Estetigin cok yaygin olmasi moralimi bozuyor

Amaaaann o açıcı belki akmayan tonlarda alttan çıkmayacağı için berbat bir görüntüde olmuyorsunuzdur ama saçın yapısını bozuyor bence de, açtırıp tarçın rengine boyatınca kızıl zaten akıp giden bir renk çok komik olmuştum

İşte aynı noktaya parmak basıp duruyoruz ama her şeyde olduğu gibi estetikte de toplum baskısına dönüşmemeli, kişisel tercihtir yaptırırsınız ya da gerek duymazsınız olduğunuz gibi mutlusunuzdur bu herkesin kendisini ilgilendirir, bir de sosyal medya aracılığıyla olsun özellikle gençlerin fenomen olarak gördükleri hayran oldukları kişilerle olsun kusursuzluk empoze ediliyor, kusursuz güzellikler kusursuz vücutlar derken 15-16 yaşında genç kızlar komplekse girmeye başlıyor, vücudunu yüzünü beğenmiyor psikolojisi bozuluyor, bilinçli ve kendisini mutlu etmek için estetik olanlar ayrı ama bir kısım estetik yaptıran kadınlarda bu artık önüne geçilemez takıntı haline de dönüşebiliyor, estetiğe bağımlılık geliştirip onlarca kere bıçak altına yatarak kendisini mahveden ünlüler de gördüm sosyal medyada, baskıya dönüşen güzel görünme arzusundan yararlanmak için el ovuşturarak açılan merdiven altı işletmeler çoğaldı ve insanları mahvediyorlar.

Aslında konu sahibi belki yüzeysel düşünerek açmıştı konuyu ama bence derinlemesine tartışılabilecek bir içerik kadın ve estetik, kadın ve sosyal medyanın olması gereken güzellik bu’dur dayatması.

Günümüz de zaten gençlik ve kusursuzluk akımı empoze ediliyor. İnsan hiç yaşlanmamalı gibi algı...
Hepsi ticari şeylere hizmet ediyor. Zaman kavramının olduğu bir dünya da çok komik vallahi. Botoks ip askılar neler neler bundan kaynaklanıyor. Yine istiyen yapsın da kalkıp uzaylı gibi birşey de olmasın. Herşeyin bir ölçüsü var deneme tahtası gibi estetik bağımlısı olunuyor bence bu da bir hastalık.

Görsellerin telif hakkı olabilir ve KK’ya telif hakkı yüzünden sıkıntı çıkarmamak için direkt link ekliyorum, bağımlılık insanları aslında doğal hali güzelken mahvedebiliyor da.
Bunu bizim ülkemizde de görmeye başladım özellikle iş dünyasında olup magazine de konu olan kadınlarda, belli bir yaştan sonra vücut o kadar çok estetiği kaldıramaz hale geliyor ve deformasyon başlıyor.

Bunları tek tek incelemiştim bende cok yazık giden maddiyat giden sağlık doğal halden uzaklaşmak... Bu tür Dr lara anlam veremiyorum asıl okulunu okumussun yakışmadığını biliyorsun direkt psikologa yönlendirsene birşey yapamam da demiyorlar çıkar olmuş herşey. Bazı dürüst doktorları çok takdir ediyorum.

Beni en etkileyen biri vardı eskiden modelmiş sürekli olarak yüzüne dolgu maddeleri yaptıra yaptıra artık yapmıyor doktorlar bunun üzerine bildiğin yemekler de kullandığımız yağı yüzüne enjekte etmiş kendi oyle takıntılı. Tabi yüz akıyor, şişiyor o kadar kötü hal alıyor ki para toplamışlar insanlar tedavi etmişler ama berbat yine tabi.
Eski resimlerine bakar bakar ağlarsın işte çok üzücü. Nerde duracağını bilmeli insan yoksa gidip tedavi olmalı bu obsesiflik çünkü.

