Eşten para saklamak

Kesinlikle
Birikim gene yapılsın ama yolu bu olmamalı

Neden canım... Bireysel emeklilikte parayı çekemiyorsunda belli şartları ve süreyi doldurmadan.
Dokunamazlarda. Konu sahibi de kendisi için bir birikim yapılmasından doluyu rahat hisseder diye düşündüm.

bence yanlıs yapmıyorsunuz
ben bunu bir din adamına da sormustum
benım eşim de benden hıc para saklamaz
ıkımız de calısıyoruz
3 senelık evlıyız
ben eşimden gızlı olarak 2 bucuk senede 14 bın tl bırıktırmısım
eşime kalsa asla bırıktıremezdık
çok bır para değil ama gizlemesem hıc olmazdı
ağt ayında ev aldık ve o parayı cıkardım tapumuz emlakcı parası tasınma masrafı vs onlara gitti.
eşime de soyledım hosuna gtti.

ağt dan beri de kenara para koydum :)
ilerde acil ihtıyacımız olursa cıkarıcam yıne ortaya
benım eşim harcamayı cok seven bıır oldugu ıcın bunu yapıyorum
dini yönden bunu sordum sakıncası olmadıgını soyledıler
çnk amacımda bır kötuluk yok

ama siz sadece kendınız için , ileride ayrılırsak vs dıye bırıktırıyorsanız bunu bılemeyeceğim

bu lafından sonra ben niyeyse daha da doğru buldum yaptığını. Aynı iş yerinde çalışıyorsunuz. Eşinle aynı saatlerde gidip geliyorsun emek veriyorsun. Maaş almıyorsun ve bu onun parası oluyor öylemi.

Dediğim gibi yalan söylemek farklı bir durum ama senin bariz gerekçelerin varmış. Bence duyurmadan devam etmelisin

Vermemek elinde ama. Ben biriktiriyorum deyip kiskislayabilir

Reactions: anu

Bireysel emekliliğim var orada da her ay 140 lira birikiyor.

Teşekkür ederim.

Bence gayet güzel yapıyorsun. Dünyanın bin bir türlü hali var. Eşim bazen bana takılır kirli çıkın diye. Hatta der keşke karım 10-15 bin biriktirmiş olsa benden habersiz ve bir anda çıkarsa Ben de aynısını yapıyorum maaşımı eksik söylüyorum. Ona göre ayarlıyosun kendini. Varlığını bilince rahat oluyor ve harcıyor insan, ne de olsa kenarda var diye. Gün geliyor çat diye çıkarıyorum ve o an çöldeki vaha gibi oluyor :)))) bence aynen devam et.

İleride dara düşersek diye biriktiriyorum Aldatma, Dayak ve Aileye saygısızlık dışında boşanmayı aklımdan dahi geçirmem şayet bunları yaşarsam da kapıyı vurup çıkabilecek, ha dediğinde ev tutup yerleşebilecek bir paranın da kenarda olması extrem bir şey değil bence

yoo ben size hak verdim zaten

100 liralık şeye 150 lira demek yalandır, ticarette kar koymak mübahtır ancak siz eşinizden bir şey almıyorsunuz dolayısıyla yalandır, hakkına girmektir. Birikim yapmak istiyorsanız onunla konuşun ve belli bir miktarı ayırın

Kocamı tanıyorsam çıkarır yada ben sana verecm der ve vermez. Altınları da öyle verdim her ay bir bilezik yapıcam koy kenara demişti ses seda yok bende ağzımı açmıyorum.
Anliyorum zor bir durum
Yine de yalan soyleyerek biriktirmeyin, sana guvenmiyorum ondan biriktiriyorum demek bile daha guzel

Eğer siz evinize bişey almak için açıklama yapıp para istiyorsanız zaten aranızda senin paran benim param durumu var.. kesinlikle maaş almalısınız yada size her ay bir bilezik alsın..

Eğer siz evinize bişey almak için açıklama yapıp para istiyorsanız zaten aranızda senin paran benim param durumu var.. kesinlikle maaş almalısınız yada size her ay bir bilezik alsın..

Hayır anlatamadım dükkanın kasası bende duruyor.. Yani gün içinde ne kazandıysak benim çantamdadır. Meblağ yüksekse kendi hesabıma yatırırım. Ödemeleri ben yaparım, Eşime de ben para veriyorum. Takdir edersiniz ki bir kasa defteri, gelir gider tablomuz var herkesin giderini yazıyorum kendi giderlerim de dahil buna...

Madem öyle siz her ay kendinize bilezik alın. Açıklama kısmına borç ödemesi yazın

Valla kusura bakmayın ama eşinizle sorununuz olsa, eşiniz sizden para saklasa, sakınsa hak verirdim amme velakin zaten beraber çalışıyorsunuz kasanız ortak. Birikim yapan zaten kadındır erkek değildir eve harcama yapan sizsiniz geri kalanı da zaten ikiniz için biriktiyormuşsunuz. Eşim benden izinsiz bir şey almaz saklamaz diyorsunuz ama siz yapıyorsunuz. Bir empati kurun eşinizin sizin bilmediğiniz ayrı hesabı çıksa üzülmez misiniz. Hele ki harcamaları fazla göstermek düpedüz yalan kandırmak hiç hoş değil. Ayrı bir birikiminiz olabilir ama bundan eşinizin de haberi olmalı. Zaten ayrılsanız bile evlendikten sonra yapılan herşey ortak.

Neden canım... Bireysel emeklilikte parayı çekemiyorsunda belli şartları ve süreyi doldurmadan.
Dokunamazlarda. Konu sahibi de kendisi için bir birikim yapılmasından doluyu rahat hisseder diye düşündüm.

Tamamen aynı fikirdeyim kesinlikle yazdım ya

Alt satır konu sahibine

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…