Kızınca kapılıyor mecburen.Ya da izlemiyor diyor.erken uyuyordu da tatile gittik geldik gec Yatıp gec kalkmaya basladı ben de iyice yoruldum.Tekrar baslayacağımBu noktada haklısınız.
Çocuk uyuyana kadar tv izlememesi konusunda uyarabilirsiniz.
Erken uyuyordur zaten çocuk..
Erken yatırmayaKızınca kapılıyor mecburen.Ya da izlemiyor diyor.erken uyuyordu da tatile gittik geldik gec Yatıp gec kalkmaya basladı ben de iyice yoruldum.Tekrar baslayacağım
Aslında gece uyandırma mesele değil.O bir nokta sadece.Amaç sadece biraz daha beni düşündüğünÜ hissetmekKızım 1 yaşına gelene kadar yatılı bayan vardı evde, onu bile uyandırmadım bi kez olsun, kadın zaten bütün gün çalışıyo bari gece dinlensin diye, bence gece uyanma işine fazla takılmayın, zamanla düzene giriyo
Kızınca kapılıyor mecburen.Ya da izlemiyor diyor.erken uyuyordu da tatile gittik geldik gec Yatıp gec kalkmaya basladı ben de iyice yoruldum.Tekrar baslayacağım
Biraz daha ilgili görsem ben daha motive olurum aslında.Benim motivasyonumda kırılıyorİnan istemezdin..
Bık bık bık bık ev düzenine laf eden adam huzur vermez.
Dağınık olsa da sussa diye düşünürsün.
Herkes başındakini bilir.
Öylelerini de gördüm yani hiç çekilmez.
Eskiden daha çok yapıyordu, belki daha çok gücü vardı.
Her insanın daha halsiz dönemleri olur.
Kaliteli yaşam temizlikten, süper düzenden geçmiyor bana göre huzurdan geçiyor..
Gerçekten huzursuz olmanıza değmez, canınıza kıymet verin eşinize demiyorum bakın..
Umarım öyle olur.Tesekkurler...İzlemiyor diye bir şey yok canım.
Günde 15-20 dkdan fazla tv izlememeli bebekler.
Çocuk uyuduktan sonra birlikte film izleriz, ne istiyorsan açarız ama çocuk için dikkatli olalım diyebilirsin.
Normal düzenine dönecektir.
Bu kadar takmayın.
Esin anlayissiz biri degilmis anladigim kadariyla . Ben onu demek istedim. Hadi bisey yapmiyor olsa neyse madem imkanin var kadin cagiriyorsun kullan bunu sende ne zamn ihtiyac duysan cagir.her erkek yapmaz ev isi seninkide yapmayanlardan heralde . Ev isi bitmez onu diyorum birak strese girme adamda buyun gun calisyor . Ev isi Yapmak istemiyorda olabilir fitratlarinda yok zaten.ben ki butun gun evdeyim bazi gunler cocuklarla ilgilenmekten baska bisey yapmiyorum icimden gelmiyor.sal gitsin bosver iliskjniz yipranmasn. Boyle seyler icinde tartisma ama sana sundugu imkanlarida sonuna kadar kullan.Yorumları okursanız çok sey istemediğimi anlarsınız.Gayette cocuk ve ev işini paylaşan Eşler var
Haklısınız bu konuda. Çocukla birebir sağlıklı zaman geçirilmesi görüşündeyim. Kırıp atacaksın TV'yi anlayacak o vakit.Şöyle Söyleyeyim.Eve gelir ilk çocuğu kucaklar.Biraz oynar.Birlikte yemek yeriz.Sonra Dediğiniz gibi gözü tv de çocuğa bakar.Ben de kızarım.tv yasak çünkü...Sonra zaten uyku saati.Ben bütün gün tv açmadan onu oyulacağım sonra o tv karşında ilgilenecek.Müsade edilecek şey mi?
Şöyle Söyleyeyim.Eve gelir ilk çocuğu kucaklar.Biraz oynar.Birlikte yemek yeriz.Sonra Dediğiniz gibi gözü tv de çocuğa bakar.Ben de kızarım.tv yasak çünkü...Sonra zaten uyku saati.Ben bütün gün tv açmadan onu oyulacağım sonra o tv karşında ilgilenecek.Müsade edilecek şey mi?
