Eşlerinizi size yardım etmeye nasıl alıştırdınız ?

Bence bu insanın içinden gelen bir şey. Benim eşim mesela asla mutfağa girmez onun dışında temizlik, ütü fala herseyinı kendi yapar. Hatta yazlık kislik yapicaz nisanda herkes kendi kıyafetlerinı yapar. Zaten çok titiz olduğu için benim yaptığım her şeyi de beğenmez. Kısacası bence adamin içinde yoksa yapacak birşey yok. Bence ayda bir imkanları zorlayıp temizlikçi tutun kendinizi de herseyi mükemmel yapicam diye parçalamayin. Zaten yaranamazsın. ..

Kesinlikle aile nasıl alıştırdıysa öyle kalıyorlar zerre kadar çabaları olmuyor değişmek için..Özellikle anneleri ağa gibi büyüttüyse katlanılmaz oluyor cinsleri.Ben iki buçuk yıldır uğraşyorum mesela; duştan sonra banyoyu toparlamaz ben evdeysem (evde yoksam toplar tabi beyimiz).
Acıktıysa ben hazırlayana kadar açlıktan ölür.. (evde yoksam yemekte yapar ocağı siler bulaşık yıkar)
Canı isterse iş yapar benle; halı siler tavan siler duvar siler kapı siler arada bi kek yaparız beraber. Mesela bugün yaprak sardık beraber hiç beceremesede. Muhabbetten geçiyor bence bu işler.. ben zaten günlük işleri ona yaptıramam beğenmem hiç
Ben evde yokken de korkusundan yapıyor ne yapıyorsa.. kıyameti koparıp konuşmuyorum ev bıraktığım gibi değilse.

her şey nasıl söylediğinizle nasıl istediğinizle alakalı bence
eve yeni taşındığımda sevgilimle beraber temizledik
onun yapmasını istediğim işleri yapamıyormuşum gibi davrandım
cam silmek mesela
dur sen dur öyle mi silinir cam diyip aldı elimden bezi
bana daha az yorulucağım işleri kendisi verdi zaten
ben yemek yapıyorsam ona da salata senden diyorum
bulaşık yıkamam diyordu
ama ben köpüklersem ellerim alerji olur deyince geçti başına bulaşığın
geçen gün kendi sordu makinanın nasıl çalıştırıldığını
yavaş yavaş hissettirmek farkettirmek lazım bence

ama kadınların yaptığı en büyük hatayı söyliyeyim
aaa dur sen yapamazsın
nasıl yapmışsın hiç olmamış
girme mutfağa sen
gibi şeyler söylemeyin kesinlikle

ve kendinizi yıpratmayın ev işleri için
baktınız o yapmıyo siz de yapmayın

Bence iclerinde olcak canim. Benm esim yapar Allah razi olsun ama mesela onun kardesi hic yapmaz. Kaynvaldem anlatr esimi kendi yemegini koyar falan yada duzenli ama kaynim hic degil yani yetistren ayni anne. Yada bende iki erkek kardese sahibim birisinin herseyini annem yapar digeride herseyini kendi yapar:)) sizin esiniz ne duzeyde bilmiyrm ama bana gore sadece toplu olsunlar dagitmasnlar duzenli olsnlar yetr. Bide hastaligimzda ellerinden her is gelsin:) şöyle bir tavsiye vereblrm ki ben öyle yapyrm mutfakta bişey mi yapıyosn çağır şunu yaprmsn verirmsn diyerk alıştır derim. Yada sakın onun eşylarına dokunma bırak kirlisini kendi atsın. Kendi kaldrsn eşyalarını. Bu ufak tefek şeylerle alışablr belki

Bazı arkadşlarda yazmış yapamıyormuş gibi yap. Gerçi sizin zaman geçmiş artık tesir etmeyebilir ama dene istersn. Ben balık temzlemem mesela temizleyemem dokunamam derim o yapar. Kızartma yapamam gerçkten onu sokarım onun içinde:)) yada bazen çok istediği bi yemeği yapmak olur derim beraber yapcaksan yoksa uğraşamam falan diye:)) ama ben en başndan beri böyle yaparım. Zaten sevmemm yemk yapmayı o da bilir.

günaydın kızçeler,tavsiyelerde bulunan bütün arkadaşlarıma çok teşekkür ederim öncelikle..

dün akşam eşimi eğitebilmek adına ufak da olsa bir adım attığımı düşünüyorum.eşim bu hafta 4-12 vardiyasında ve ben eve gittiğimde işte oluyor,geç geliyor .dün akşam her zamanki gibi eve gittiğimde sabah pırıl pırıl bıraktığım mutfağım,yenmiş içilmiş ve dağıtılmıştı , hiçbirşeyi ellemedim öylece bıraktım,bulaşık makinasını dahi çalıştırmadım odalar aynı dağınık,herşey bi yerde,onları da ellemedim dün benim beyaz çamaşır yıkama günümdü,onları da yıkamadım

velhasıl kızlar akşam evde hiçbir iş yapmadım,ohh güzel bir duş aldım kendime vakit ayırdım.gerçi eve öylece dağınık bırakıp uyumak biraz zamanımı aldı,içim içimi kemirdi ama bu kez kararlıyım :)

bakalım ağam paşam bugün o dağınık evde neler yapacak :)

7 aylık evliyim annem rahatsızlandığı zaman hstanede üstüste 5 gün kaldım o dönedmde kendi babası geldi ve ertesi gün sakaryada 2 gün kaldı bende dinlenmek için eve geldiğimde sinir krizi geçirdim bu ne hal diye tabi ağlaya ağlaya iş yaptım hastanede o kdr yoruldum nasıl adamsın sen dye annem vefat etti 2 hafta önce o siir krizimden sonra hep birşeyler yapmaya çalıştı bazen bende üzerine gidiorum iş konusunda ama zaten üzerimde bu kdr yük varken onun bu şekilde gevşk davranması sinimi bozmuştu ki hala böyle işten gelir ayaklarını uzatır ohh valla iyi derim birşey yapmasa bile mutfakta otur derim her zaman alışacaklar arkadaş !

bana kalırsa biraz karakter meselesi. erkeklerin geneli böyledir, çok nadir bulunur toparlayan temizleyen erkek. benim babam mesela kalkıp 1 bardak su alamaz o içtiği bardağı da asla mutfaga götüremez fakat amcam babamın kardeşi yengemle beraber halı çırpar vs. bende nişanlıyım şuan nişanlımda 7-8 senedir yalnız yaşıyor ev arkadası var ama o da malesef dehşet dağınık ve pis bir insan. nişanlımda tipik bir başak erkeği. canı sıkıldıkca temizlik yapar. nefret ediyor dağınıklıktan. evlenince de her zaman bana yardım edeceğini söylüyor ben işteyken o evi toparlarmış :) bakalım göreceğizzzzz... bir kural listesi hazırlayıp görev dağılımı yapabilirsiniz. ve bunu buzdolabının uzerine yapıştırabilirsiniz. bilemedim :)

İçinde olacak. Birde seni sevip değer verecek. Sizde herşeye yetişmeye çalışmayın mesela ben yetişemiyorum yapamıyorum yardımcı ol de

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…