- 27 Haziran 2015
- 403
- 283
- 53
Ben de bunu diyorum.Çalışan kadın olsaydım bu kadar yorulmazdım.Çalışırken daha az yoruluyordum benHayır tersine ben gaddar hanımlardan sayılırım.
İkimiz de çalışıyoruz ama benim işim yarım gün, eşime göre çok daha rahatım.
Buna rağmen temizlik için onun izinli olduğu günleri beklerim.
O yapmak istemiyorsa ben de dokunmam tamam b.k içinde yaşayalım canım derim.
Ortaklaşa yaparız. Yapmak istemiyorsan haklısın benim de halim yok hadi yardımcı alalım.
Biz hiç bir şeye el sürmeyelim derim.
Yani kıyarım ama gerektiği kadar ve çalıştığım için durum bu.
Çalışmayan bir bayan olsaydım, bu kadar katı olamazdım ama bu bir gerçek..
Sizin eşiniz gerçekten elinden geleni yapıyor.
Ama siz çok şey bekliyorsunuz..
Ne güzel işte.Gece kalkan varmış.Benim eşim ikinci olursa yatılı kadın tutarız sen bakamazsın iki çocuğa diyor Sence ben doğurur muyum ikinciyi?en azindan daginik kalmasina lafi yok birakin oyle kalsin.
benim esim 2.5 yasindaki oglumun aksam yemegini yedirir, kaka yaptiysa onu temizler, cogunlukla o uyutur. 4 aylik kizimla da arada ilgilenir ben baska isle mesgul olurum. gece oglan uyanirsa o bakar kiz uyanirsa ben. evi supurur, copleri atar. bulasiklari yarim yamalak yikar ayni sekilde soylersem banyoyu da ceyrek cemelek temizler.
ev daginik olunca soylenir ve beni ifrit eder. ben de sen benim gun boyu ne yasadigimi biliyor musun diye bir bagirir aklini alirim
Biz hiçbir şeyi düzene koyamadık işte.ikimiz de dertlimiz bu konuda bizim evde iki gün yemek olursa iki gün olmaz.Vakit kalmıyor işte.Eve haftada bir kadın gelir ertesi gun v darmadağan.Bir türlü düzen kuramıyoruz biz.Olmuyor!
Yorumları okursanız çok sey istemediğimi anlarsınız.Gayette cocuk ve ev işini paylaşan Eşler varBence cok sey bekliyorsun.burda ne babalar duyuyoruz sukretmelisin.cok yoruluyorum demissin anlattigin sadece bebek bakimi benim gun icinde yaptiklarimi sayiyim sana .
sabab 6dedinmi ayaktayim eskme kahvalti hazirliyorum. 7 de evden ckiyor .cocuklar uyanmasin diye reamen paemak ucinda yuruyoruz. Biri 3 buvuk biri birbucuk yasinda bu arada . Yataklar toplaniyor banyo tuvalet lvuluyor. Cocuklar uyaniyor oyun simartma bolumu ust degistirme v.s. kahvalti ettiriyorum .supur sil toz al .eaim oglen yemegine gelecek 12 de yemek yoksa ogle yemegi fasli varondan sonra mutfagi gene topla misagir agirliccaksan oo neler neler. Cocuklarda ilgi istiyor. Sacjmi bile taramayi unutuyorum bazen .ekstra isler varsa cam silme. Dolap duzenleme v.s onlari yapiyorum. Cocuklarin eline toz bezi veriyorum bu arada oyalansinlar diye.sonra aksam yemegi fasli bulaskk kahveai cayi meyvesi cocuklari yatir este ikgi bekliyor tabi . Haftalkk kadinda gelmiyor bana . Ha yoruluyorum ama zoruma gitmiyor bunlar. Esjmde uzerine dusenleri yapiyor .cok ilgilenir cocuklarla egitir gezdirir tozdurur benide ihmal etmez daha ne istiyim . Rahatmi batiyor anlamiyorum.
Bilmiyorum kaç yaşında Yada aylık ama benim kızım 25 aylık oldu çok şükür. Hala yemek Sıkıntımız var son 4 ay öncesine kadar artık psikolojim gitmişti son 4 aydır bıraktım istediği seyden istediği kadar yiyor. Erkekler Doğa Gereği bu konuda zaten gerideler. Evet eşiniz söz vermiş olabilir ama muhtemelen böyle bir sorumluluk beklemiyordu. Kurban Bayramı'nda danaya girmiyoruz yuzde elli elli olsun diyelim. Evet zor zamanlar zor süreçler ama böyle kendinizi daha çok üzersiniz. Huzursuzluk evinize işler.Inanın yoruluyorum.Ve biz en basında ortak bakıcaz dedik diye cocuk yaptık.Bir anda bir çok şeyi bana kaldı.Ben bebeğime bakmaktan şikayetçi Değilim yanlış anlamayın.Ama eşim biraz daha fazla sorumluluk alırsa ben de kendime biraz vakit ayırabilirim.Bebeğim çok yemek seçiyor mesela.Hala ayrı yemek yapıyorum ona.Bazen yemedi diye döküp defalarca yenisini yaptığım biliyorum
Fakat yazdıklarınızdan yardımcı oluyor sonucunu çıkardım, daha mı açsanız acaba?Demek ki sizin eşiniz gibi Eşler de varmış.Bunu beklemem beni üstün yapmazmış.Bebeğim on bir aylık
Keşke rahatsız olsa da hayatımızı düzene soksak.Evet dağınıklığa laf etmez.Kızcağımı bilir.Yemeğe de laf etmez.Ama işte eskiden daha çok yapıyordu.Günden güne elini Eteğini çekmeye basladı.Benimki sadece daha kaliteli, daha aile gibi olalım sitemi...O kadar...Neden bu kadar kendinizi yıpratıyorsunuz peki?
