Eşlerinizi size yardım etmeye nasıl alıştırdınız ?

Benim eşimde ilk 2-3 ay yapmadı sonra 2-3 gün aç kaldı ipariş verelim yorgunum dedim pazar günü kahvaltı bile hazırlamadım simit al gel dedim temizlik bulaşık çamaşır ooo hiç bişeye dokunmadım. sonra dedim ben yetişemiyorum evde çok kirlendi birisini tutalım. yaa ne gerek var 2 kişinin işinden nolucak hayatım dedi. o gün anladı sanırım.

Şimdi eve geliriz ben yemek yaparım o sofrayı kurar salata yapar. sofrayı o toplar çayı ben demler servis ederim. pazar günü ben kahvaltıyı hazırlarken o süpürge yapar ben kahvaltıdan sonra yerleri silerim toz alırım.

Ama ekstradan bişey istersem illa belirtmem gerekiyor o konuda çocuk gibiler.
Sofraya tabakları çıkart dediğimde sadece tabak çıkartıp bırakabilir mesela çatal kaşık bardak diye belirtmem yada direk sofrayı hazırla demem gerekiyor.
Şurayı toparla dediğimde sadece gösterdiğim bölgeyi toparlar.
Bide enteresandır ki eşimin toplama mantığı yerdeki koltuktaki eşyaları sehpanın altına sıkıştırma kitaplığın üzerine bırakmaktan ibaretdir. Ortalıkta duran bi ilaç kutusunu alıpta yerine koymaz onu kaldır dediğimde sehpada yada kitaplıkta bulurum.

ben sizin gibi çalışmadığım halde eşimle her şeyi yarı yarıya yapıyoruz.
ben alıştırma çabası göstermedim, halihazıda olmuşunu aldım
ama hep söylerim, benim de sürekli arkamı toplayan, bir dediğimi iki etmeyen, ben onu yapamam dediğimde kalkıp benim yerime yapan bir ev arkadaşım olsa ben de kılımı kıpırdatmaz işten geldiğim gibi yayılır yatardım, ne güzel dünya oh

Ben alıştırmadım eşim doğuştan yardımcı :)

Valla benim eşim dünyanın en becerekli kocası. Hamilelikten öncede yardım ederdi ama hamile kaldığımda midem bulandığı 2,5 ay boyunca bütün temizlik ve yemeği kendisi yaptı. Hatta sabahları istemsiz erken kalkar ve kahvaltı hazırlar beni uyandırır beraber kahvaltı ederiz öyle gider işe. Çok şükür kocamdan yana şanslıyım Allah ondan razı olsun. Ama bunun en büyük sebebi rahmetli kp ninde kv ye çok yardımcı olması... Yani ne gördüyse aynısını yapıyo... Umarım oğlumuzda babasına çeker merhametli bi koca olur :)

Al bendede o kadar kesinlikle kanapeden kalkmiyor surekli elinde kumanda daginik bende artik alistim bi kac kere konutum sadece bibkere mutfaga girdi salata yapti gene ayni degismiyorlar malesef

