esmerlik kötü birşeymi

yurtdışında genelde esmerler revaçta ben de bi dönem avrupa da yaşamıştım çeşitli ülkelerde
onlarda beyaz tenli ya da sarışın çok olduğundan esmerleri daha çok beğeniyolar farklı geliyo çünkü
ayrıca bronz tende dekolte filan çok daha hoş duruyo o yüzden seviyolar bronz olmayı

türkiyede de esmer fazla olduğndan açık tenliler daha çok beğeniliyo

bi de venezuella dan çıkar hep dünya güzelleri.yani son zamanlarda çok çıktı ve harika oluyolar.latinler öyle esmer güzelleri hatta bayağı esmerler.brezilyalı güzel deyince başka görüyolar tabi .Türkiye deyince kara kız.bilmiyorum ya insanlar takmış kafaya gerçekten sen daha karasın filan diye yarışa giriyolar çok saçma:)bana da çok garip gelmiştir bu .ben de esmerim.memnunum halimden .zorla canımı sıkacaklar.sanki kötü bişey yani.alemler ya:)
genelleme yapmak yanlış yani Allah herkese uygun yaratmış tenini rengini.zenciler ölsün o zaman bu mantığa göre.yani onlarda da çok güzel kızlar var.çok şükür Allahın verdiğine ya.bi sakatlığımız yok bi özrümüz yok..insanların başkalarının dış görünüşü hakkında konuşurken daha dikkatli konuşmasını istiyorum aslında.acaba kırarmıyım diye düşünse zaten dikkat ederler ama artık herkes açık sözlü zaten:)

benim gördüğüm kadarıyla erkekler beyaz tenden hoşlanıyor... illa ruslar gibi sarışın olmasa da siyah saçlı olsa da beyaz tenli olacak illa... nerden mi biliyorum derseniz sevgilim de dahil bir çok arkadaşlarımın sevgilileri böyle düşünüyor... ben siyah saçlıyım ama açık buğday yüzüm... vücudum ise beyaz... erkek arkadaşım vucüt rengimi beğenir o yüzden... hatta söylemiştir de beyaz ten kıza çok yakışıyor diye...neden bilmiyorum ama sanırım süt gibi hatun seviyolar...süt gibi olucak kılsız olucak... bence rus kızlarının ya da iskandinav kızların türk erkeklerin gözünde bu kadar revaçta olmasının nedeni sadece sarı saç mavi göz değil...bembeyaz kaymak gibi ten... ama durum böyle diye esmer kızlar da ölsün gibi bi durum yok... çoğunluk beyaz tenden hoşlanmasına rağmen esmer tenden de hoşlanan erkekler vardr mutlaka...ki eşin seni görerek evlendi... emin ol bunu o kadar çok taksaydı evlenemden önce senden soğur evlenmezdi zaten... evlendiğinize göre seni çekici buluyor demektir... ama anladığım kadarıyla içten içe beyaz teni sarışınlığı beğeniyo demekki... çok takma... benimki de kızıl saç + beyaz tenden hoşlanıyo ama inadıma saçımı boyatmıyorum... kızıl saçı övdüğünde de sinirlenmiyorum çünkü bana olan sevgisinden aşkından eminim... sen de eminsen sinirlenmek için nedenin yok demektir...

Çoğunluğun beyaz tenden hoşlandığını sen düşünüyorsun bence. Öyle bir kaide yok, birinin sevgilisi, birinin arkadaşı öyle seviyor diyo tüm dünya öyle seviyor gibi düşünülemez. Ben de bembeyaz tenliyim, uzun yıllar kızıl saç kullandım. O zaman herkesin bana hasta olması lazımdı. Jeniffer Lopez, Eva Mendes, Kim Kardashian esmer ve diva olmuş ünlülerden sadece birkaçı. Brezilyalı, Latin asıllı kadınlar en seksi tipler olarak görülüyor ona bakarsak.. Bence önemli olan bakımlı, çekici ve alımlı olmak.

