Eşlerinizi size yardım etmeye nasıl alıştırdınız ?

bilgeliguness

Üye
Kayıtlı Üye
13 Şubat 2017
99
282
8
37
Merhaba hanımlar ;

Öncelikle biraz kendimden bahsedeyim.ben 3 senelik evli 9-6 çalışan bir bayanım,eşim de bir fabrikada 3 vardiya olarak çalışıyor. 2 haftada bir cumartesi ve her pazar izinliyim.çocuğumuz yok henüz. sorunuma gelince ise,eşim bana hiç yardımcı olmuyor.sürekli çocuk gibi arkasında dolaşıyorum.alıp karşıma konuşuyorum her defasında bak böyle böyle tamam masa başı işim olabilir ama ben de yoruluyorum.en azından kendi bulaşıklarını makinaya koy,ortalığı dağıtma vs.bir iki dikkat ediyor,sonra hoopp yine aynı.

Eşim in anne ve babası yok ve sanırım bu yokluğu ona aksettirmemek için görümcelerim çok şımarık alıştırmışlar,eşim yalnız yaşarken bile gelip evini derleyip toplamışlar,her dediğini önüne koymuşlar.hala bile yanlarında diyorum abla böyle böyle bak bana hiç yardım etmiyor,hatta daha çok dağıtıyor diye , yok yok eder zamanla diyorlar,toz kondurmuyorlar kardeşlerine,o zaman ne ara gelecek bilmiyorum.dolu dolu 3 yıllık evliyiz ve ben artık çok yoruldum.ev işi,yemek,ıvır zıvır uğraşmaktan kendime zaman ayıramıyorum. işten koşa koşa eve gidiyorum,mutfaktan çıkmam 9-9 buçuk oluyor.8-4 vardiyasında 4 buçukta evde oluyor da bir işe elini sürmüyor,hadi yemek yapmasını zaten geçtim,ağam paşam kurulu sofraya oturup,hopp yiyip kaçıyor.

şimdi sevgili hatunlar sorarım size,eşimi bana yardım etmeye alıştırmak için neler yapmam gerek ? ya da siz nasıl alıştırdınız ? fikirlerinize ihtiyacım var !

3 yıl geçmiş üzerinden bundan tartışma çekişe yaptirirsiniz belki.
evliliğinin ilk zamanlarında iş paylaşımı yapacaktnız.
ve onun sorumlu olduğu işleri cok istisnai bir durum olmadıkça siz yapmayacaktiniz
belli bir düzen oturtsaydiniz 3 yılda çoktan ona adapte olurdu.
çalışan eslerde kesinlikle iki tarafinda sorumluluk alması gerektigini düşünüyorum.
kolaylıklar dilerim..

Annesiz büyümeyle alakalı bir durum değil bence çünkü benim eşim de annesiz büyümüş ama titizdir özellikle tuvalet konusunda ... Tamamen kendi ile alakalı bir durum bence... Tamam bizimki de bulaşığı makinaya koymaz vs ama lavabo içine calkalar koyar çoraplarını tostoparlak yapıp kirli sepetine basket atar dağınıktır laf söylerim babanın evinde böyle mı öğrendin derim ... Öyle diye diye bir çok kötü huyundan vazgeçirdim

Alışmıyor,her defasında söylüyorum yapıyor.
Dediğimde yaptığı için sıkıntı yaşamıyorum.
Çorapları salonun ortasına atma konusunda eskiden hiç kaldırmazdı ben de çok çifti çöpe attım
Sonra alıştı ertesi gün de olsa kaldırır,kirli sepetine atar.

bırak dağınık kalsın ben böyle seviyorum der ve yapmaz :) bir geçici ihtimal var oda hamile olursan biraz naz ile yaptırabilirsin.

İşi somut verin

Ortalığı topla derseniz ortalık zaten toplu der

Koltuğun üzerinde temiz çamaşırlar var katla iç çamaşırları Çekmece'ye pijamaları dolaba koy deyin mesela

Çamaşırı sabah atın o gelince bitsin ve o assın arayıp söyleyin

Eve erken geldiğinde arayın yemeği söyleyin yapsın yapamaz demeyin tavuk alıp patates doğrayıp az yağ baharat ile tepsiye koyup fırını çalıştırabilir

Siz geldiğinizde de tadı Nasıl olursa olur bol bol övülür

inanın evlendiğim ilk günden beri sürekli bir düzen oturtma çabasındayım ama nafile.3 senede çoraplarını ve çamaşırlarını sepete atmaya öğrendi çok şükür ev işi dışında mesela pazar alışverişini ona yükledim asla ben çıkmıyorum,markete beraber gidiyoruz.bir de balkonun tertip düzeni onun.çok söylenirsem 2 bulaşık yıkar veya süpürge tutar.artık ben de söylenmekten yoruldum .

benim eşim uzun yıllardır desteksiz yalnız yaşadığından alışık toplamaya. ama onun dağıttıklarını toplamayı bırakarak başlayabilirsin alıştırma çabalarına. biraz ortalık dağılıpta rahatsız olunca toplar..

