• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

eşten gizli doğum kontrol hapı kullanmak

gelincik23072006

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Mart 2013
75
13
28
merhaba arkadaşlar. bu vakte kadar hep yazılanları okudum ve ihtiyacı olanlara manevi destek verdiğinizi gördüm. o yüzden sizlere de söylemek paylaşmak istiyorum öncelikle bizim evlendiğimiz daha 1,5 sene oluyor. ve eşim en başından beri çocuk isterim diye tutturdu. ama hep borcumuz vardı. evin tadilatı mobilyalar buzdolabı derken tüm evin masrafını malesef eşimle ben ödemek zorunda kaldık. kayınvalidelerin pek bir yardımı olamadı. kendi evini yenilemekle yukarı kat çıkmakla oturma odası takımı almakla meşguldü. her neyse biz tüm borçları tek elden ödeyelim diye bankadan kredi çektik ve kısmetse bi daha ki aya o bitiyor. bense biraz daha korunmak istiyorum eşim de bunu kabul etmiyor nerdeyse boşanmaya kadar gidecek.hemen istemiyorum çocuk çünkü borçlar yeni bitiyor. ben çalışıyorum biraz para atalım kenara doğum için sonrası için düşünüyorum. yani parasız pulsuz pat diye çocuk yapmak da mantıksız geliyor. sonuçta sorunlu bir hamilelik de yaşayacak olabilirim ilk aylar çalışamayadabilirim. dolayısıyla hamile kaldığım gibi işi bırakmak zorunda da kalabilirim tüm bunlar ihtimaller dahilinde tabi ama olmayacak bişey de değil. bu sebeple ben korunmaya devam edip para biriktirmek istiyorum. sonuçta ne onun ne de benim ailemin bize bakacak maddi durumları yok. asıl sormak istediğim gizli hap kullanmak kan tahlilinde veya başka şekilde vucutta anlaşılır mı? ayrıca dipnot olarak söylüyorum. kayınvalidemle altlı üstlü oturuyorum. yani şu anda 28 yaşındayım henüz herşeyi bırakıp evde oturmayı da gözüm almıyor açıkçası. kültür farkı çok çünkü. şimdiden cevaplarınız için teşekkürler.

merhaba arkadaşlar. bu vakte kadar hep yazılanları okudum ve ihtiyacı olanlara manevi destek verdiğinizi gördüm. o yüzden sizlere de söylemek paylaşmak istiyorum öncelikle bizim evlendiğimiz daha 1,5 sene oluyor. ve eşim en başından beri çocuk isterim diye tutturdu. ama hep borcumuz vardı. evin tadilatı mobilyalar buzdolabı derken tüm evin masrafını malesef eşimle ben ödemek zorunda kaldık. kayınvalidelerin pek bir yardımı olamadı. kendi evini yenilemekle yukarı kat çıkmakla oturma odası takımı almakla meşguldü. her neyse biz tüm borçları tek elden ödeyelim diye bankadan kredi çektik ve kısmetse bi daha ki aya o bitiyor. bense biraz daha korunmak istiyorum eşim de bunu kabul etmiyor nerdeyse boşanmaya kadar gidecek.hemen istemiyorum çocuk çünkü borçlar yeni bitiyor. ben çalışıyorum biraz para atalım kenara doğum için sonrası için düşünüyorum. yani parasız pulsuz pat diye çocuk yapmak da mantıksız geliyor. sonuçta sorunlu bir hamilelik de yaşayacak olabilirim ilk aylar çalışamayadabilirim. dolayısıyla hamile kaldığım gibi işi bırakmak zorunda da kalabilirim tüm bunlar ihtimaller dahilinde tabi ama olmayacak bişey de değil. bu sebeple ben korunmaya devam edip para biriktirmek istiyorum. sonuçta ne onun ne de benim ailemin bize bakacak maddi durumları yok. asıl sormak istediğim gizli hap kullanmak kan tahlilinde veya başka şekilde vucutta anlaşılır mı? ayrıca dipnot olarak söylüyorum. kayınvalidemle altlı üstlü oturuyorum. yani şu anda 28 yaşındayım henüz herşeyi bırakıp evde oturmayı da gözüm almıyor açıkçası. kültür farkı çok çünkü. şimdiden cevaplarınız için teşekkürler.

