• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

eşten gizli doğum kontrol hapı kullanmak

1 gün almayıp ertesi gün 2 tane hap alınmaz.
Hapın koruyuculuğu kalmaz.

Bence eşine gerekli açıklamaları yapmışsın.
Bundan öte seni zorlayamaz.
Evet yaşın çok uygun ama evliliğiniz yeni sayılır.
Belki para biriktirmekten ziyade,başka eve geçmeyi düşünebilirsin.

Korunduğun halde korunmuyorum dersen,2 ay sonra neden olmuyor,hadi doktora gidelim diyebilir.
Sürekli her ay sorarsa suçlu hissedip üzülebilirsin.

Son düzenleme:
defalarca anlattım anlayacağı yok ben de ümidi kestim. boşanmaya kadar gidecekti. biraz da bence kayınvalideden kaynaklı olabilir çünkü çok istiyor. sanki doğsa kendi karşılayacak masraflarını.iki yıldır kullanıyorum bir gün bile aksatmadım ama pazar günü içmememekten başka çarem yok malesef ki ya da ne yapıp edip pazartesi birşey olmamasını sağlarsam belki koruyablilir. ben kendimce önlem alayım da geleceği varsa zaten sıkı korunsan da geliyor. gelirse hoşgeldin derim. ama gelmezse de güzelce hazırlık yaparım onun için..

yaşadıklarını o kadar iyi anlıyorum ki. 11 aylık evliyim ve eşim 11 aydır çocuk çocuk diye başımın etini yiyor. Annem dışında hiç kimseden ekonomik destek görmedik, kendi yağımızla kavrulduk yani. Hala borç içindeyiz, az kaldı, bitecek ama ben de senin gibi birazcık birikimle anne olmak isterim. Ve en önemlisi, hazır değilim, bunu gerçekten biliyorum. Uzun yıllar süren bekar hayatının ardından evliliğe bile daha tam alışamadım. Ben de yaptığını yapmayı düşündüm başta. Sonra konuşmaya karar verdim. Olaylar kendiliğinden gelişti. Tamamlaması gereken eğitimleri vardı, benim de yapmak istediğim mesleki çalışmalar. Çirkefe bağlayıp madem o kadar istiyorsun, hamileliğimde eğitime falan gidemezsin, eğitim dönemi doğum dönemine gelecek, hayatta seni göndermem dedim. Bu sene bitir, diğer sene yapalım, ben de mesleğimde katılmak istediğim seminerleri tamamlayayım dedim. Düşündü, düşündü, kabul etti. Kabul etmese onca senenin eğitimi yanacak. İzin dönemine göre de az çok plan yaptık, şimdi sabırsızlıkla o dönemin gelmesini bekliyor. Ben de evliliğe günden güne daha çok alışıyorum ve günden güne çocuk isteğim de artıyor. Allah aratmasın ama en önemlisi hazır olmak. Adam madem anlamıyor, bence doğrusunu yapıyorsun.

buztanesi arkadaşım kesinlikle seni çok çok iyi anlıyorum benim bir buçuk sene oldu artık kaçacak yerim kalmadı. eskiden borcumuz var diyordum. şimdi kısmetse o da bi dahaki aya bitecek ondan sebep artık bahanem de kalmadı. anlamıyor kafası malesef birikim yapmak istediğimi olsun da hamileyken de istersen çalışırsın falan diyor. ama çok insan biliyorum ilk üç ay bırak çalışmayı ayakta bile duramayan hamileler gördüm mide bulantısından. benim onlardan olmayacağım ne malum ondan sebeple bu yolu uygulamaya karar verdim. zaten anlattığım gibi olacağından %100 korumayacak tabi ki. ama olursa da yapacak bişey yok hoşgeldin deriz artık. ben de o vakte kadar kendimi hem maddi hem manevi hazırlarım kendimi.

emin olun çok ikna etmeye çalıştım yaklaşık 6 aydır buna çabalıyorum. ama asla ikna olmuyor. istiyorum diyor bitiyor. asıl benim hazır olmam gerekmez mi anneliğe sonuçta uykusuz kalacak onca kiloyu alacak vs olan benim şu anda bana çocuk fikri cidden uzak geliyor. keşke benim de içimden gelse. ama olmuor bi yandan da inanın bana maddiyat çok önemli kimselere muhtaç olmak ve etmek istemiyorum çalışamazsam tek bir maaşla zor olacak herşey hiç olmazsa bi kaç ay birikim olsa yine yeter sonrası Allah kerim zaten. bi de şu var o sebeple süreyi uzatmaya çalışıyorum. şahsen ben çocuğum bir yaşına gelene kadar çalışmayı düşünmüyorum onun yanında olmak istiyorum o sebeple o parayı şimdi hazır çalışıyorken kenara atsam hiç fena olmaz

iki tarafın ortak alması gereken bir karar.tek tarafın baskısıyla olacak şey değil .hele baskı yapan erkekse.onu taşımak doğurmak uykusuz geceler v.s eşin bunları çekmicek sen çekiceksin.baskı yapıyorsa da seni yalana itiyor demektir.ben senin yerinde olsam ikna edemiyorsam gizli saklı kullanırdım.çünkü seni resmen mecbur bırakmış buna..

