Amaaaann o açıcıKesinlikle katılıyorum.. Kendimiz istemeliyiz önce bu beni mutlu edecekse yapmalıyım. O yüzden tek istediğim yer burun bunun için bile çok uzun süre düşündüm.
Mesela şuan İran'da estetik yaptırmazsan dışlanıyormuşsun hatta zengin olduklarını göstermek için gereksiz yere estetik yapıyorlar ihtiyaçları dahi yok. Çevre baskısı budur işte.
Ben ufak dokunuşlu estetikleri severim olan güzelliği daha açığa çıkarıyor. Dogaldan çok uzaklaşılmamalı.
Sıfır bedeni o zaman çıktığın da bile sevmemiştim anoreksiyaya yakalandı coğu mumya gibi geziyorlar falan. Hiç sağlıklı değildi...
Saç konusun da açıcı çok rezil bir ürün aslında doğru yapılsa bile saçta hasar bırakıyor kim ne derse desin. Boya yapmayı seviyorum ama bende şuan tövbeliyim çünkü eski yumuşak saç kavramı neydi unutuyorsunuz.
Amaaaann o açıcıbelki akmayan tonlarda alttan çıkmayacağı için berbat bir görüntüde olmuyorsunuzdur ama saçın yapısını bozuyor bence de, açtırıp tarçın rengine boyatınca kızıl zaten akıp giden bir renk çok komik olmuştum
İşte aynı noktaya parmak basıp duruyoruz ama her şeyde olduğu gibi estetikte de toplum baskısına dönüşmemeli, kişisel tercihtir yaptırırsınız ya da gerek duymazsınız olduğunuz gibi mutlusunuzdur bu herkesin kendisini ilgilendirir, bir de sosyal medya aracılığıyla olsun özellikle gençlerin fenomen olarak gördükleri hayran oldukları kişilerle olsun kusursuzluk empoze ediliyor, kusursuz güzellikler kusursuz vücutlar derken 15-16 yaşında genç kızlar komplekse girmeye başlıyor, vücudunu yüzünü beğenmiyor psikolojisi bozuluyor, bilinçli ve kendisini mutlu etmek için estetik olanlar ayrı ama bir kısım estetik yaptıran kadınlarda bu artık önüne geçilemez takıntı haline de dönüşebiliyor, estetiğe bağımlılık geliştirip onlarca kere bıçak altına yatarak kendisini mahveden ünlüler de gördüm sosyal medyada, baskıya dönüşen güzel görünme arzusundan yararlanmak için el ovuşturarak açılan merdiven altı işletmeler çoğaldı ve insanları mahvediyorlar.
Aslında konu sahibi belki yüzeysel düşünerek açmıştı konuyu ama bence derinlemesine tartışılabilecek bir içerik kadın ve estetik, kadın ve sosyal medyanın olması gereken güzellik bu’dur dayatması.
Görsellerin telif hakkı olabilir ve KK’ya telif hakkı yüzünden sıkıntı çıkarmamak için direkt link ekliyorum, bağımlılık insanları aslında doğal hali güzelken mahvedebiliyor da.Günümüz de zaten gençlik ve kusursuzluk akımı empoze ediliyor. İnsan hiç yaşlanmamalı gibi algı...
Hepsi ticari şeylere hizmet ediyor. Zaman kavramının olduğu bir dünya da çok komik vallahi. Botoks ip askılar neler neler bundan kaynaklanıyor. Yine istiyen yapsın da kalkıp uzaylı gibi birşey de olmasın. Herşeyin bir ölçüsü var deneme tahtası gibi estetik bağımlısı olunuyor bence bu da bir hastalık.
Görsellerin telif hakkı olabilir ve KK’ya telif hakkı yüzünden sıkıntı çıkarmamak için direkt link ekliyorum, bağımlılık insanları aslında doğal hali güzelken mahvedebiliyor da.
Bunu bizim ülkemizde de görmeye başladım özellikle iş dünyasında olup magazine de konu olan kadınlarda, belli bir yaştan sonra vücut o kadar çok estetiği kaldıramaz hale geliyor ve deformasyon başlıyor.
Şok eden 13 estetik faciası
Daha güzel olmak için bıçak altına yatan ancak estetik operasyon sonrası korkunç bir hale dönen ünlülerin fotoğrafları şok ediyor.www.milliyet.com.tr
Buna mesajlarımda belirttiğim gibi benim de bir lafım olamaz, keyif kadının vücut kadının yaptırmak istiyorsa yaptırır, bizim konuştuğumuz kısım estetiğin toplum baskısına dönüşmesi, ergenlik çağındaki gençlere fanı olduğu veya takip ettiği sosyal medya fenomenleri üzerinden kusursuz güzellik empoze edilmesi, sitede de denk geliyorum 15-16 yaşında henüz vücudu tam olarak olgunluğa erişmemiş kızlarda güzellik dayatmaları yüzünden takıntılar başlamış, güzel değilim çirkinim kimse beni beğenmiyor sevmiyor içerikli konular açıyorlar, hayatına son vermeyi düşünenler oluyor.Ama sağlıklı estetik yaptıranlara asla bir lafım yok. Burnun egridir yaptırırsın daha da 10 kere ugraşmazsın onla.