zor bir durum canım. Allah yardımcın olsun hakkında herşeyin hayırlsı. Benim durumumda sana benziyor, borç harç hiç bitmiyor. Borç bitmesini bekleme bence. Bende 6 aylık hamileyim 3-4 aydırda evdeyim. işten ayrıldım. ama değişen birşey olmuyor. yani 1,5 sene iyi bir zaman bence yap çocuğu derim. sonuçta illaki olacak. para biriktirme bu devirde pek mümkün olmuyor. Hem çocuk kısmetiyle gelir derlerdi inanmazdım. Hakikaten öyle. Allah bereketini veriyor merak etme. Yaşında geçmeden biran önce düşün eşinde haklı. Hem onu mutlu edersin hemde evinize şenlik gelir. sonra kayınvalide falan bakar madem yakın sen yine çalışırsın.
zaten hemen pat diye olmuyor hapı bırakınca 4-5 ay uğraştık biz. Sen bilirsin tabi ama hayırlısını dile.
Sevgiler.

Tabiki bu doğru bi şey olmaz Evet haklısın en mantıklısı senin düşündüğünü yapak ama bunu eşinmden saklı yapamzsın Eşine haksızlık olur Bu ikinizin vermesi gereken bi karar Tek taraflı olmaz Olmamalıda zaten Eşini var gücünle ikna etmeye çalış canım

Bide bi şekilde öğrenirse olacakları düşün Güveni sarsılmazmı ? Sen doğru yoldan şaşma Eşinle güzellikle konuşmaya devam et Ayrıca çocuk öyle hemen pat diye olmayada bilir bunuda göz önünde bulundur derim ben

emin olun çok ikna etmeye çalıştım yaklaşık 6 aydır buna çabalıyorum. ama asla ikna olmuyor. istiyorum diyor bitiyor. asıl benim hazır olmam gerekmez mi anneliğe sonuçta uykusuz kalacak onca kiloyu alacak vs olan benim şu anda bana çocuk fikri cidden uzak geliyor. keşke benim de içimden gelse. ama olmuor bi yandan da inanın bana maddiyat çok önemli kimselere muhtaç olmak ve etmek istemiyorum çalışamazsam tek bir maaşla zor olacak herşey hiç olmazsa bi kaç ay birikim olsa yine yeter sonrası Allah kerim zaten. bi de şu var o sebeple süreyi uzatmaya çalışıyorum. şahsen ben çocuğum bir yaşına gelene kadar çalışmayı düşünmüyorum onun yanında olmak istiyorum o sebeple o parayı şimdi hazır çalışıyorken kenara atsam hiç fena olmaz

Annem der ki hep; para biriktirmek için çocuk yapmayı erteleyip, sonra o paraları çocuğum olsun diye harcayanı o kadar çok gördüm ki!!
Belli değil ne zaman hamile kalacağın belki ilk aydan, belki 1 yıl sonra, belki daha geç bilmiyoruz bunu ama olmama ihtimalini katmamışsın araya. Madem borcun bitmiş bu kadar kasma daha gençsin para gene birikir. İnan o bebeği bir hisset herşeyi unutursun. Şu hesabı yap bence eşimin maaşı benim çocuğum olsada yeter mi? Ben çalışmasam bir müddet geçinebilir miyiz? Şu dönemde inan kimse hazır , birikmiş para yiyemiyor herkes aybaşı bekliyor çünkü ancak yetiyor. şimdi bıraksan hapı diyelim hemen olmadı bebek, olana kadar biriktir, hamilelikte biriktir gene paranı ama kocanda istiyorsa erteleme derim evinizin huzuru için.
Hapı kullanırsan belli olabilir gibi , hem ortaya çıkarsa daha kötü bence risk almaya değmez.

anlasılırmı bılemıyorum ama bence suanda ıstemıyorsanız esınızde cok zorluyorsa yapacagınız sey mantıklı gozukuyor korunabılırsınız

