ya böyle konular küçk görülüyo saçma bulunuyo ama gerçekten öyle bi kesim var esmerliği karalık gibi gören beyazlığa özenen.dediğiniz gibi beyaz tenli çirkin olsa bile esmerlikten iyi grülüyo.halbuki esmer olup çok dah agüzel de olabiliyo beyaz tenliden.ya da beyaz tenli olup çok güsel olan da vardır.insan eşim esmer ya da beyaz tenli olsun şöyle böyle olsun diye düşünebilir o ayrı da etraftaki bazı insanlar da bunu hissettiriyolar.falancanın bebeği çok tatlı bembeyaz.ya da diğerinden bahsederken kapkara çingene gibi cono gibi çok çirkin..yani 1-2 kişide değil bu .çok kişiiden duydum bana da garip geldi bu genellemeden başka bişey değil,
yazın Almanyadan gelmeden önce bile solaryuma giriyolarmış.hem de bayağı esmer bi tanıdığımız söylemişti ve gelince yine güneşleniyodu.hem de çok önemsiyo bunu.çok şaşırdım ben de.dediki Almanyada esmer olmak bronzluk bi üstünlük göstergesi .yani biz tatile gittik diye çok iiyi görünüyo diyo ve Türkiye de alt kesimde çalışanların çoğu güneşte yandığı için Türkiye de o kadar iyi görünmeyebilir esmerlik demişti.mantıklı geldi .yani benim için bu çok saçma ama böyle gören insanlar var.
bi de şundan dolayı bence;Türkiye genelde esmer olduğu için sarıiın renkli gözlü ender bulunduğu için çok beğeniliyo.ben de beğenirim .ama arz talep meselesi birazcık sanki:)
esmersen güzelsinnn:)diye de bi laf var dimi.huzurumuz olsun ya boşver sarışınlık esmerlik.ama anladım ben seni kesinlikle haklısın bence
Çoğunluğun beyaz tenden hoşlandığını sen düşünüyorsun bence. Öyle bir kaide yok, birinin sevgilisi, birinin arkadaşı öyle seviyor diyo tüm dünya öyle seviyor gibi düşünülemez. Ben de bembeyaz tenliyim, uzun yıllar kızıl saç kullandım. O zaman herkesin bana hasta olması lazımdı. Jeniffer Lopez, Eva Mendes, Kim Kardashian esmer ve diva olmuş ünlülerden sadece birkaçı. Brezilyalı, Latin asıllı kadınlar en seksi tipler olarak görülüyor ona bakarsak.. Bence önemli olan bakımlı, çekici ve alımlı olmak.benim gördüğüm kadarıyla erkekler beyaz tenden hoşlanıyor... illa ruslar gibi sarışın olmasa da siyah saçlı olsa da beyaz tenli olacak illa... nerden mi biliyorum derseniz sevgilim de dahil bir çok arkadaşlarımın sevgilileri böyle düşünüyor... ben siyah saçlıyım ama açık buğday yüzüm... vücudum ise beyaz... erkek arkadaşım vucüt rengimi beğenir o yüzden... hatta söylemiştir de beyaz ten kıza çok yakışıyor diye...neden bilmiyorum ama sanırım süt gibi hatun seviyolar...süt gibi olucak kılsız olucak... bence rus kızlarının ya da iskandinav kızların türk erkeklerin gözünde bu kadar revaçta olmasının nedeni sadece sarı saç mavi göz değil...bembeyaz kaymak gibi ten... ama durum böyle diye esmer kızlar da ölsün gibi bi durum yok... çoğunluk beyaz tenden hoşlanmasına rağmen esmer tenden de hoşlanan erkekler vardr mutlaka...ki eşin seni görerek evlendi... emin ol bunu o kadar çok taksaydı evlenemden önce senden soğur evlenmezdi zaten... evlendiğinize göre seni çekici buluyor demektir... ama anladığım kadarıyla içten içe beyaz teni sarışınlığı beğeniyo demekki... çok takma... benimki de kızıl saç + beyaz tenden hoşlanıyo ama inadıma saçımı boyatmıyorum... kızıl saçı övdüğünde de sinirlenmiyorum çünkü bana olan sevgisinden aşkından eminim... sen de eminsen sinirlenmek için nedenin yok demektir...
Çoğunluğun beyaz tenden hoşlandığını sen düşünüyorsun bence. Öyle bir kaide yok, birinin sevgilisi, birinin arkadaşı öyle seviyor diyo tüm dünya öyle seviyor gibi düşünülemez. Ben de bembeyaz tenliyim, uzun yıllar kızıl saç kullandım. O zaman herkesin bana hasta olması lazımdı. Jeniffer Lopez, Eva Mendes, Kim Kardashian esmer ve diva olmuş ünlülerden sadece birkaçı. Brezilyalı, Latin asıllı kadınlar en seksi tipler olarak görülüyor ona bakarsak.. Bence önemli olan bakımlı, çekici ve alımlı olmak.
