Eşyalı kiralık ev?

zezella

ay bak tahsin geliyorlar soldan soldan.
Kayıtlı Üye
6 Kasım 2014
2.905
7.949
158
Herkese iyi geceler.

Şimdi benim geçen gün nişanım oldu. Normalde eşya düzme işini halledip evlenmek istiyorduk ancak şöyle bir durum oldu, muhtemelen şu an geçeceğimiz şehirden 1-2 yıl sonra taşınmamız gerekecek. Biz de şöyle bir şey düşündük, şimdi eşyalı bir kiralık eve geçmeyi düşünüyoruz. Böylece geçtiğimiz diğer şehirdeki evimize göre alırız mobilyaları, hem de o zamana kadar biraz daha para biriktirip daha iyi mobilyalar alırız diyoruz.

Benim için sorun değil ama ailem sorun yaptı. İyi de sonsuza kadar eşyalı evde yaşayamayız değil mi? İlla ki alıcaz ve böylesi bize daha mantıklı geldi. Bu şekilde evlenen biri var mı? Ailenizi nasıl ikna ettiniz?

Eşyalı evlerdeki eşyalar pek de kullanıma elverişli olmuyor.
Bir de hijyenik olarak ben takıntı yapardım sanırım.
Bir yatak ve bir kanepe, bir mutfak masası, portatir gardrop alsanız en azından kendinizin olur.
İnternet sitelerinde 300 tl ye bile var 3 lü 2 li koltuklar.
Sadece oturacağınız evin beyaz eşyası olsun, yeter.

Herkese iyi geceler.

Şimdi benim geçen gün nişanım oldu. Normalde eşya düzme işini halledip evlenmek istiyorduk ancak şöyle bir durum oldu, muhtemelen şu an geçeceğimiz şehirden 1-2 yıl sonra taşınmamız gerekecek. Biz de şöyle bir şey düşündük, şimdi eşyalı bir kiralık eve geçmeyi düşünüyoruz. Böylece geçtiğimiz diğer şehirdeki evimize göre alırız mobilyaları, hem de o zamana kadar biraz daha para biriktirip daha iyi mobilyalar alırız diyoruz.

Benim için sorun değil ama ailem sorun yaptı. İyi de sonsuza kadar eşyalı evde yaşayamayız değil mi? İlla ki alıcaz ve böylesi bize daha mantıklı geldi. Bu şekilde evlenen biri var mı? Ailenizi nasıl ikna ettiniz?
Çoğu kısa sürede tayin bekleyen çift bunu yapıyor. Gayet mantıklı. Aileniz görmediyse çevreden garip gelmesi normal.

Yani simdi alsaniz damadin ailesi mi alicak siz kendiniz mi? Belki aileniz, size ileride masraf cikar diye kabul etmek istemiyor ...

Düşünce olarak cok mantıklı ama hijyenik olarak düşününce bana hic hoş gelmiyor esyalı evler ya:KK43: Kim bilir kimler ne şekilde kullandı o eşyaları
Yeni eşyalı evler var. Siz de onları seçersiniz ilk kullanan siz olursunuz. Baktınız böyle bulamadınız eşya alırsınız ucuz yollu.

Eşyanın ucuzunu da alsan en pahalısını da taşınmak dert hele de bir yıl sonra...

Ben yeni ucuz eşyalarımla oturduğum bekar evimi 4yıl sonra dağıttım. Spotçuya üç kuruşa vermeyeyim dedim öğrencilere haber saldım bedava isteyen alabilir dedim kümse gelmedi. Tertemiz eşyalarımı sırf götürsün diye verdim spotçuya keşke oturmaya devam etseydim. Yani ucuz eşya alsanız bu defa ben bunları napacağım sorunu başlıyor.

Not: pardon ben konu sahibini alıntıladım sandım:)

benim 2-3 ay başka şehirde kalmam gerekti. eşyalı evleri içim almadı. eşyalı ev olsa çocuğum ve eşimde gelebilirdi ama içim almadı temiz bi kız yurdu buldum ona geçtim. koştaşın falan çok uyguna mobilyaları oluyor. onlardan alıp şehir değiştireceğiniz zaman 2. el olarak sataabilirsiniz belki bilemedim. 2 yılda az değil. taşınırken yıpranıyor evet ama eşyalı evlerde pek içacıcı olmuyor. günlük tutulanların bir kısmı farklı amaçlarla tutuluyor. ben istemezdim açıkcası

Ne var ki eşyalı evde? Tatil yöresinde çoğu insanın evi kendinden eşyalı.
Ablam da üniversitede 4 ayrı eve çıktı, hepsi de kaliteli guzel esyaliydi
Bence doğru bir düşünce sizinki. İki yil kullanacaksınız sonra taşıması bir dert , nakliyesi başka dert... Ne gerek var ki?
Aile nasıl ikna edilir konusuna gelince. Geçen konunuzdan hatırladığım çekirdek aile namına bir anneniz bir kardeşiniz vardı. Zaten kardeşe söz hakkı düşmez. Anneniz de biraz kendinize çekerseniz sülalenin geri kalanına açıklama yapmanıza bile gerek yok. Zaten aranizi açmak istiyordunuz,illa karışan olursa biraz ters konuşun, ısrarcı olmasınlar.
Annenizi nasıl ikna edeceğinize gelince...masraflardan korkutabilirsiniz. Bir yatak odası 4 milyar anne, sana da yazık değil mi? Yalniz yasayan kadınsın,gunah. Tayinimiz çıkıp atanınca alırız biz kendi paramizla
Falan diye, sanki onun da iyiliği içinmiş gibi damardan girebilirsiniz konuya

Herkese iyi geceler.

