Eşten para isteme?

Ben de boyle düşünüyorum. Ama soylemiycem artık aldığımı soracak hali de yok zaten vermiyorlar mi diye. Bence ne yazik ki cimri biraz..
İleri derecede pintilik yoksa bunun bile üstesinden gelebilirsiniz aslında.
Önemli bazı şeyleri aksatın ve nedenini parasızlığa bağlayın, belki bozulur, dank eder.

Evde belli miktar para olmali ne olur ne olmaz diye.

Dunya nin bin turlu hali var.

Sizde oradan alip harcamalisiniz.

Yatak odasinda bir cekmeceye belli bir miktar para koymasini soyleyin. Sizde ihtiyaciniz oldukca oradan alin.

Konustum bikac kere. Istemen yeterli cekinme diyor istemek istemiyorum diyorum. Isteyince burun kiviriyor alacagim 20 liralik seye. Ben bunu yasamak istemiyorum.
20-30 değil de daha fazla para bırakılmalı eve;öyle sürekli sürekli istenir mi? Eşinde cimrilik var gibi duruyor,her aldığın şeyin hesabını yapmak için az az veriyor sanki.

20-30 değil de daha fazla para bırakılmalı eve;öyle sürekli sürekli istenir mi? Eşinde cimrilik var gibi duruyor,her aldığın şeyin hesabını yapmak için az az veriyor sanki.

Borçlarımız var onun stresini yapıyor kontrol onda olunca rahat hissediyor sanırım. Ama ben cok masrafli biri degilim zaten bana surekli sunu al bunu al demem kendi de diyor masrafsizsin diye. Belki de tam tersi olmaliydi.

İşte bu gibi nedenlerle çoğu kadın hatalara kayıyor.
Eşinizle konuşun konuşun konuşun
Başka bir çözümü yok bu sorunun

Evde belli miktar para olmali ne olur ne olmaz diye.

Dunya nin bin turlu hali var.

Sizde oradan alip harcamalisiniz.

Yatak odasinda bir cekmeceye belli bir miktar para koymasini soyleyin. Sizde ihtiyaciniz oldukca oradan alin.
Bahanesi; ben hicbir zaman yanimda nakit tasimadim bu hep boyleydi alışık degilim

Esinizin ailenizden para almanızi normal gormesi de tuhaf açıkçası
İki taraf da ailesinden ayrılıyor yeni bir aile kuruyor neticede o iki insanın ortak bir evi ortak bir bütçesi olmalı. Bunu bu şekilde soylemelisiniz.
Ben de issizim ne yazık ki. Ve bu harçlık alma kısmı bana normal gelmiyor. Çalışmiyor olsam da o maaş bizim ilimizin maaşı. Haliyle ödemelerden sonra kalan para neyse yarı yarıya paylaşıyoruz biz. Normali de bu bence harçlık fln biraz saçma. Acil bir şey olsa evde para ol!asa ne olacak kocanizin bunu dusunmesi lazım.

Siz gün içinde hastalansanız taksiye atlayıp özel hastaneye gidecek para bile bulunmuyor evde anladığım kadarıyla,bu çok büyük bir sorun.
En iyi çözüm eşiniz maaşını alınca,kendi harcamaları için bir miktarını alıp kalanını size bıraksın.Evin mutfak ihtiyaçlarını,faturaları,taksit ödemelerini siz yapın.Kendi ihtiyaçlarınızı da bu şekilde karşılarsınız.Birikim yapacaksanız aylık konuşup bir miktar belirleyip kenara atabilirsiniz.Bizde böyle oluyor,bence en makulü bu :)

Öncelikle ekonomik durumunuzun çok çok iyi olduğunu düşünürsek adam düşüncesiz gibi görünüyor. Fakat, bildiğin ağır bir borç içinde olduğunuzu kabul edersekte adam nasıl çıkarıp para versin? 10-15 lira gibi meblağ yüksek değil. Kaldı ki bu miktarda para normal koşullarda aile bireylerinin birinin üzerinden illaki çıkar. Eşin bence kara kara borçları düşünüyor olabilir. Onun hesabına göre 10 TL çok büyük rakam gibi geliyordur. Belkide ödeyemediğiniz borçlarda vardır. Bu şartlar altında adam paraya ihtiyacın var mı diye sormaya da utanıyordur. Ya da gayet durumunuz iyi, adamda "paran mı yok, nasıl yok, sende para olmaz olur mu" şeklinde düşünüyorda olabilir. Ya da ailenin durumu çok iyiyse iç güveysi olarak görüyor olabilir kendini. Yani detaylı ekonomik bi yorum lazım..

Olur mu hiç, dünyanın binbir türlü hali var, o da siz de yanınızda acil durum parası bulundurmalısınız. Ayrıca sizin kişisel ihtiyaçlarınız için de maaşını aldığında çekip bir miktar vermeli, siz de yetmediğinde istemelisiniz.

Ay çok zor böyle ya

Isine gelmiyor galiba. Harcligim biterse yine istemek zorunda kalicam bana da sacma geliyor. Ama o yanında nakit taşımıyor o kısmı nasil halledicez bilmiyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…