Eşten para isteme?

Bahanesi; ben hicbir zaman yanimda nakit tasimadim bu hep boyleydi alışık degilim

Cevap: o zaman aliskanliklarini degistirme zamanin geldi. Artik bekar degil evlisin. Yeni evde yeni duzen kurulur. Bizim yeni duzenimizde de evde bir miktar nakit bulundurmak olsun.

Allah korusun kotu bir haber gelir taksiye atlayip hastaneye felan gitmeniz gerekir. Evde para yok ne olacak o zaman?

Canim esin hala bekar gibi davraniyor. Maas kartinda duruyor tum para ve sana hic vermiyor oyle mi? Ama kendi ihtiyaci olsa kart elinin altinda. Bu boyle olmamali. Biz de yeni evliyiz, eve giren tum paralar evdeki bi kutuda toplanir, ve yeri surekli orasidir. İhtiyaci olan da ordan gidip alir. Esimden de para istemek durumunda kalmam boylece. Siz de bu tarz bi sey yapabilirsiniz. Neden tum para esinin maas kartinda duruyor ki? Ceksin getirsin eve. O ne oyle pincik pincik cekiyor

Çalışmıyor veya çalışamıyor olabilirsiniz.
Ben bu durumun çözümünü çalışmakta görmüyorum açıkcası.
Yani herkes kendi parasına bakacaksa o evlilik tam olmamıştır benim gözümde.
Çalışıyorsam ihtiyaçlarımı karşılarım.
Çalışmıyorsam kocamın insiyatifine kalsın. Bu mudur?
Ben ortaklıktan yanayım her konuda..

Ben de çalışmıyorum.
Babamdan dahi para istememişimdir, çünkü verirdi istetmeden, sağolsun sıkıntı ettirmezdi.
Eşim de öyle şimdi..
Öyle olmasa da olmasını beklerdim, bu ev yuva ikimizinse herkes görevini işini bilecek. Beni mağdur ederse ben de mağdur ederim onu. Para ile değil herşey

Isine gelmiyor galiba. Harcligim biterse yine istemek zorunda kalicam bana da sacma geliyor. Ama o yanında nakit taşımıyor o kısmı nasil halledicez bilmiyorum.

Açıkça söyleyeceksin
Evlendiyse bir evin masrafını karşılamak.
İşe girdigind ne olacak mesela açıkça şöyle. Bu sekilde beni sıkıntıya sokar san ise girdiğimde ve beş kuruş odemem de. Madem o şimdi sana desek olmuyor sen de o zaman olamazsın.

Ailemin durumu cok cok iyi degil. Ama esim çekinmiyor onlardan para aldığımda ne gariptir ki. Borçları düşünüyor esim stres yapıyor. Ama mesela ozel gunlerde benden kaçırmaz çekinmez hediye maliyeti konusunda..

Dedim ise girince de senin paran benim param mi olacak ben aynısını yapsam nolur dedim e yap o zaman sende diyor..

Al benden de o kadar

Ne sekilde madur edicem bilmiyorum. Bana rahatlıkla her isi yapmamı söylüyor mesela. Ama kendi de cok yardimcidır bana evde o konuda hakkını yiyemem. Demek istediğim benden biseyler isterken çekinmiyor mesela sunu utule gibi.. ben yaparim zaten yoruluyor iste bi de evde ütü yaptirmam temizligi bile haftasonu beraber yapıyoruz zaten.

Istemen yeterli dedi tamam dedim. Istedim burun kivirdi. Istemek zorunda birakmasini istemiyorum.

Dedim ise girince de senin paran benim param mi olacak ben aynısını yapsam nolur dedim e yap o zaman sende diyor..