Arkadaşım aylık ve 3 aylık iğneler varmış bi araştır istersen ..senin psikolojin bedenin bir bebeğe hazır değilse eşini de dinleme korun ... ben bunun acısını çok derin yaşadım ... ah ah ... bi anlatabilsem rahat rahat derdimi kimbilir ne tavsiyeler alıcam ne kadar rahatlıcam da onu bile beceremiyorum ... neyse konudan sapmayayım korun arkadaşım ne pahasına olursa olsun bul yolunu korun ...

sağlıklı hamilelik için çocuk yapmaya karar verdiğinizde bir kadın doğum uzmanına gitmeniz gerek ve testler yaptırmalısınız 4 veya 6 ay önceden demir ve folik asit takviyesi yapılıp daha sonradan hamile kalmak daha faydalı hem anne hem bebek için.

nekadar süre bebek düşünmüyosunuz bilmiyorum ama eşinize bebek düşünüyorum önce ama sağlıklı gebelik için bebek düşündüğümüz zaman doktora gidip kontrol tahlil yaptırıp gerekekn vtamin kan ilacını kulanmak gerekiyomuş diyip doktora gidip bu sırada zaman kazanabilirsiniz. ayrıca şunuda unutmayın her gebelik öyle hop diye olmuyo belki uzun süre denemenizde grerekebilir.

mrb arkadasım ben 4yıldır evlıyım 22aylıkta dunya tatlısı oglum var ben evlendıgımde hıc borcumuz harcımız olmadı cok sukur ama ben cocuk fıkrını hep ertelıyordum suan sorarsan keske daha once olsaydı dıyorum bı evlılıgın temelı cocuk bence sunu soylede dusun allah korusun ama belkı cocugun olmuyacak ne kdr erken temkınlı olursan o kadar ıyı 30ada pek bısey kalmamıs bu arada dogum kontrol hapı kan tahlılınde cıkacagını hıc sanmıyorum ama emınde degılım

eşin istiyor diye hemen çocuk yapmaktansa korunarak ertelemen daha mantıklı. hazır değilsen eşin istiyor diye yapmak zorunda değilsin.

defalarca anlattım anlayacağı yok ben de ümidi kestim. boşanmaya kadar gidecekti. biraz da bence kayınvalideden kaynaklı olabilir çünkü çok istiyor. sanki doğsa kendi karşılayacak masraflarını.iki yıldır kullanıyorum bir gün bile aksatmadım ama pazar günü içmememekten başka çarem yok malesef ki ya da ne yapıp edip pazartesi birşey olmamasını sağlarsam belki koruyablilir. ben kendimce önlem alayım da geleceği varsa zaten sıkı korunsan da geliyor. gelirse hoşgeldin derim. ama gelmezse de güzelce hazırlık yaparım onun için..

Benim ilgimi dogum kontrol hapini kullanis biciminiz cekti. Ben bu haplarin ne sekilde hamileligi onledigini yazayim, siz gene bildiginiz gibi yapin. Her kutuda 28 dolu hap vardir. Her aldiginizda o gun yumurtlamayi engellersiniz. Yani icmediginiz gun yumurtlama sansiniz cok yuksek. Bu yuzden her gun duzenli alarak almak cok onemli. Yumurtladiginiz takdirde (bir tavukla konusuyormusum hissine kapildim burda :1:) yumurtaniz saglam olarak vucudunuzda uc gun bekler, bu arada dollenme olursa bebeginiz olur. Ayrica yumurtlamadan once iliskiye girildiyse erkegin spermleri de (ozellikle disi spermler) uc gun boyunca canli kalarak rahimde, yumurtalik kanallarinda yumurtayi bekler, etti 6 gun. Yani pazar gunu almadiginiz o bir hap onceki cuma gununden baslayarak persembe gunune kadar sizi hamile kalma tehlikesinde birakir, sadece bir veya ikinci gun degil. Duzgun bir sekilde alinan haplar 28 gunde biter, uc gun alinmadan beklenir (ya da kutudaki ici bos olan haplar alinir). Bu uc gun icinde yumurtlama gerceklesir ve regl baslar.