Canım benim dördüncü çocuğum yolda evin halen bütün alışverişinden tut temizlik,yemek işine kadar hepsi benim üzerimde ayriyeten kayinvalidemin işleride sen bence sana gaz veren çevren varsa onlardan uzak dur derim ,sakın yapma eşitsiniz o gelince işin ucundan tutsun diyenlere aldırma eşininde kıymetini bil derimEşimin kendi şirketi.Genellikle ofiste...Ayrıca ben bunu anlamıyorum.Evde bebek bakan kadının neden daha az yorulduğunu düşünüyorsunuz?
Ben de şaşkınım aslında.Bu kadar modern kültürlü adam nasıl değiştî diye.Ben de agresifleştim kendime eskisi kadar bakamıyorum. belki de biraz ondan oldu.bugün evdeydi mesela.çok ilgilendi.hep birlikeydik bütün gün.Ama biliyorum ki ben daha fazlasını yapsam. onlarda benim sorumluluğum olacak.bu yüzden yapmayacağımEsin anlayissiz biri degilmis anladigim kadariyla . Ben onu demek istedim. Hadi bisey yapmiyor olsa neyse madem imkanin var kadin cagiriyorsun kullan bunu sende ne zamn ihtiyac duysan cagir.her erkek yapmaz ev isi seninkide yapmayanlardan heralde . Ev isi bitmez onu diyorum birak strese girme adamda buyun gun calisyor . Ev isi Yapmak istemiyorda olabilir fitratlarinda yok zaten.ben ki butun gun evdeyim bazi gunler cocuklarla ilgilenmekten baska bisey yapmiyorum icimden gelmiyor.sal gitsin bosver iliskjniz yipranmasn. Boyle seyler icinde tartisma ama sana sundugu imkanlarida sonuna kadar kullan.
bence sizin üstün yetenekleriniz var.Sizin yerinizde olsam çoktan tımarhanelik olurdum benCanım benim dördüncü çocuğum yolda evin halen bütün alışverişinden tut temizlik,yemek işine kadar hepsi benim üzerimde ayriyeten kayinvalidemin işleride sen bence sana gaz veren çevren varsa onlardan uzak dur derim ,sakın yapma eşitsiniz o gelince işin ucundan tutsun diyenlere aldırma eşininde kıymetini bil derim
eşim de maç olduğunda açıyor sadece.aslında o da karşı. bakınca kafasını çeviyor ama yeterli değil tabiki. ben çocuk uyuduktan sonra yorgun olduğum için odaya çekilip kitap okuyorum sadece onunla bir kahve içiyorum. o da tv yi açıyor mecburenTv konusunda bende cok karsiyim . Bizim evde tv acilmaz sadece gunde yarim saat cocuklar cizgi film izler oda benim uygun gorduklerim esim hayatta tv yi acmaz bende oyle. Belki bu sayede paylasimlar daha cok oluyor evde . Bence tv ye sinir getirmelisin aile iliskilerinde cok tehlikeli buluyorum ozellikle erkeklerde
aslında kendide karşı tv ye.Ama uzağında da olsa açıyor. benimde içim rahat etmiyot.yanlarına gidiyorum.Haklısınız bu konuda. Çocukla birebir sağlıklı zaman geçirilmesi görüşündeyim. Kırıp atacaksın TV'yi anlayacak o vakit.
Çok ciddiyim bu konuda, uyarın anlamıyorsa kırın, bozun...
Ileride çocukda dikkat eksikliği, öğrenme güçlüğü vs. olunca gene siz uğraşacaksınız. Yazık o çocuğa.
Hafta içi ev temizleme konusunda katılmıyorum size, fakat bu konularda haklısınız.
bence de şimdiden kendinizi alıştırın:) bizim nişanlıyken köpeğimiz vardı. Onda da kavga dövüş dışarı çıkarttırıyordum. O da on dk sonra geri geliyorlardı:)valla bilmiyorum çocuğum yok
ama bizimki kediyle oynayıp tüylerini arada sırada tarıyor
onun dışında sevip oynuyor
ama
mama suyunu ben veriyorum
tuvaletini ben temizliyorum :)
gece miyavladığında ya da yaramazlık yaptığında ben ilgileniyorum
çocuk olsa ben besliycem ben temizliycem ben uyutucam o sevecek demek ki
Çalışırken daha az yoruluyordum ve kendime daha çok vakit ayırıyordumÇalışmıyorsanız tabii ki normal bu kadarı. Haftada 1 de temizlik, daha ne olsun
ben çalışırken daha az yoruluyordum. Evet ya evi süpürecek ya çocuğa bakacak. ikisini de yapmıyorsa tek başına bütün akşam oturacakBu konular tartışılınca bebek fazlalık gibi duruyor buradan.