Kan tahlillerinde kullandığın ilaç çıkarmı bilmiyorum ama bence sen doğru olanı yapıyorsun..hiç hazırlık yokken,maddi sıkıntı ve borç cabası... Bi çocuk yapmak:50: birde senin ne istediğin önemli..sırf eşin ve ailesi istiyor diye çocuk yapacak değilsin arkadaşım..ben seni haklı buldum..akıllı bi kadınsın,daha anne olmadan doğmamış çocuğun geleceğini düşünüyorsun.

arkadaşlar çok teşekkürler cevaplarınız için ayrıca çocuğumun geleceğini düşünmek zorundayım şu devirde bir bez kaç para. belki de emmeyecek mama almak zorunda kalacağım gibi gibi. ben hayatım boyunca her daim herşeyi en kötüsüne hazırlarım ki tersi çıktığında hayal kırıklığına uğramadan mutlu olayım. yani daha borç yeni bitiyor kenarda beş kuruş yok. bu şartlarda delilik tamam kabul belki hemen de olmayabilir. ben de diyorum o esnada o olana kadar adam gibi bir hazırlık yapayım atıyorum ayda altıyüz ben altıyüz eşim kenara para atalım bunun hastanesidir tahlilidir. osudur busudur bi dünya masrafı olacak doğduktan sonrakini saymıyorum bile. sadece birileri istiyor diye çocuk yapamam ki sonuçta bir kuruş yardımını görmüyorum kimsenin kendi ayaklarımın üstünde duruyorum. ve en az bi sene çalışmayı düşünüyorum. bunları şimdiden düşünmek zorunda hissediyorum kendimi. belki de ben hatalıyım bilemiyorum ama bu benim doğrum. çocuk evet çok önemli ama vakti gelince. biraz kendini toparlayınca. ona gönlünce hazırlık yapmak ne bileyim istediğin kıyafeti beşiği almak duruyorken kıt kanaat hazırlık yapmak da hiç içime sinmiyor. zaten bi dahaki ay kontrole gitcem doktora bir problem var mı sağlıklı mıyım diye?eğer polikistik over veya başka bişey yoksa biraz daha beklenebilir diye düşünüyorum.

Bence çok doğru düşünüyorsun,eşinden gizli hap kullanman zor ve riskli bir durum ama eşin madem bu kadar ısrarcı başka yol da kalmamış gibi ama çok dikkatli olmalısın eşin bunu kesinlikle öğrenmemeli bu derece çocuk isteyen birinin bu konuda affı olmayacaktır.Bizde bir senelik evliyiz hem evliliğin oturması hem de maddi açıdan çocuk hiç düşünmüyorduk ama süpriz oldu ben 5 ay olmasına rağmen halen şoktayım,eşim de başta şaşırdı afalladı ama sonra ben istiyorum diye tutturdu benim kendimi hazır hissetmem,maddi durum vs. pek de umrunda olmadı ,bende çalışmıyorum kpss deniyorum demekki kendine güveniyor yapacak bişey yok dedim,şimdi yavaş yavaş bebek eşyalarına bakıyoruz o kadar pahalı ki herşey kendine gidip 10 liraya bir bluz alırsın ama bebeğine en iyisini sağlıklısını almak zorundasın,bir sürü ihtiyacı olucak ve en basidi biberonun iyisi bile 15 den aşağı değil,bebek doğduktan sonra ilk 1 yıl tabiki çalışmaman en doğrusu çünkü anneanne ve babane de olsa bebeğin anneye ihtiyacı var ve bebekler bunu hissediyormuş ilk bir sene çok önemli,,sen bir süre daha korunmaya devam et hem biriktirebildiğiniz kadar biriktirsiniz hem de kendini annelik fikrine hazırlarsın..