Çoğunluğun beyaz tenden hoşlandığını sen düşünüyorsun bence. Öyle bir kaide yok, birinin sevgilisi, birinin arkadaşı öyle seviyor diyo tüm dünya öyle seviyor gibi düşünülemez. Ben de bembeyaz tenliyim, uzun yıllar kızıl saç kullandım. O zaman herkesin bana hasta olması lazımdı. Jeniffer Lopez, Eva Mendes, Kim Kardashian esmer ve diva olmuş ünlülerden sadece birkaçı. Brezilyalı, Latin asıllı kadınlar en seksi tipler olarak görülüyor ona bakarsak.. Bence önemli olan bakımlı, çekici ve alımlı olmak.
Açıkcası Rus kızlarına dibi düşen ve beyaz ten - açık saçtan hoşlanan erkeklerin sayısını biliyor gibisiniz, bu kadar emin olduğunuza göre... Bu sayıyı ben de öğrenmek isterim?sen rus kızlarına dibi düşen türk erkeklerinin sayısını bilmiyosun bence... ben sadece türk erkeklerinin çoğunluğunu kastettim hepsi diyip genellemedim zaten... o saydığın kadınlar dünyaca beğenilen kadınlar...eminim onları beğenen türk erkekleri de vardır ama çoğunluğu beyaz ten açık saçtan hoşlanıyor...
Ay tek ben mi çok beyazım saçım da açık tuhaf renk diye dertlenip solaryum solaryum dolanıp saçları siyaha boyuyorum
kabul etmiyo cnm kabul etse sorun yapmam ztn esmerlik mimlenmek gbi bişey sanki adam kabul etmek istemiyr..daha öncede çocuk konusunda aynı şeyi söylemişti o zmn hamile değildim diyalog şöyleydi
ben:çocuğumuz olursa nasıl olur acaba aşkım
eşim:çok tatlı bişey olur askım kime benzerki acaba
ben:kara kzuu olur kime benziycek
eşim:inş x gbi fln olmaz (x bnm yeğenm)
ben:ne alaka şimdi nedenki
eşimçok kara öyle kara olmasın o kadar ama yengende çok kara sen o kadar kara değilsin dmi aşkım
böyle bi diyaloğumuz bile olmuştu yani.bırakında takaym kafaya arkadasm
ya şu kız çok güzelde ama esmerklasik duydugumuz en basit sözlerden yahu ne olmuş birazcık kavruksak
Bu mantık aslında sosyolojiktir kızlar. Bizden bir, iki önceki nesil ırk ayrımları konusunda daha keskindi. Hatta insanların daha ırkçı olduğunu söylesek daha doğru olur. Beyaz tenli yörenin insanları esmer insanları kötü, pis görürdü. Esmer tenli de beyaz tenliyi yaban görürdü. Bu aslında ten renkleri değil, yörelerle alakalı bir durumdu. Bütün o deyimler de buradan gelir. Dünya sinemasının yuvası olan ABD de bu ayrım sarışın - esmer kız şeklinde olmuştur. Sarışın kız Amerikalıyı - esmer ve kötü kız ise o zamanların Meksikalı vb. bir yerli kızını temsil ediyordu. Sinema tarihinin belli noktalarına kadar sarışınlar hep başrol oldu. Bu da aynı ırk seçiciliği ile doğru orantılıydı. Yani aslında bu algı bize yüzyıllardır aşılanmıştır. Şuan dünyada en seksi kadınlar esmer kadınlar olarak görülmektedir. (Ki ben beyazım) Çünkü insanlar artık güzelliği sadece görüntüye göre değerlendiriyor, ön yargılara göre değil. Esmer kadınlar da daha canlı, daha dişi görünüyor. (Modacılar öyle söylüyor) Tabi bizim gibi gelişmekte olan ülkelerde böyle komik ön yargılar hala mevcut. Bu tarz kaidelere sahip insanlar da büyük ihtimalle cahildir bence kızlar.ya şu kız çok güzelde ama esmerklasik duydugumuz en basit sözlerden yahu ne olmuş birazcık kavruksak
evet arkadaşlar anlamıyorum esmerlik kötü birşeymi...sevgiliyken nişanlıyken eşimle bunların konusumu olmuyomuş yada benmi önemsemiyormuşum bilmiyorumm.ama evlendiğimizden beri çok takıyorum bunu kafaya...
nişanlıyken merak edip sorduğumda ben hiç sarısın bir kızla sevgili olmadım çünkü sarısın birinden hoşlanıpta arkadaslık teklifi yapmadım senden önce beraber olduklarımda hep esmerlerdi..ben esmerlerden hoşlanıyorum demişti..geçen burcu esmersoyu makyajsız gördük ne bet bişeymiş makyajlı haline bak bu haline bak dedi..yani dediği gbi falan değil..gözüne hoş geleni beğeniyor sarısın sevmem haz etmem fln hikaye...neyse hadi buraya kadarda sorun yok ama ben aleni esmerim çikolata tene yakınım nerdeyse bana bkaç kez sen çok esmer değilsinki buğday tenlisin dedi.hayr aleni esmerim dememe ragmen baska b defasında yne sen esmer değilsinki dedi.esmerlk kötü bişeymi zorla esmer değilsin diye dayatıosun sen beğenmeyebilirsin ben halmden çok memnunum dedim.saçmalama ne alakası var beğenmesem niye evleniyim senle vs vs..