Birde neden kendimi sevmiyorum neden özgüvenim yok neden bedenimi sevmiyorum diye de bir araştırma yapmalı altından derin sorunlar çıkıyor. Dikkat edin yaptırdıktan sonra bile hala mutsuzlar hala birşeyler ararlar.

Ama sağlıklı estetik yaptıranlara asla bir lafım yok. Burnun egridir yaptırırsın daha da 10 kere ugraşmazsın onla.

Ama sağlıklı estetik yaptıranlara asla bir lafım yok. Burnun egridir yaptırırsın daha da 10 kere ugraşmazsın onla.
Buna mesajlarımda belirttiğim gibi benim de bir lafım olamaz, keyif kadının vücut kadının yaptırmak istiyorsa yaptırır, bizim konuştuğumuz kısım estetiğin toplum baskısına dönüşmesi, ergenlik çağındaki gençlere fanı olduğu veya takip ettiği sosyal medya fenomenleri üzerinden kusursuz güzellik empoze edilmesi, sitede de denk geliyorum 15-16 yaşında henüz vücudu tam olarak olgunluğa erişmemiş kızlarda güzellik dayatmaları yüzünden takıntılar başlamış, güzel değilim çirkinim kimse beni beğenmiyor sevmiyor içerikli konular açıyorlar, hayatına son vermeyi düşünenler oluyor.
Mesela kilolu olmadığı halde aynada kendisini kilolu görüp daha da zayıf görünmek için sağlığından olanlar gibi estetik olmak istediği bölgede bir kusur olmayanlara bence de öncelikle psikolojik danışmanlık verilmeli, dediğiniz gibi altında bir travma belki çocukluktan gelen bir aşağılanma hor görülme vs olabilir.

Ağır yaşamları çoğumuz seyrediyordur, zayıflamak için ameliyat olmaya gelenlerin hikayelerini dinliyorum çok travmatik şeyler yaşanmış, travmalarıyla başa çıkabilmek için kendilerini yemeğe vermişler, insanın ruhuyla bedeni bir bütünün parçaları, kimi bedensel hastalıklar da bile doktorlar stresten uzak durun diyor veya hastanın moralinin yüksek olmasının öneminden bahsediyorlar, ruhunuz hastalanıyorsa bedeniniz de hastalanıyor, ruhunuz iyileşirse bedeniniz de iyileşiyor, her bedensel hastalığı yenemeyebiliriz ama ruhumuzu sağlıklı tutabilmek için iyi beslemeliyiz.

Son düzenleme:
Si ze ne çok basit Sİ ZE NE

istemiyorsanız olmayın.
herkes birbirine benzemek zorunda değil.
Herkesin ayrı bi güzelliği var.

Kına beyazlarınızı kapatıyor mu? Ben bir kere yaptım beyazlar turuncu oldu sırıttı olmadı

Estetik, botox, dolgu ve diğer uygulamaları yaptırmak artık çok sıradan ve normal. Büyütülecek bir şey yok. İmkanı olan ve isteyen her kadın yaptırmalı hatta. Çok iyi hissettiriyor.

aslında estetik çok yaygın değil internette çok yaygın. benim etrafımda kimse estetikli değil, biz normal insanlar normal suratlarla yaşıyoruz, internet tiktok instagram bir algı sadece

Tamam kuzum sen çok guzelsin hepimiz anladık.
Anlamayan var mı arkadaşlar?
Bu kadın çok güzel

ufak dokunuşlar rahatsız etmiyor, msela botoks artık estetik olmaktan çıktı ,gerekli ve güzel de bir uygulama.
ama şu patlak dudaklar ,kömür karası kaşlar filan herkes birbirine benzer oldu,kadınlar karakteristik özellikleri ortadan kalktı gibi oluyor bu tarz dokunuşlarda.
bir de bu işin bağımlısı olanlar var.
iki tane arkadaşım var estetik bağımlısı.
inanılmaz psikolojileri bozuk
hem bir servet ödedilr hem de bana göre görüntüleri çok yapay duruyor
hemen ne çıktıysa, düşünmeden yaptırıyorlar.
bu açıdan çok ama çok sakıncalı ve ruhsal durumu bozduğunu düşünüyorum
herşyin aşırısı fazla.

