Estetigin cok yaygin olmasi moralimi bozuyor

Kusursuz insan mı var ki buna estetikli olanlar da dahil.

Ben mükemmelim harikayım süperim
Sen de öyle bebeyim. Çünkü doğalsın ve bir örnek değilsin

Estetik yapana karşı değilim kendini nasıl mutlu hissediyorsa öyle yapabilirler. Ama artık bir örnek olmaya başladı. herkes birbirine benziyor.

Güzellik sektörü zaten kusurlu hissetmek besleniyor.

Çok saçma bir konu ya hayatta şöyle bir şeyi oturup kendime dert etmem ilerde herkes burnunu kemerli yaptırmak isteyecek filan da fazla ütopik geldi bana. Dediğim gibi benim estetiğim yok ama Ajda Pekkan'a hayranım mesela kadın bütün yatırımını kendine yaptı ne güzel 85+ yaşında bir taş

İnanın durum bu kadar yüzeysel degil

İşte benim de rahatsız olduğum konu bu. Okan Bayülgen bu konuya o kadar güzel değinmiş ki dilini de biliyorsun kemiği yok ama tam olarak düşündüklerimi söylemiş.

Değil taş yav. Ama sen taşsın,taş kal.

Estetiğe karşı değilim.
Hatta kısa zaman içinde bende bazı uygulamalar yaptıracağım.
Yaygın olması insanları neden rahatsız ediyor anlamıyorum? Yaygın sonuçta zorunlu değil ki?

Şöyle oluyor, etrafındaki herkes yaptırınca konu sahibesi de acaba demiş. Konu sahibesi genç sanırım, ben 35lik biriyim kendimi çok iyi tanıyorum, özgüvenim de tam onun bunun lafıyla iş yapmam. Ama gençler çok kolay etkileniyor, etrafına bakıyor herkes yaptı ben de mi acaba diyor.

2 tanıdığım var İstanbuldan, biri kadın biri erkek. Erkek olanı burun ameliyatı yaptırdı, bana fotolarınıı atmış nasıl diye. Ben de beğendim hayırlısı ıvır zıvır bir şeyler yazdım.Sonra bana da yazmış ki sen de yaptır hayat kaliten çok değişecek demiş, yani ben zaten mutluyum burnum kırılınca göklere mi uçucam kardeşimmmm dedim içimden ama dışımdan yok sağ ol dedim. O da çok ısrar edince yok yok diyip kaçtım. Genç biri olsaydı belki etkilenecekti, durup acaba diyecekti. Diğer kadın olan arkadaşım da kafasını bozmuş bu işle, kendi yaptırmadı ama sürekli yaptıranları övüyor, resimlerini çıkarıp gösteriyor ben de bu kadar meraklıysan kendin yaptır dedim kaçtım

Bir de yukarda CiRiLLA nın yazdıı durum var, toplumdaki güzellik standardı estetik olunca, 16 yaşındaki çocuk bile koşup dolgu molgu bir şeyler yaptırıyor. Bu gerçekten korkunç bir durum, güzel olucaz diye gencecik kızın bu işlere girişmesi de büyük saçmalık. İnsanların, toplumun algısı değişiyor.

smuwila, senin kafan net, yazdığın cümlelerden belli, benim kafam net ama gördüğün gibi gençler, özgüven açısından eksik olanlar her şeydeni herkesten çok çabuk etkileniyor. Konu sahibesi sanırım bu durumdan yakınmış.

İnanın durum bu kadar yüzeysel degil
Tamam da dert edecek bir konu değil ne bileyim. Kişilerin yaşamı başkasına zarar vermediği sürece herkes tercih ettiği şeylerde özgürdür. Orman yangınları, kadın cinayetleri,hayvan katliamları, iklim krizi, ekonomik buhran, depremler... Varken şu konu dert sıralamamda 937399393939. olur

Eeeee? Siz etkilenmeyin. Para bizden çıktı

İnsanlar sırf kendini beğenmediği için intiharı bile düşünebiliyorlar. Ama doğru, yazdığınız problemlerin yanında bu büyük bir problem değil. Sadece düşündüğüm bir şeyi paylaşmak istedim.

Ya öyle de ama şu fenomenlerin filtreli halleri bile birçok genç kızın kafasını karıştırıyor. E ben 99 doğumluyum ama etkilenmiyorum zaten ne düşündüğümü de açık açık yazdım ama akranlarım ve daha küçüklerim sürekli burnu, dudağı, göğsü ile kafayı bozmuş durumda. Kuzenimin izni olsa yaptırmak istediği burnu cart diye şuraya koyarım ama nerde uğraşcam. Küçük ve ucu kalkık bir burnu var

Senelerdir kemerli burun moda olur diye bekliyorum. O da olacak bir gün inşallah :)
Yalnız gülüyoruz ama bazı fiziksel özelliklerimiz moda adı altında empoze ediliyor bize, bir ara tüm kadınların kaşları ince olmalı imajı çizilmiş ünlüsünden ünsüzüne herkes koştur koştur ince kaş yaptırmıştı, şimdi de kalın kaş modası çıkardılar.
Burun ve dudakta da sizin dediğiniz gibi moda olacak ya da belki de var ama modayla ilgilenmediğim için pek bilemiyorum

Son düzenleme:
O fenomenlerin gençlere özendirmediği şey yok ki keşke hepsine çalışma yasağı gelse milleti kandırarak havadan para kazanıyorlar.

çünkü sektör haline geldi
en kolay para kazanma yollarından biri oldu
hatta her önüne gelen kuaför bile uyduruk estetik sertifikası alıp estetik yapıyor
çok tehlikeli
arkadaşımın biri öyle bir yerde prp yaptırdı, 3 ay etkisinden kurtulamadı

Kusur kelimesinin insan bedeniyle bağdaştırilmasini anlayamıyorum. İnsan özenle yaratılmıştır. Bunda kusur olması mümkün değildir inanışıma göre. Kusur davranışta, karakterde olur.
Öte yandan estetik olmak isteyen olur, ben niye üzüleyim ki?
Meselam herkesin hayatına kimse karışamaz. O şu şekıl estetik yapar sen şu şekıl yaparsın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…