Kendinizi hazır hissetmiyorsanız kesinlikle korunun, uygun bir psikolojiye sahip olmadan istemeden yapılan çocuklara annenin de vereceği ilgi ve sevgi sınırlı olur, doğum sonrası depresyon kaçınılmaz olur ayrıca hiç bir tahilde de çıkmaz endişelenmeyin... Sadece haplarınızı iyi saklayın, ortaya çıkarsa yaptığınız işte o zaman sıkıntı yaşarsanız.

eğer eşinden gizli hap kullanmak içine el vermiyorsa yumurtlama günlerinde eşini uzak tut kendinden
çok doğru düşünüyorsunuz malesef eşler aynı şekilde düşünceli olamıyor rabbim istediğiniz zamanda hayırlı sağlıklı bir evlat versin size inş....

hapları saklamama gerek yok çalışıyorum zaten işyerindeyken içebilirim hapı hiç eve götürmeyeceğim yani hiç görmeyecek. bi pazarları tam gün beraberiz onu da ertesi günü iki tane içerim zaten ayın bir haftasında regl dönemim. böyle böyle idare etcem bi süre. bana bu daha akıllıca geliyor o içmediğim pazar gününde hamile kalırsam zaten aldırmam gittiği yere kadar gider diyorum. o da şans meselesi. bakalım bekleyelim ve görelim bakalım. maddiyat konusu artı hazır olmamak ikisi de yeterli beklemek için bence. hazır çalışabiliyorken akarken doldurmak lazım keseyi. ben kendimden çok feragat ettim borçlar daha çabuk bitsin diye. aynı şekilde çocuğumda olmak istemiyorum gönlümce alışveriş yapmak istiyorum onun için. hatta hamilelik kıyafeti bile almayı düşünüyorum tabi ki de bunların hepsi para. bu devirde ne olursa olsun tek kişinin maaşıyla geçinilemiyorken maalesef ki tek kuruşum olmadan malesef ki çocuk düşünmüyorum tahlillde de belli olmuyorsa sorun yok demektir.

istemediğin bişeyi yapmak zorunda değilsin bencede...
sonuçta kolay bi karar değil bu...
ama gizli olması fln bi şekilde çıkarsa ortaya o zaman ne olur bunu en iyiş sen bilirsin...
konuşup uzlaşmak daha iyi gibi geldi bana..
eşim başından beri para biriktirelim derdiyle çocuk istemiyodu..
istediği zamanda biriktirdiği parayı tüp bebeğe verdik...
karar verince olacak diye bişey yok..

Son düzenleme:
Allah gönlünüze göre versin insallah...Aslinda cok güzel ve mantikli düsünüyorsunuz, ama esinizden gizli korunmak biraz tehlikeli...yani esinizin huyunu bilemeyiz siz daha iyi bilirsiniz ama eger olurda bigün ögrenirse bence ciddi sorun yasarsiniz...biz esimle allahtan ayni fikirdeydik ilk 5 yil cocuk yoktu, borclar, beraber vakit,tatil,cocuk icin biraz birikim, yani sizin düsüncelerinizin aynisiydi sebebimiz, gerci arada yanlis alarmlar oldu ;)) biraz korktuk ama olsaydi tabiiki aldirmazdik.Bu arada cevreden tabiiki biton baski,yok yas ilerliyo yok kac yil oldu evlendiniz, belki olmuyo diye bile konusmusturlarda umrumda degildi...bana direk söyleyenlere cevabim "Eger masraflarini sen karsilayacaksan hemen hamile kalirim,sorun degil" oluyodu,susuyodular ;) allaha sükür, iki evladimda sanki ismarlama gibi planladigimiz zaman oldu ve böylece biz daha güzel bi hamilelik zamani ve bebekle zaman gecire bildik...Tatli dille esinizi ikna etmege ugrasin, esler arasi gizli kapakli isler hos degil,hele ortaya cikinca sonuc kötü olabilir,hernekadar sizin düsünceniz mantikli olsada,oda gizli bisey yapsa sizin hosunuza gitmez eminimki...allah yardimciniz olsun,gönlünüze göre versin insallh