İlerde de doğallık moda olacak estetik olanlar pişman olacak gibime geliyor
Aslında şu an doğallık tercih edilmeye başladı bile, bayağı bir süredir hem de. Büyük markaların reklamlarında, tanıtımlarda veya defilelerde tercih edilen mankenlere dikkat ederseniz çoğunun kusursuz değil doğal ve çeşitli olduğunu görebilirsiniz. İnsanları olduğu gibi kabul etme empoze edilmeye çalışılıyor. Ya da bunun üzerinden pazarlanıyor, bilemiyorum, ama şişme plastik kadınlar kimsenin ilgisini çekmiyor artık zaten.

niye kendilerimi başkalarına göre mukayese edeyim ki kendimi böyle de sevebilirim estetikle de tamamen benim içimden nasıl geliyorsa yani başkası da bunu neden yaptırmış diye düşünmem ben banane herkes kendinden sorumlu.

Ama yinede herkes kendinde bir kusur bulup yaptırmaya devam ediyor bu biraz yıllar alacak

Aslında konu sahibi belki yüzeysel düşünerek açmıştı konuyu ama bence derinlemesine tartışılabilecek bir içerik kadın ve estetik, kadın ve sosyal medyanın olması gereken güzellik bu’dur dayatması.[/B]
[/QUOTE]
Konu sahibi uzun uzun yazmaya erinmişti. Aslında soruda bir anlamda kusursuzlugun empoze edildiğini söylüyorum. Yani eğri bir burun kişiye has bir özellik değil kişiye has bir kusur olarak algılanıyor. Realite çok farklı insanlar sosyal medya da gördüklerine kıyas yapıyorlar. Güzellik öyle bir şey ki insanın aldığı maaşı bile etkiliyor. İleride sırf koca burnumla iş yerimde dislanmsyacagimin garantisi yok

aslında estetik çok yaygın değil internette çok yaygın. benim etrafımda kimse estetikli değil, biz normal insanlar normal suratlarla yaşıyoruz, internet tiktok instagram bir algı sadece
Dışarı çıktığımda burnunda bant bir sürü insan görüyorum

Kına beyazlarınızı kapatıyor mu? Ben bir kere yaptım beyazlar turuncu oldu sırıttı olmadı
Beyaz saç varsa kına turuncu yapar ama kınaya direkt su koymak yerine demlenmiş çay suyu, cevizlerin üzerini kaplayan yeşil katmanı kaynatıp onun suyunu ve aktardan alacağınızı rastığı karıştırırsanız turuncu olmaz.
Bunlara ilaveten market işi değil hakikisi olmak şartıyla zeytinyağı da ilave edilirse hem saçlar turuncu yerine koyu kızıl olur hem dipten uca nemlenir ve beslenir.

Açıkçası bu konu karışık. Yani sabit bir cevabı yok. Ben kendi adıma kaşlarım seyrek microblading düşündüm ama sonra vazgeçtim. Göğüslerim o kadar düz ki ona bir şey yapayım dedim ondan da vazgeçtim. Ha ilkin maddi olarak durdurmuş olabilirim kendimi. 34 yaşındayım bir oğlum var. Karşıma çıkan bazı arkadaşlarla da konuştum. Kendini ve bedenini kabul etmek gerekiyor öncelikle. Ama sevgiyle kabul etmek. Ben bunu başardım kendime göre. Ha başkası yaptırarak daha mutlu hissedecekse yaptırsın. Yani bu sizin kendinizi nasıl daha mutlu hissedeceğinize bağlı bir durum.
Bu arada bir arkadaşımı Antep'te çarşının ortasında iki kadın dövmüştü birine benzettiler sanırım. Baya dayak yedi ve durmamışlar sen Ayşe sin gibisinden ısrar etmişler. Yani bizi farklı kılacak fiziksel özellikleri ortadan kaldırmak bana artık doğru gelmiyor açıkçası. Ama yapana da yorumum yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…