Adam ne yapsın daha?
Gece biberonu da siz verin ne olacak.
İşten gelecek ev süpürecek, yapmayın Allah aşkına.
Evet bebek bakımı elbet zor, fakat dışarıda çalışmak çok da kolay olmasa gerek.
Çalışmıyorsunuz, haftada bir de eve kadın geliyor. Ben öleyim o vakit.
Benehin kac aylik bilmiyorum. Canim erkeklerden pek hayir bekleme gece kalkip benege mamasini veren baba cok nadir duydum Aksam ilgileniyor diyorsun bebegi yikama isinede yardim ediyor. zaten daha fazlasini yapmazlar. Gece uykusuz kaliyorsun belli . Madem kadin cagirma imkanjn var bebeginin uyku duzeni oturana kadar bence cagirmalisin haftada bir yada iki kez cagir. Gunduz bebegin uyudugu zamn sende uyu ev islerini kafanatakma cok.zaten o isler hayatta bitmez.
Benim esimde yardimci oldu az cok. Yani gece uyanmalimizda kalkiyordu bazen mamasini falan yapiyordu. Cok nadir tabi yikama isinde annemi cagiriyordum ilk 2 ay sonra kendim yikadim hep bazen yardkm etti esim aksam yikadigimda. Gunduzleri genelde iste oluyordu bende bebegi yanima alip islerimi hallediyordum. Mutfak tezgahina pusetin icine koyuyordum.beni gorsun aglamasin diye. Isim bitincede bebegk yatirip yatiyodum bi saat . Cok yorgun uykusuz oldugumda mobetleserek baktik hep. Iki saat ben iki saat o oyle gitti. Yani yapabildikleri bu kadar daha fazlasini bekleme bence .onlar bir anne gkbi fedakar olamiyorlar maalesef .[/QUO
benim gündüz uyuyamam ki:) zaten benim gündüz uykum olmuyor.ama bir şey yapacak vaktim de olmuyor.bebekle paylaşmı arttsın.bana da bize değer verdiğini biraz daha hissettirsin istiyorum.
bu yazdıklarımı okusa çok üzülürdü zaten. şu an vicdan azabı çektim.bebeğine çok düşkün aslında. nasıl olsa ben kalkıyorum diye kalkmıyor
biz de ileride be duruma gelmeden benim bu sorunu çözmem lazımEtmediğimi nerden biliyorsunyemek olmazsa yemiyor,ütü olmazsa binde bir kendi yapıyor,temizlik yapmadan olmuyor malesef çocuklar var,yardımcı Alim desem alma demez benim derdim bunlar değilki çocuklarla ilgilensin oynasın parka götürsün vs insanın içinden gelmeyince istediğim kadar isyan edim BOŞ
ben tekrar çalışmak istiyorum zaten ama eşim bebek kreşe gidene kadar istemiyor. hatta ona kalsa hiç çalışmama gerek yok ama dinlemeyeceğimi biliyor.Sizin eşiniz zaten üstüne düşeni yapıyormuş.Ben de bunu istiyorum işte.Günden güne saldı iyiceçalışmadığım dönemde de çalıştığım zamanda da bu aramızda hiç sorun olmadı.aramızda dile getirilmeyen bir anlaşma aslında anlayış gelişti.çalışmazken, eşim işten gelip onlarla oynarken ben dinlendim.sonra o dinlenmeye çekildi ben ilgilendim.geceleri ben uyandıysam sabah uyandıklarında eşim mama yedirdi.dedim ya bunu dile getirmedik ama.
çok şanslıyım hep babaaaaa diye ağlıyorlar.eee kim çağırılıyorsa o gidiyo şimdide.aralarındaki aşkı kıskansam da işime geliyor ne yalan söyleyeyim.
bu arada çalışsanız da çalışmasanız da kendinize ayıracağınız zaman olmalı.ruh sağlığınız ve sabrınızın artması için bu şart.
ev işleri ve çocuk bakımını aynı anda yapmak en büyük iştir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?