Yemek olmadığı günler adam niye yemek yok diye sitem ediyor mu?
Bu ev niye böyle dağınık, neden düzensiz diye kavga mı ediyor?
Bunlar sizin takıntılarınız farkında mısınız?
Ne adamlar var çorap, don ortada bırakıp süper düzen, titizlik bekler eşinden.
Burda bunları da okuduk.
Haaa o adamlar iyi değil elbette.
Ama sizin eşiniz gerçekten elinden geleni yapıyor.
Haksızlık etmeyin adama.
Ve kendinize de haksızlık etmeyin.
Siz annesiniz, eviniz dağınık olabilir.
İşler, yemek yetişmeyebilir bunlar çok doğal.
Olmayıversin ne olur?
Çok bunalınca sal her şeyi, at bacak bacak üstüne keyif yap.
Eşin eve gelince de bu evde düzen yok diye sitem etmek yerine, rahatlamış halde gülümse.
Bunlar çok gereksiz huzursuzluklar bana göre yaa.
Canınızdan kıymetli olmamalı ev düzeni..
gece kucuge kalkmiyor ama buyuge kalkiyor da her zaman uyanmaz zaten. oglum memeden kesilince kalkmaya basladi, gerci seninki meme almiyormus, bir gece beslenmesini o yapabilir. ama uykusu cok agirsa ise gitmeden bir beslenmesini o yapsin sen uyumaya devam et.Ne güzel işte.Gece kalkan varmış.Benim eşim ikinci olursa yatılı kadın tutarız sen bakamazsın iki çocuğa diyor Sence ben doğurur muyum ikinciyi?
Keşke rahatsız olsa da hayatımızı düzene soksak.Evet dağınıklığa laf etmez.Kızcağımı bilir.Yemeğe de laf etmez.Ama işte eskiden daha çok yapıyordu.Günden güne elini Eteğini çekmeye basladı.Benimki sadece daha kaliteli, daha aile gibi olalım sitemi...O kadar...
Şöyle Söyleyeyim.Eve gelir ilk çocuğu kucaklar.Biraz oynar.Birlikte yemek yeriz.Sonra Dediğiniz gibi gözü tv de çocuğa bakar.Ben de kızarım.tv yasak çünkü...Sonra zaten uyku saati.Ben bütün gün tv açmadan onu oyulacağım sonra o tv karşında ilgilenecek.Müsade edilecek şey mi?Fakat yazdıklarınızdan yardımcı oluyor sonucunu çıkardım, daha mı açsanız acaba?
Tek sorun evin işini yapmaması mı?
Çocuğunuzla işten gelince ilgisi nasıl?
Mesela tahammül edemeyeceğim durumlardan birisi çocuğu oyalamasıdır.Göz TV'de , çocuk yanında vs.
Eşiniz nasıl? Belki de haklısınız.
çoook iyi anlıyorum sizi ,düzen kuramamak aslında zamansızlıktan değil , uykusuzluktan motive olamyor insan işlere genelde o yüzden olmuyor. bence önce relax olmaya çalışın , ev dağınıksa yaşanmışlık var o evde , bebekde dağıtacak zaten :) ben çok titiz olduğum halde baktım kendimi yıpratıyorum saldım gitti 4 yıldır ev işleri konusunda gayet relaxım, şimdi evin hizmetçisi değil hanımı muamelesi yapıyorum kendime :)))))Biz hiçbir şeyi düzene koyamadık işte.ikimiz de dertlimiz bu konuda bizim evde iki gün yemek olursa iki gün olmaz.Vakit kalmıyor işte.Eve haftada bir kadın gelir ertesi gun v darmadağan.Bir türlü düzen kuramıyoruz biz.Olmuyor!
O işe giderken minik ve ben uyuyor oluyoruz.Yani ancak gece bakabilir.O da ben uyandırıcam o kalkacakta...gece kucuge kalkmiyor ama buyuge kalkiyor da her zaman uyanmaz zaten. oglum memeden kesilince kalkmaya basladi, gerci seninki meme almiyormus, bir gece beslenmesini o yapabilir. ama uykusu cok agirsa ise gitmeden bir beslenmesini o yapsin sen uyumaya devam et.
bu arada benim esimin yardim etmesi vs konusunda derdim yok da. cok sikayet ediyor, yapmasin daha iyi diyorum ben de.
Şöyle Söyleyeyim.Eve gelir ilk çocuğu kucaklar.Biraz oynar.Birlikte yemek yeriz.Sonra Dediğiniz gibi gözü tv de çocuğa bakar.Ben de kızarım.tv yasak çünkü...Sonra zaten uyku saati.Ben bütün gün tv açmadan onu oyulacağım sonra o tv karşında ilgilenecek.Müsade edilecek şey mi?
Dediğiniz çok doğru...Ben de oyle yapıcam artık.Sabah kahvaltı hazırlamıyorum meselaçoook iyi anlıyorum sizi ,düzen kuramamak aslında zamansızlıktan değil , uykusuzluktan motive olamyor insan işlere genelde o yüzden olmuyor. bence önce relax olmaya çalışın , ev dağınıksa yaşanmışlık var o evde , bebekde dağıtacak zaten :) ben çok titiz olduğum halde baktım kendimi yıpratıyorum saldım gitti 4 yıldır ev işleri konusunda gayet relaxım, şimdi evin hizmetçisi değil hanımı muamelesi yapıyorum kendime :)))))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?