Eşyalı ev ile boş evin kirası ne kadar peki,eşyalı evin biraz daha yüksek olabilir depozitosu falan,aslında 1-2 yıl için tutulabilir,eğer arada çok bir fark yoksa,2 yıl için ucuz mobilya vs alsan taşınırken onu elden çıkarması var istediğin fiyata satamazsın çok ucuza gider hatta bedava gidiyor neredeyse 2 ay bile kullansan satmak istesen ama 2. el diyorlar istediğin fiyatı vermiyorlar,bence eşyalı evde tutulabilir,akdenizdeyim ben de yukarıda yenGEnC yenGEnC dediği gibi deniz kenarında evlerini eşyalı veriyorlar günlük haftalık aylık vs değişiyor.

Bir iki yıl az bir zaman değil. Ayrıca eve göre eşya almak da öyle ölümcül bi karar değil; heyula gibi mobilyalar almadıkça hemen hemen her eve sığarlar. Nakliyede eşyalar güzelce paketlenirse çok zarar da görmüyor. Ama en önemlisi içinde bir hatta iki yıl yaşayacağınız bir evin anonim sizin zevkinizi yansıtmayan eşyalar olması bence çok zor bi durum orası yuva değil apart gibi olacak. İlk yıllarda çiftler aile olmayı öğrenir ve zorlanırken böyle ekstra yabancılaştırıcı bi kiralık eşya Ortamında yaşamak bana doğru gelmedi. Ha eşya deyince salon yatak yemek odası full almak zorunda değilsiniz gidin ikeaya mis gibi ucuza ama kendi Zevkinizce döşeyin bence

Eşyalı ev mantıklı görünsede aslında hiç öyle değil. Aileler baştan az ya da çok yardım etsinler bırakın. Sonra herşey sizin üstünüze kalır ve üstesinden kalkmak çok zor. Bizde başta öyle düşünmüştük hem 1 yıl ayrı yaşayacaktık sonra eş durumundan birleşince ev kurarız demiştik ama ailem izin vermemişti. İyiki de vermemişler diyorum şimdi. Herşey vaktinde güzel. 2 yıl kısa gibi gelse de kulağa aslında öyle değil. Başka çiftlerin evine gidince kendinde eksiklik hissedebilirsin. Evine misafir çağırmaya çekinebilirsin. En önemliside evliliğin ilk yılları eşlerin evliliğinin oturması vakit alıyor.Başlarda çok kavgalar oluyor, insanın düzeni varsa bozmak zor olur evi eşyaları evliliği yürütmeye destek oluyor. Eşyalı bir ev tutarsan şeytan aklına girebilir valizini alıp çıkmak kolay yol olabilir. Size tavsiyem çok eşya almadan kendi eşyalarınızın olduğu bir eve çıkmanızdır. Bir yatak odası bir oturma odası olsun tamam.

Eşyalı kiralık evler hijyenik değil bence. Kiraya verdiğimiz böyle bir evimiz var ondan biliyorum. Ben kendim o eve gidince örtüsü olmadan oturmuyorum koltuğa. Ev sahibinden koltukların falan yıkanmasını isteyerek yapabilirsiniz bunu. Birde eşyalı evler kiranın iki üç katı oluyor. Ucuz yollu eşya alınıp idare edilebilinir bence. Sonuçta memuriyet yapan çoğu insan o evden o eve taşınıyor. Siz tek şehir değiştirecekseniz de eşya taşımak çokta sıkıntı olmaz.

Yeni yapılmış sıfır eşyalı bir ev olacaksa iyi olur ama 2. el eşyayı benim de içim almaz. Bir de aman zarar gelmesin diye 2 sene diken üstünde oturmak var.

Gelirinizi bilmiyorum ama evlenip bir evin sorumluluğunu aldıktan sonra elektrik, su, kira ödeyip geçinmeye çalışırken yeni ev için eşya parası biriktirmek daha zor olacaktır.