Si ze ne çok basit Sİ ZE NEKendimizde kusurlu bulduğumuz şeyleri Sürekli düzeltmeye çalışıyoruz. Belki kusur olarak görmesek bile çevremizde estetik olanları gördükçe kusurlu buluyoruz. Eskiden güzel bulduğum kadınları şimdi başka görüyorum. Çirkin vasat geliyorlar. Bu da üzüyor. Sanki estetik olmak zorundaymış gibi hissediyorum ama olmakta istemiyorum.
Kendimizde kusurlu bulduğumuz şeyleri Sürekli düzeltmeye çalışıyoruz. Belki kusur olarak görmesek bile çevremizde estetik olanları gördükçe kusurlu buluyoruz. Eskiden güzel bulduğum kadınları şimdi başka görüyorum. Çirkin vasat geliyorlar. Bu da üzüyor. Sanki estetik olmak zorundaymış gibi hissediyorum ama olmakta istemiyorum.
Kına beyazlarınızı kapatıyor mu? Ben bir kere yaptım beyazlar turuncu oldu sırıttı olmadıGüzellik göreceli bir kavramdır, herkesin güzellikten anlayışı da farklıdır estetik olanları görünce kendinizi zorundaymış gibi hissetmenize gerek yok bu tamamen kişisel tercihtir.
51 yaşındayım saçıma yaktığım kına dışında yüzümde vücudumda herhangi bir estetik yok, botoks vs hiç yaptırmadım, kaz ayaklarım ve alnımda 2 tane derin çizgi var, yaş ilerlediği için de yaşla gelen yerçekimine yenilmeler mevcut, güzel miyim kendime göre evet başkalarına göre hayır, estetiği hiç düşünmedim çünkü olduğum gibi yaşlanmayı tercih ediyorum, tercihlerimi başkalarına göre değil kendime göre şekillendiririm siz de öyle yapın.
Tamam kuzum sen çok guzelsin hepimiz anladık.Ben de yaşlandığımda kirisikliklar için ne varsa yapmak isteyeceğim.
UYARI: Kendimi övecegım sinir olacak olanlar okumasin sonra konularda adim geciyor.
Doğuştan gelen güzellikle insan yapımı guzellik bir olmuyor zaten. Burnum çok güzel mesela doktor soruyorlar çok doğal güzel diye çoğu doktor o kadar güzel oranlı ve dogal burun yapamaz.
Kuaförde saç kestiriyordum kadın boya sandı ve kuaföre dedi aynı rengi isterim adam dedi aynısını yapamayız. Kabaca gorunen rengi taklit edebilir ama tam rengi hiç bir kuaför yapamaz.
Doğal duruyor diye taktıkları lensler asla doğal göz gibi olmuyor.
Fotoda videolarda güzel duruyor estetik ama gerçekte öyle değil.
Aslında şu an doğallık tercih edilmeye başladı bile, bayağı bir süredir hem de. Büyük markaların reklamlarında, tanıtımlarda veya defilelerde tercih edilen mankenlere dikkat ederseniz çoğunun kusursuz değil doğal ve çeşitli olduğunu görebilirsiniz. İnsanları olduğu gibi kabul etme empoze edilmeye çalışılıyor. Ya da bunun üzerinden pazarlanıyor, bilemiyorum, ama şişme plastik kadınlar kimsenin ilgisini çekmiyor artık zaten.İlerde de doğallık moda olacak estetik olanlar pişman olacak gibime geliyor
Ama yinede herkes kendinde bir kusur bulup yaptırmaya devam ediyor bu biraz yıllar alacakAslında şu an doğallık tercih edilmeye başladı bile, bayağı bir süredir hem de. Büyük markaların reklamlarında, tanıtımlarda veya defilelerde tercih edilen mankenlere dikkat ederseniz çoğunun kusursuz değil doğal ve çeşitli olduğunu görebilirsiniz. İnsanları olduğu gibi kabul etme empoze edilmeye çalışılıyor. Ya da bunun üzerinden pazarlanıyor, bilemiyorum, ama şişme plastik kadınlar kimsenin ilgisini çekmiyor artık zaten.
Dışarı çıktığımda burnunda bant bir sürü insan görüyorumaslında estetik çok yaygın değil internette çok yaygın. benim etrafımda kimse estetikli değil, biz normal insanlar normal suratlarla yaşıyoruz, internet tiktok instagram bir algı sadece
Beyaz saç varsa kına turuncu yapar ama kınaya direkt su koymak yerine demlenmiş çay suyu, cevizlerin üzerini kaplayan yeşil katmanı kaynatıp onun suyunu ve aktardan alacağınızı rastığı karıştırırsanız turuncu olmaz.Kına beyazlarınızı kapatıyor mu? Ben bir kere yaptım beyazlar turuncu oldu sırıttı olmadı
Yoo ben estetikliyim, kusurum yokBana da estetikliler kusurluymuş gibi geliyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?