Estetigin cok yaygin olmasi moralimi bozuyor

aslında estetik çok yaygın değil internette çok yaygın. benim etrafımda kimse estetikli değil, biz normal insanlar normal suratlarla yaşıyoruz, internet tiktok instagram bir algı sadece

Benim çevremde yaygın. Öyle çok parası olanlar da değil kredi çekerek burun yaptıran biliyorum.
Hiç biri de internette görünen insanlar değiller.
Eşimin bazı akrabalarının karıları evlenince direkt burun ameliyatı oldular tek tek.
Eltim de çoluklu çocuklu evden pek çıkmayan +40 yaş yillarin ev hanımı o da burnunu yaptırdı yakın zamanda.
Hayretle izliyoruz

Biri daha 30 yaşında bile değil komple yüz germe, dudak dolgu ve göz ameliyatı geçirdi. Buna rağmen fotoğraflarında hala filtre vs kullanıyor, foto düzenlemeden koyamıyor.
Bu kişi de sıradan evli çocuklu bir kadın internet ünlüsü değil.

Neden yaptıramadığınız bir şeyi başkası yapınca siniriniz bozuluyor. Bide kompleks yapmışsınız. Bu kadarı pes. Ben estetikliyim ve durumum oldukta yaptıracağım. Kendimi estetiksiz halimden özgüvenli ve mutlu hissediyorum.

Neden estetik oldunuz?

16 yaşındaki hokka burunlu kuzenim burun ameliyatı olmayı düşünüyor.

Benim saydigim kişilerin hokka filan degildi.
Ama 20lerin başında kuzenim de dudak dolgusu yaptırmıştı bir o canımı sıktı. Çiçek gibi güzel genç bir kız o dudaklarını neden öyle yaptırır, biraz ina sitem etmiştim açıkçası. Yeniletmedi şimdilik

Umarım yeniletmez. Ben estetiğe karşı değilim ama gencecik kızların sırf fenomenlere onlara bunlara özentiliğinden kendilerini kusurlu gibi görmelerine üzülüyorum.

e olma
ben hiç olmayı düşünmüyorum mesela

Yani evet bizim gordüklerimiz Allah affetsin eskorttu. Tipleri acaipti bol estetik, dolgu dudak 1 kg, kalça dolgu 10kg derken acaip bir görüntüdelerdi. Yanlarındaki adamlar da ıdık bıdık tiplerdi, para olmasa o kadınlarla gelemezlerdi diye düşünüyorum

Ben benim de 17 yaşında ki kardeşim istiyor ve yaşı geldiğinde ablası olarak onun yanında olarak ücretini ödeyip yaptıracağım ona da

Ben benim de 17 yaşında ki kardeşim istiyor ve yaşı geldiğinde ablası olarak onun yanında olarak ücretini ödeyip yaptıracağım ona da
Yani varsa bir problemi yaptırsın tabii ama sırf fenomenlere olan özentiliğinden yaptıracaksa üzülürüm.

Estetiğe karşı değilim.
Hatta kısa zaman içinde bende bazı uygulamalar yaptıracağım.
Yaygın olması insanları neden rahatsız ediyor anlamıyorum? Yaygın sonuçta zorunlu değil ki?

komik ama acınası bir durum bu.
güzellik algımızla ne kadar oynandığının bariz göstergesi.
güzel bile olsan güzel değilsin diye düşündürtüp,estetikle ancak güzel olunur algısı oluşturuluyor

Biz onlara halk arasında sonradan görme diyoruz benim de var öyle tanıdıklarım. Genç kızlar evlenir evlenmez burun estetiği ve dudak dolgusu yaptırdılar. Aile evinde bunlara verecek paraları yoktu

Hanımefendi siz kendinize üzülün ayy bu ne biçim konu ya isteyen istediğini yaptırır
İsteyen istediğini yaptırır bunda garip bir şey yok fakat bir toplumda yaşıyoruz kendi başımıza değiliz insanlar birbirini etkiliyor bunu da kabul edelim.
Bu açtığım konuda tabi ki bir çözüme ulaşacak değiliz ama bir bakış açısı olur insanlara. Şahsen bazı cevaplar düşündürücüydü.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…