Eşten para isteme?

Schizophrenia

~
Kayıtlı Üye
12 Ocak 2011
1.533
395
123
Yeni evliyim oncelikle. Suan çalışmıyorum. Esim evdeyim diye midir nedir ihtiyaçlarım olabilecegini anlamıyor. Ailemin verdigi harçliklari harcıyorum. Beni istemek zorunda bırakma dedigim halde hala bi gelisme olamadi. Maaşının yarısı borca gidiyor maalesef. Gecenlerde kuafore gittim paran var mi demedi düşünebiliyor musunuz? Ailemin verdigi harcliklara mi güveniyor nedir.. gecen bisey almam lazim dedim 20 liralik yuzume 10 sn donuk bi sekilde baktı sırıttı sadece..

Beni cok rahatsız ediyor bu durum. Nakit taşımıyorum yanımda diyor kredi kartını ver o zaman dedim tamam dedi gibi oldu hala vermedi. Maaşı kartında duruyor ihtiyaç olunca çekiyor ordan alışverişi beraber yapıyoruz istedigim mutfak ihtiyaclarini alıp geliyor. Ama kisisel ihtiyaçlarımı akıl edemiyor. Sürekli kuafore giden biri degilim. Agda sac boyası vs kendim yapıyorum. Her zaman agda alicam para ver yapmak istemiyorum. Ona gore cekinmeme gerek yok isteyebilirmisim her zaman. Ama ben istemek ISTEMIYORUM. Begendigim bisey olunca almak istiyorum. Konuştuğum halde laftan anlamıyor adam. Bana niye hala ailem veriyor harçlık? Onun ailesi yardımcı oluyor bize az cok ondan onlar da versin mi diyor nedir?

Sunu belirmek isterim ailemden aldığım harcliklar düzensiz gittiğimde ara ara verdikleri 10 lira 15 lira vs. Çalışmama sebebim masa başı bi is var onu bekliyoruz suan. Esim onun tabiriyle orda burda çalışmamı istemiyor.

Düzenleme : esimin annesi hatta ailesi çalışmamı cok istiyor oglu zorlanmasın diye kendi bana is bulup getiren biriydi nisanliyken esim kesmisti önünü. Esim calismasan da olur diyen biriydi evlendikten sonra is bulmaya basladi bana. Yanlis anlaşılmasın ben hep çalışmak istiyordum zaten hala da istiyorum ailemin bosuna okutmadigini dusunerek.

Son düzenleme:
evlenirsem şayet en korktuğum eş tipi, evimde o kadar rahat, piremses gibi yetiştim ki para istememe filan gerek kalmıyor, evlenince ne yapacağım çalışmazsam bilmiyorum. Allah yardımcınız olsun.

Biz evde kalmadığımız halde ufak bir çanakta para durur. Annem kızıma birşey alır,lazım olur diye. Madem eşin düşüncesizlik etmiş o zaman sen konuş, her ay maaşının bir kısmını evde bırakması lazım

Ayrıca evin ihtiyaçlarını aylık market alışverişi yaparak karşılamak yetmez.
Evde, yani dolayısıyla sizde para bulunmalı.
Dünyanın binbir türlü hali var.
Bunu anlatın..
Cimri mi ya da ev geçindirmeyi bi beceremiyor bu ikisi ayrı şeyler..
Umarım ikincisidir.
En azından öğrenebilir......
Konuşun.. Zor bir durum sizin için ama üzülmeyin.

Ailenizden harçlık aldığınızı eşiniz bilmesin..
Onun rahatlığı da vardır belki..

Ben de boyle düşünüyorum. Ama soylemiycem artık aldığımı soracak hali de yok zaten vermiyorlar mi diye. Bence ne yazik ki cimri biraz..

orda burda calısmamı ıstemıyorsan ona buna muhtacta etme bu aılem bıle olsa de
ay bu ne ya
cok zor bır durum
bu sekılde alıstırma boyle gıder cunku
karısını varkenn yokluga alıstıran adam modelı en nefret ettıgım onun calıstıgı ona ıse hayat nasıl musterek oluyor ?

sahsen ben ıse gırerdım orda burda dıye tabır ettıgı ıs bıle olsa

Konustum bikac kere. Istemen yeterli cekinme diyor istemek istemiyorum diyorum. Isteyince burun kiviriyor alacagim 20 liralik seye. Ben bunu yasamak istemiyorum.

Inanın diretiyorum.. yani benden beklenmeyecek hareketler. Ama karşıdaki laftan anlamayınca söylemek zorunda kalıyor insan defalarca.
Laftan anlıyordur da işine gelmiyordur. Eşinin yaptığı çok ayıp. Senin ailenden para istemen onu utandırmalı ama onda böyle bir duygu yok sanırım..

Bunu nasıl saglayabilirim?

Eşinize market alışverişini yapmak yetmiyor bazen yine de eksik bir şeyler çıkıyor, canım farklı bir şey istiyor hepsinden önemlisi acil bir durum olsa Allah korusun üzerimde para yok bu şekilde olmaz her ay eve bir miktar (miktarı siz belirleyin kafanızda o miktarı söyleyin) para bırakmanı istiyorum. Arada artık ailenizden harçlık almak istemediğinizi de belirtin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…