Estetik sektoru hakkinda dusunceleriniz

lotusisa

Üye
Kayıtlı Üye
12 Mart 2025
248
79
13
29
Maalesef hayatimin hatasini yapip estetik oldum. Istedigimin yanindan bile gecmeyen bir burunla bas basa kaldim. Terapi aliyorum, kendimi toparlamaya calisiyorum. Iyi olur muyum olmaz miyim elbet olurum bir gun.. estetik, dolgu, botoks hepsinin komplikasyonlari var. Hepsi aslinda bir noktada zararli. Bu bize neden hep iyi olarak lanse edildi? Bircok doktor yapan yapamayan hepsi nasil olurda bu sektore yonelebilir? Bunlarin egitimi, kontrolu vs yok mu? Ameliyat oncesi konusuyorsun soyle boyle olacak, cikiyosun bambaska bir sey yapmis. Mesela bize ne doktorun tarzindan... instagramdaki gorsellerden zaten bir sey anlasilmiyor ki.. yalnizsan, cevrende hic estetik yaptiran biri yoksa doktora gidip anlatiyosun ben dogal istiyorum yapabilir misin yaparim diyor. Ama barbie yapiyor. Kavis istemiyorum diyorsun kavis yapiyor. Kalkik istemiyorum diyosun kalkik yapiyor. Bunlar nasil agir travmalar mesela ben anlayamiyorum. Her sey bu kadar para olmus olabilir mi? Biraz bakilsa, her sey kuralina gore olsa, doktorlar yapamayacagini soylese, tarzini anlatsa.... bunlar cok mu zor? Gittikleri yere kadar gidiyorlar, en son birisinin basina bir sey geliyor Allah korusun, oluyor, buyuk bir zarar oluyor sonra birazcik bir seyler yapiliyor. Ya goz var nizam var, yapamayan, dikis dahi atamayan doktorlar nasil olurda estetik sektorunde calisabilir? Yahuu estetik dikis atamiyorsun sen, yuzun tam ortasinda iz birakiyorsun... nasil olur da utanmadan devam edebiliyorlar anlamiyorum. Yapay burun demek mukemmel burun demek degil mi mesela? Bir doktor yapay burun yapiyorsa yamuk yapmamali, dikisleri estetik atmali, barbie burnu yapiyorsan duzgun yapacaksin. Dogal burunda siritmaz yamukluk, egrilik o da duzeltilmeli ama hem yapay hem yamuk hem egri hem kusurlu... bu insanlar nasil aliyor estetik belgelerini ben anlayamiyorum.

Ben sizin burnunuzu bayagı merak ettim ya buraya atamaz mısınız? Özelden de gönderebilirsiniz. Nedense sizin abarttığınızı dusunuyorum, belkide güzeldir ama sizin hosunuza gitmemiştir. Etrafımda çok kişi oldu farklı doktorlarda gerçekten hepsi memnun kaldı. Baska bir doktordan görüş aldınız mı mesela? Yada etraftaki insanların yorumları ne oldu onlarda mı beğenmedi? Belkide dolgu vb işlemlerle sizin istediginiz görüntüyede gelebilir. Ve lütfen kendinizi sıkmayın olmuş artık, dedigim gibi o kadarda kötü oldugunu düşünmüyorum. Umarım terapi işe yarar.

Sektör böyle. İnsanlar artık kendini hiç beğenmiyor, ne para getiriyorsa ona yöneliyor herkes haklı olarak. Tercih ederken çok araştırmak gerek

Burnum soyle kotu birincisi kanat daraltma islemi olmayacakti komple kesilip yuzume dikilmis. Ben su hizada daraltma olsun demedim ki. Ikincisi kalkik olmayacakti asiri kalkik. Ucuncusu biraz torpu olacakti burnumun 3te 2si yok. Bunu sevenler vardir ama bunu istemedim. Sorun bu zaten yuzume uygunda degil. Burun dudak mesafesi fazla olan birinin burnu kucucuk kalirsa, bir de kalkik olursa goruntuyu dusunebiliyor musunuz? Burunda anormallik yok, ama onceki burnuma gore hem kotu hem de benim istemedigim. Umutlarla ameliyata giriyorsunuz, doktora anlatiyorsunuz daha sonra alakasiz bir burun yapiliyor. Benim abarttigim nokta bu. Dusunun mesela sacinizin kiriklarini aldirmak istiyorsunuz, 3 numaraya vuruyolar gibi..