4 yıl önce 1 yıl kadar bi süre herşeye yetişmeye çalışıyodum..9-6 çalışıyorum aynı senin gibi masa başı ve c.tesi pazar tatilim, eşim 2 vardiya birisi 9,30-18 birisi de 14-22 hafta içi 1 gün de izni var.. 1 yıl resmen elini hiçbir şeye sürmedi.. Artık bi patlama noktası yaşadım cinnet geçirdim.. Biz aynı koşullardayız dedim ,senin ne gibi bi özelliğin var da sen geç giriş günlerinde öğlene kadar yatıyosun, erken çıkışında ben evde koşuştururken ayağını uzatıp televizyon seyrediyosun, izin günlerinde kendini gezmelere tozmalara veriyosun dedim.. Öylece kalakaldı.. Valla dedim ister yaparsın iter yapmazsın bundan sonra senden bi çaba görmediğimde yemek de yapmıycam dedim.. Temizliğe de elimi sürmiycem dedim.. Yapma falan dedi önce.. Duramam sandı.. Ama inat ettim elimi hiçbişeye sürmedim.. hatta abartıp onun geç geliş günlerinde anneme gidip yemeğimi orda yedim geldim, erken çıkışlarında bugün bana ne ısmarlıyosun diye eline yemek broşürlerini verdm.. Kendi çamaşırlarımı yıkadım onunkileri yıkamadım evde kedimiz de var artık evde kedinin tüyleri uçuşuyodu raflar 1 karış toz oluyodu Bi süre böyle devam etti sonra baktım bi gün izin gününde ev temizlemiş.. O zaman ben de yemek yapmaya başladım.. Baktım erken geldiğinde hadi evi temizleyelim deyip süpürgeye yönelmeler falan.. Ne zaman yeniden bırakıcak olsa ben de bıraktım..Böyle böyle biraz bişeyleri değiştirmeyi başardım..heralde 4 yıldır sadece bu sebep yüzünden tartışmalar yaşıyoruz.. Ha de ki şimdi süper senin kadar yemek temizlik yapıyomu? Tabiki hayır :) yemeğin Y sini bilmez en iyi yapabildiği yemek yumurta kırmak Temizliği de üstünkörü yapar ama yapmamasından iyidir.. Onu kaldır bunu topla diye diye düzensizliği de artık hafifledi.. Yine de ben tabiki ondan kat kat fazla bişeyleri hallediyorum ama olsun buna da şükür ayda 2 kere ev süpürsün ona da razıyım :)

Alıştırmayla olmuyor malesef o insanın içinde olacak. Benim eşim bana çok yardım eder sağolsun, mutfak hariç her işi yapar. Eğer içinde yoksa mümkün değil yaptıramazsın.

Bence ona görevler verin mesala yavaş yavaş alıştırın yetiştiremedim.makinayı boşalt çamaşırı as gibi zamanla daha az dağıtmaya başlayacaktır ve ev işi yapmayı normal karşılayacaktır
Ben öyle yapıyorum eşim eve benden Önce geliyorsa onu arayıp görevler veriyorum ilk zamanlar yadırgıyordu artık alıştı

Ben de 4 yillik evliyim. Eşim ne askere gitmis, ne öğrenci evi ne de bekar evi görmüş. Kendi isini yapmak sıfır! Sonra kendi ofisini açtı ve temizliğe birini alacak imkani olani kadar agzimi açık birakacak kadar güzel temizlik yapti ofisinde. Simdi ben hamileyim, cok cok az yapıyor birşeyler. Ama benim en buyuk hatam şu. Bunu yapar misin diyorum, bi sure yapmayinca kendim yapıyorum malesef. O yapana kadar sabredemiyorum. Mumkunse bir iş isteyince onu yapmasına firsat verin.
Ben 4 yılda camasirlarini kirliye koymasini,tras aletlerini isi bitince kaldirmasini,pijamalarini katlamayi ogretebildim. Yani evin isine katkiyi birakin, 5 yasinda çocuğun kendini dondurebilmesi icin gerekli şeyler yani.
4 yilda ben bu kadarcik mesafe alabildim. Ben yapamadiysam kimse yapamaz. Içinde yoksa olmuyor. Simdi hamileyim, kendimi cok acindirirsam bi bulaşık makinesini sadece tezgaha bosaltiyor. Onu da hiç yapmasın daha iyi

Kendi kendine yapmasini bekleme direk kibarca soyle.

Hayatim ben gelene kadar evi toplar misin.

Hayatim hadi eve supurge ac bende arkandan sileyim.

Hayatim hadi sofrayi topla bende camasir atayim.

Vs vs vs

Valla içinde varsa yapıyorlar. Benim eşim asla yapmaz. Hatta mutfaktan gelir benden su ister.

