Eşlerinizin Ailesi ve İletişim Hk.

Siz zaten belli bir olgunluğa sahipsiniz. Bence bu işin içinden çok iyi çıkarsınız.
1.si kayınvalideniz zaten gençmiş. Kendi işlerini kendisi gayet de yapabilir. Yapmak istemediğiniz bir şey olduğunda açıkca söyleyin kendisine. Eşinize degil kayınvalidenize! Size bahçe süpür mü dedi mesela, hayır şimdi süpüremem başım agriyo disim agriyo gibi bahaneler sunun. Ama daha guzeli açıkca şikayetinizi belirtmek. Yapmak istemediginiz bir sey oldugunda, bu işler bana uygun degil, yapamam deyin. Simdiye kadar yaptim ama daha fazla elimden gelmeyecek deyin. Illa senden yemek bekliyorlarsa, yap kendi yörene ait tek çeşit yemek, elimden gelen bu de geç. Hem tatlı dille hem de gayet açık söyleyin.

En iyi erkek bile ne kadar hatası olsa da kolay kolay annesine toz kondurmaz. O yüzden eşinizi bu meseleye çok da sokmayın bence. Zaten belli ki ailesine rest çekebilecek biri degil.

Gitmek istemediğiniz hafta sonlari da bahane aramanıza ne gerek var. Eşinize ailesini hiç sikayet etmeden, ben bu hafta hic gitmek istemiyorum, evimde kalmak istiyorum, anlayisli ol, derseniz sizi saçınızdan tutup zorla goturemezya. Onemli olan guzel bir dille soylemek.

Ailenizde kaldığınız gunlere de karışmak kayınvalidenizin ne haddine. Ne derse desin hiç duymayın, takmayın, keyfinize bakın.

Allahtan evlerimiz uzak beraber yaşayanlar altlı üstlü yaşayanlar var. Bu yüzden ben de arada vicdan yapıyorum haftada 1 kere gidiyorsun asya idare et diyorum ama bilemiyorum bazen gerçekten insanın canı sıkılıyor. kayınvalide oldukları için göze batıyor her şey herhalde biz de alınganlık yapıyoruz kendi annelerimiz olsa sallamayız aslında. Yine de ne olursa olsun fazla samimiyet tez ayrılık getirir derler mesafeyi ayarlamak lazım ki yüz bulup daha çok can sıkmasınlar. benim kayınvalide bir de çok karışan bir karakter ama karışmasına izin vermemeye çalışıyorum yüz versem ohooo direkt yönetmeye başlar
Anneler öylemi sen bir hata yapsan annenle tartışır gecersin batmaz sana kayınvalide üstüne arkandan ona buna konuşur kalplerinde gerçek sevgi yoktur..uzmanlar bile dedi suclular kayınvalide çünkü onlar büyük eger sevgilerini verir böyle iş buyurmazlarsa gelinler kalpten seviyor...ama kayınvalideler asla melekte ol kalpten sevmiyorlar bu bir gerçek

Siz zaten belli bir olgunluğa sahipsiniz. Bence bu işin içinden çok iyi çıkarsınız.
1.si kayınvalideniz zaten gençmiş. Kendi işlerini kendisi gayet de yapabilir. Yapmak istemediğiniz bir şey olduğunda açıkca söyleyin kendisine. Eşinize degil kayınvalidenize! Size bahçe süpür mü dedi mesela, hayır şimdi süpüremem başım agriyo disim agriyo gibi bahaneler sunun. Ama daha guzeli açıkca şikayetinizi belirtmek. Yapmak istemediginiz bir sey oldugunda, bu işler bana uygun degil, yapamam deyin. Simdiye kadar yaptim ama daha fazla elimden gelmeyecek deyin. Illa senden yemek bekliyorlarsa, yap kendi yörene ait tek çeşit yemek, elimden gelen bu de geç. Hem tatlı dille hem de gayet açık söyleyin.

En iyi erkek bile ne kadar hatası olsa da kolay kolay annesine toz kondurmaz. O yüzden eşinizi bu meseleye çok da sokmayın bence. Zaten belli ki ailesine rest çekebilecek biri degil.

Gitmek istemediğiniz hafta sonlari da bahane aramanıza ne gerek var. Eşinize ailesini hiç sikayet etmeden, ben bu hafta hic gitmek istemiyorum, evimde kalmak istiyorum, anlayisli ol, derseniz sizi saçınızdan tutup zorla goturemezya. Onemli olan guzel bir dille soylemek.

Ailenizde kaldığınız gunlere de karışmak kayınvalidenizin ne haddine. Ne derse desin hiç duymayın, takmayın, keyfinize bakın.
Tam bir psikolog gibi yazmısınız mesleğinizi çok merak ettim dogrusu..cümlelerinizin her kelimesi çok mantıklı ve yapıcı lakin benim kayınvalideme yapmak istemiyorum diyince baska seyden çıkaran birisi aslan yattıgı yerden belli olur gibi laflar söylüyor...sürekli geçmişinde kv ile sorunlarını anlatıyor yok kv si sırtında çocugu varken bas bas bagırırmış vs vs ya sen 15 yasındaydın ben 40 ... eskiler zaten senin gibi yasamış..kısaca cevap direkt verince o kafası kine basıyor...kızının kötü şartlarda bir evliliği var kendi secti o hayatı uc cocugu var hep şikayetçi..yani benim rahat hayatımı hazmedemiyor..oysa oğlu bakmıyor ki bana sadece kira veriyor Allah razı olsun annemden o veriyor bana herseyi yani alnım dik..buna ragmen ben bahcelerde calıştım yaranamadım.. dediğiniz gibi manzeretler üreteceğim

Back
X