Ablacığım kim bu sektör iyidir diyor ki, adı üstünde sektör bu yani para kazanmaca, para için de müşteri gerekiyor. Kimse sana bu sektör şahane dememiştir eminim, estetik sektörü dediğin kadınlara konan toplum baskısından besleniyor. Toplum kadınlara genç değilsen güzel değilsen çöpsün fikrini yerleştiriyor, kadınlar da bu baskıyı kabullenip doktorlara koşuyor. Burda çirkinim çirkinim diye kafayı bozan cidden klinik vaka olan tonlarca genç kız var, resim de atıyorlar her seferinde güzelsin sen psikiyatriye git yazıyoruz hala da dinlemiyorlar. Sana gelince burnunun kötü olduğunu sanmıyorum ama burnun şahane olsaydı da bu sefer haydi diğer tarafımı yaptırayım diyecektin, bu işin sonu yok yani.

Bir doktor yapay burun yapiyorsa yamuk yapmamali, dikisleri estetik atmali, barbie burnu yapiyorsan duzgun yapacaksin. Dogal burunda siritmaz yamukluk, egrilik o da duzeltilmeli ama hem yapay hem yamuk hem egri hem kusurlu...
İyi de siz doktordan insanda olmayan nitelikler bekliyorsunuz sanki… sokakta 8754 kişi durdurup yol sorsak hepsi farklı tarif eder. Kuaföre saç kesimi tarif ediyorsunuz aynı saçı hepsi farklı kesiyor. Kimsenin mercimek çorbası birbirine benzemeyebiliyor. Bu da öyle bir şey… ameliyatı ne zaman oldunuz, zamanla oturuyor diye biliyorum. Bu sitede estetik ameliyat bölümüne bakın derim.

her şey paraya bakıyor maalesef. acı ama gerçek. çoğu için hasta = para . sonuçta olmayınca revizyon ameliyatı da olacaksın ona belki. estetik dr larının iyisine denk gelmek de şans işi.
Cok cok az varmis ki iyisi. Psikolojisi su oluyor ya ben sadece kemer torpuleticem islem olmayacak her doktor yapabilir. Kbb ozellikle. Sonucta deviasyon nefes de duzeltiliyor. Devlette herkes ameliyat oluyor sekil ayni kaliyor... oyle dusundum barbie burnu yapildi :)

Anlıyorum ben sizi, maalesef doktorlar parayı alıp işine bakıyor, doktorun yorumlarını okumamış mıydınız?
Artık olan olmuş maalesef alışmaya bakıp hayatınıza bakıcaksınız, dedigim gibi dolguyla belki istediğiniz görüntüyğ elde edersiniz. Cok gecmis olsun,

her şey paraya bakıyor maalesef. acı ama gerçek. çoğu için hasta = para . sonuçta olmayınca revizyon ameliyatı da olacaksın ona belki. estetik dr larının iyisine denk gelmek de şans işi.
Kesinlikle katiliyorum. Aslinda hepsi tehlikeli. Yapilacaksa cok cok iyi bir doktorda yapilmali. Kesinlikle minimal islemler yapilmali. Herkes bu sektorde calismamali aslinda...