Eee hiç yapmıyor da değilmiş. :) şükret bence. Yavaş yavaş sorumluluklarını arttırarak başlayabilirsin işe bence, göze batmayacak şekilde. Misal 16.30da evde ama sen geldiğinde yemek yapmıyor mu? Bugün çok yorgunum hiçbir şey yapacak halim yok de, onun sevmediği kolay yapılan ne varsa onu yap. Öyle öyle canına tak eder yapar belki. :)

Eşimin birçok insana göre maşallahı var. Ama ev işinde o da yapma boşver kalsın der mesela :) ki kendisi yeni evliyken çamaşırları kaldırmıyorsun, evi sürekli süpürmüyorsun vs diye benle kavga etmiş insan. Eh, o zamanki bakış açısı her şeyi kadın yapar, erkek yapmazdı. Dolayısıyla öyle bir kavga edebiliyordu, ama şimdi öyle değil. :) sanırım 2-2.5 senelik evliyken alıp karşıma konuştum. Bana göre yardım etmek yoktur, paylaşmak vardır. Bunlar benim görevim değil, bu evde ben tek yaşamıyorum ve senin de hizmetçin değilim vs vs diye. Bana ondan ne beklediğimi sormuştu karşılık olarak, tek tek saymıştım. :) sonra tartışma çıkmıştı tabii :)) ama şimdi söyleyince ya da ben temizliğe vs kalkınca o da kalkar. Yemek işi de ağırlıklı olarak ona aittir en baştan beri (evde en sevdiği yer mutfak, benimse zaman zaman keşke hiç olmasa dediğim yer). Şu da ayrı gönül isterki tam bir görev paylaşımı olsun, her şey bana bakmasın (gerçekten hiçbir şey yetişmiyor, ev hep dağınık hep kirli bana göre) ama olmuyor ne yazık ki. O yüzden niye şunu yapmıyor niye bunu yapmıyor demek yerine yaptığı şeylere odaklanmayı tercih ediyorum ben. :) mesela aramız iyi mi iyi, güzel anlaşıyor muyuz anlaşıyoruz, bir yemeği beğenmediğinde bile yiyip laf etmiyor mu etmiyor, bitmiştir o zaman. :)

Yani özetle değiştiremiyorsan görmezden geleceksin, onun için değil kendi mutluluğun için...

bırak yapmasın sen de yapma. karı koca çalışan kadınlar ev işi için birbirlerine bıdı bıdı yapmasınlar. 2 haftada bir kadın gelse tüm işini görse sana yeter de artar bile. benim evim çocuklu ev 2 haftada bir geliyor kadın ütüdür temizliktir yapıyor tüm zamanım kendime çocuğuma eşime kalıyor.
yemek sonrası toplama mevzusunda evet tabakları en azından kaldırmalı ama ev işinde birbirinizi germeyin bence.

İçinde yapmak yoksa ne yaparsanız yapın alışmaz, tabiat meselesi. Benim eşim de canı isterse benden çok daha güzel iş yapar ama canı istemezse kılını kıpırdattıramaz kimse. Eşinizle uğraşıp kendinizi yıpratacağınıza, yardımcı tutun, yükünüz hafiflesin.

Niye bana yardım etsin ki? Evi temizlemek benim görevim değil, bizim görevimiz. O yemek hazırlar, ben masayı kurarım, ben evi süpürürüm , o arkamdan viledalar. Ben çamaşırları makineye atarken kızımızı oyalar gibi. Nasıl ikimiz de çalışıyor para kazanıyorsak, ev işleri de ortak. Ha yardım etmezse çağırırım kadın, hiç uğraşamam.

Naptim biliyo musun?Deli gibi agladim ara sira yoruluyorum diye olay yarattim.Yaptigi yardimlarda fazlasiyla mutlu oldugumu gosterdim.Asiri tepkilerle ogrendi yani

çok teşekkür ederim kızlar fikirleriniz için..bu akşam hiç bir iş yapmayarak uygulamaya başlıyorum tavsiyelerinizi :)

Siz sanki fazla mi mukemmeliyetcisiniz esinizden dört dörtlük is beklemeyin yaptıklarını da kötü de olsa çok güzel deyin böyle böyle heveslenecektir

Siz sanki fazla mi mukemmeliyetcisiniz esinizden dört dörtlük is beklemeyin yaptıklarını da kötü de olsa çok güzel deyin böyle böyle heveslenecektir

yok hayır asla dört dörtlük iş beklemiyorum,ama çaba görmek istiyorum,gayret etsin istiyorum.sonuçta ikimzin evi ve ikimiz de çalışıyoruz.zaten benim söylenmemle bişeyleri yaptığı zaman bile beğenmesem bile acayip beğenmiş gbi yapıyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…