Bahar temizliğine başladım. Mutfak dolapları, fayanslar, kapılar... sabah başlıyorum akşama bırakıyorum. 3 aydır çalışmıyor. Paso yatıyor...
Dedim ki ona yarın camları silicem pencere kenarlarını boyasana, biraz rutubet olmuştu da ne dese beğenirsiniz pazar günü olur anca. Niye haftaiçi ne var ki dedim. Yoğun bizim bey. Yata yata büyüttü

O kadar temizliğin arasında çay demle, su getir vs. Hatta bi ara resim çektircek iş başvurusu için ellerim çamaşır suyunda beni çağırıyor kol düğmelerimi tak diye.

Valla veryansın edecektim. Ettim de ama içimden. Çünkü en ufak şeye 100 kere söylenir.

Ben 9 senede bir yardımını görmedim. Benimki tembel ve hımbıl. Şu üç ayda varsa yoksa tlf oyunu :///

cok yorgunsam
'lütfen bana yardım et' diyorum. tum acıklı halimle
ne yapayım derse sen görev ver. bunu bunu yap de. olmadı eline tutuştur bunları makineye koy. gibi.
süreklilik ve kararlılık esas böyle şeylerde.

Koltuktan çekip sürüklüyorum kalk yardım et yoruldum en azından çayı getir bi tabak koy ekmek getir falan diye
Çok söyleniyo offf bi rahat vermedin onu yap bunu yap yeterki kocasının totosu yere değmesinde diyo
Yani işveriyorum canım

Seninki yine sepete atmayi ogrenmis.. ben esime diorum sepettekileri yikarim haricinde ortaliktakilere karismam:) ole iste ama icinde olmayan insan alismiyor tatlim.. tek tavsiyem yemek konudunda yorma kendini.. bi hun ekmek arasi bi gun tost yiyin bi gun basitbi corba.. sorarsa enerjim yok dersin

Kolum agriyor supurge acsana
Boynum tutulmus nevresim degiselim
Boyum yetismiyor dolabın ustunu sil
Corabini oraya atma lavaboya bulasik koyuyorsan islat kurumasin
Surekli virvir ediyorum da ancak yapiyor.
Zorlanirsa ya cagir senin kadini yapsin diyor.
Kaldi ki evli degiliz 5 yilda ancak bu kadar yapabildim.bulasik makinasini bosaltain yeter diyorum bazende.
Erkek kardesime bakıyorum su bile almaya kalkmaz sukur ediyorum.
Anneler ablalar erkekleri simartmayin ne olur ne olur ne olur

Evcil hayvan değil ki bu adamlar alıştırmak nasıl oluyor içinden gelen yapar sağolsun benim eşim bu konu da çok yardımcı olur bana başından beri

Bu biraz yapısında olan birsey sanırım
Benim eşim bekarken de annesi her işe yardım ettirmiş
Kv dem calısmadıgı halde evdeki cogu işi kişilere böldürmüş
Biz evlenirken ben zaten sana yardım ederim dedi eşim
Biz haftasonlari temizliği birlikte yaparız
O birsey yapınca ben tesekkur ederim
Bulasık makinası bosaltmak , çöpleri atmak, yemekyen snr çay yapmak ve servisi hep eşime aiittir mesela
Meyveyi de o getirir soyar verir
Dagınıklıgı yoktur
Siİnkinin içinde yoksa cok zor
Bunalabilir belki de
Benim eski eşim de sizin eşiniz gbiydi
O kadar dil dökerdim sonunda kavga ederdik
Evin tüm işi yükü bendeydı

Sanirim sonradan alisilmiyor. Benim esimde ayni esiniz gibi vardiyali calisiyor ve gececilikten gelmesine ragmen sabah bebegimiz uyumuyosa ben 2 saat idare edim sen uyu dinlen diyordu. Öglenciyse temizlik yapip öyle ise gidiyor mesela. Sabahci olup geldiginde yemekten sonra bulasiklari yikayip hadi disari cikalim yada isin varsa sen yap ben cocugu cikarim diyor. Kv nin ögretebildigi tek güzel sey bu ogullarina.
Esinize siz hergün söylemeniz lazim, yemek hazirlarken mesela tabaklari cikar, sunu yap bunu yap diye. Belkide bilmedigi icinde yapmiyo olabilir. Sürekli görev verin, sen yer süpür ben bulasik diziyim falan diye.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…