Ayrica kesinlikle iki hap birden almamalisiniz, bir faydasi olmayacagi gibi dozu ikiye katladiginiz icin ters etkilerini de ikiye katladiginizdan baska hastalik veya rahatsizliklara sebep olabilirsiniz. :19: Bu rahatsizliklarin yumurtaliklarinizin yanisira vucudunuzdaki diger organlara da zarar vermesi olasiligi oldugu gibi kalici hasar birakma riski de var. Yan etkisi olmayan ilac daha icat edilmedi. Bilginize..

Son düzenleme:
pazar gunu yapisik ikiz gibi dolasmiyorsaniz hapi almak 10 sn surmez. butun kutuyu degil de , bir tane hapi saklarsiniz olur biter.

ayrica bu kadar garantici olmak da iyi degil, rizkiyla gelir elbet.

hap kullanmak iyidir .çocuk aldırmaktansa, kimseyede kulak asmayın ,beden sizindir akıl veren çok ama para veren yok,bazısı parasız .çocuk büyütür başkalarının
eskileriyle başkasıda bunalıma girer , kendi adına hesabınızı iyi yapın sonrada üzülmeyin

hap kullanmak iyidir .çocuk aldırmaktansa, kimseyede kulak asmayın ,beden sizindir akıl veren çok ama para veren yok,bazısı parasız .çocuk büyütür başkalarının
eskileriyle başkasıda bunalıma girer , kendi adına hesabınızı iyi yapın sonrada üzülmeyin

başkalarının eskileri kısmına hiç katılmıyorum. Ben de hamileyim çok şükür halim vaktim yerinde herşeyi alabilirim dört dörtlük ama benim yeğnelerimin, eşimin yeğenlerinin o kdar çok eşyası varki yepyeni duran hala, benim nerdeyse hiç birşey almam gerekmeyecek. Buna başkalarının eskisi deniyorsa varsın denilsin ben kullanırım yeğenlerimin eşyalarını..

başkalarının eskileri kısmına hiç katılmıyorum. Ben de hamileyim çok şükür halim vaktim yerinde herşeyi alabilirim dört dörtlük ama benim yeğnelerimin, eşimin yeğenlerinin o kdar çok eşyası varki yepyeni duran hala, benim nerdeyse hiç birşey almam gerekmeyecek. Buna başkalarının eskisi deniyorsa varsın denilsin ben kullanırım yeğenlerimin eşyalarını..

Dogru demissin. "Cocugun yedigi helal, giydigi haram" diye atasozu bile var bu konuda. Daha ikinciye giydiremeden kuculen esyalari oldu benimkilerin, yepyeni kaliyorlar, atalim mi yani, israf olmaz mi?

öncelikle olumlu olumsuz bütün yazdıklarınız için çok teşekkür ederim. hap konusunda haklısınız 1 tane hapı yanıma alp pazar günü boş anımda mutlaka almalıyım. bahsettiğim para biriktirme mevzusu ve fikre alışma mevzusu öyle yıllarca düşünmemek değil tabi bahsettiğim zaman dilimi 6-7 ay gibi sonrasında hamileyken çalışırsam ne ala yok eğer çalışamazsam kenarımda param olsun. sonuçta özelde doğum yapmayı düşünüyorum. ayrıca 1 sene de çalışmayacağım. bebek için para biriktirmenin yanı sıra. hiç olmazsa çalışmadığım zamanlarda kendi özel ihtiyaçlarımı karşılamak istiyorum en basitinden kuaföre gitmem gerektiği zaman eşimin ne gerek varlarını duymak yerine kendi paramla kendimi idare etmek istiyorum. ayrıca önümüzdeki ay doktora gidip kontrol edileceğim polikistik over gibi veya buna benzer rahatsızlığım yoksa bi süre daha kenarımda param olsun. ben hayatımda sadece 1,5 ay işsiz kaldım ve eşimden harçlık aldım. ve bu da çok güzel bişey değil benim için. ben maddi açıdan biraz olsun özgürlüğü seven bir insanım onun için onun verdiği aylık 50 tlyle ilk etapta geçinemeybilirim. ondan sebep hesabımda param olsun ihtiyaç oldukça oradan harcarım. yani bu benim fikrim tabi herkes benimle aynı fikirde olmak tabi ki değil. saygı duyarım.

