Eşlerinizi size yardım etmeye nasıl alıştırdınız ?

merhaba ben 1 buçuk yıllık evliyim. tek tavsiyem, hiç bir şey yapmayın. bırakın evi bi şeyler götürsün. bırakın biraz da eşiniz düşünsün. benim de eşim baktı ki her şeye yetişemiyorum, oturduk konuştuk ve görev dağılımı yaptık. Kahvaltı birlikte hazırlanıyor, akşam yemeği bende. çamaşır yıkama katlama ve ütüleme eşimde. tüm evin süpürülmesi ve silinmesi eşimde. sofra kurma kaldırma, bulaşıklar ve yemek sonrası çay faslı da bende.. bu şekilde insan kendi görevini severek yapıyor resmen. yoksa diger türlü hep külfet geliyor insana. görevlerini yapmazsa da bırakın, hiç dokunmayın.

valla tebrik ediyorum sizi.. ben de bu akşamdan itibaren hiçbirşey yapmamayı planlıyorum,haftasonuna dek,sonrasında da oturup tekrar konuşucam.

valla tebrik ediyorum sizi.. ben de bu akşamdan itibaren hiçbirşey yapmamayı planlıyorum,haftasonuna dek,sonrasında da oturup tekrar konuşucam.

hiç bir şey derken ciddi anlamda hiç bir şey :) siz şimdi toz almayı bırakmayı falan düşünmeyin. bırakın aksam bulaşıkları yıkamayın. çamaşırları ütülemeyin, ya da yıkamayın. adam giyecek bir şey bulamasın evde bi süre. ucu ona dokunsun yani biraz :) yoksa benim evimde de biri her ihtiyacımı karşılasa gıkım çıkmaz :)

Yemek yapmadım
Sen çok güzel sade makarna yapıyorsun yap da yiyelim bugün benim hanımlığım tuttu dedim. 1-2 alıştı şimdi soslu makarna, fırın torbasında tavuk ve Güveçte türlü yapıyor. sen 5 dkda evi süpürüp temizliyorsun benim elim ağır 2 saat sürüyor diyorum :) Temiz olmuyor sadece kabası gidiyor ama olsun. Hiç yapmamasından iyidir.

benim eşim de çok yardım etmez
eskiden hiç etmezdi..
eşinize işten çıkacağınızı çok yorulduğunuzu söyleseniz mesela tepkisi ne olur?
veya artık çalıştığınızı eve vermeyeceğinizi çünkü hem kadın hem erkek işini yaptığınızı
kendinize harcayacağınızı söyleseniz..
ya da 15 günde bir kadın alacağınızı

ben böyle çözüm bulmuştum çünkü maddi yönden ikimizin de çalışması gerekiyordu hala da öyle

Baştan alışacaktı bence artık zor. Ben en baştan dedim ev ikimizin. İkimiz de çalışıyorsak ev işi de ikimizin diye. Şimdi hep yapar. Eve geldiğimde evi süpürülmüş bulurum ortalığı toplanmış. Sabahları Menemen, krep bs yapar. Yemek yapmayı pek beceremiyor mu sevmiyor mu bilmiyorum tek yaptığı makarna. Aöa benim için o da yemek sorun değil. Ben iş yaparken o bir tarafta keyif çatarsa bana gelirler bilir o da
Boşarım bile heralde. Bu kararlılığı ona göstermek gerek
.bir de benim gücüme gider bütün işi yapmak istesem de yapamam. Heralde içten buna inanınca karşı taraf da hissedip üstüne düşeni yapıyor.

Boyle yaparsaniz yapmaz ki. Hazir sofraya oturuyomus onun geldigi saatte siz uyuyosunuz ama. Benim onerim yemekleri boslayin oyle aman aman yorucu seyler yapmayin . Hazir corba alin mesela yanina makarna ve plastik bardak tabak . Inlari birakin tezgaha soyleyin onlarda yiyip cope atsin .
Baska gun hic yamayin kahvalti edin o da kahvalti yesin .
Yoruldugunuzu soylemekle anlamiyosa gostericeksiniz evide toplamayin camasirida yikamayin giyicek camasiri kalmayinca mecbur yikiycak .
Sizde buarada kendinizle ilgilenin

Ben şuan çalışmıyorum ona rağmen yardımcıdır.
Ancak tabi ki evliliğin ilk yıllarında alıştı, ben o dönem çalışıyordum. O sofradan kalktı ise ben de kalktım, kendisi benden titizdir zaten, o geldi hadi river sofrayı toplayalım diye. Temizlik de aynı, baktım ben yaparsam bana kalıyor, yapmadım, ev battı, sonra yine kendi dedi river haftanın şu gününü temizliğe ayıralım da birikmesin işler diye.

