidem vefat etti.Kendi anneme de dışarıda işim olduğunda bırakıyorum.Hep bırakamam vakti yok zaten.Ben de kendime bakamamaktan şikayetciyim

bak canım bunalmış olabilirsin , hak veriyorum, ama bence çok çk sıkılmadıkça eşinden yardım istemeki istediğinde itiraz edemesin, bebek bence öncelikle anneyle bi bütündür, iyi yanlarını düşünün anne olmanın, tabi eşinizinde :) bu işleri teraziye koymak mümkün değil, 3 gün size hiç yardım etmez, ama bi rahatsızlanırsınız 1 hafta aralıksız bebeğe bakar belli olmaz, bence ev işlerinizi plana koyun mesela 2 günlük yemek yapın , yemek yapmayacağınız gün ev işlerini yapmaya çalışın.. vs.. gibi
bende iki kuzu var Rabbim bağışlasın 4 yaşını dolduruyorlar , eşim bebekliklerinde mükemmel ilgilendi sağolsun , ama yürümeye başladıklarından itibaren sever eder ama ilgilenmeye gelince anca ben atarlanınca ilgileniyor :))))

Galiba hayata farklı yerden Bakıyoruz.Belki de kadınlar kendilerine bu misyonu yükleyip Erkeğe rahat ettiriyorlar.Sizin düşünceleriniz gibi...

çalışmadığım dönemde de çalıştığım zamanda da bu aramızda hiç sorun olmadı.aramızda dile getirilmeyen bir anlaşma aslında anlayış gelişti.çalışmazken, eşim işten gelip onlarla oynarken ben dinlendim.sonra o dinlenmeye çekildi ben ilgilendim.geceleri ben uyandıysam sabah uyandıklarında eşim mama yedirdi.dedim ya bunu dile getirmedik ama.

çok şanslıyım hep babaaaaa diye ağlıyorlar.eee kim çağırılıyorsa o gidiyo şimdide.aralarındaki aşkı kıskansam da işime geliyor ne yalan söyleyeyim.

bu arada çalışsanız da çalışmasanız da kendinize ayıracağınız zaman olmalı.ruh sağlığınız ve sabrınızın artması için bu şart.
ev işleri ve çocuk bakımını aynı anda yapmak en büyük iştir.

Bebeğiniz kaç aylık?
Eşim yardımcı olur evet. Gece sütünü verir, sabah erken saattede.
Ilgilidir her konuda, sağlıklı zaman ayırır kızımıza.
Hafta sonu temizliğe de yardım eder.
Gel gör ki akşam işten gelince şu eve bi el atıver demedim hiç.
Bilirim yorgunuz ikimiz de, demem diyemem gene de.
Her gün ilgilenir çocukla yorgun olsada.

Biz hiçbir şeyi düzene koyamadık işte.ikimiz de dertlimiz bu konuda bizim evde iki gün yemek olursa iki gün olmaz.Vakit kalmıyor işte.Eve haftada bir kadın gelir ertesi gun v darmadağan.Bir türlü düzen kuramıyoruz biz.Olmuyor!

Adam akşama kadar para kazansın birde ev işlerine mi ortak olsun.
Siz annesiniZ bebek anneye muhtaç babaya değil.
Tamam bakar yardm eder ama siz abartp herşeyi boluselim diyorsunuz kusura bakmayn herkez görevini bilmeli.

Benim eşim de bebegime bakıyor onu uyutmadan o uyumadan uyumaz,evde olduğu zamn yemek yapar ,kahvaltı hazrlar evi supurup toplar bna yardm eder ama evde olunca işe gttgi zmn gelip ymek yapp ev supurmesini bekleyemem.
Bebegimi emziriyorum gece tabiki ven bakıyorum sabah kalkp ise gitcek ayrıca gece kalk meme ver diyemem ya.

Demek ki sizin eşiniz gibi Eşler de varmış.Bunu beklemem beni üstün yapmazmış.Bebeğim on bir aylık

Galiba hayata farklı yerden Bakıyoruz.Belki de kadınlar kendilerine bu misyonu yükleyip Erkeğe rahat ettiriyorlar.Sizin düşünceleriniz gibi...

Hayır tersine ben gaddar hanımlardan sayılırım.

İkimiz de çalışıyoruz ama benim işim yarım gün, eşime göre çok daha rahatım.
Buna rağmen temizlik için onun izinli olduğu günleri beklerim.
O yapmak istemiyorsa ben de dokunmam tamam b.k içinde yaşayalım canım derim.

Ortaklaşa yaparız. Yapmak istemiyorsan haklısın benim de halim yok hadi yardımcı alalım.
Biz hiç bir şeye el sürmeyelim derim.

Yani kıyarım ama gerektiği kadar ve çalıştığım için durum bu.

Çalışmayan bir bayan olsaydım, bu kadar katı olamazdım ama bu bir gerçek..

Sizin eşiniz gerçekten elinden geleni yapıyor.
Ama siz çok şey bekliyorsunuz..

Be
ben emzirmıyorum.Emmedi.Sağıp veriyorum.Yani isterse bakabilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…