Atandığım zaman (4sene önce neredeyse) kiraladığım ev eşyalıydı, benden önce bir erkek kullanmış. Çamaşır nakinesinde bir kere bile çamaşır yıkayamadım, deterjan gözü küftü çünkü. Yere koyduğum çorabı bir daha giymezdim, yere bırak çıplak ayağı çorapla bile basamazdım. Midem almazdı. Banyodan hiç bahsetmiyorum bile. Çamaşır suyuyla güzelce temizlememe rağmen gene terlik kullanır, sağa sola değmekten tiksinirdim. O kadar rezil bir durum ki eşyalı ev, bence hiç gerek yok. Az olsun öz olsun sizin eşyalarınız olsun. En güzeli. Ayrıca ben evlendikten 3 ay sonra taşındım, 3 yıl sonra bir daha, bir yıl sonra bir daha ve 10 ay sonra bir daha taşındım. Seneye tekrar taşınacağım muhtemelen. İlk taşınmam ve son taşınmam şehirlerarasıydı, 2. Ve 3.sü ise şehir içi. Gittiğin şehirde de istediğin gibi ev bulabileceksin, taşınmayacaksın vs diye garanti yok sonuçta.

Taşınmak o kadar zor bir şey değil ki o_O Neden büyütüyorsunuz bunu?

İstanbul’dan Şırnak’a 1500 km eşya taşıdım. Herkes bana eşyaların kalsın, orada eşyalı ev tut dedi. Dedim her bir parçasını severek, özenerek aldığım eşyalarımı bırakacağım ve kimin seçtiği belli olmayan ve zevkime göre olmayan bir evde mi yaşayacağım? Kabul etmedim. Sevdiğim halıda yürüdüm, alıştığım çaydanlıkta çayımı demledim, bir sürü para verip aldığım visko yatağımda rahat rahat yattım.

2 sene dolmadan da ayrıldım. Bu sefer Ankara’ya taşıdım hepsini.

Deseniz ki; bekarım ve tayinim çıktı. Tamam gidin eşyalı ev tutun. Ama evleniyorsunuz. Ben annenize hak verdim. Kendi kızım bana eşyalı ev tutacağız, eşya almayacağız dese ben de üzülürüm açıkçası.

Mobilya büyüklükleri genellikle standart oluyor. Yalıda oturacakmış gibi koskoca şeyleri özel sipariş yaptırmazsanız hemen her eşya her eve uyar. En kötüsü bundan sonraki evinizi “buraya gardrop sığmaz” deyip tutmama şansınız var.

Bir daha düşünün bence.

Otelde kimse kalmamış mı yahu her gün başkaları kullanıyor o eşyaları yatağı dolabı mobilyayı. Ben o kadar titizlenmiyorum
Güzelce temizlersin kullanırsın
Ben de ilk evlendiğimde 2. El almıştım
Sonra başka bir öğretmene ev ile devrettim eşyayı da tayinim çıkınca.
Şimdi çocuğuma bile ahşap beşiği falan ikinci el aldım.

6 senede 5 kere taşındım farklı şehirlere
Her taşınmada zayiat verdik eşyalar yıpranıyor

Bana isteğiniz normal geldi

Yatak ve koltuk gibi kirin mikrobun içine kadar sineceği ve ne kadar temizlersen temizle asla tamamen arınmayacağı eşyaları kullanmayı tercih etmezdim. Onun dışındaki beyaz eşyaları, mobilyaları temizlemek, dezenfekte etmek kolay, bir sakınca yok bence. Kısa süreli olsa yatak, koltuk da kullanılabilir ama birkaç sene geçirilecek bir evde, daha önce kimin kullandığı belli olmayan ve temizliğine güvenemeyeceğim eşyaların havasını solumak beni rahatsız ederdi.

Esya tasimak zor degil ki ya

Gerek var mi bilemedim. Ben ilk gunlerimi kullanilmis bir yatakta gecirmek istemezdim.

Ben 40 gunu cikmamis bebekle tasindim.
Dolaptaki yemege kadar paketliyorlar. Gidip kuruyorlar. Yerlestiriyorlar.
Kol cantami ve oglumun cantasini aldim ciktim evden.

Eskiden 2. El buzdolabi falan kullandim. Iyi silinir olur. Ama halisi perdesi koltugu falan ben tiksinirim. Otelde kalmakla ayni sey degil ki. Otelde ayakkabiyla giriyorsun o haliya basiyorsun. O an tatil kafasindasin ve biraz hijyensizlik kabul edilebilir. Ama evde ciplak ayakla veya corapla basabilir miyim? Bilmiyorum.

Heleki kazayla hamile kalanlarin oranini gordukce bu forumda... dusunsenize bir de surpriz bebek geliyor o ortama. Ay...

canım ben de hiç eşya almadan evlendim. sonradan aldık. ama biz düğün dahil her masrafı eşimle birlikte yaptık zaten. siz de önce ya da sonra farketmez, her halukarda kendiniz yapıcaksanız masrafı, sonra alın, bunda bişey yok. ama masrafı aileler yapacaksa evlendikten sonra çok beklersiniz... evlenmeden aldırın.
ha bi de eşyalı evin temizliğine vurgu yapılmış yorumlarda. sıfır eşyalı evler çok var, ben öyle bi evde kalmıştım.

Back
X