Evet iste mukemmellik bekleniyor degil mi? Bu imkansiz. Burun yapisina gore estetik yapilmali. Mesela kalin derili egri bir burundan barbie burun cikmaz. Buyuk burundan minicik burun yapilmaz. Yapilmaya calisinca hatalar cikar. Her hasta barbie burna uygun degildir. Benimde anlatmak istedigim bu, ben uygun degildim. Soyledim tamam dendi inanabiliyor musun?.. dogal istedim. Barbie yapildi, ne yuzum ne karakterim ne de burun yapim uygundu. Bahsettigim sey su tamamen hasta barbie isteyebilir, burnu musaade etmezse yapamam demelisin.. bunu demiyorlar iste ve istemesende yapiyorlar... sorun burada basliyor. Kusursuzu yakalamak istiyorsan mesela gercekten harika burunlu kizlar var dumduz kalkik derisi musaade ediyor o istiyorsa ona yap gercekten...

Cok tesekkur ederim insallah.

cok gecmis olsun, doğal olmayan burun yapan dr tarzı belli misal dr emre ilhan barbie burunlarıyla unlu... siz dr'unuzun öncelikle yaptıgı islere baktınız mi karar verirken neye gore verdiniz ?
ben sadece bir kez sağlık acısından gerek duydugum meme küçültme oldum ve yaklaşık 4-5 sene bu is icin dr arastirdim. belki de 10'dn fazla dr ile görüştüm. hem benim istediklerimi dikkate alan, hem güven veren, hem de yorumları iyi olan bir dr güvendim ve cok şükür pişman da olmadım...
diger dolgu botox sıvı yuz germe vs islemlerin de gecici bir aldatmaca oldugunu düşünüyorum. neticede ne yaptırırsak yaptıralım hayat yasla beraber bizi yipratmaya devam edecek. Ajda pekkan gibi 80'inde olup ağzı yüzü oynamayan birisi de olabiliriz. zevk ve para meselesi..

İnsanların “doğal” anlayışı farklı olabiliyor bilemedim.

Bütün bu riskleri alarak o masaya yatıyorsunuz, sonra ağlıyorsunuz benim istediğim bu değildi diye.
Evet risk aldim ama dogal dahi yapilmaya calisilmamis ki... oyle anlasmistik. Yapamam denmedi ki. Tamam yaparim, istedigin gibi olacak dendi. Hani bu sey degil istedigim gibi olmadi degil, istedigim burna caba dahi gosterilmemis

Kadınlar için kurulmuş en büyük tuzak olduğunu düşünüyorum.
Çok çok çok ama çok kötü bir durum olur, ruh ve beden sağlığını bozacak bir sıkıntı vardır o zaman zaten mecburi bir operasyondur bu. Onun dışında kadınların tamamını tornadan çıkmış hale getirip üste yığınla para almaktan öteye giden bir durum değil.
Sokakta herkesin kaşı kalkık, burnu küçük, dudaklar mandanın gerisi gibi.

Evet katiliyorum. Buna uydurmaya calisiyorlar herkesi. Her kadin onu istiyor gibi bir yanilgilari da oldugunu dusunuyorum.

Çok geçmiş olsun. Geçici bi işlen olan botoks yaptırırken bile aşırı stres oluyorum. Revizyon ameliyatı olmayı düşünüyor musunuz

Evet risk aldim ama dogal dahi yapilmaya calisilmamis ki... oyle anlasmistik. Yapamam denmedi ki. Tamam yaparim, istedigin gibi olacak dendi. Hani bu sey degil istedigim gibi olmadi degil, istedigim burna caba dahi gosterilmemis
Valla üç beş sene önce kuaför de bana istediğin gibi keserim bana güven dedi yolunmuş tavuk totosuna benzetti gönderdi. O koltuğa oturup o riski alan bendim. Sonrasında iki sene düzeltmek için uğraştım. Geri dönüşü olan bir işlemdi. Geri dönüşü olmayan bir operasyonda risk daha büyük ama bunları göze alarak yaptırıyorsunuz. Sonrasında beğenmeme ihtimali hep var.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…