şimdi hamileyim acaba çocuğumuzun ten rengi nasıl olur gbi sorular soruyor sürekli gecen yolda bi çocuk grdüm çok tatlıydı sarısına yakın saçları vardı ama çokta sarı deildi çok sevmliydi fln diyo...diyorum işte ben esmerim sen beyaz tenlisin falancann ki gbi fln olur heralde.yne aynı şeye dönüyoruz sen esmer değilsinki.kabul etmek istemiyo adam esmer olduğumu sanki ayıp gnah esmer olmak çatlıyorum sinirden ya.inadına çikolata gbi olur inş çocuk dedim bnde.ertesi gn de gelmiş zenci çocuk resmi grdüm nette ne tatlıydı aynıs enn istediin gbi çikolata gbiydi çok tatlıydı fln diyo...samimimi hc inanmadım..çünkü bu zmna kadar yolda grüpte çok tatlı diye bakıp kaldığı çocuklar hep sarsındı biri bile esmer değildi bu kadarıda tesadf deildir heralde..niye saçmalıyo böyle bıktrdı artık beni bu konuda
Açıkcası Rus kızlarına dibi düşen ve beyaz ten - açık saçtan hoşlanan erkeklerin sayısını biliyor gibisiniz, bu kadar emin olduğunuza göre... Bu sayıyı ben de öğrenmek isterim?
Bence bu düşünce tarzı sizin için de yanlış. Olaylara böyle bakarsak hem kuruntu yaparız, hem de özgüven kaybı olur. Benim şuan kilo fazlam var. Fakat ideal kilodaki halimle çoğu sarışından kat kat daha çekici ve alımlıyım.
Her zaman en güzel benim demek lazım içten içe. Yoksa öz güven problemli, takıntılı, kadınlık kimliğini benimseyememiş kadınlar ordusuna dahil oluruz değil mi?
Sevgili Amanede bence ciddi bir şekilde takıntı yapmışsın bu olayı. Evet eşinin bu konuda içten içe küçük tutarsızlıkları olmuş olabilir fakat sen bu yüzden seni beğenmediğini, sevmediğini, istemediğini sanıyor gibi öfkeleniyorsun. Sonuçta eşi sensin. Sarışınları 1 puan daha dikkat çekici bulduğuna dair bilinç altında bir yargı olsa bile sonuçta sen diğer bütün sarışınlar geçip onunla evlenmişsin. Bence biraz daha gerçekçi, özgüvenli ve sakin davranmalısın. Sevgiler.
Bu mantık aslında sosyolojiktir kızlar. Bizden bir, iki önceki nesil ırk ayrımları konusunda daha keskindi. Hatta insanların daha ırkçı olduğunu söylesek daha doğru olur. Beyaz tenli yörenin insanları esmer insanları kötü, pis görürdü. Esmer tenli de beyaz tenliyi yaban görürdü. Bu aslında ten renkleri değil, yörelerle alakalı bir durumdu. Bütün o deyimler de buradan gelir. Dünya sinemasının yuvası olan ABD de bu ayrım sarışın - esmer kız şeklinde olmuştur. Sarışın kız Amerikalıyı - esmer ve kötü kız ise o zamanların Meksikalı vb. bir yerli kızını temsil ediyordu. Sinema tarihinin belli noktalarına kadar sarışınlar hep başrol oldu. Bu da aynı ırk seçiciliği ile doğru orantılıydı. Yani aslında bu algı bize yüzyıllardır aşılanmıştır. Şuan dünyada en seksi kadınlar esmer kadınlar olarak görülmektedir. (Ki ben beyazım) Çünkü insanlar artık güzelliği sadece görüntüye göre değerlendiriyor, ön yargılara göre değil. Esmer kadınlar da daha canlı, daha dişi görünüyor. (Modacılar öyle söylüyor) Tabi bizim gibi gelişmekte olan ülkelerde böyle komik ön yargılar hala mevcut. Bu tarz kaidelere sahip insanlar da büyük ihtimalle cahildir bence kızlar.
Yani üniversitede aldığım sosyoloji ve psikoloji eğitimlerinden yola çıkarak konuşuyorum.
Sevgili Amanede bence ciddi bir şekilde takıntı yapmışsın bu olayı. Evet eşinin bu konuda içten içe küçük tutarsızlıkları olmuş olabilir fakat sen bu yüzden seni beğenmediğini, sevmediğini, istemediğini sanıyor gibi öfkeleniyorsun. Sonuçta eşi sensin. Sarışınları 1 puan daha dikkat çekici bulduğuna dair bilinç altında bir yargı olsa bile sonuçta sen diğer bütün sarışınlar geçip onunla evlenmişsin. Bence biraz daha gerçekçi, özgüvenli ve sakin davranmalısın. Sevgiler.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?