- 9 Temmuz 2015
- 3.616
- 9.697
- 158
- Konu Sahibi Schizophrenia
-
Bahanesi; ben hicbir zaman yanimda nakit tasimadim bu hep boyleydi alışık degilim
Siz de benim de hiç bir zaman cüzdanım parasız olmadı, alışık değilim deyiverin.Bahanesi; ben hicbir zaman yanimda nakit tasimadim bu hep boyleydi alışık degilim
Isine gelmiyor galiba. Harcligim biterse yine istemek zorunda kalicam bana da sacma geliyor. Ama o yanında nakit taşımıyor o kısmı nasil halledicez bilmiyorum.
Ailemin durumu cok cok iyi degil. Ama esim çekinmiyor onlardan para aldığımda ne gariptir ki. Borçları düşünüyor esim stres yapıyor. Ama mesela ozel gunlerde benden kaçırmaz çekinmez hediye maliyeti konusunda..Öncelikle ekonomik durumunuzun çok çok iyi olduğunu düşünürsek adam düşüncesiz gibi görünüyor. Fakat, bildiğin ağır bir borç içinde olduğunuzu kabul edersekte adam nasıl çıkarıp para versin? 10-15 lira gibi meblağ yüksek değil. Kaldı ki bu miktarda para normal koşullarda aile bireylerinin birinin üzerinden illaki çıkar. Eşin bence kara kara borçları düşünüyor olabilir. Onun hesabına göre 10 TL çok büyük rakam gibi geliyordur. Belkide ödeyemediğiniz borçlarda vardır. Bu şartlar altında adam paraya ihtiyacın var mı diye sormaya da utanıyordur. Ya da gayet durumunuz iyi, adamda "paran mı yok, nasıl yok, sende para olmaz olur mu" şeklinde düşünüyorda olabilir. Ya da ailenin durumu çok iyiyse iç güveysi olarak görüyor olabilir kendini. Yani detaylı ekonomik bi yorum lazım..
Dedim ise girince de senin paran benim param mi olacak ben aynısını yapsam nolur dedim e yap o zaman sende diyor..Açıkça söyleyeceksin
Evlendiyse bir evin masrafını karşılamak.
İşe girdigind ne olacak mesela açıkça şöyle. Bu sekilde beni sıkıntıya sokar san ise girdiğimde ve beş kuruş odemem de. Madem o şimdi sana desek olmuyor sen de o zaman olamazsın.
Al benden de o kadarEsinizin ailenizden para almanızi normal gormesi de tuhaf açıkçası
İki taraf da ailesinden ayrılıyor yeni bir aile kuruyor neticede o iki insanın ortak bir evi ortak bir bütçesi olmalı. Bunu bu şekilde soylemelisiniz.
Ben de issizim ne yazık ki. Ve bu harçlık alma kısmı bana normal gelmiyor. Çalışmiyor olsam da o maaş bizim ilimizin maaşı. Haliyle ödemelerden sonra kalan para neyse yarı yarıya paylaşıyoruz biz. Normali de bu bence harçlık fln biraz saçma. Acil bir şey olsa evde para ol!asa ne olacak kocanizin bunu dusunmesi lazım.
Ne sekilde madur edicem bilmiyorum. Bana rahatlıkla her isi yapmamı söylüyor mesela. Ama kendi de cok yardimcidır bana evde o konuda hakkını yiyemem. Demek istediğim benden biseyler isterken çekinmiyor mesela sunu utule gibi.. ben yaparim zaten yoruluyor iste bi de evde ütü yaptirmam temizligi bile haftasonu beraber yapıyoruz zaten.Çalışmıyor veya çalışamıyor olabilirsiniz.
Ben bu durumun çözümünü çalışmakta görmüyorum açıkcası.
Yani herkes kendi parasına bakacaksa o evlilik tam olmamıştır benim gözümde.
Çalışıyorsam ihtiyaçlarımı karşılarım.
Çalışmıyorsam kocamın insiyatifine kalsın. Bu mudur?
Ben ortaklıktan yanayım her konuda..
Ben de çalışmıyorum.
Babamdan dahi para istememişimdir, çünkü verirdi istetmeden, sağolsun sıkıntı ettirmezdi.
Eşim de öyle şimdi..
Öyle olmasa da olmasını beklerdim, bu ev yuva ikimizinse herkes görevini işini bilecek. Beni mağdur ederse ben de mağdur ederim onu. Para ile değil herşey
Olur mu hiç, dünyanın binbir türlü hali var, o da siz de yanınızda acil durum parası bulundurmalısınız. Ayrıca sizin kişisel ihtiyaçlarınız için de maaşını aldığında çekip bir miktar vermeli, siz de yetmediğinde istemelisiniz.
Ay çok zor böyle ya
Dedim ise girince de senin paran benim param mi olacak ben aynısını yapsam nolur dedim e yap o zaman sende diyor..