Ama şimdiki aklım olsa ayda bir bile olsa birini bulurdum.

evet ne yazıkki maddi yönden benim de çalışmam gerek,yorulduğumu sürekli dile getiriyorum zaten ama ona kalırsa ben masa başı çalışıyorum,en fazla ne kadar yorulabilirim ki ?
kadın alma konusunu daha önce de söyledim fakat maddi yönden bu şuan çok mümkün değil ev yaptık çünkü,maaşlarımız olduğu gibi ödemelere gidiyor.bu mümkün olmadığından bana yardım etmesini istediğimi de özellikle belirttim.ama bu hafta oturup adamakıllı konuşacağım böyle devam ederse işi bırakacağımı söyleyeceğim.

kesinlikle yapın bunu çok faydasını göreceksiniz
hatta hiç iyi değilim tükendim gibi hissediyorum keşke daha güçlü olsam da herşeye yetişebilsem falan diyin ciddi ciddi

benim eşim de derdi ilk yıllar masa başında ne kadar yoruluyorsun ki diye
ben böyle yapmaya başlayınca bizde işe yaramıştı

Suan isten cikmayacaginiz ortadaymis hic orali olacagini sanmiyorum .
Tekrar diyorum bazi insanlar sozle dile getirilmis seylerden anlamas hareket lazim bunun icinde bisey yapmamaniz lazim .

Evlendiğimiz günden beri yapar.Hatta çocuk olduğundan beri ben çalışmıyorum evdeyim ( 16 ay oldu ) buna ragmen aşkım yorulma gelince birlikte yaparız der çok şukur.
Ben senin yerinde olsaydım sabredip ( ki benim için çok zor ) evi mok götürene kadar hiç bişey yapmazdım.Bak sen dağıtıp ben toplamayınca ev ne hale geliyor ya ikimiz birlikte yaparız yada mok içinde yaşarız işine hangisi gelirse derdim.

Yardım düşüncesini unutun öncelikle. O evde iki kişi yaşıyorsunuz, hayatı paylaşıyorsunuz, ikiniz de kirletip dağıtıyorsunuz. İkinizin de görevi. İş bölümü yapmalısınız. Siz yemek yaptıysanız bulaşığı o halletmeli, siz evi süpürüyorsanız yerleri o silmeli, cam silerken o tozu almalı, çamaşırı biri asarken diğeri toplamalı gibi. Bizde böyle. Şu an çalışmıyorum ama yine de eli kolu tutan, her şeyini kendi yapabilecek biri daha varken neden kendimi deli gibi duvardan duvara vurarak iş yapayım? Hizmetçi olmak için evlenmedim ki.

İşte erkekler bu şekilde yetiştikleri için sonradan alışamıyorlar. Karı koca çalıştıkları halde kalkıp çayını doldurmayan erkekler var. Ama bu rahata alıştıran kadında da hata var. Yapmayın. Giyecek temiz bir şeyi kalmayacak illa ki. Ütülemeyin, kırışık giysin. Her gün hazır yemeye başlayın ya da her gün tost, patates kızartması. O zaman anlar belki. Bir arkadaşımız yazmış çoraplarını attım çöpe diye, ben de eşime çok kızgınsam o gün çoraplarını farklı teklerle eşleştiriyorum. Arasın dursun sabah giyeceği zaman

Allaha şükür böyle bir derdim yok eşim her işimde yardımcıdır çamaşırları asar toplar daha evlendiğimizden beri ütü yapmadım ütüleri yapar evi süpürür haftasonları da yemekler ve kahvaltılar ona aittir ama ben hiçbirşey yap demedim şimdiye kadar kayınvalidem böyle yetiştirmiş her telefonda sorarlar karına yardım ediyor musun diye edeceksin derler. Ben de kayınvalideme " Anne teşekür ederim tam benim için büyütmüş yetiştirmişsin eline sağlık" diyorum yani ailesinden özellikle de annesinden öyle görmesi lazım erkek çocuğu olan anneler oğullarına mutlaka bir işin ucundan tutmayı öğretsinler

benim için de evi o şekilde bırakmak çok zor olacak ama kararlıyım,sabredeceğim.

bende her seferinde söylüyorum, yaptıgım her işi abartarak anlatıyorum ki acısın da yardım etsin diye gözünü çok korkutmadan, bak diyorum ben bunları bunları yaptım sen sadece nevresimleri değiştireceksin tamam mı diyorum? bildiğin küçük çocuga öğretir gibi, ve kötü yapıyorsun olmamış falan demiyorum, her seferinde tebrik ediyorum, teşekkür ediyorum sanki sadece benim görevimmiş gibi ben 10 yapıyorsam o 1 yapıyor ama yapıyor, alıştırdım sayılır.

kesinlikle ben de bunun yetiştirilme tarzına bağlı olduğunu düşünüyorum ve oğlu olan her arkadaşıma,dostuma oğullarınu bu şekilde yetiştirmesi grektiğini ifade ediyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…