kesinlikle haklısınız ama inanın aylardır dil döküyorum orta yolunu çok bulmaya çalıştım ama değişen hiçbişey yok. o eski zamanlardaki gibi büyüdüğü için aman ne var ki çocuk bu bi şekilde büyüyor diyor. ama adama kıyafet bile gereksiz gelir. tamam gizli yapmak hoş değil ama bana başka şans bırakmıyor malesef ki. bencilce ben istiyorum olacak demesini de hazmedemiyorum. sonuçta cep delik cepken delik yarın öbür gün tek bir maaşla doğalgaz elektrik suyu mu ödeyeceksin yoksa bebek için hazırlık mı yapacaksın. ben istiyorum ki herşeyin en güzeli olsun. bahsettiğim şey aşırı pahalı şeyler değil tabi ki. ama istiyorum ki güzel kıyafetler alayım güzel oda alayım güzel oyuncaklar alayım gelişimine göre. bu ve bunun gibi şeyler şu anda adım atmak parayla 3 parça yiyecek alıyorum 20 tl tutuyor en basitinden. tutun ki hamileyken hastalandım mide bulantısı vsden çalışamadım o zaman ne olacak. boş boş evde oturcam .kayınvalidemlerde de kesinlikle çalışan biri olmamış o yüzden beni hiç anlamıyorlar. tüm dertleri çocuk büyütüp evde oturmak ben bu yapıda değilim ne yapıp edip bi sene sonra çalışmak istiyorum başka bir yerde. eşimde hiç kusura bakmasın biz birbirimizi bukonuda asla anlayamayacağız.

hapları saklamama gerek yok çalışıyorum zaten işyerindeyken içebilirim hapı hiç eve götürmeyeceğim yani hiç görmeyecek. bi pazarları tam gün beraberiz onu da ertesi günü iki tane içerim zaten ayın bir haftasında regl dönemim. böyle böyle idare etcem bi süre. bana bu daha akıllıca geliyor o içmediğim pazar gününde hamile kalırsam zaten aldırmam gittiği yere kadar gider diyorum. o da şans meselesi. bakalım bekleyelim ve görelim bakalım. maddiyat konusu artı hazır olmamak ikisi de yeterli beklemek için bence. hazır çalışabiliyorken akarken doldurmak lazım keseyi. ben kendimden çok feragat ettim borçlar daha çabuk bitsin diye. aynı şekilde çocuğumda olmak istemiyorum gönlümce alışveriş yapmak istiyorum onun için. hatta hamilelik kıyafeti bile almayı düşünüyorum tabi ki de bunların hepsi para. bu devirde ne olursa olsun tek kişinin maaşıyla geçinilemiyorken maalesef ki tek kuruşum olmadan malesef ki çocuk düşünmüyorum tahlillde de belli olmuyorsa sorun yok demektir.

ertesi günü iki tane içmeyi nerden öğrendin pardon? ben de kullandım bir süre hap 2-3 ay kadar. her gün aynı saatte içmek artırıyordu koruyuculuğu, aynı saati tutturamasan da gün atlamamalısın. eğer hap kullanacaksan kullanımını iyi öğrenmelisin.

emin olun çok ikna etmeye çalıştım yaklaşık 6 aydır buna çabalıyorum. ama asla ikna olmuyor. istiyorum diyor bitiyor. asıl benim hazır olmam gerekmez mi anneliğe sonuçta uykusuz kalacak onca kiloyu alacak vs olan benim şu anda bana çocuk fikri cidden uzak geliyor. keşke benim de içimden gelse. ama olmuor bi yandan da inanın bana maddiyat çok önemli kimselere muhtaç olmak ve etmek istemiyorum çalışamazsam tek bir maaşla zor olacak herşey hiç olmazsa bi kaç ay birikim olsa yine yeter sonrası Allah kerim zaten. bi de şu var o sebeple süreyi uzatmaya çalışıyorum. şahsen ben çocuğum bir yaşına gelene kadar çalışmayı düşünmüyorum onun yanında olmak istiyorum o sebeple o parayı şimdi hazır çalışıyorken kenara atsam hiç fena olmaz

bende senin gibi düşünüyordum
ve bigün hastaneye gittim kontrol için evlenmeden önce
ve rahim agzında polipim ve guatırım oldugu için hamile kalmama ihtimalimi ögrendim
hemen haplarımı bıraktım (adet düzensizligi ve agrı için kullanıyordum evlendikten sonrada devam edecektim bi sürede korunacaktım)
evlendikten sonra 1 ay sonra hamile kaldım
ve şimdi kızım 17 aylık iyikide hemen olmuş diyorum:1:
maddiyat çalışmak annelige alışmak bunlar bahane
bi hamile kal o zaman çok daha iyi anlayacaksın

Back
X