Ailenin sana para vermesi, senin onlardan alman, senin onlarla yemek yemen, onlara hediye alman ya da onların sana hediye alması anormal bir durum gibi görünmüyor. Ailesiniz ve en olası şeyler. Ekonomik destek denilemez. 10-15 lira ile ekonomik destek olunduğunu düşünmüyorum. Eşin bence sana bu konuda karışmıyor. Ailen para verdiği içinde kendisi de ekstradan sormuyor anladığım kadarıyla. Ancak param yok dediğinde hiç vermeyip, üstüne kızıyorsa, bu ikinizi de geriyorsa, anlatmana göre borçlardan dolayı stres yaşıyor. Hatta bence senin onu anlamadığını bile düşünüyordur. Bunun çözümü olarak bence onunla birlikte otur, hesap kitap yap, borçları hesapla, ödeme planı çıkarın, borçlar ne zaman ödenir, ne zaman ne kadar kalıyor, nereye ne para gidecek gibi. Sonrasında da oturup evde kalan harcanabilir parayı hesaplayın. Kalıyorsa eğer. Ona göre öncesinde de ihtiyacın olduğu kadar istersin. Gene vermezse; kavga kaçınılmaz.Ailemin durumu cok cok iyi degil. Ama esim çekinmiyor onlardan para aldığımda ne gariptir ki. Borçları düşünüyor esim stres yapıyor. Ama mesela ozel gunlerde benden kaçırmaz çekinmez hediye maliyeti konusunda..
Valla o borç ortamında adamın üstünde parayla gezdiğini de düşünmüyorum. Eğer ki parayla geziyorsa isteme. Olandan al. Yerine küçük bir kağıda kalp çiz, öpücük yap, aşk sözleri yaz, smiley koyIstemen yeterli dedi tamam dedim. Istedim burun kivirdi. Istemek zorunda birakmasini istemiyorum.
Bahanesi; ben hicbir zaman yanimda nakit tasimadim bu hep boyleydi alışık degilim
İşte bak sen ütüsünü çamaşırını hallettiğin kocandan evin veya kendinin ihtiyaçlarını görmesini istiyorsun, son derece normal.Ne sekilde madur edicem bilmiyorum. Bana rahatlıkla her isi yapmamı söylüyor mesela. Ama kendi de cok yardimcidır bana evde o konuda hakkını yiyemem. Demek istediğim benden biseyler isterken çekinmiyor mesela sunu utule gibi.. ben yaparim zaten yoruluyor iste bi de evde ütü yaptirmam temizligi bile haftasonu beraber yapıyoruz zaten.
demek ki parası yok
Ona boyle bi rest ceksem inanin tamam istemiyorsan yemek te yapma der kendi yapar..Siz evlenenemissiniz benc bu bildiğin ev arkadaşlığı.
Ona bu durumda ben olsam madem ev arkadaşlığı yapıyoruz bundan sonra bulaşık v yemek sıralı yapılıyor derdim. Ailemin harçlığını da aldığıma göre gayet güzel elimi d hiç bi şey surmezdim haftada iki gün sonra o yemek yapar bulaşık yıkar ve temizliği ortak yapar
Anladigi dilden konusmalisin
Yani maaşını cekip evi getirmesini istiycem bu durumda demi? Size olacaklari soyliyim; ne yapacaksın maaşı ben veriyorum zaten gereken yerlere. Extreleri gordum maasin yarisi ediyor. Onun haricinde kira aidat vs bunlardan da haberim var. Geriye cok bisey kalmıyor zaten ne yazik ki.. ama eve birakmasini isteyebilirim kalani evetAilenin sana para vermesi, senin onlardan alman, senin onlarla yemek yemen, onlara hediye alman ya da onların sana hediye alması anormal bir durum gibi görünmüyor. Ailesiniz ve en olası şeyler. Ekonomik destek denilemez. 10-15 lira ile ekonomik destek olunduğunu düşünmüyorum. Eşin bence sana bu konuda karışmıyor. Ailen para verdiği içinde kendisi de ekstradan sormuyor anladığım kadarıyla. Ancak param yok dediğinde hiç vermeyip, üstüne kızıyorsa, bu ikinizi de geriyorsa, anlatmana göre borçlardan dolayı stres yaşıyor. Hatta bence senin onu anlamadığını bile düşünüyordur. Bunun çözümü olarak bence onunla birlikte otur, hesap kitap yap, borçları hesapla, ödeme planı çıkarın, borçlar ne zaman ödenir, ne zaman ne kadar kalıyor, nereye ne para gidecek gibi. Sonrasında da oturup evde kalan harcanabilir parayı hesaplayın. Kalıyorsa eğer. Ona göre öncesinde de ihtiyacın olduğu kadar istersin. Gene vermezse; kavga kaçınılmaz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?