Siz evlenenemissiniz benc bu bildiğin ev arkadaşlığı.
Ona bu durumda ben olsam madem ev arkadaşlığı yapıyoruz bundan sonra bulaşık v yemek sıralı yapılıyor derdim. Ailemin harçlığını da aldığıma göre gayet güzel elimi d hiç bi şey surmezdim haftada iki gün sonra o yemek yapar bulaşık yıkar ve temizliği ortak yapar
Anladigi dilden konusmalisin

Ailenin sana para vermesi, senin onlardan alman, senin onlarla yemek yemen, onlara hediye alman ya da onların sana hediye alması anormal bir durum gibi görünmüyor. Ailesiniz ve en olası şeyler. Ekonomik destek denilemez. 10-15 lira ile ekonomik destek olunduğunu düşünmüyorum. Eşin bence sana bu konuda karışmıyor. Ailen para verdiği içinde kendisi de ekstradan sormuyor anladığım kadarıyla. Ancak param yok dediğinde hiç vermeyip, üstüne kızıyorsa, bu ikinizi de geriyorsa, anlatmana göre borçlardan dolayı stres yaşıyor. Hatta bence senin onu anlamadığını bile düşünüyordur. Bunun çözümü olarak bence onunla birlikte otur, hesap kitap yap, borçları hesapla, ödeme planı çıkarın, borçlar ne zaman ödenir, ne zaman ne kadar kalıyor, nereye ne para gidecek gibi. Sonrasında da oturup evde kalan harcanabilir parayı hesaplayın. Kalıyorsa eğer. Ona göre öncesinde de ihtiyacın olduğu kadar istersin. Gene vermezse; kavga kaçınılmaz.

Istemen yeterli dedi tamam dedim. Istedim burun kivirdi. Istemek zorunda birakmasini istemiyorum.
Valla o borç ortamında adamın üstünde parayla gezdiğini de düşünmüyorum. Eğer ki parayla geziyorsa isteme. Olandan al. Yerine küçük bir kağıda kalp çiz, öpücük yap, aşk sözleri yaz, smiley koy buna rağmen kızarsa da valla işin zor.

İşte bak sen ütüsünü çamaşırını hallettiğin kocandan evin veya kendinin ihtiyaçlarını görmesini istiyorsun, son derece normal.
Evlerimizde hepimizin iş bölümü var. Kimini sadece kadın, kimini sadece erkek kimini de ortak olarak yapıyoruz.
Sadece senin yaptığın şeyleri aksatmakla tehdit et, hoşuna gider miymiş sor bakalım? Kötülükle değil....
Konuşun.. Alışkanlıklar aynen devam edemez, artık evlisiniz.
Sen de değişmelisin, o da..
Borcu harcı çoksa zorlanabilirsiniz. O zaman anlayışlı olman lazım. Ama yine de ne olursa olsun eve bırakabileceği para vardır diye düşünüyorum açıkcası.
O senden rahatça isteyebiliyorsa sen de istemelisin.
"şuna ihtiyacım var" demek zoruna gitmesin, de.. Kafasına vura vura öğretmek lazım böylesine, geçinmeye gönlü varsa öğrenecek

Ona boyle bi rest ceksem inanin tamam istemiyorsan yemek te yapma der kendi yapar..

Bence esin istediginde hemen cikarip veriyosa bu sorun olmamali o kadar da diye dusunuyorum.ben calismiyorum normalde kartim var hep ordan harcarim ama yanimda da hep nakit bulundurmaya calisirim cunku onun da lazim oldugu yer oluyor.esimin de simdiye kadar nadirdir paran var mi diye sordugu hep ben isterim.cunku biliyorum aklina bile gelmiyor param var mi yok mu diye.bu benim icin hic sorun degildir mesela.cunku istedigimde hemen cikarir verir.onun icin bana gore istemek degil istedigimde mirin kirin ederse sorun olur.

Yani maaşını cekip evi getirmesini istiycem bu durumda demi? Size olacaklari soyliyim; ne yapacaksın maaşı ben veriyorum zaten gereken yerlere. Extreleri gordum maasin yarisi ediyor. Onun haricinde kira aidat vs bunlardan da haberim var. Geriye cok bisey kalmıyor zaten ne yazik ki.. ama eve birakmasini isteyebilirim kalani evet

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…