konuyu biraz detaylı inceleyelim .çocuk dünyaya geldikten sonra beden kilo alacak yeni kıyafet,sütyen eski kıyafetler bedene olmaz bunlarada para gerek erkek için hayat kolay ama kadınlarımız değişikliğe uğruyor, ayrıca bebek için bebek arabası,emzik,hazır bez vs. ilk çocuk için her annenin kurduğu yapmak istediğl hayalleri var, büton gün evdede oturmak lstemlyor alışveriş yerlerlni gezmek istiyor depresyone düşmemek ve kiio almamak için ruh ve beden sağlığı önemli, .çoğu yazdıklarımda maddlyata dayalı,bence hazırlıklı olmak kadını daha da mutlu ediyor ve sonra .çocuğuna sen istenilen bebektin denmesi ilerlde çocuğuda mutlu ediyor

emacım bahsettiğim şeyler tam da buydu. yani ben çok isteyerek evlendim. ve çocuğumuzun da tam bir aşk çocuğu olmasını istiyorum. bu sebeple senin de dediğin gibi bu maddiyatları sağlamadan kesinlikle düşünmüyorum. eşim de ikna olmuyor. mahalle baskısı mıdır kendi isteği midir bilmem ama beni fena halde bunalttı ve bana bu konuda hiç saygı duymadı. yani sen hazır mısın bilmem ne hiçbişey sormadı. dahası daha yeni borç bitiyorken kenarda beş kuruş varken klasik cümleyi hep söyledi rızkıyla gelir. tamam kabul rızkıyla gelir de emanın söylediği gibi hem ona hem de kendime sonuçta kıyafet alacağım. bunlar neyle olacak pardon. zaten kayınvalidemlerden normalde fayda görmüyorum maddi anlamda. sanki ben çocuk doğursam bize onlar mı bakacak. saçma ben kendi istediğim elbiseyi hem ona hem kendime alamadıktan sonra bebek şekeri alamadıktan sonra içimde kalan heveslendiğim şeyleri yapamadıktan sonra ömür boyunca o benim içimde uhde mi kalsın yani?yani sonuçta tamam çok lüks olmasın ama çok cici kıyafetler var. ayrıca buna bedenen de hazırlanıyorum. şu an rejimdeyim.sonuç olarak ne kadar zayıf hamile kalırsam o kadar iyi en azından alsam da çok göze batmaz. sonuç olarak boyum 1.58 . istediğim kiloya gelince zaten manen de maddiyat bakımından da daha bir hazır olacağım. ben herşeyi her bakımdan değerlendiriyorum.

Bır Muslumanın cocuk ıstememesı kabullenılemez bır hatadır canım ...

Tevbe etmenızı tavsıye ederım ...

Esınız gayet makul dusunuyor , hak helallıgı ısteyın ondan ...

Esler arasında ıttıfak edılmeden boyle bır karar verılemez esasen ...

Allah sıze nımet verecek de neden engellıyorsunuz ?

Buyutmek ısteyen bır es buldunuz da ne arıyorsunuz ?

bence sen .çok narin yapılısın zaten olmasan hop hemen düşenmeden hamile kalır olduktan sonrada geçlm sıkıntısı,bebek sıkıntısı yaşıyorum diye şikayette bulunurdun, böyle kadınlarımız yok mu var, doğurup,doğurup pişman oluyorlar herkesin rızkıda farklı allahta lstediğime veririm zenginliği,lstediğime vermem diyor
mantıklı olmakta kadının yararına , kaynanada karışmasın bu senin bedenin senin hayatın

çok sağol gerçekten. gerçekten de öyle tut ki hamile kaldım. hiçbir güvencem yok düşün hamilelikte ne kadar çalışacağım belli değil. herhangi bir birikimim yok.içimde kalacak her şey. hiçbişey istediğim gibi olmayacak. daha sonra depresyona gireceğim şimdi şöyle. bizimkisi aile apartmanı ve uzun bir süre de burada kalacağımız kesin. eşimin ailesi ancak kendini idare ediyor. şu durumda hamile kalıp çocuk doğursam bir sene de evde otursam bildiğiniz kabus gibi kayınvalidemle altlı üstlü oturuyoruz. çocuk olunca koyduğum mesafe baya bir kırılacak. bu ve buna benzer şeyler. o yüzden manen ve madden kendimi güçlü hissetmeye çok ihtiyacım var. bu yüzden biraz daha beklemek en iyisi. Rabbim ne zaman uygun görürse o zaman bebek nasip eder. 30undan sonra hamile kalan da çok. biraz bu fikre alışmam gerek eşimle çok konuştum ama kesinlikle değişmiyor. o sebeple tek yol gizlice korunmak bana göre. nasıl olsa tahlillerde de hap çıkmıyormuş. bunun gibi birçok sebepten gizli korunmak en iyisi.

Back
X