Son düzenleyen: Moderatör:

valla son cümlenize aynen katılıyorum
bakımlı ve güzel olduktan sonra ten renginin hiç bi önemi kalmıyo bence
bu kadınlar için de erkekler için de geçerli

beyaz tenliler daha güzel esmerler daha çirkin gibi bi ayrım yapılamaz
kime göre neye göre bu sınıflandırma
her insanın beğenisi farklıdır sonuçta

sen rus kızlarına dibi düşen türk erkeklerinin sayısını bilmiyosun bence... ben sadece türk erkeklerinin çoğunluğunu kastettim hepsi diyip genellemedim zaten... o saydığın kadınlar dünyaca beğenilen kadınlar...eminim onları beğenen türk erkekleri de vardır ama çoğunluğu beyaz ten açık saçtan hoşlanıyor...

Açıkcası Rus kızlarına dibi düşen ve beyaz ten - açık saçtan hoşlanan erkeklerin sayısını biliyor gibisiniz, bu kadar emin olduğunuza göre... Bu sayıyı ben de öğrenmek isterim?
Bence bu düşünce tarzı sizin için de yanlış. Olaylara böyle bakarsak hem kuruntu yaparız, hem de özgüven kaybı olur. Benim şuan kilo fazlam var. Fakat ideal kilodaki halimle çoğu sarışından kat kat daha çekici ve alımlıyım.
Her zaman en güzel benim demek lazım içten içe. Yoksa öz güven problemli, takıntılı, kadınlık kimliğini benimseyememiş kadınlar ordusuna dahil oluruz değil mi?

Ay tek ben mi çok beyazım saçım da açık tuhaf renk diye dertlenip solaryum solaryum dolanıp saçları siyaha boyuyorum

aynen öyle ben de sana tamamen katılıyorum:)benim düşüncelerimi yazsam aynısı olurdu ya.gerçekten genelleme yanlış aslında beyaz tenli olup çekici çook güsel kadınlar var.ya da esmer olup çok çekici güzel kadınlar var .erkeklerin bakış açısı da göreceli yani kimi sarışın kimi esmer seviyor.kıyaslama olmuyo biraz zevk meselesi işte. bazen aynı göz rengi aynı renkte insanlar birbirine benzese bile diğerinde bi çekiciilik oluyo çok daha güzel görünüyo .
ben de adriana limayı ve latin kızların güzel olduğunda çok daha dikkat çekici olduğunu düşünüyorum ama zevkler renkler bazen tartışılmıyo işte:)
erkekler de zaten nasıl beğeniyosa ona göre seçim yapıyolar.içi güzel olsun ya insanın gerçekten:)

ya şu kız çok güzelde ama esmer klasik duydugumuz en basit sözlerden yahu ne olmuş birazcık kavruksak

Ay tek ben mi çok beyazım saçım da açık tuhaf renk diye dertlenip solaryum solaryum dolanıp saçları siyaha boyuyorum

olabilir ya vardır aslında senin gibi düşünen de çoktur.bi de insan başkasında olanı daha çok beğenir ya bazen:)saçın düzse kıvırcık istersin ,kıvırcıksa düz olsaydı dersin.:)
zevk meselesi ya.gerçekten genelleme yapmamak lazım.solaryum yakışıyor bazen esmerlik de güsel oluyo.değişiklik olur.ama kendi doğal halini de sevmek lazım tabi.

bende beyaz tenliyim

bir ara esmer olmayı kafaya takmıştım sedece yüzümde makyaj daha güzel oluyor diye

ama şimdide iyiki böyleyim diyorum.ay ben kendimi her halimle seviyorum.kocişte seviyor kızımda sarı kız doğdu zaten

önemli olan sizin kendinizi beğenmeniz boşverin gerisini

Yok öyle birşey......özellikle esmer ya da beyaztenli takıntısını yapanlar vardır........önemli olan tüysüz ve lekesiz olmak......bir de buna vücut güzelliğini ekleyiniz

kadınları idare etmek zor,benımkıde sarışın hastası,begendıgı tum kadınlar sarısın,sacını boyasana falan dıodu,saçlar sımsıyah ve esmer tenlıyım bende sarı denedım çingene gibi oldum :) oryalden sac baş rezıl olunca gercege teslım oldum ,şimdi o kadar kafaya takmıyorum,ılk başta kıskanclıktan kuduruodum, beynını yedim artık kımseyle kıyaslamıyor susuyor :) olur böyle şeyler

ya şu kız çok güzelde ama esmer klasik duydugumuz en basit sözlerden yahu ne olmuş birazcık kavruksak

aslında tam tersi de oluyo .esmerr güzeli bi kız diyee:)ya da erkekler için de .esmerliğin de çeşitleri var aslında .bi de yakıştımı yakışıyo esmerlik ama beyaz tenin de çeşitleri var .bazı açık tenliler çok soluk duruyo ama bazısı süper yakışıyo .kişiye göre değişiyo yani..

tabikide değil ama eskiler beyaz teni severlermiş . mesela annanem esmer bir gelin asla istememiş . bizde arnavutluk var . arnavutlar zaten beyazdır beyaz ten onlar için çok önemlidir . bilmiyorum bende bir kadına açık teni yakıştırıyorum açıkcası neden bilmem . ama esmer olup güzel olan çok kadın var . ama ben erkek olsam tercihim açık renk olurdu sanırım . neden bilmiyorum ama daha etkileyici daha kadınsı geliyor . şimdi herkes solaryumlu zaten . ama solaryuma girenlerde zaten esmer insanlar oluyor ilginç . beyaz tende her türlü saç rengini deneyebilirsin birde . bence beyaz ten iyidir . ama doğuştan biz seçemediğimiz için böle konuşmaları anlamıyorum .

Bu mantık aslında sosyolojiktir kızlar. Bizden bir, iki önceki nesil ırk ayrımları konusunda daha keskindi. Hatta insanların daha ırkçı olduğunu söylesek daha doğru olur. Beyaz tenli yörenin insanları esmer insanları kötü, pis görürdü. Esmer tenli de beyaz tenliyi yaban görürdü. Bu aslında ten renkleri değil, yörelerle alakalı bir durumdu. Bütün o deyimler de buradan gelir. Dünya sinemasının yuvası olan ABD de bu ayrım sarışın - esmer kız şeklinde olmuştur. Sarışın kız Amerikalıyı - esmer ve kötü kız ise o zamanların Meksikalı vb. bir yerli kızını temsil ediyordu. Sinema tarihinin belli noktalarına kadar sarışınlar hep başrol oldu. Bu da aynı ırk seçiciliği ile doğru orantılıydı. Yani aslında bu algı bize yüzyıllardır aşılanmıştır. Şuan dünyada en seksi kadınlar esmer kadınlar olarak görülmektedir. (Ki ben beyazım) Çünkü insanlar artık güzelliği sadece görüntüye göre değerlendiriyor, ön yargılara göre değil. Esmer kadınlar da daha canlı, daha dişi görünüyor. (Modacılar öyle söylüyor) Tabi bizim gibi gelişmekte olan ülkelerde böyle komik ön yargılar hala mevcut. Bu tarz kaidelere sahip insanlar da büyük ihtimalle cahildir bence kızlar.
Yani üniversitede aldığım sosyoloji ve psikoloji eğitimlerinden yola çıkarak konuşuyorum.

Sevgili Amanede bence ciddi bir şekilde takıntı yapmışsın bu olayı. Evet eşinin bu konuda içten içe küçük tutarsızlıkları olmuş olabilir fakat sen bu yüzden seni beğenmediğini, sevmediğini, istemediğini sanıyor gibi öfkeleniyorsun. Sonuçta eşi sensin. Sarışınları 1 puan daha dikkat çekici bulduğuna dair bilinç altında bir yargı olsa bile sonuçta sen diğer bütün sarışınlar geçip onunla evlenmişsin. Bence biraz daha gerçekçi, özgüvenli ve sakin davranmalısın. Sevgiler.

bütün sarışınlarda onun kocasına meraklıydı . hepsini eledi konu sahibinle evlendi . ne komiksiniz yaa . bu adam brad pitt ti sanırım . bütün sarışsınlar peşindeydi .gerçekçi olun biraz .

Canım bende çok esmerim saçım, kaşım, gözüm simsiyah banada erkek arkadaşım sarışınlardan hoşlanmam beyaz ten siyah saç severim demesine rağmen ben alınmıyorum üstelik beyaz tenlide değilim. Ayrıca ben erkek olsaydım kesinlikle esmer tercih ederdim bu tercih meselesi. Eşin sana aslında kötü birşey dememiş belkide sen biraz hassas karşılaşmışsın büyütülcek hiçbir şey yok inan.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…